India, Bangladesh & Myanmar

Van Kolkata naar Yangon 24 dagen

In het noordoostelijke puntje van India en Bangladesh ligt een gebied dat nog aan de aandacht van de fervente reiziger is ontsnapt. In deze regio vind je interessante historische bezienswaardigheden, zoals het Victoria Memorial in Kolkata, de Shait Gumbad-moskee in Bagerhat en de tempels van Bagan. Een bonte verzameling aan culturen en kleurrijk geklede etnische minderheden kun je vinden op de vrouwenmarkt van Imphal. In ’s werelds grootste mangrovebos, de Sunderbans, houdt de zeldzame Bengaalse tijger zich schuil.
 

Van:
Aan:


Routekaart Van Kolkata naar Yangon, 24 dagen
 1. Amsterdam - Kolkata
 2. aankomst Kolkata
 3. Kolkata - Benapole (grens) - Khulna - Mongla - Sunderbans
 4. Sunderbans, boottocht
 5. Sunderbans - Bagerhat - Barisal
 6. Barisal, boottocht drijvende markt - Dhaka
 7. Dhaka
 8. Dhaka - Jamdani - Sonargoan Panam - Sylhet
 9. Sylhet - Karimganj (grens) - Silchar
 10. Silchar - Imphal
 11. Imphal, bezoek Loktakmeer
 12. Imphal
 13. Imphal - Moreh (grens) - Kalay
 14. Kalay - Gangaw
 15. Gangaw - Hpo Win Taung-grotten - Monywa
 16. Monywa - Thanbodday pagode - Bagan
 17. Bagan
 18. Bagan - Mandalay
 19. Mandalay
 20. Mandalay - Inlemeer
 21. Inlemeer, boottocht
 22. Inlemeer - Heho - vlucht Yangon
 23. Yangon
 24. Yangon - Amsterdam

Reisbeschrijving

Westerse sferen in Kolkata (Calcutta)
Dag 1. Amsterdam - Kolkata
Dag 2. aankomst Kolkata

Calcutta India DjoserDe reis begint in Kolkata (voorheen Calcutta), ook wel ‘de ziel van India’ genoemd en de hoofdstad van de deelstaat West-Bengalen. Veel gebouwen, zoals het oude postkantoor en het Victoria Memorial, zijn juweeltjes uit de tijd dat Kolkata nog Calcutta heette en de zetel was van het Britse bestuur. Slenter op je gemak door de stad en bekijk de prachtige tempels. Ook een bezoek aan een tehuis van Moeder Theresa is zeer de moeite waard. Verbaas je over het leven in deze stad, geniet van overheerlijke curries en ga op zoek naar souvenirs op één van de vele markten.

Met tienduizenden auto’s, riksja’s, ontelbare voetgangers en andere voertuigen per dag, is de Howrabrug over de Hooghlyrivier de drukste brug ter wereld. Langs de rivier vind je crematieplaatsen en de ‘dobi-wallah's’, mannen die stapels vuil wasgoed schoon slaan op een steen in de rivier.
 
Tijgers in de Sunderban
Dag 3. Kolkata - Benapole (grens) - Khulna - Mongla - Sunderban
Dag 4.  Sunderban, boottocht

Sunderbans tijger Bangladesh Djoser We verlaten Kolkata in westelijke richting en passeren bij Benapole de grens met Bangladesh. Via Jessore rijden we naar Khulna, de op drie na grootste stad in Bangladesh. Hier schepen we ons in voor een tocht over de rivier naar Mongla, onze uitvalsbasis voor de Sunderban. We gaan vervolgens aan boord van een ander schip, waar wij twee nachten op slapen. De vriendelijke bemanning tovert tijdens ons verblijf de lekkerste maaltijden op tafel.

Het gigantische gebied de Sunderban bestaat uit een wirwar van waterwegen en is het grootste mangrovebos ter wereld. Naast honderden vogelsoorten, herten, pythons, zoutwaterkrokodillen, resusaapjes en varanen is de bekendste bewoner de Bengaalse tijger. Dit roofdier heeft zich volledig aangepast aan zijn natte omgeving en wordt soms zwemmend gezien. Om wild te spotten maken we vanaf ons schip met een kleine boot tochten door het woud. Daar waar we aan wal kunnen maken we korte wandelingen onder deskundige begeleiding.

Barisal & Dhaka
Dag 5. Sunderban - Bagerhat - Barisal
Dag 6. Barisal - boottocht Dhaka
Dag 7.  Dhaka
Dag 8.  Dhaka - Jamdani - Sonargoan Panam - Sylhet

In Bagerhat is een bezoek aan de Shait Gumbad-moskee een absolute must. De moslimheilige Khan Jahan Ali heeft de moskee in middeleeuwse stijl gebouwd met maar liefst zestig koepels. Barisal wordt ook wel, vanwege de backwaters, het Venetië van Bangladesh genoemd. Tijdens een boottocht kun je het dagelijks leven op de rivier gadeslaan.

Dhaka Bangladesh DjoserDhaka, de chaotische overvolle hoofdstad van Bangladesh, doet je duizelen. Per fietsriksja wagen wij ons in het drukke verkeer, overal zijn mensen en iedereen vecht om een plekje. In de haven van de Sadarghat-rivier meren dagelijks honderden boten aan; een indrukwekkend gezicht. Op de Shakari-bazaar kun je bijzondere souvenirs kopen, zoals de Shaka, een armbandje gemaakt van merekarp, een schelp die volgens Hindoes staat voor geluk en zuiverheid. Getrouwde vrouwen dragen de Shaka om beide polsen en trekken deze kapot als hun man overlijdt. De Dhakeswari-tempel gebouwd in de 11e eeuw is de oudste Hindoetempel van Dhaka en mogelijk de naamgever van de hoofdstad.

De reis naar Sylhet onderbreken we in het dorp Jamdani, een weversdorp, waar ze gelijknamige kleurrijke omslagdoeken vervaardigen. Op de markt van het sfeervolle plaatsje Sonargoan Panam worden we door nieuwsgierige mensen aangesproken. In de avond bereiken we Sylhet, waar Ali Amjad’s klokkentoren een favoriete plek voor verliefde stelletjes is.

Vrouwenmarkt in Imphal
Dag 09. Sylhet - Karimganj (grens) - Silchar
Dag 10. Silchar - Imphal
Dag 11. Imphal, bezoek Loktakmeer 
Dag 12. Imphal
Dag 13. Imphal - Moreh (grens) - Kalay

Mothers Ima-markt Imphal Bangladesh DjoserBij Karimganj passeren we de grens met India en rijden we door de provincie Assam naar Silchar. De Maniharan-tempel, gewijd aan Krishna, is een belangrijk heiligdom. Onder de gelijknamige tunnel stroomt de Tribeni-rivier, waar gelovigen komen baden om de zegening van Lord Krishna te ontvangen. In Imphal lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De ruïnes van het Kangla-paleis, tempelcomplexen en ceremoniële huizen getuigen nog van een glorieus verleden. Vrouwen van verschillende minderheden uitgedost in prachtige traditionele kostuums, maken de dienst uit op de Mothers Ima-markt.

Op de markt verkopen ongeveer 3000 vrouwen allerlei producten uit de omgeving. Je kunt hier niet afdingen, want de vrouwen zijn trots dat ze goede kwaliteit voor een goede prijs aanbieden. Een geweldige plek om een mooie souvenir te bemachtigen.

De volgende dag maken we een excursie naar Sendra-eiland in het Loktakmeer. Onderweg hierheen stoppen we bij de voet van Red Hill, waar in de Tweede Wereldoorlog een bloedige strijd heeft gewoed tussen Japanners, Indiërs, Ghurka's en Britten. Bij het India Peace Memorial en het Japanese War Memorial worden de gevallenen herdacht. Het Loktakmeer is het grootste zoetwatermeer van India. Deze prachtige omgeving wordt beschermd binnen de grenzen van het Keibul Lamjao nationaal park. We maken hier een boottocht om te genieten van de mooie omgeving en wellicht spotten we het zeldzame Sangai hert. Tevens bezoeken we het dorp Thanga dat wordt bevolkt door de Meitei.

The Road to Mandalay
Dag 14. Kalay - Gangaw
Dag 15. Gangaw - Hpo Win Daung-grotten - Monywa
Dag 16. Monywa - Thanbodday pagode - Bagan
Dag 17. Bagan

Hpo Win Daung-grotten Myanmar DjoserDe Engelse schrijver Rudyard Kipling beschreef in een gedicht de bekende ‘Road to Mandalay’, die we gaan volgen. De weg naar de grens voert door de bergen en biedt spectaculaire vergezichten. De inwoners van Kalay behoren tot de Bamar- en Chinminderheid. De laatst genoemde zijn verrassend genoeg christenen. Aan de hoofdstraat vind je tientallen verschillende kerkjes. Geheel van de gebaande paden ligt het plaatsje Gangaw, waar we onze reis naar Monywa onderbreken. De Thanbodday-pagode, die we onderweg naar Monywa passeren, is versierd met duizenden boeddhafiguurtjes. De wanden van de Hpo Win Daung-grotten zijn bedekt met fresco’s.

BaganBagan monnik Myanmar Djoser is het archeologische hoogtepunt van deze reis. In de omgeving bevinden zich maar liefst 4000 tempels en pagodes uit de glorietijd van de Birmese geschiedenis. Dé manier om deze te bekijken is per fiets. De Ananda-tempel met zijn goud vergulde spitsen, Sulamani en heiligdom van Thatbyinnyu mogen zeker niet op je lijstje ontbreken. Met de boot kunnen we een mooie zonsondergang vanaf het water beleven.

Mandalay
Dag 18. Bagan - Mandalay
Dag 19. Mandalay

Mandalay, de hoofdstad in de Britse koloniale tijd, vormt nog altijd een cultureel en religieus centrum. De stad wordt gedomineerd door de gelijknamige heuvel. Een wandeling langs verschillende tempeltjes brengt je naar de top. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad, het Mandalaypaleis en de Irrawaddy-rivier. Aan de zuidkant van de heuvel bevindt zich de zittende Boeddha van Kyauktawgyi. In de omgeving kun je op zoek naar de voormalige hoofdsteden Amarapura, Ava of Sagaing. Per boot kunnen we Mingun bezoeken. Als de bouw van deze stoepa niet halverwege was stilgelegd, dan had op deze plek de hoogste stoepa ter wereld gestaan.

Inlemeer
Dag 20. Mandalay - Inlemeer
Dag 21. Inlemeer, boottocht
Dag 22. Inlemeer - Heho - vlucht Yangon
Dag 23. Yangon
Dag 24. Yangon - Amsterdam

Inle meer Myanmar DjoserOp het Inlemeer springt de bijzondere roeistijl van de vissers in het oog: staand op één been omklemmen zij met het andere de spaan. Tijdens een boottocht varen we tussen drijvende akkers naar het door verschillende kanalen doorsneden Ywama. We nemen een kijkje op een scheepswerf en een fabriekje waar cheroots, de kenmerkende Birmese sigaren, worden gemaakt. De Phaung Daw Oo-pagode, gelegen aan het meer, wordt beschouwd als de heiligste plaats in de Shanstaat. Dit heiligdom huist 5 goud vergulde boeddha's van verschillende afmetingen. Ook al is iedereen welkom, alleen mannen mogen de boeddhabeelden van goudblad voorzien. We reizen de dag erna naar Heho voor een korte vlucht naar Yangon. Hier is, afhankelijk van de vluchttijden, nog tijd om kort rond te kijken.

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • 2-daagse boottocht Sunderbans incl. maaltijden
 • Boottocht backwaters Barisal
 • Riksjatour Dhaka
 • Bezoek vrouwenmarkt
 • Bezoek Loktakmeer
 • Bezoek Thanbodday-pagode
 • Bezoek Hpo Win Duang-grotten

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Yangon bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant. Enkele hotels beschikken over een zwembad.

Tijdens het verblijf op de Sunderbans wordt het sanitair gedeeld met andere reisgenoten.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kolkata Dee Empresa
Barisal Grand Park
Dhaka Grand Oriental
Sylhet Valley Garden
Imphal Hotel Classic Grande
Mandalay Silver Star Hotel
Bagan Umbra Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  14:30

  Aankomst

  00:10

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Calcutta

  Vertrek

  02:00

  Aankomst

  07:40

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Yangon - Dubai

  Vertrek

  02:00

  Aankomst

  05:45

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  12:40


Tussen Amsterdam en Dubai vlieg je met de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het toestel beschikt over 2 verdiepingen. Vluchtnummer EK147 en EK148 zullen worden uitgevoerd door deze gigantische dubbeldekker.

Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten (maar wel inclusief de vlucht Heho - Yangon) is vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We beschikken in India, Bangladesh en Myanmar over een eigen bus met airconditioning. Door de Sunderban reizen we echter per boot. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.

- Vanuit Barisal nemen we de boot naar Dhaka.
- Het traject Heho - Yangon overbruggen we per binnenlandse vlucht.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren. Kolkata beschikt over een goed functionerend metronet.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • 2-daagse boottocht Sunderbans incl. maaltijden
 • Boottocht backwaters Barisal
 • Riksjatour Dhaka
 • Bezoek vrouwenmarkt
 • Bezoek Loktakmeer
 • Bezoek Thanbodday-pagode
 • Bezoek Hpo Win Duang-grotten

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Kolkata of de Mothers Ima-markt in Imphal op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, de Shaïd Gumbad-moskee, de tempels van Bagan of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Tijger in water Sunderban BangladeshEen 2-daagse boottocht over de Sunderban, het grootste mangrovebos ter wereld. Om de Bengaalse tijger en ander wild te spotten stappen we over op kleinere bootjes om tochten te maken door kleinere kanalen in het woud. De maaltijden zijn inclusief.
 • Backwatertocht; Barisal wordt ook wel het Venetië van Bangladesh genoemd. Sla het rivierleven gade vanaf onze boot.
 • Riksjatour Dhaka. De chaotische overvolle hoofdstad van Bangladesh, doet je duizelen. Per fietsriksja wagen wij ons in het drukke verkeer.
 • Bezoek Loktakmeer, het grootste zoetwatermeer van India.
 • Boottocht over het Inlemeer. Je ziet de bijzondere roeistijl van de vissers; die staand op één been, met het andere been de roeispaan omklemmen. We varen tussen drijvende akkers, nemen een kijkje bij een scheepswerf en een fabriekje waar cheroots, Birmese sigaren, worden gemaakt. En we bezoeken de Phuang Daw Oo-pagode.
   

Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Op weg naar Barisal, stoppen we in Bagerhat waar een bezoek aan de Shait Gumbad-moskee een must is.
 • Op weg naar Sylhet bezoeken we het weversdorp Jamdani, waar ze gelijknamige omslagdoeken vervaardigen.
 • Op de markt van het sfeervolle plaatsje Sonargoan Panam, word je door nieuwsgierige mensen aangesproken.
 • De Thanbodday-pagode, welke we onderweg naar Monywa bezoeken, is versierd met duizenden boeddhabeeldjes.
 • De wanden van de Hpo Win Taung-grotten zijn bedekt met fresco's.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Een bezoek aan de vrouwenmarkt in Imphal, waar vrouwen de dienst uit maken. Een bezoek aan de Maniharan-tunnel en de gelijknamige tempel. Onder de tunnel loopt de heilige rivier Tribeni, waar gelovigen komen baden voor de zegening van Krishna. Of stap op de fiets om de pracht van de tempels van Bagan te ontdekken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in India worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in Myanmar nog 6 maanden geldig is.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.
 • Visum & uitnodiging Bangladesh, kosten € 37,-. De uitnodiging regelt Djoser in samenwerking met de agent.
 • e-visa Myanmar, kosten US$ 50,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een SINGLE-ENTRY visum voor 30 dagen krijgt.


Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina. Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvang je een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

Geldzaken

De munteenheid in India is de rupee, in Bangladesh de Taka en in Myanmar de Kyat (uitspraak: 'tjat'). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden. In Myanmar kun je maximaal 150.000 Kyat per keer pinnen (tijdens de openingstijden van de bank).
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures. Let op! Alleen onbeschadigde biljetten worden geaccepteerd.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Sandesh lekkernij Bengalen IndiaDe maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. Maaltijden tijdens de boottocht door de Sunderban zijn inclusief (2x diner, 1x lunch, 2x ontbijt en 1x middagthee met snacks) .

De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. Het meeste Bengaalse voedsel wordt delicaat gekruid en in mosterdolie bereid. Ook is het grote aanbod van zoete gerechten waarin melkproducten worden verwerkt, zoals rasgolla en sandesh, populair in deze streek.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in India, Bangladesh en Myanmar zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Yangon bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noordoost-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen.

Bangladesh heeft een tropisch klimaat met milde droge winters. De beste reistijd is van oktober tot maart. De maanden maart tot juni zijn heet en vochtig. Van juni tot oktober is het regenseizoen (moesson). Januari is de koudste maand met temperaturen onder de 20 graden en april is de heetste maand waarbij temperaturen hoog in de 30 graden kunnen voorkomen.

Myanmar heeft drie van elkaar te onderscheiden seizoenen. Het koele en droge seizoen valt tussen november en februari. De temperatuur is in het algemeen aangenaam (25 à 30° C). Houd er in deze tijd wel rekening mee dat het in de bergen 's nachts koud kan worden. Vanaf februari tot eind april/begin mei begint de temperatuur langzaam op te lopen. Het kan tropisch warm worden. In de bergen en de hoger gelegen delen van Myanmar, waar vroeger de Britten ook de verkoeling zochten, is de temperatuur in deze tijd zeer aangenaam.

In mei begint in alle drie de landen het natte seizoen, ofwel de moesson. Dit betekent vaak een flinke bui in de namiddag. Hoewel het natte seizoen als nadeel kan hebben dat het soms flink regent en dat bepaalde wegen slechter begaanbaar zijn, heeft ook dit seizoen zeker haar charme. De natuur wordt fris groen en de boeren zijn het land en de rijstvelden weer aan het bewerken.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

In Bangladesh vertelt een lokale gids uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Kan ik mobiel bellen?

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen.
India heeft een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer daar dus even voor je vertrek. In Bangladesh en Myanmar ben je over het algemeen moeilijker bereikbaar.

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India, Bangladesh en Myanmar?

Wie begeleid de reis?

Hoe is het vervoer geregeld?

Hoe regel ik het visum voor India & Bangladesh?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,2

 • Overrompelende prachtreis. Van de kleurige bloemenmarkt in Calcutta, tot het goud van Yangon... aaneenschakeling van hoogtepunten. Soms erbarmelijke wegen, grensadministratie..., lange reisdagen, altijd de vriendelijke bevolking, het landschap en de zekerheid van het volgende zo vele moois. Doen!!

  9,0

  9,0
 • De reis was zeer goed met een uitstekende reisleider. Een minpunt was de terugreis van Yangon naar Dubai, deze was door de Emirates ondergebracht bij een andere maatschappij en hier was de enige drank water.

  8,0

  8,0
 • Met het verloop van deze reis zie je de sfeer veranderen van India (hindoe) via Bangladesh (moslim, mensen zeer vriendelijk. Het lijkt qua bedrijvigheid langs het vele water op Nederland van 100 jaar geleden) naar Myanmar (door de relatieve korte verblijfsduur geen overkill aan Boedistische tempels)

  8,0

  8,0
 • Zeer mooie reis

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke reis in een gebied dat nog door weinig reizigers wordt bezocht
 • Op zoek naar wild in het grootste mangrovebos ter wereld; de Sunderbans
 • 2-daagse boottocht door de Sunderban inclusief maaltijden
 • Bezoek aan de vrouwenmarkt in Imphal
 • Bezoek aan de bijzondere Hpo Win Duang-grotten
 • Bezoek aan de tempelstad Bagan
 • Comfortabele vluchten met Emirates Airlines

Klantwaardering

8,2

Overrompelende prachtreis. Van de kleurige bloemenmarkt in C...
Overrompelende prachtreis. Van de kleurige bloemenmarkt in Calcutta, tot het goud van Yangon... aaneenschakeling van hoogtepunten. Soms erbarmelijke wegen, grensadministratie..., lange reisdagen, altijd de vriendelijke bevolking, het landschap en de zekerheid van het volgende zo vele moois. Doen!!

Ludo en Leen - 9,0
De reis was zeer goed met een uitstekende reisleider. Een mi...
De reis was zeer goed met een uitstekende reisleider. Een minpunt was de terugreis van Yangon naar Dubai, deze was door de Emirates ondergebracht bij een andere maatschappij en hier was de enige drank water.

Rob E. - 8,0
Met het verloop van deze reis zie je de sfeer veranderen van...
Met het verloop van deze reis zie je de sfeer veranderen van India (hindoe) via Bangladesh (moslim, mensen zeer vriendelijk. Het lijkt qua bedrijvigheid langs het vele water op Nederland van 100 jaar geleden) naar Myanmar (door de relatieve korte verblijfsduur geen overkill aan Boedistische tempels)

René B. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Van Calcutta naar Yangon

Het weer in Van Calcutta naar Yangon

34°C

Terug naar boven