Sumatra, Java, Bali & Lombok

Rondreis Sumatra, Java, Bali & Lombok

28 dagen

Een complete reis over vier van de bekendste Indonesische eilanden. Het Tobameer en Bukittinggi zijn de bezienswaardigheden van Sumatra, naast natuurlijk de Orang-oetans in het Gunung Leuser NP. Op Java bezoek je de koloniale hoofdstad Jakarta, de Botanische tuinen van Bogor en kun je de tempels Borobodur en Prambanan bezoeken. De Bromovulkaan mag natuurlijk ook niet ontbreken op de reis. Op Bali kun je heerlijk genieten op het strand bij Lovina Beach en van de prachtige natuur met rijstterrassen bij Ubud. Het laatste eiland dat je bezoekt is Lombok waar je verblijft in Senggigi. Bij de palmstranden van Senggigi kun je heerlijk zwemmen, zonnen, snorkelen of duiken. Ook kun je met een klein bootje een tocht maken naar de paradijselijk witte stranden van de Gili eilanden. 

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Sumatra, Java, Bali & Lombok, 28 dagen
 1. Amsterdam - Jakarta - Medan
 2. aankomst Medan
 3. Medan - Bohorok
 4. Bohorok
 5. Bohorok - Samosir
 6. Samosir
 7. Samosir - markt Balige - Padang Sidempuan
 8. Padang Sidempuan - stop Bonjol (evenaar) - Bukittinggi
 9. Bukittinggi
 10. Bukittinggi - Padang, vlucht naar Jakarta
 11. Jakarta
 12. Jakarta - Bogor - Bandung
 13. Bandung - trein naar Yogyakarta
 14. Yogyakarta, excursie Borobudur en Prambanan
 15. Yogyakarta
 16. Yogyakarta - Malang
 17. Malang - Bromovulkaan
 18. Bromovulkaan, jeepexcursie - Kalibaru
 19. Kalibaru - ferry naar Bali - Lovina Beach
 20. Lovina Beach
 21. Lovina Beach - Gitgit watervallen - Ulun Danu Bratantempel - Ubud
 22. Ubud
 23. Ubud
 24. Ubud - Senggigi
 25. Senggigi - Excursie naar Gili eilanden
 26. Senggigi
 27. Senggigi - Jakarta - Amsterdam
 28. aankomst Amsterdam

Route op datum?

Reisbeschrijving

Bohorok
Dag 1 Amsterdam - Jakarta - Medan
Dag 2 aankomst Medan
Dag 3 Medan - Bohorok
Dag 4 Bohorok

Orang-Oetans Sumatra Djoser Sumatra, het noordelijkste eiland van Indonesië, heeft een heel ander gezicht dan Java en Bali. Het is dunbevolkt en heeft uitgestrekte, ongerepte natuurgebieden met een unieke flora en fauna. We vliegen naar Medan en de volgende dag rijden we met onze eigen bus verder naar Bohorok, het einddoel van vandaag. Onderweg passeer je diverse rubber- en palmolieplantages. Bohorok is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan één van de oudste nationale parken van Indonesië; Gunung Leuser. Hier leven zo’n 500 vogelsoorten, maar ook olifanten, tijgers, beren en orang-oetans. De volgende ochtend kun je onder begeleiding van een gids een trekking door het tropisch regenwoud maken op zoek naar de dieren die hier in de jungle leven.


Samosir & Padang Sidempuan

Dag 5 Bohorok - Samosir
Dag 6 Samosir
Dag 7 Samosir - Balige - Padang Sidempuan
Dag 8 Padang Sidempuan - Bonjol - Bukittinggi

Toba Meer Sumatra Indonesie Djoser We verlaten de jungle en rijden naar het zuidelijker gelegen Toba-meer. De rit van Bohorok naar dit reusachtige kratermeer biedt voornamelijk uitzichten op eindeloze kokosnoten- en palmolieplantages. Met de ferry steken we halverwege de middag van Prapat over naar Tuk Tuk op het in het meer gelegen eilandje Samosir. Ons hotel ligt aan het meer dat is ontstaan door een reusachtige vulkaanuitbarsting.
Tuk Tuk is een prima uitvalsbasis voor een wandel-, fiets- of brommertocht naar de Batakdorpen Ambarita en Tomok met hun oude stenen monumenten. Ook kan er een boottocht worden georganiseerd rond het schiereiland naar het openluchtmuseum in Simanindo, de heetwaterbronnen of de markt van Pangururan. Ook is het een heerlijke plaats om wat te luieren en te zwemmen.

Terug op het vasteland rijden we in twee lange reisdagen via Padang Sidempuan naar Bukittinggi, een lange maar mooie weg over dichtbeboste bergen. Onderweg stoppen we bij de markt van Balige, een mooie lokale Batak markt, waar de lokale bevolking hun koopwaar aan de man brengt. Bij het passeren van de evenaar bij Bonjol wordt een memorabele fotostop gemaakt. Deze plaats is tevens bekend als geboorteplaats van de Tuanko Imam Bonjollso. Deze man wordt gezien als nationale held in de strijd tegen de Nederlandse heerschappij en staat dan ook afgebeeld op het biljet van 5000 Rupiah.

Bukittinggi & Jakarta
Dag 9 Bukittinggi
Dag 10 Bukittinggi, vlucht Jakarta
Dag 11 Jakarta

In het sfeervolle centrum van de provinciehoofdstad Bukittinggi vind je onder meer de resten van het vroegere Nederlandse Fort de Cock. De meerderheid van de bevolking in deze regio maakt deel uit van de Minangkabau-stam. Kenmerkend is de matriarchale cultuur en de zeer kleurige kunst en architectuur. In het culturele centrum kun je 's avonds een Minangkabau-dansvoorstelling bijwonen met onder andere de beroemde pencak silat. Een bezoek aan de gezellige markt hoort uiteraard tot de mogelijkheden. Aan Bukittinggi grenst de vijf kilometer lange Ngarai Canyon die uitnodigt tot een enerverende en schitterende wandeling met als einddoel het zilverwerkdorpje Kota Gadang. Vanuit Bukittinggi rijden we naar het vliegveld van Padang voor de vlucht naar Jakarta.

Oude Batavia Jakarta Java Indonesie Djoser Deze bruisende en moderne miljoenenstad is de hoofdstad van het land. In de wijk Kota herinneren talloze gebouwen aan het Nederlands verleden en aan het oude Batavia. Veel gebouwen zijn of worden weer in hun oude glorie hersteld. Via het uit 1710 stammende stadhuis dat als museum is ingericht, het wayangpoppen-museum en een oer-Hollandse ijzeren ophaalbrug loop je naar het Maritiem Museum dat gevestigd is in een voormalig VOC-pakhuis.

In de haven Sunda Kelapa kun je, met een zogenaamde prauw, een tochtje maken langs enorme houten schoeners. In deze haven is het vaak een drukte van belang: tientallen zeilschepen die de eilanden aandoen lossen hier hun vracht. 's Avonds kun je het centrum van de stad verkennen waar o.a. het Presidentieel Paleis, de overweldigend grote Istiqlal moskee en het Indonesisch Nationaal Museum liggen. Eventueel kun je de nabijgelegen Chinese wijk inlopen waar een fascinerende Chinese markt en verschillende Chinese tempels een bezoek waard zijn. Verder biedt Jakarta diverse musea die het verleden tot leven brengen, maar ook ultramoderne winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Bogor & Bandung
Dag 12 Jakarta - Bogor - Bandung
Dag 13 Bandung - treinrit naar Yogyakarta

Vroeg in de ochtend vertrekken we per bus van Jakarta naar Bandung. Onderweg maken we een stop bij het hoger gelegen, en daarom koelere, Bogor. In de tijd van de VOC heette dit stadje Buitenzorg en was het een geliefd weekend- en vakantieoord voor de Nederlanders en later voor de Britten. Tegenwoordig trekken de rijkere inwoners van Jakarta er graag naartoe.

We bereiken aan het begin van de avond Bandung. Ondanks het feit dat het op slechts 750 meter hoogte ligt, kent de stad een vrij koel klimaat. De stad kenmerkt zich door koloniale (Nederlandse) architectuur. In Bandung stappen we in de trein die ons naar Yogyakarta brengt. Vanuit de trein heb je een goed uitzicht over het Javaanse platteland.

Yogyakarta & Malang
Dag 14 Yogyakarta, excursie Borobudur en Prambanan
Dag 15 Yogyakarta
Dag 16 Yogyakarta - Malang
Dag 17 Malang - Bromovulkaan

Borobudur Jakarta Djoser Yogyakarta is een prettige, vriendelijk stad en in cultureel opzicht een van de hoogtepunten van Java. We maken een excursie naar de beroemde boeddhistische tempel Borobudur. Deze tussen 750 en 850 gebouwde grote stoepa is prachtig gedecoreerd met o.a. reliëfs uit het leven van Boeddha. We maken ook een excursie naar de dichterbij gelegen Hindoeïstische Prambanan tempel. Bij een aardbeving in 2006 zijn delen van dit complex beschadigd geraakt, maar de nog resterende tempels zijn echter nog steeds zeer de moeite waard.

De volgende dag heb je voldoende tijd om er zelf op uit te trekken. Je kunt een bezoek brengen aan de kraton met het paleis van de sultan, de vogeltjesmarkt en de talloze batikateliertjes. De lange winkelstraat Jalan Malioboro is een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm en in de talloze ateliers kun je het productieproces bekijken. Ook kun je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan de rustieke sultansbegraafplaats bij Imogiri. Verder kun je overwegen een uitstapje te maken naar de dorpen Kota Gede (zilver), Bantul (batik), Kasongar (keramiek), het strand van Parangtritis of de Merapi-vulkaan. 's Avonds kun je genieten van één van de vele traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet.

Vroeg op vandaag want een lange reisdag brengt ons naar de hooggelegen oud-koloniale gouvernementsstad Malang. We maken onderweg een korte stop in Solo. Aan het einde van de dag komen we dan aan in Malang. De volgende dag reizen we door richting de Bromovulkaan.

Bromo

Dag 18 Bromo vulkaan, jeepexcursie - Kalibaru
Dag 19 Kalibaru - ferry naar Bali - Lovina Beach

Bromovulkaan Indonesie Djoser Tegen het einde van de middag komen we aan bij een eenvoudig hotel. Vroeg naar bed, want rond 03:00 uur vertrekken de jeeps naar het uitzichtpunt waar we de zonsopkomst boven de Bromovulkaan kunnen meemaken. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op het indrukwekkende maanlandschap van de verschillende vulkanen van het Bromo-Tenger massief.

Na het ontbijt vertrekken we voor het laatste traject op Java. Na een lange rit bereiken we het uiterste punt van Java, Kalibaru, waar we één nacht verblijven. De volgende ochtend steken we met de ferry over naar Bali, waarna we doorrijden naar Lovina Beach aan de noordkust van het eiland. Dit deel van Bali is nog relatief rustig en een prima plek om bij te komen van alle opgedane indrukken van de reis tot nu toe.

Lovina en Ubud
Dag 20 Lovina Beach
Dag 21 Lovina Beach - Gitgit watervallen - Ulun Danu Bratan - Ubud
Dag 22 Ubud
Dag 23 Ubud

Het hotel bij Lovina ligt dicht bij het strand. Bijzonder is een boottochtje ‘s ochtends vroeg om de in de buurt zwemmende dolfijnen te observeren. Ook kun je hier uitstekend zwemmen, snorkelen en duiken boven het koraalrif. Bij plaatselijke duikscholen kun je een snorkel- of duikuitrusting huren. Andere mogelijke uitstapjes zijn naar de grote markt van Singaraja en het boeddhistische klooster en de warmwaterbaden in Banjar. ’s Avonds heb je een ruime keuze aan restaurants in het dorp.
Op weg van Lovina Beach naar Ubud is een bezoek aan de Gitgit watervallen een absolute must. De watervallen zijn prachtig gelegen in het tropisch regenwoud en hebben een hoogte van 35 meter. Een andere bijzondere plek waar we onderweg stoppen is de Balinese Pura Ulun Danu Bratan. Deze hindoeïstische tempel werd in 1633 gebouwd in het Bratan meer, ook wel bekend als het 'heilige bergmeer'. De tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren.

We arriveren in het gezellige Ubud. Hier proef je de typische sfeer van Bali waar het hindoeïsme letterlijk het leven kleurt. In elke tuin staat wel een klein altaar en overal zie je vrouwen bezig met het maken van tempeldecoraties of het brengen van offers. Op Bali worden regelmatig ceremonies en processies gehouden, mogelijk maak je er één mee. Door de centrale ligging op het eiland is geen plaats méér geschikt als uitvalbasis voor gevarieerde uitstapjes dan Ubud. Lopend of met de fiets kun je vanuit Ubud alle kanten op. Niet ver van Ubud liggen de badplaatsen Kuta, Candidasa, Sanur en Padangbai met uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen, te winkelen of uit te gaan. Vanuit Ubud kun je snel enkele culturele hoogtepunten op Bali bereiken: het stadje Klungkung, het Besakih tempelcomplex, de Gunung Batur vulkaan en de rotstempel Gunung Kawi.

Rijstvelden Indonesie Djoser Een wandeling of een fietstocht door de prachtige omgeving met zijn groene, terrasvormige rijstvelden en verscholen tempeltjes is zeker de moeite waard. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de apentempel van Sangeh of de zeetempel van Tanah Lot. Uiteraard heb je in Ubud zelf ook volop mogelijkheden om je dagen te vullen. Aan de rand van Ubud ligt Monkey Forest waar brutale aapjes worden gevoerd. De talloze handwerkateliertjes vormen verder een waar lustoord voor winkelaars. Voor degene die lekker willen ontspannen kunnen terecht in één van de vele spa’s die Ubud rijk is.

Lombok & Senggigi

Dag 24 Ubud - Padangbai, ferry naar Senggigi
Dag 25 Senggigi
Dag 26 Senggigi
Dag 27 Senggigi - Jakarta - Amsterdam
Dag 28 aankomst Amsterdam

In ongeveer vijf uur brengt de ferry je naar het rustige eiland Lombok, waar we drie dagen in Senggigi verblijven. Bij de palmstranden van Senggigi kun je heerlijk zwemmen, zonnen, snorkelen of duiken. We maken met een klein bootje een tocht naar de paradijselijk witte stranden van de Gili eilanden. Bij de fantastische koraalriffen, met talloze kleurrijke vissen, kun je prima snorkelen en heb je een grote kans om zeeschildpadden tegen te komen. Of je kunt een bezoek brengen aan het weefdorp Sukarare, het pottenbakkersdorp Penujak, de traditionele Sasak-huizen in Rambitan en de hindoetempel in Lingsar. Van Lombok vliegen we naar Jakarta waar vandaan we terugvliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Indonesië immers het beste kennen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2017

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 nov - 10 dec
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.345,-

Korting

Incl. €50,- korting

Start - einde

04 dec - 31 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 feb - 11 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

12 mrt - 08 apr
V
Vertrek gegarandeerd i
i

Extra informatie

Lokale NL sprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

09 apr - 06 mei
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

07 mei - 03 jun
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

18 jun - 15 jul

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

16 jul - 12 aug
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

23 jul - 19 aug
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

30 jul - 26 aug
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

10 sep - 07 okt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

24 sep - 21 okt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

15 okt - 11 nov
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

12 nov - 09 dec

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

03 dec - 30 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 feb - 10 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

11 mrt - 07 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

08 apr - 05 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

06 mei - 02 jun
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde

10 jun - 07 jul

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.345,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 5 lid 4 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

Mocht een reis met een vermelding 'vertrek gegarandeerd' om een van bovengenoemde redenen (m.u.v. annulering vanwege negatief reisadvies) alsnog geen doorgang vinden dan biedt Djoser een omboekvoordeel van € 150,- per persoon indien u omboekt naar een andere reis en/of vertrekdatum.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Padang - Jakarta
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Bandung - Yogyakarta
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie Borobudur en Prambanan
 • Excursie per jeep Bromovulkaan
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies, haventax Padangbai (ca. RP60.000), fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Hotelverlenging

Verlenging in Senggigi is mét accommodatie bij te boeken. De prijs in Senggigi is v.a. € 27,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55, - per nacht. Voor de maand augustus en van 24 december t/m 5 januari geldt een toeslag van € 23,- per kamer.

Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven op Lombok.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €285,-  

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22. 

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Indonesië overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. We boeken zoveel mogelijk hotels die centraal gelegen zijn, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer maak je gebruik van een taxi om in het centrum te komen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Samosir Toledo Inn
Bukittinggi Hotel Grand Rocky
Jakarta Santika Hayam Wuruk
Bandung Sukajadi Hotel
Yogyakarta 101 Yogyakarta Tugu Hotel
Malang Atria Hotel & Conference Malang
Lovina Sunari Beach Resort
Lovina Aditya Beach Resort
Ubud Bhanuswari Resort
Ubud Hotel Champlung Sari
Ubud Hotel The Grand Sunti
Senggigi Jayakarta Lombok Beach Resort & Spa


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven. Op Bali (Lovina en Ubud) maken we gebruik van diverse accommodaties, een aantal zijn hierboven weergegeven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11
 • Accommodatie 12
 • Accommodatie 13
 • Accommodatie 14
 • Accommodatie 15

Vliegreis

Garuda Indonesia

De vluchten worden uitgevoerd met Garuda. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Jakarta 16:45 - 11:50*
Jakarta - Medan 13:35 - 16:00
   
Lombok - Jakarta 15:10 - 16:10
Jakarta - Amsterdam 20:30 - 08:30*

*aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in de zomer is het op Sumatra en Java 5 uur later en op Bali en Lombok 6 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er een uur bij.

Landarrangement
In verband met binnenlandse vluchten is het voor deze reis niet mogelijk om alleen een landarrangement te boeken.
 

Vervoer

We reizen met onze eigen comfortabele bussen met ruime zitplaatsen en airconditioning. De oversteek van Java naar Bali en van Bali naar Lombok maken we per veerboot. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag. In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus.

Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel makkelijk om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, een taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets huren.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Padang - Jakarta
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Bandung - Yogyakarta
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie Borobudur en Prambanan
 • Excursie per jeep Bromovulkaan
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door de prachtige flora en fauna op Sumatra, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een zilverwerkfabriekje of strijkt neer op het terras om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zoals de Prambanan en de Borobudur, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats, zoals de Bromovulkaan. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Sumatra, Java, Bali en Lombok zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Excursie Borobudur & Prambanan. Een prachtig gedecoreerde stoepa en hindoeïstische tempels.
 • Excursie per jeep naar Bromovulkaan. Ontdek dit prachtige maanlandschap tijdens de zonsopkomst.
 • Excursie naar de Gili-eilanden, fantastische koraalriffen met talloze kleurrijke vissen.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Een jungletocht of een bezoek aan de orang-oetans is een fantastische ervaring. Ook kun je op Bali de Balinese Pura Ulun Danu Brata bezoeken, een hindoeïstische tempel aan het Bratan meer.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek;
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is;
 • Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthavens van Jakarta, Medan en Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

Geldzaken

In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische Rupiah (IDR). Kijk voor een actuele koers op oanda.

Pinnen: in de grote plaatsen op Java en Bali zijn geldautomaten.
Contant: we adviseren een bedrag van € 50,- tot € 100,- mee te nemen voor noodgevallen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie dit prefereert kan veelal ook een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je adviseren over het Indonesische eten en geschikte eetgelegenheden. Er is een scala aan mogelijkheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

De Indonesische keuken is een van de bekendste van Azië en is buitengewoon gevarieerd. Voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, waarvan velen hun eigen recepten en specifieke kruiden hebben. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van palmsuiker. De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, Indiase, Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.

In Indonesië gebruikt men veel kruiden, zoals laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), koenjit (kurkuma, geelwortel) en ketoembar (korianderzaad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uien, knoflook en sambal en vaak wordt er kokosmelk toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen. Als bijgerecht is er vaak kroepoek, atjar en sambal.

 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Meditel logo site

Hotelverlenging

Verlenging in Senggigi is mét accommodatie bij te boeken. De prijs in Senggigi is v.a. € 27,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55, - per nacht. Voor de maand augustus en van 24 december t/m 5 januari geldt een toeslag van € 23,- per kamer.

Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven op Lombok.

Klimaat en geografie

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Sumatra wordt in tweeën gesneden door de evenaar en het noordelijke deel van het eiland heeft andere klimaatskenmerken dan het zuidelijke deel. Het klimaat op Java verschilt van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november.

De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. Bovendien trekt de moesson van Sumatra naar beneden de archipel over en op elk eiland begint de regentijd dus op een ander tijdstip. Ook de hoeveelheid regen varieert per streek. Het reizen in de regentijd hoeft niet nadelig te zijn. Een regenbui valt meestal 's middags, is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Waar overnacht je met Djoser in Indonesië?

Djoser maakt gebruik van goede, sfeervolle middenklasse hotels in Indonesië. Het type accommodatie is erg afwisselend: van typisch Indonesische bouwstijl met een mooie tropische tuin, tot kleine hotels beheerd door een familie en moderne, wat luxere hotels. In een aantal gevallen zijn de accommodaties voorzien van een zwembad voor een verkoelende duik of ligt het strand op loopafstand.

Hoe is het vervoer in Indonesië?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Welke maaltijden zijn er tijdens de reis inbegrepen?

Hoe groot zijn de groepen naar Indonesië?

Wat is het voltage in Indonesië?

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Is een visum voor Indonesië noodzakelijk?

Kan ik langer dan 30 dagen in Indonesië blijven?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Indonesië?

Heb ik een klamboe nodig?

Is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken voor deze reis?

Zijn er mogelijkheden om te duiken tijdens de reis?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Maarten Z.

  Het was een erg leuke reis, 4 weken Indonesië. Hier gingen we naar Sumatra, Java, Bali en Lombok. We hebben erg veel gezien en veel mee gemaakt. Goed georganiseerd Djoser. Ik heb mezelf uitstekend vermaakt.

  8,0

  8,0
 • Peter en Lenie

  Na 23 jaar weer een fraaie kennismaking met Sumatra, blijft oorspronkelijk, ruig en vrolijk. Java wat een drukte na al die jaren, maar nog steeds bijzondere plekken. Bali, hindoe offers, groen, Lovina, Ubud, Lombok, fraai, groen, rustig, snorkelen. Prachtige reis, vermoeiend, uitstekende reisbegeleidster !

  8,0

  8,0
 • Britt

  Een fantastische reis!

  9,0

  9,0
 • Jan R.

  Dit is de 1e reis die wij maakten en wat hebben we genoten. Alle eilanden hebben zo hun eigen karakter. Dat maakte het ook zo boeiend. De reis van zeer gevarieerd (natuur,Cultuur,Culinair) En wat het compleet maakte was onze reisleider Net. Hij woont daar en wist heel veel en sprak de taal. Dank Net!

  9,0

  9,0
 • Rino B.

  Mooie reis met veel natuur en cultuur. En lekker gegeten. Soms wel wat lange reisdagen. Toch een aanrader.

  8,0

  8,0
 • Ellis Heikamp

  Echt een super mooie reis! Onze reisleider was René. De beste reisleider die wij ooit hebben gehad. wij hebben deze reis gemaakt in december 2014.

  9,0

  9,0
 • Cees v.d.Storm

  Wij mijn vrouw en ik hebben deze reis gemaakt met Djoser groep door indonesie prachtig om mee te maken. Prima reisleider goede hotels. OK Nu weer zoeken naar een nieuwe reis met Djoser.

  9,0

  9,0
 • Rob en Els Spoek

  David was de reisbegeleider op onze reis, begeleid heeft hij in alle opzichten. Door ziekte was dat noodzakelijk. De reis was geweldig door de afwisseling van natuur, cultuur vrijheid en lekker eten. Onze reisgenoten waren allen voortreffelijk 4 weken lang genoten met z'n allen.

  9,0

  9,0
 • Aad P.

  De reis 8-10 tot 4 -11-2013 was prima, hebben genoten van alles ,wel lange reisdagen.Dank aan onze reisleidster Manon,zij heeft gewoon een dubbele ster verdiend,altijd vriendelijk en behulpzaam,petje af voor haar . groeten Jan en Ellen Plomp

  7,0

  7,0
 • Chris C.

  vroegere reisgenoten vertelden mij over deze reis maar is nog mooier dan men mij verteld had en heb dus echt genoten van deze reis

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • rechtstreekse vluchten met Garuda Indonesia
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • hotelovernachtingen met ontbijt
 • bezoek aan Gunung Leuser NP en het Orang-oetang opvangcentrum
 • mooie treinreis van Bandung naar Yogyakarta
 • excursie naar Borobudur en Prambanan
 • excursie per jeep naar Bromo vulkaan
 • excursie naar paradijselijke Gili eilanden nabij Lombok

Klantwaardering

8,5

Het was een erg leuke reis, 4 weken Indonesië. Hier gingen w...
Het was een erg leuke reis, 4 weken Indonesië. Hier gingen we naar Sumatra, Java, Bali en Lombok. We hebben erg veel gezien en veel mee gemaakt. Goed georganiseerd Djoser. Ik heb mezelf uitstekend vermaakt.

Maarten Z. - 8,0
Na 23 jaar weer een fraaie kennismaking met Sumatra, blijft...
Na 23 jaar weer een fraaie kennismaking met Sumatra, blijft oorspronkelijk, ruig en vrolijk. Java wat een drukte na al die jaren, maar nog steeds bijzondere plekken. Bali, hindoe offers, groen, Lovina, Ubud, Lombok, fraai, groen, rustig, snorkelen. Prachtige reis, vermoeiend, uitstekende reisbegeleidster !

Peter en Lenie - 8,0
Een fantastische reis!

Britt - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Indonesië

Het weer in Indonesië

33°C

Terug naar boven
Chat met Djoser