De Top 5 leukste steden in Rajasthan

De Top 5 leukste steden in Rajasthan


Rajastan fort India DjoserRajasthan is het land van de koningen. Je hoeft je ogen maar een beetje samen te knijpen om je voor te stellen hoe het er in de tijd van de vergane maharadja’s aan toe ging. Indrukwekkende forten torenen trots boven de oude steden uit. Mannen met tulbanden en tot in de puntjes verzorgde snorren prijzen hun koopwaar aan. En vrouwen gehuld in de meest kleurrijke sari’s dragen hun boodschappen op hun hoofd naar huis. Rajasthan lijkt regelrecht uit een Oosters sprookje te komen.

Wil jij weten welke plaatsen je niet mag overslaan? Wij hebben de vijf leukste steden in Rajasthan voor je op een rijtje gezet!

5. Jaipur
Amber fort Jaipur Rajasthan India DjoserDe roze stad van Rajasthan is de poort naar een verleden van heldhaftige prinsen en betoverende tradities. De drukke straten in het oude centrum van Jaipur barsten van de historische bouwwerken, zoals de Hawa Mahal en het stadspaleis, waar de culturele erfgoederen van Rajasthan worden tentoongesteld. Buiten de stad bezoek je het Amber Fort, waar je de flamboyante levensstijl van de koninklijke familie ervaart.

4. Jodhpur
Tijdens een verblijf in de blauwe stad mag een bezoek aan Mehrangarh Fort niet missen. Dit massieve fort torent hoog boven het oude centrum van Jodhpur uit en heeft het perfecte uitzicht op haar doolhofachtige straatjes en blauwe huizen. Tussen deze gebouwen vind je tientallen bazaars waar je de gelegenheid hebt om de kunst van het afdingen te oefenen.

3. Bikaner
Karni Mata tempel Bikaner Rajasthan India DjoserIn tegenstelling tot de andere steden is Bikaner iets minder toeristisch, maar ook deze stad heeft een aantal prachtige paleizen en tempels. De meest bijzondere bezienswaardigheid ligt 30 kilometer buiten de stad. Veel mensen komen hierheen om de Karni Mata tempel te bezoeken. Deze tempel is overigens niet voor watjes, want hij wordt bewoond door duizenden ratten!

2. Jaisalmer   
De gouden stad van Rajasthan ligt middenin de Thar woestijn en dankt zijn bijnaam aan de goudgele stenen die gebruikt zijn voor de bouw van het stadsfort. Hoewel je dit bouwwerk niet mag overslaan, is het hoogtepunt van een bezoek aan Jaisalmer een kameelsafari door de golvende zandduinen en een overnachting onder de fonkelende sterren.

1. Udaipur
Udaipur Rajasthan India DjoserRajasthan heeft meer te bieden dan stoffige woestijnsteden. Zoals de stad Udaipur, bekend als het Venetië van het oosten. De stad ligt aan het Picholameer dat omringd is door het Aravalligebergte. Overdag bewonder je er de schitterende witte paleizen. ’s Avonds zie je de zon langzaam achter het in de bergen gelegen Kumbhalgarh Fort zakken.

Bekijk alle rondreizen door India.
 

Terug naar boven