Het lekkerste eten van India

Het lekkerste eten van India


Een reis naar India is niet alleen een avontuur door de nieuwe indrukken, vreemde gebruiken en fleurig geklede locals. Ook op culinair gebied is een reis door het land een ware ontdekkingstocht, want de Indiase keuken is al net zo kleurrijk als haar inwoners. Kruidige curry’s, versgebakken naanbroden, schalen gevuld met geurige rijst... India heeft ongelofelijk veel lekkers te bieden.

Een van de beste manieren om de diversiteit van het land te ontdekken, is door het te proeven. Daarom hebben wij de lekkerste gerechten van India voor je op een rijtje gezet!

Chicken Biryani
Chicken Biryani indiaEen van de gerechten die je móet proeven is Chicken Biryani. Deze maaltijd bestaat uit een bodem van gemarineerde stukken kip met daarbovenop verschillende lagen basmati rijst. Iedere laag wordt bestrooid met koriander en garam masala en overgoten met een mengsel van saffraan en melk. Vervolgens wordt het geheel langzaam verder gegaard, zodat de smaken en geuren goed in de rijst trekken. Het resultaat? Een aromatische en vrolijk gekleurde rijstschotel met overheerlijke stukken kip.

Butter Chicken
Buttery chicken indiaDe naam zegt het eigenlijk al: dit gerecht is absoluut niet goed voor de lijn. Maar als je toch zondigt, dan het liefst met Butter Chicken. Het vlees wordt een nacht lang gemarineerd in yoghurt om het mals te maken. Vervolgens worden de stukken in een oven gebakken en geserveerd in een rijke oranjerode saus van boter, tomaten en chilipoeder. Met een warme, zachte en met knoflookboter besmeurde naan schep je de smeuïge saus en malse kipstukken op. Om je vingers bij af te likken!

Masala Dosa
Masala Dosa IndiaMasala Dosa’s staan in verschillende plaatsen op het menu, maar de beste dosa’s vind je in het zuiden van India waar het gerecht oorspronkelijk vandaan komt. Deze flinterdunne, krokante platbroden hebben iets weg van crêpes, maar worden niet met poedersuiker gegeten. De pannenkoeken worden gevuld met een gekruide aardappelpuree en geserveerd met een dipsaus van vermalen linzen en verschillende soorten chutneys. Breek een stukje brood af, even dippen en genieten maar.

Veg Thali
Veg Thali indiaIndia is waarschijnlijk een van de weinige landen waar zelfs doorgewinterde carnivoren met plezier vegetarische gerechten bestellen. Als je dit niet gelooft, dan heb je nog nooit een thali besteld. Een vegetarische thali bestaat meestal uit verschillende groenteschotels, ingelegde groenten, brood, rijst en een soort yoghurtdip die allemaal worden geserveerd op een groot plat bord met kleine metalen kommetjes. Maak je klaar om je handen vies te maken, want dit laat je niet zomaar staan.

> Bekijk onze rondreizen door India