Must-sees in het zuiden van India

Must-sees in het zuiden van India


Vissers Kovalam Zuid-India DjoserDe meeste mensen denken bij India aan Oosterse sprookjes, de Taj Mahal en stoffige woestijnsteden. Maar India is nog veel meer dan dat. Ieder gebied heeft zijn eigen karakter en dat is absoluut te merken in het tropische zuiden. Deze regio biedt je een kijkje in het minder gehaaste en minder ontdekte deel van India. Slaperige koloniale steden, eindeloos slingerende waterwegen, bruisende kustplaatsjes en ongeëvenaard natuurschoon.

Kan jij niet wachten om de hoogtepunten van ‘God’s Own Country’ te ontdekken? Wij hebben de must-sees van zuidelijk India voor je op een rijtje gezet!
       
Theevelden in Vandiperiyar
Theeplantage Zuid-India DjoserHoog in de koele heuvels van Kerala ligt Vandiperiyar, een kleine stad die bekendstaat om haar koffie-, thee- en peperplantages. Geniet van het uitzicht op smaragdgroene theevelden, proef een glaasje Chai bij een theefabriek en of maak een wandeling door de geurige Adam’s Spice Garden.

Fort Cochin in Cochin
Wie op zoek gaat naar een fort in Cochin, zal lang moeten zoeken. Het fort werd namelijk rond 1800 vernietigd toen de Britten het van de Nederlanders veroverden. Tegenwoordig liggen er slechts delen van de ruïne. Combineer een bezoek aan de restanten van Fort Cochin met de enorme Chinese visnetten die ernaast liggen. De vissen die hier gevangen worden zie je later weer terug op je bord in een overheerlijke curry!

Backwaters in Alleppey
Backwaters boot Zuid-India Alleppey DjoserBen je toe aan wat rust? Tijdens onze reis naar Zuid-India overnachten we op een houseboat in Alleppey. Laat het weelderige landschap aan je voorbij trekken en bekijk hoe het dagelijks leven zich afspeelt langs het water. De scheepskok tovert tijdens het verblijf heerlijke maaltijden op tafel.

Zon, Zee en Strand in Kovalam
Pak je zwemspullen in, want we gaan naar het strand! Het vissersdorpje Kovalam ligt aan een maanvormige baai waar je je dagen prima kunt slijten. Luister naar de gezellige klanken van reggaemuziek in een van de strandtentjes of onderga een heerlijke Ayurvedische massage.

Olifanten in Thekkady
Periyar Zuid-India olifanten DjoserIn Thekkady vind je de ingang naar het Periyar National Park, een groen gebied van maar liefst 777 vierkante kilometer met een kunstmatig meer, wilde olifanten, klauterende apen en meer dan honderd andere diersoorten. Met héél veel geluk spot je misschien zelfs een van de vijftig schuchtere tijgers die in het park leven.

Bekijk de rondreis door Zuid-India.

Reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven