Tijgers spotten in India

Tijgers spotten in India

Tijger India (internet)India heeft meer dan 40 nationale parken. Het Periyar nationaal park in Zuid-India wordt gezien als een van de mooiste parken en herbergt onder andere olifanten en herten.

Periyar is onderdeel van het ‘Tiger Project’, dat ervoor zorgt dat tijgers kunnen overleven in dit grote natuurreservaat. De beste plaats om een tijger te spotten is echter het Ranthambore nationaal park in Noord-India.

Je bezoekt Ranthambore tijdens onze 15-daagse rondreis door India.

  • Reactie van Henk van der Klis
    Als u tijgers wilt zien, en de kans daarop is vrij groot gezien mijn ervaring, moet u de safarireis boeken. U bezoekt dan verschillende parken w.o. Tadoba (3 tijgers gezien van 3 maanden oud). Kahna ( 5 tijgers gezien w.o. moeder met 4 cubs van 3 maanden, Pench 7 tijgers gezien w.o. moeder met 3 cubs van 1 jaar. En tenslotte 12 tijgers in Bandavgarh w.o.moeder met 4 cubs van 3 maanden, moeder met 4 cubs van 2 jaar. In Jim Corbett heeft 1 jeep een tijger waargenomen. Er lopen er genoeg rond gezien de sporen echter de bebossing is dermate dicht en heuvelachtig dat het moeilijk spotten is. Maar het is wel een prachtig park. Tussen door ook nog Koleodeo (vogelpark) bezocht met huurfiets. Prachtig park waar je ogen te kort komt om alles waar te nemen. Ik besef dat wij in de jeep het nodige geluk hebben gehad om in totaal 27 tijgers te zien. Maar u heeft het voor een deel ook zelf in de hand. Indien de gids te lang stopt naar uw zin roept u gewoon Chello. En dan gaan ze weer rijden. Alleen langdurig stoppen ( een kwartier bijvoorbeeld) als er alarm calls worden gehoord door de gidsen. U gaat ze later ook herkennen. Schitterend om door die alarm calls de adrenaline te voelen wetende dat er in de buurt tijgers zijn. Neem een goede verrekijker mee. Ik heb er enkele tijgers mee opgespoord. Soms zijn ze te ver weg om ze met het blote oog te kunnen waarnemen. Kortom ik heb een geweldige safarireis achter de rug. Met werkelijk schitterende accommodaties. Iets minder is Delhi maar goed te doen. De nachttrein van Umaria naar Agra is ook een geweldige ervaring. U wordt ondergedompeld in de Indiase cultuur. Over cultuur gesproken. Af en toe afwisseling doordat u hier en daar highlights van India bezoekt bij het aandoen van grote steden zoals Mumbai, Nagpur, Agra en Delhi vormen een welkome onderbreking van de safaris. Om er daarna weer vol voor te gaan. Kortom ik kan u deze reis op grond van hetgeen ik heb ervaren van harte aanbevelen. U krijgt waar voor uw geld. Een tip voor Djoser. Wellicht is het een onderzoek waard om een safrai reis in het zuiden van India te organiseren. Want daar liggen ook prachtige tiger reserves.
    05 maart 2020 19:47:23

Reactie versturen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven