Chiang Mai, wat is er te zien en te doen?

Chiang Mai, wat is er te zien en te doen?

Deze noordelijke hoofdstad van Thailand is misschien wel de tegenpool van het zuidelijk gelegen Bangkok. Waar in Bangkok de chaos heerst, lijkt het leven in Chiang Mai een ander tempo aan te houden. Overzichtelijke straten waar je prima kunt wandelen, markten met de beste gerechten van het land en een bosrijke omgeving waar je van alles kunt bezichtigen. Hoewel Chiang Mai de tweede stad is van Thailand voelt het eerder aan alsof je in een relaxt provinciestadje bent beland. We hebben een aantal bezienswaardigheden van Chiang Mai op een rij gezet.     

 
Wat Phrathat Doi Suthep Chiang Mai Doi Suthep monniken Thailand (Gijs)
Dit is een van de bekendste tempels van Chiang Mai dankzij de bijzondere ligging op de berg Doi Suthep. Op ongeveer 15 km ten noordwesten van Chiang Mai vind je deze tempel die je met de songtaew (taxibusje) makkelijk kunt bereiken. Avontuurlijk ingesteld? Huur dan een fiets en rijd het stuk omhoog. Eenmaal boven aangekomen moet je nog 309 treden beklimmen voor je bij de tempel bent, maar beloofd, het uitzicht over Chiang Mai is prachtig!  


 
 
Night Bazaar Chiang Mai Thailand (internet)Van alle markten thuis
Als je dat wil, kun je in Chiang Mai 7 dagen per week, 24 uur per dag naar de markt toe. Er zijn kledingmarkten, bloemenmarkten, organische voedselmarkten, nachtmarkten en ochtendmarkten, maar misschien wel de allerbekendste markt is de Saturday & Sunday Night Walking Street. Het kan er behoorlijk druk zijn, maar vanaf ongeveer 16u tot 24u kun je je op de straat Ratchadamnoen vergapen aan alle kraampjes met handgemaakte, unieke producten die je voor een goede prijs kunt kopen. Ook zijn er veel eetstalletjes op deze markt zodat je alle Noord-Thaise specialiteiten kunt proeven. Een perfecte plek om wat souvenirs te kopen!

Chiang Mai Woman Correctional InstitutionChiang Mai Woman Correctional Institution
Als je een keer iets anders dan anders wilt doen, ga dan langs bij de vrouwengevangenis van Chiang Mai. Je kunt je hier namelijk laten masseren door vrouwen die binnen 6 maanden worden vrijgelaten en zich alvast voorbereiden op een leven na de gevangenis. Het geld dat ze verdienen wordt voor ze opzij gezet, zodat ze na vrijlating een nieuwe start kunnen maken in het leven. Naast dat dit een mooi initiatief is, zijn de massages bovendien geweldig. 
 
Wat Umong (internet)De jungletempel van Chiang Mai
De tempel Wat Umong ligt aan de voet van de Doi Suthep in een jungleachtige omgeving. Hoewel de door mos overwoekerde beelden al op zich een lust voor het oog zijn, is het hier ook relatief rustig. De meeste toeristen reizen door naar de tempel Wat Phrathat Doi Suthep. Umong betekent ‘tunnel’ in het Thais en je vindt er dan ook een aantal ondergrondse tunnels die - zo gaat het verhaal - ooit zijn aangelegd in de 14e eeuw om een gekke monnik niet te veel te laten afdwalen. Je kunt ook nu nog de tunnels in en verschillende Boeddha’s bewonderen. Tip: neem wel wat muggenspray mee.  
 
 

Reactie versturen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven