De mooiste avonturen in Vietnam

De mooiste avonturen in Vietnam

Op reis door Vietnam beleef je samen met de kinderen de mooiste avonturen. Maar er zijn een paar ervaringen die er wat ons betreft uit springen. We zetten ze op een rij!


Fietstocht door Hoi An en omgeving
Vietnamezen zijn net als Nederlanders gek op fietsen. Bovendien is een groot deel van het land lekker vlak. De vertrouwde tweewieler is dus de perfecte manier om het land te ontdekken! We doen het in de oude stad van Hoi An en het slaperige platteland eromheen. De tocht begint aan de boulevard van de historische binnenstad. Langs eeuwenoude Chinese huisjes, met mooi krullende gevels en hier een daar een tempeltje, rijden we langzaam de stad uit. We komen eerst langs een paar kleine vissershavens, voordat we uiteindelijk onder de palmbomen door de rijstvelden fietsen. De mensen hier zijn ontzettend vriendelijk en je maakt makkelijk contact. Zo krijg je een heel perfect inkijkje in het leven op het Vietnamese platteland!


Overnachten aan boord in de Ha Long-baai
Meer dan 2000 sprookjesachtige rotsen die uit het niets opsteken uit het smaragdgroene zeewater: de baai van Ha Long is één van de mooiste plekken van Vietnam, misschien wel ter wereld. Op onze reizen nemen we daarom uitgebreid de tijd om de baai in al zijn schoonheid te ontdekken. En we doen het ook in stijl: we varen, dineren én overnachten op een traditioneel Vietnamees schip, waarmee we dicht op de eilandjes kunnen komen. Dat is zeker de moeite waard, want pas dan zie je hoe dichtbegroeid ze zijn. Elk eilandje is een kleine jungle! Als ’s avonds de zon ondergaat wordt de baai nog kleurrijker. Het uitzicht vanaf het dek is adembenemend, net een schilderij. Kies je voor de 23-daagse reis door Vietnam, dan kun je drie dagen extra genieten van dit uitzicht. We overnachten dan namelijk op een schiereiland nabij de baai.


De zandduinen bij Mui Ne
Misschien wist je het niet: maar als je eindeloze rijen zandduinen wil zien, zoals in Marokko, Egypte of Namibië, kun je ook heel goed afreizen naar Vietnam! Rondom het traditionele vissersdorpje Mui Ne ontdekken we namelijk een gigantisch duingebied. Alsof dat niet genoeg is, is het zand ook prachtig gekleurd: fel wit of juist diep donkerrood. Alleen al hier rondlopen is een fantastische ervaring, maar je hebt ook perfect uitzicht op de levendige vissershaven van het dorpje en de lange kustlijn. En er valt ook heel veel te beleven! Je kunt bijvoorbeeld met een ‘sandboard’ van de duinen afsurfen, of als dat teveel is gewoon zittend op een slee.


Diep de hooglanden in bij Mai Chau
Het noorden van Vietnam staat bekend om zijn prachtige berglandschappen en afgelegen bergvolkeren, die vaak nog heel trouw zijn aan hun tradities. Eén van de beste plekken om deze overweldigende natuur en bijzondere cultuur te ontdekken is Mai Chau. Door de ligging aan de rand van glinsterende rijstvelden en tussen prachtige, dichtbegroeide bergen, is het net alsof je een schilderij in stapt. Veel huizen hier zijn van hout gemaakt en lijken helemaal op te gaan in de omgeving. Met Djoser overnacht je in een traditionele paalwoning. Een beter beeld van het Vietnamese platteland kun je niet krijgen! Je gaat slapen, én wordt wakker met het geluid van de kippen en varkens die onder de vloeren doorlopen, het kabbelen van een beekje en het gerommel in de keukens. Een onvergetelijke ervaring.


Een cyclotour door Hanoi
De straten van Hanoi zijn een intrigerende melange van chique Franse gebouwen en typisch Chinese architectuur van tempels en pagodes, met overal tussendoor de woekerende jungleplanten en het energieke Vietnamese straatleven. De beste manier om de stad te ontdekken is met een traditionele riksja, een ‘cyclo’. Je hebt dan ook gelijk een goede indruk van het chaotische verkeer van de stad. Scooters, busjes en motorfietsen rijden al toeterend kriskras door elkaar heen. Regels lijken niet te bestaan, maar toch gaat het allemaal goed. In een ‘cyclo’ heb je er goed zicht op: je zit voorin relaxed op een bankje. De kleine fietstaxi’s kunnen trouwens overal komen, waardoor je zelfs de meest bijzondere steegjes ontdekt. Overal waar je kijkt is wat te doen, van tot de nok gevulde winkeltjes tot geïmproviseerde straatrestaurantjes.

Bekijk onze Family-reizen door Vietnam.