India & Nepal 22 dagen

India & Nepal 22 dagen

Delhi... holy f***

Na het visum al 5 keer voorgelegd te hebben, is er nog een volledige controlepost inDelhi. Na 30 minuten  aanschuiven is het eindelijk mijn toer. Vingerafdrukken, fotootje... approved!

De groep die 23 reist en de groep die 30 dagen reist splitst zich hier op. Ik vergeet salu te zeggen tegen Mieke. :( We ontmoeten Monique voor de eerste keer. Ja, dat zit goed. Vlot, vriendelijk en Nederlands :)

Monique overloopt de lijst en merkt op dat we een reiziger ontbreken... De warrige dame. Niemand heeft haar gehoord of gezien... Monique belt naar Djoser. We moeten weten of ze op de vlucht zat... we vernemen weinig tot geen info. Monique beslist dat we aan de dag moeten beginnen. Ze stelt bovendien voor dat we doortrekken en vroeg ik ons bed kruipen. Dit zal het beste zijn voor ons bioritme... Monique geeft wat uitleg bij de reis... ondertussen valt het helse verkeer en de armoede langs de baan me nu al op...

We gaan richting het hotel, maken de kamerverdeling en ontdekken onze kamers. Mooi, proper, en vriendelijk personeel. Monique heeft een gids geregeld. Hij laat ons de belangrijkste trekpleister zien van Delhi. Naast deze monumenten,  is er armoede... Veel armoede. Drukte.... Veel drukte.

We starten de uitstap in de tempel van Sikh met het reinigende water. Ze hebben er ook een keuken, waar ze dagelijks eten klaarmaken voor honderden mensen. We gaan de uitdaging van het brood maken natuurlijk ook eens aan :) ah ja, schoenen uit en hoofddoekje verplicht! Zo gebeurd, zo gedaan.

Het volgende is de ark van India. Dit heeft een uitleg... Maar die ontbreekt me nu. Ik herinner me vooral de vervelende dames die 3 armbanden aan je willen verkopen voor 100 roepie (1, 5 euro)... prachtig monument en moment :)

Het volgende is het monument die werd gezet na het overwinnen van de islam (denk ik).... grrr, waarom luister ik maar half? Nu ja... prachtig om te zien. Ik word hier tijdelijk ingehuurd als model. Indische mensen zijn niet gewoon op blanke mensen te zien en graag daarom graag met hen op de foto. Ik haal m'n beste fotolach boven! Tadaaa!

Na een lekkere Indische lunch, trekken we naar oud Delhi. Als je chaos en drukte kent, doe het maal 10 en dan ben je nog niet in de helft van de drukte ik Delhi! Fantastisch, maar gek we mogen mee met zo'n fietstaxi en worden ondergedompeld in de wereld van oud Delhi. Onze chauffeur (de oudste van ee bende) neemt een foto van Jeffrey en ik en controlleert of we veilig zitten. Dat  belooft. We krijgen tips waar we handen en voeten moeten zetten. Let's go! Ik krijg tijdens de tocht een ferme klets water over me... De start van de holy festival! Ik lach me rot. Wat een ervaring. Zo'n koetsrit in Brugge is een lachertje hiermee vergeleken. Deze rit was de topper van de dag!!

We gaan richting het hotel. De zoektocht naar Nog iets om te eten loopt op een nuloperatie uit. Ik beslis me op m'n blog te smijten en te slapen. Morgen vertrekken we immers om 7u45 naar Jaipur.

Lees verder op Fioranna's blog.

Bekijk de 22-daagse rondreis door India en Nepal.