De Marokkaanse keuken: de geur van de Mediterranee

De Marokkaanse keuken: de geur van de Mediterranee

Djoser rondreizen Marokko eten tajine juniorMarokko ruikt naar mint. Het is de alles overheersende geur in de souks, de medina, op straat, in de theehuizen en in de keuken. Prikkelend en met een zoetzure smaak blijken de kleine groene blaadjes een ideale partner voor de vele andere kruiden die de smaken van Marokko zo uniek maken. De Mediterranee en de woestijn ontmoeten elkaar, evenals de culturen van de Arabieren en de Berbers. Een melange van geraffineerde kruiden, zoals komijn, saffraan en koriander verrijken de stoofschotels van geit, schaap of lam, van gevogelte en van vis. En natuurlijk mint. Niet alleen in de thee, maar in de salades, de groenteschotels en de desserts. De vele groenten voegen hun aroma’s toe aan dit veelzijdige palet van smaken: courgettes, wortelen, pompoenen, zoete aardappelen, tomaten en aubergines.

Couscous, gemaakt van de gouden graankorrels (tarwe, haver, gerst of gierst), is het nationale gerecht voor grote gebeurtenissen als een huwelijk en andere feesten. Couscous kan met vlees of met meerdere groenten worden geserveerd. Zeker zo geliefd is een tajine. De tajine is de aardenwerken pot, waarin vlees, vis of gevogelte gestoofd wordt met een mix van kruiden, noten en gedroogde vruchten. De naam wordt echter ook vaak gebruik om naar het gerecht te verwijzen, in plaats van alleen naar de tajine-pot. Verder wordt er in Marokko veel zoet gegeten. Suikerbroden van twee kilo, die ook een belangrijk geschenk vormen, sesambroodjes, amandelkoekjes of andere amandel-heerlijkheden. Tijdens onze reizen naar Marokko heeft u volledig de mogelijkheid om al deze smaken tot u te nemen!