Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Natuurschoon in het westen van de Verenigde Staten

Een belangrijke reden om naar het westen van de Verenigde Staten te reizen is de rijkdom aan natuurschoon. De vele nationale parken hebben allemaal hun eigen bijzonderheden.

Yosemite

Yosemite National Park ligt in de Sierra Nevada. Het landschap van bergen en dalen,watervallen en rivieren, trekt zowel bergbeklimmers als wandelaars. Op enkele plaatsen groeit het grootste levende organisme ter wereld: de reuzensequoia. In de dichte bossen leven wilde beren; marmotten schuilen vooral tussen rotsen en bij het water.

Mono Lake
Een van de oudste meren ter wereld, minstens 700.000 jaar, is Mono Lake. Behalve als woonomgeving voor enorme aantallen vogels, is het meer bijzonder vanwege de zeer hoge - en door verdamping nog steeds groeiende - concentratie zout en alkaline. De metershoge kalkstenen torens, 'tufa', ontstaan als calcium en koolzuur opborrelen uit ondergrondse bronnen en onder water een reactie met elkaar aangaan.

Death Valley
In het woestijnklimaat van Death Valley overheersen droogte, hitte en leegte. Wandel over God's Golf Course, geniet van het uitzicht over het zoutmeer en bekijk de zonsondergang bij Dante's View. Het laagste punt van de Verenigde Staten ligt hier, op 86 meter onder de zeespiegel: Bad Water.

The Grand Circle
In het zuiden van Utah en het noorden van Arizona ligt een opmerkelijk en gevarieerd landschap met een groot aantal nationale parken, monumenten en recreatiegebieden, zoals Zion, Bryce en de Grand Canyon. Geen enkel park lijkt op een ander. Maak je 'The Grand Circle' door deze regio, dan val je van de ene verbazing in de andere.

Zion
De Virgin River heeft in de loop der eeuwen een diep ravijn uitgesleten: Zion Canyon. De vele wandelmogelijkheden (van één tot enkele uren) tonen een rijk planten- en dierenleven tegen een achtergrond van imposante rotsformaties.

Bryce Canyon
Van bovenaf kijk je op het immens grote bassin in de vorm van een amfitheater, ook wel 'The Cathedral' genoemd. De wanden van de ravijnen bestaan uit 60 lagen zand-, kalk- en leisteen. De enorme rotspieken hebben onder invloed van weer en wind allerlei vormen aangenomen, zoals zuilen en bogen. Vooral tijdens zonsopkomst en -ondergang geniet je van een mysterieus spel van licht en kleur, van wit en pastelroze tot vurig oranje en knalrood.

Monument Valley
Het spectaculaire landschap met karakteristieke zandstenen monolieten en rotsnaalden van Monument Valley, in het Navajo Indian Reservation, geeft je een déja-vu gevoel. Dit meest gefotografeerde natuurgebied van de VS figureert veelvuldig in films en reclamespots.

Natural Bridges
Zijtakken van de Coloradorivier hebben de drie natuurlijke bruggen in Natural Bridges National Monument gevormd. Miljoenen jaren heeft het water erover gedaan om ze uit te slijpen in de zachte Cedar Mesa-zandsteen.

Grand Canyon
Reis je met Djoser naar het westen van de VS dan hoort daar natuurlijk ook een bezoek aan de Grand Canyon bij. Veel reizigers ervaren het adembenemende uitzicht op het immense ravijn als het absolute hoogtepunt. Met een lengte van 466 kilometer, een gemiddelde breedte van 16 kilometer en een diepte variërend van 1.600 tot 2.000 meter is de Grand Canyon de grootste en meest imposante kloof ter wereld. Natuurlijk zijn er legio uitzichtpunten en wandelmogelijkheden. Een helikoptervlucht over de kloof is relatief prijzig, maar absoluut de moeite waard.

Go to top