Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Accommodatie

< Terug naar de reis

Een van de aantrekkelijke elementen van deze reis door Canada is de verscheidenheid in soorten accommodatie, van vrij eenvoudig tot wat luxueuzer. We overnachten in het algemeen in middenklasse accommodaties, waarbij de kamers voorzien zijn van eigen douche en toilet (hotels en lodges). In een enkele plaats (oa Lake Louise en Banff) verblijf je in hostels en deel je over het algemeen zowel de kamer als het sanitair met een andere familie uit de groep. Dit komt met name voor bij families bestaande uit twee personen en in enkele gevallen voor families van drie.

De eerste nacht overnacht je in Richmond, aan de rand van Vancouver. We verblijven juist in deze buitenwijk, omdat het hotel dicht bij de luchthaven ligt. Makkelijk en snel bij aankomst dus! Daarnaast ligt Richmond aan de uitvalsweg richting Victoria en zijn we de volgende ochtend snel de stad uit.

In Whistler hebben we 2 unieke overnachtingen in yurts, midden in de natuur, adem in de ochtend de frisse berglucht in en je merkt dat je er meteen energie van krijgt! Het sanitair is hier gedeeld.

In Wells Gray, Cache Creek en Jasper nationaal park zetten we ons tentenkamp op en ervaren we deze nationale parken vanuit onze eigen comfortabele tenten. De campings hebben beperkte faciliteiten, maar beschikken wel over de basisbenodigdheden zoals douche en toilet. Wij hebben juist bewust gekozen voor deze manier van overnachten, omdat je dan in de natuur overnacht. Tijdens de kampeernachten slaap je in tenten die je zelf op moet zetten. Natuurlijk helpt de gids graag mee met het opzetten van de koepeltentjes. Tijdens het kamperen verwachten we van iedereen een actieve houding. We koken samen, doen samen de afwas en helpen mee het de dagelijkse gang van zaken.

De tenten zijn voorzien van een muskietengaas. Matrasjes zijn aanwezig zodat je zelf slechts je slaapzak en een kussen(sloop) of klein kussentje hoeft mee te nemen.

Mocht je in de yurts of hostels zeker willen zijn van een eigen kamer, dan kunnen wij dit voor je aanvragen. Uiteraard is dit op basis van beschikbaarheid.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vancouver(Richmond) Coast Vancouver Airport
Whistler Riverside Resort Yurts
Cache Creek Historic Hat Creek Ranch Campground
Sun Peaks Sun Peaks Lodge
Wells Gray Wells Gray Guest Ranch (kamperen)
Vernon Village Green Hotel
Vancouver Sheraton Vancouver
Vancouver Holiday Inn Down Town
Vancouver Best Western Château Granville

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
 

Go to top