Overzicht Canada rondreizen van Djoser

Accommodatie Canada, 20 dagen hotel/kampeerreis

Een van de aantrekkelijke elementen van deze reis door Canada is de verscheidenheid in soorten accommodaties. Zo ervaar je een aantal nachten de eenvoud en rust van kamperen in de ongerepte natuur,  maar verblijf je vervolgens weer in comfortabele middenklasse hotels en lodges, waarbij de kamers voorzien zijn van eigen douche en toilet. In Lake Louise en Banff verblijf je in hostels en verblijf je met je eigen gezin en/of een ander gezin in een familiekamer. Het sanitair is gedeeld.

De eerste nacht overnacht je in Richmond, aan de rand van Vancouver. We verblijven juist in deze buitenwijk, omdat het hotel dicht bij de luchthaven ligt. Makkelijk en snel bij aankomst dus! Daarnaast ligt Richmond aan de uitvalsweg richting Victoria en zijn we de volgende ochtend snel de stad uit.

In Whistler, Wells Gray, Cache Creek en Jasper nationaal park zetten we ons tentenkamp op en ervaren we deze nationale parken vanuit onze eigen comfortabele tenten. De campings hebben beperkte faciliteiten, maar beschikken wel over de basisbenodigdheden zoals douche en toilet. Wij hebben juist bewust gekozen voor deze manier van overnachten, omdat je dan in de natuur overnacht. Tijdens de kampeernachten slaap je in tenten die je zelf op zet. Natuurlijk helpt de gids graag een handje mee. Tijdens het kamperen verwachten we van iedereen een actieve houding.

De tenten zijn voorzien van een muskietengaas. Matrasjes zijn aanwezig zodat je zelf slechts je slaapzak en een kussen(sloop) of klein kussentje hoeft mee te nemen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vancouver Century Plaza Hotel
Whistler Riverside Campground
Cache Creek Hat Creek Ranch
Sun Peaks Coast Sundance Lodge
Wells Gray Wells Gray Guest Ranch (kamperen)
Jasper Whistlers Campground
Banff HI Banff Alpine Center
Lake Louise HI Lake Louise Alpine Center
Vernon Prestige Hotel
Vernon Best Western Pacific Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
 

Terug naar reis