Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Land- en klimaatinformatie Costa Rica

Landinformatie Costa Rica

Landinformatie Costa Rica

  • Hoofdstad: San José
  • Andere bekende steden in Costa Rica: La Fortuna, Samara en Cahuita
  • Inwoners: 5 miljoen
  • Taal: Spaans
  • Munteenheid: Colon
  • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Costa Rica 8 uur vroeger, tijdens onze wintertijd 7 uur.
  • Oppervlakte: 51.100 km2
  • Geografie: Costa Rica ligt in Centraal-Amerika en ligt tussen Nicaragua en Panama. Het westen en oosten van het land ligt aan de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. Het land is met valleien, vulkanen, bergweiden, savannegebied, grillige kusten en tropische regenwouden zeer afwisselend.


> Family Rondreizen Costa Rica

Terug naar boven

Weetjes Costa Rica

Wist je dat Costa Rica geen leger heeft?
De overheid geeft hier liever geld uit aan onderwijs en gezondheidszorg

Wist je dat het in Costa Rica altijd lente is?
De natuur van Costa Rica staat het hele jaar in bloei

Wist je dat het in Monteverde altijd mistig is?
Dit komt omdat het op 1440 meter ligt en de warme lucht uit lager gelegen gebied botst tegen de steile helling en daardoor stijgt.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Costa Rica

Bezienswaardigheden in Costa Rica

Costa Rica is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Ongeveer 25% van het landoppervlak bestaat uit nationale parken of andere beschermde gebieden. De biodiversiteit is enorm, de indrukwekkende flora en fauna en grote verscheidenheid aan landschappen zorgen voor een unieke bestemming.

Tortuguero nationaal park Costa Rica DjoserDe moerassen van Tortuguero
Tortuguero is één van de mooiste nationale parken van Costa Rica en een absoluut hoogtepunt. De naam van dit nationale park is te danken aan de Spaanse naam voor schildpad: ‘tortuga’. Tussen juli en begin oktober komen grote aantallen groene zeeschildpadden het strand op om eieren te leggen.

Het hele jaar door zijn hier ook verschillende soorten vogels, kaaimannen en krokodillen te bewonderen in dit moerasachtige regenwoud.

De aantrekkingskracht van Monteverde
Monteverde nationaal park Costa RicaHet nevelwoud van Monteverde heeft een enorme aantrekkingskracht op wetenschappers en natuurliefhebbers uit de hele wereld. De hoge biodiversiteit in dit natuurpark zorg ervoor dat de wandelingen door het park een echte ontdekkingstocht worden. Zo is het mogelijk om tussen de enorme woudreuzen, de zeldzame quetzal vogel te spotten.

Een ’canopy-tour’, waarbij je als Tarzan aan de lianen door het woud suist, is voor avonturiers het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het bezoek aan Monteverde.


Gallo Pinto: de nationale schotel van Costa Rica
Wie een bezoek brengt aan Costa Rica moet een keer het traditionele gerecht ‘gallo pinto’ proeven. De hoofdingrediënten van dit nationale gerecht bestaan uit witte rijst en zwarte bonen, maar er bestaan verschillende lokale varianten.

Als ontbijt eten de Tico’s, de inwoners van Costa Rica, dit gerecht in combinatie met een gebakken ei en bakbanaan, terwijl er tijdens de lunch en het avondeten vlees of vis bij wordt geserveerd. ¡Buen provecho!

Het vulkanisch gebied van Rincón de la Vieja

In het nationale park Rincón de la Vieja is de gelijknamige vulkaan terug te vinden. Het ongerepte vulkanische gebied kun je zowel te voet als te paard verkennen. Tijdens deze tochten kom je langs dampende thermale bronnen, kokende modderpoelen, watervallen en snelstromende beken.

Ook op het gebied van flora en fauna is er veel te zien in het nationale park. Zo zijn er neusberen, brulapen en veel verschillende soorten vlinders te spotten.


Sa
Samara strand Costa Rica Djosermara: een paradijs aan de Pacifische kust
Samara is van oorsprong een vissersplaatsje gelegen op het schiereiland Nicoya. Het dorp heeft één van de mooiste stranden van Costa Rica, waarop het heerlijk vertoeven is tussen de palmbomen. Samara leent zich ook perfect voor veel watersporten zoals snorkelen, duiken of vissen.

’s Avonds kan je heerlijke cocktails drinken bij één van de strandtentjes met je blote voeten in het zand.

La Fortuna

La Fortuna Arenal Costa Rica DjoserHet plaatsje La Fortuna bevindt zich aan de voet van een fotogenieke bezienswaardigheid, de vulkaan El Arenal. De 1600 meter hoge vulkaan steekt mooi af tegen het omringende groene landschap. In het Nationaal Park El Arenal is het mogelijk om versteende lavastromen te bekijken en een plons te nemen in één van de thermische warmwaterbronnen die La Fortuna rijk is.

Ook de reiziger die op zoek is naar actie hoeft zich hier niet te vervelen; vanwege het grote aantal mogelijke activiteiten in de omgeving wordt La Fortuna ook wel de outdoor-hoofdstad van Costa Rica genoemd.

> Family Rondreizen Costa Rica

Terug naar boven

Go to top