Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Costa Rica: 'pura vida'

Ook met het de kinderen kun je nu Costa Rica ontdekken. Dit zeer diverse Midden-Amerikaanse land leent zich vanwege de kleine afstanden uitstekend voor een actieve vakantie voor het hele gezin. De overweldigende natuur en de vriendelijke bevolking zullen je reis onvergetelijk maken: pura vida!

Costa Rica is rijk aan landschapsschoon en een weelderige tropische natuur, met een combinatie van regenwoud, stranden, vulkanen en een variëteit in flora en fauna die je nergens anders vindt. Bijna dertig procent van het land heeft de status van nationaal park. De ´ticos´, zoals de Costaricanen worden genoemd, zeggen ook wel: onze cultuur is de natuur.

Programma
We vliegen naar de moderne hoofdstad San José. De stad dankt het aangenaam lenteachtige klimaat aan de hoge ligging. Je kunt hier makkelijk zelf je weg vinden naar de vele interessante musea en de restaurantjes in het centrum. Bekijk ook zeker het prachtige koloniale gebouw van het Teatro Nacional.

We reizen richting de Stille Oceaan naar het nog weinig bezochte dorpje Dominical. Liefhebbers kunnen van hieruit een snorkel- of duiktrip maken naar Isla del Caño dat op ongeveer twee uur varen uit de kust ligt. De boottocht gaat door het grootste mangrovebos van Centraal-Amerika en onderweg heb je grote kans om dolfijnen te zien. Uiteraard kun je ook luierend aan het strand genieten van je rust.

Uitgestrekte zandstranden aan azuurblauwe baaien
Het laatste deel van deze afwisselende reis begint in het plaatsje Quepos, uitvalsbasis voor een bezoek aan het nationale park Manuel Antonio. Dit kleinste park van Costa Rica is enorm populair bij de lokale bevolking. Je vindt hier uitgestrekte zandstranden aan azuurblauwe baaien, omzoomd door de jungle die tot aan het strand groeit. In het park kun je diverse wandelingen maken en om je heen hoor je de geluiden van onder meer neusberen, leguanen en apen.

Proef in een van de restaurantjes ook eens een heerlijke gegrilde vis. De restaurants in Costa Rica serveren zowel nationale als internationale gerechten. Wil je de lokale keuken proberen, bezoek dan een soda, een eenvoudig eethuisje waar je een dagschotel, een plato del dia, kunt bestellen.

Het dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de actieve vulkaan de Arenal, die meerdere keren per dag steen en lava uitstoot. Met een beetje geluk kun je tijdens een heldere nacht de roodgloeiende lava naar beneden zien stromen, een indrukwekkend schouwspel. In de omgeving is van alles te doen: je kunt niet alleen wandelen of kajakken, maar ook een bad nemen in een van de thermale baden bij El Tabacón. De warme bronnen zijn ontstaan na de vulkaanuitbarsting van 1968.

Avontuurlijke rit
Over soms onverharde wegen maken we een avontuurlijke rit in auto’s met vierwielaandrijving naar het grootste stuwmeer van Costa Rica. We nemen de boot naar de overkant en vervolgen de rit naar Monteverde, bekend vanwege het prachtige nevelwoud waar veel bijzondere vogelsoorten voorkomen. In het hooggelegen nevelwoud, waar de bomen vaak in wolken zijn gehuld, zijn diverse wandelroutes uitgezet over junglepaden en zwevende bruggen. Een sky walk voert je over meerdere hangbruggen van wel 250 meter lengte door de boomtoppen, waar je een heel andere kijk krijgt op de weelderige natuur onder je. Ben je klaar voor het echte avontuur dan moet je zeker deelnemen aan de canopy tour, waarbij je als een soort Tarzan van boomtop naar boomtop slingert.

Na een dag in de stad zetten we koers richting Samara op het schiereiland Nicoya. Aan het langgerekte strand van Samara kun je heerlijk relaxen, maar je kunt ook diverse watersporten beoefenen of een tocht te paard maken langs het strand en in de omgeving. In de ochtend rijden we weer naar de luchthaven in San José voor de terugvlucht naar Amsterdam.


  
Aan de informatie in deze artikelen en verhalen kunnen geen rechten ontleend worden.
Go to top