• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 4
  Cuba, 20 dagen

  Cuba, 20 dagen

  Cuba is zeer geschikt voor een afwisselende vakantie met de kinderen. Het is een van de meest bijzondere eilanden in de Caraïben. Tijdens onze rondreis maak je kennis met zowel natuurschoon als de karakteristieke cultuur in het land van Fidel Castro. Geniet van de mooie natuur van de provincie Pinar del Rio. Bij Cienfuegos kun je snorkelen en duiken. In de smalle straatjes van Trinidad ontmoet je vriendelijke bevolking. De laatste dagen van deze gezinsreis brengen we door in Varadero, beroemd om zijn hagelwitte zand en blauwe wateren.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Havana
  2. Havana, stadswandeling 'Old Havana'
  3. Havana, stadswandeling 'Modern Havana'
  4. Havana - Soroa
  5. Soroa, excursie naar waterval
  6. Soroa - Pinar del Rio
  7. Pinar del Rio, excursie naar de vallei van Vinales
  8. Pinar del Rio, excursie naar Cayo Jutias
  9. Pinar del Rio - Varkensbaai - Playa Larga
  10. Playa Larga - Cienfuegos
  11. Cienfuegos - Guajimico
  12. Guajimico, snorkelen
  13. Guajimico - Trinidad
  14. Trinidad, stadstour
  15. Trinidad - Sierra del Escambray
  16. Sierra del Escambray - Santa Clara - Varadero
  17. Varadero
  18. Varadero
  19. Varadero - Havana - Amsterdam
  20. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  De reis start in Havana, beroemd om de Amerikaanse auto’s en historie. Maak een wandeling in het Sierra Maestra gebergte, de hoogste bergketen van Cuba. Geniet van de suikerriet- en bananenplantages die je onderweg tegenkomt. De reis door Cuba eindigt in Varadero, waar je in een comfortabel hotel aan het witte zandstrand strand verblijft.

  Havana
  Dag 1 Vlucht Amsterdam - Havana
  Dag 2 Havana, stadswandeling "Old Havana"
  Dag 3 Havana, stadswandeling "Modern Havana"


  De hoofdstad van Cuba is wereldberoemd. Het oudste deel (Habana Vieja) is door UNESCO erkend als werelderfgoed en wordt met hun geld behoorlijk gerestaureerd. Er zijn veel monumenten uit de koloniale periode: het Real Fuerza Fort  is het oudste. Later zijn bij de monding van de baai nog drie forten gebouwd, die allen een mooi uitzicht bieden op de stad. In de ochtend maken we een wandeling te voet door "Old Havana": aan de Plaza de Armas staat het Paleis van de Capitanes Generales, nu stadsmuseum, en de Templete op de plaats waar de stad officieel werd gesticht.

  's Middags kun je naar de beroemde bar Bodeguita del Medio, waar je een mojito bestelt. Deze mix van rum, limoensap, mineraalwater en mintblaadjes was de lievelingsdrank van Hemingway. Ook zonder alcohol te bestellen voor de kinderen! Je kunt natuurlijk ook een duik nemen in het zwembad. 

  Oldtimer Straatbeeld Cuba Djoser Opvallend aanwezig in het straatbeeld zijn de schitterende Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig. De benzineslurpende monsters worden door hun eigenaar vertroeteld en opgepoetst. De kans is ook groot dat je een Nederlandse bus ziet rijden met als eindbestemming Rotterdam Centraal nog op de voorruit! In het vroegere presidentspaleis is nu het Museo de la Revolucion gevestigd. Daar achter ligt in een glazen kist de Granma, het jacht waarmee Fidel met zijn kameraden in 1956 uit Mexico overvoer.

  Aan de rand van de oude stad ligt het Capitolio, een protserig bouwwerk uit 1929, dat vroeger parlementsgebouw was. Het imposante interieur heeft veel bladgoud. 's Avonds is het heerlijk flaneren over de boulevard Malecón; het trefpunt voor vele Cubanen op zoek naar vertier.

  Cuba is natuurlijk het hart van de typische Cubaanse Son-muziek. Havana swingt! In een Casa de la Trova, populaire muziekcafés, kun je je heupen losgooien.

  Pinar del Rio
  Dag 4 Havana - Soroa
  Dag 5 Soroa, excursie naar waterval
  Dag 6 Soroa - Pinar del Rio
  Dag 7 Pinar del Rio, excursie naar vallei van Vinales
  Dag 8 Pinar del Rio, excursie naar Cayo Jutias


  Na twee volle dagen in Havana verlaten we de hoofdstad en rijden naar de heuvelachtige provincie Pinar del Río, het centrum van de tabaksteelt.

  We verblijven twee nachten in Soroa in de Sierra del Rosario, een van de grootste natuurgebieden van Cuba. Je kunt hier een bezoek brengen aan een indrukwekkend natuurgebied. Lunchen doe je onderweg midden in de schitterende natuur. We brengen ook een bezoek aan een lokaal papierfabriekje. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan een kleurrijke orchideeëntuin of een korte wandeling naar een waterval.

  De volgende dag rijden we verder door het vlakke land rond Viñales. Hier rijzen de Mogotes op, dit zijn dichtbegroeide kalkstenen heuvels. Het landschap nodigt uit tot het maken van wandelingen of paardrijtochten. In de grot Cueva del Indio kun je na een stukje lopen over een onderaardse rivier naar buiten varen. We logeren buiten de stad Pinar del Rio.

  We maken een excursie naar Cayo Jutias om hier heerlijk te relaxen. Dit kleine koraaleiland ligt ten noorden van Pinar del Rio in de Golf van Mexico en is omgeven door een rif waar je prachtig kunt snorkelen en duiken. Droom weg op dit bounty-eiland, neem een duik in de zee, bouw een zandkasteel, drink uit een kokosnoot en eet verse vis.

  Cienfuegos
  Dag 9 Pinar del Rio - Varkensbaai - Playa Larga
  Dag 10 Playa Larga - Cienfuegos
  Dag 11 Cienfuegos - Guajimico
  Dag 12 Guajimico, snorkelen


  Varkensbaai Cuba Djoser Een rit voert ons langs de zuidkust naar het schiereiland Zapata. Onderweg zien we langzaam het heuvelachtige landschap van Pinar del Rio overgaan in de moerassen van de Peninsula de Zapata waar je een krokodillenfarm kunt bezoeken. Te midden van de moerassen aan de zuidkust, ligt de historische baai Bahia de Cochinos, de Varkensbaai. Hier werd in april 1961 een invasie van een door de CIA gesteund huurlingenleger van Cubaanse bannelingen uit Miami na drie dagen afgeslagen, mede omdat de verwachte algemene opstand tegen Castro uitbleef. De verdediging werd geleid door Fidel in eigen persoon.

  De volgende dag bezoeken we het Varkensbaaimuseum, dat herinnert aan de invasie in de Varkensbaai. We rijden verder naar Cienfuegos. Deze havenstad ligt aan een grote baai, het is een grote haven en heeft een fraai gerestaureerd centraal plein. Twee mooie gebouwen zijn de moeite waard: het Tomas Terry-theater en het Valle-paleis nu een chic restaurant. Na aankomst kun je wandelen door het oude centrum.

  Vanuit Cienfuegos rijden we verder naar Guajimico, waar we verblijven in een baai met een rotskust met hoge kliffen. We gaan daar snorkelen, maar je kunt hier ook luieren aan het zwembad met uitzicht op de oceaan. Of pak je zaklamp en maak een wandeling over de rotskust naar twee reusachtige kalkstenen grotten.

  Trinidad
  Dag 13 Guajimico - Trinidad
  Dag 14 Trinidad
  Dag 15 Trinidad - Sierra del Escambray


  Trinidad Cuba Djoser Na twee overnachtingen rijden we verder over een mooie route door de Sierra del Excambray. We blijven in het authentieke plaatsje Trinidad, dat  op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. In de 19e eeuw zorgden slavenhandel en suikerrietproductie ervoor dat dit een rijke stad werd. Het verdiende geld werd besteed aan de architectuur van de stad. Nu is het een museumstad met een zeer fraai koloniaal centrum. Steegjes met keien slingeren tussen uitbundig gekleurde huizen en koloniale gebouwen door. Rond het rustieke centrale plein staan koloniale woonhuizen, nu meestal musea. 

  Je  kan je heupen los gooien in de casa de la musica, waar iedere avond in de buitenlucht op de trappen naast de kathedraal een salsagroep optreed. Net buiten Trinidad ligt het strand Ancon dat geschikt is om te luieren en te zwemmen.


  Na het bezoek aan het swingende Trinidad verruilen we het tropische klimaat voor de koelere vochtigere bergen. Een avontuurlijke overnachting in de bergen van de Sierra del Escambray staat op het programma. We gaan met een truck op pad. Onderweg passeren we de hoogste piek, de Pico de Potrerillo. Het nationaal park is begroeid met hoge bomen en mossen, bromelia’s, hoge varens en koffiestruiken. 

  Je kunt een wandeling maken (indien het weer goed is) langs een rivier naar een waterval. Je zult zeker verschillende prachtig gekleurde tropische vogelsoorten tegenkomt.

  Varadero
  Dag 16 Sierra del Escambray - Santa Clara - Varadero
  Dag 17 Varadero
  Dag 18 Varadero
  Dag 19 Varadero - Havana, vlucht naar Amsterdam
  Dag 20 Aankomst Amsterdam


  De volgende dag verlaten we per truck de Sierra del Escambray. We rijden met onze eigen bus verder voor een bezoek aan Santa Clara. Deze stad werd in een klap beroemd, toen de revolutionairen onder leiding van Che Guevara deze strategische plaats veroverden op het regeringsleger. Het gebeente van Che is hier kort geleden herbegraven. In een buitenwijk staan enkele wagons van een trein, die dictator Batista hierheen stuurde met versterkingen. De verovering van deze trein was in de slag beslissend.

  Varadero Strand Cuba Djoser In de loop van de middag rijden we verder naar Varadero, beroemd om zijn hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren. Geniet van  een verfrissende duik in de golven van Atlantische Oceaan. 

  Misschien heb je eindelijk tijd voor het lezen van een goed boek, terwijl de kinderen zich op het strand vermaken. Wellicht voel je er meer voor je golfvaardigheden te verhogen op de voormalige private-course van de Amerikaanse miljonair Dupont. Hij verkreeg dit schiereiland onder valse voorwendselen en verkocht het daarna voor een veel hogere prijs aan zijn vrienden. De weelderige buitenverblijven zijn inmiddels omgetoverd in luxe restaurants. Heerlijk uitgerust en vol indrukken vliegen we tenslotte vanuit Havana terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Binnen de steden is het in Cuba niet moeilijk om zelf op pad te gaan. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 26 deelnemers.

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  09 jul - 28 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  14 jul - 02 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  17 jul - 05 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.595,-
  Start - einde
  20 jul - 08 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 12 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.695,-
  Start - einde
  28 jul - 16 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 jul - 18 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  04 aug - 23 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • 18x ontbijt, 6x lunch en 4x diner
  • Excursie naar vallei van Viñales
  • Excursie naar Cayo Jutias 
  • Snorkelen vanuit Guajimico
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien,  persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, .

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.695,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een verlenging van je reis mét accommodatie in Havana en Varadero is bij te boeken. In Varadero verblijf je in een hotel op loopafstand van de zee. De prijs is vanaf € 55,- op basis van vol pension in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.
  In Havana is de prijs voor een kamer met ontbijt vanaf € 48,- per persoon per nacht. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum zesentwintig.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in hotels die voorzien zijn van een douche en toilet op de kamer. De hotels hebben meestal een zwembad.

  In Havana verblijven we in een hotel met zwembad aan de beroemde boulevard de Malecon. Vanuit hier maken we een stadsrondrit door Old en Nieuw Havana.

  De accommodatie in Soroa heeft gezellige huisje omgeven door een mooie tuin. Het heeft ook een mooi zwembad. Vanuit hier maken we een wandeling naar een mooie waterval.

  In Trinidad verblijven we in een hotel met zwembad net buiten het centrum. Het is heerlijk rustig gelegen midden in de natuur aan de oevers van de rivier.

  Ons hotel in Varadero ligt direct aan het strand en heeft een zwembad met ligstoelen. Maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Hier kun je heerlijk ontspannen op het strand of gaan snorkelen.


  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Havana Hotel Deauville
  Cienfuegos Hotel Jagua
  Guajimico Hotel Villa Guajimico 
  Pinar del Rio Villa Aguas Claras
  Varadero Hotel Tuxpan

   Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met Air Europa. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
   

  Amsterdam - Madrid 11:05 - 13:35
  Madrid - Havana 15:00 - 19:45
     
  Havana - Madrid 22:45 - 12:45*
  Madrid - Amsterdam 15:00 - 17:30

  *aankomst volgende dag

  Tijdsverschil: In Cuba is het 6 uur vroeger.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.695,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Cuba reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet al te groot. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een oldtimer, een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • 18x ontbijt, 6x lunch en 4x diner
  • Excursie naar vallei van Viñales
  • Excursie naar Cayo Jutias 
  • Snorkelen vanuit Guajimico
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een wil graag een rondrit maken in een oude oldtimer, de ander bezoekt een lokale sigarenfabriek. Sommige reizigers vinden het leuk om op hun gemak rond te kijken bij een museum of neer te strijken op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad of lekker snorkelen.

  Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze 20-daagse Family-reis door Cuba is de volgende excursie in het reisprogramma inbegrepen waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Stadswandeling door Old Havana waar we zeker Parque Central, Plaza Vieja en Plaza de Armas zullen bezoeken.
  • Stadswandeling door New Havana.
  • Snorkelen vanuit Guajimico
  • Excursie naar Vallei van Viñales
  • Excursie naar Cayo Jutias
  • Bezoek aan de Varkensbaai staat op het programma.
  • Vanuit Trinidad vertrekken we naar Santa Clara voor het bezoek aan het Che Guevara Mausoleum en vanuit hier gaan we door naar Varadero.
    

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Het paspoort dient minstens geldig te zijn gedurende het gehele verblijf (inclusief de vertrekdatum vanuit deze bestemming) en dient minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
  • Verzekeringsbewijs medische kosten (zie nieuws voor meer info).
  • Visum/toeristenkaart (Carta Turistica). Je kan het visum voor € 25,- via Djoser regelen. Je kunt het visum ook voor € 22,- zelf regelen via het consulaat van Cuba in Rotterdam. Je dient dan wel persoonlijk langs te gaan.
    

  We raden je aan de toeristenkaart niet eerder dan één maand voor vertrek aan te vragen i.v.m. de geldigheidsduur. 4 weken voor vertrek ontvang je een e-mail met meer informatie.

  Geldzaken

  In Cuba wordt er betaald met de Cuban peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  In Cuba kun je niet pinnen. Neem daarom genoeg euro's mee, dollars worden niet geaccepteerd. Tijdens de reis kun je  het geld wisselen bij banken en officiële wisselkantoren (Casas de Cambio van Cadeca). Met een creditcard kun je geld opnemen bij de bank, hierover berekenen ze wel commissie.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week. Cuba is geen goedkoop land, houd rekening met de vele excursies die mogelijk zijn en zorg dat je altijd wat extra te besteden hebt.

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

  Maaltijden

  Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. De lunch op de 3 excursie dagen is inclusief. Tevens zijn tijdens het verblijf in Varadero de lunch en het diner inbegrepen. De reisbegeleid(st)er kan je ook tips voor leuke restaurantjes geven. De eenvoudige, maar betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. Heel populair zijn de paladares, privé-restaurantjes bij mensen thuis.

  De kosten van een maaltijd liggen tussen $ 10 en $ 20. Gedurende het verblijf in Sierra del Escambray en Varadero is het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden: DTP en hepatitis A.

  De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Cuba is een warm land, drink voldoende water.

  Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, zonnebrand iets tegen diarree en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging). De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


   

  Hotelverlenging

  Een verlenging van je reis mét accommodatie in Havana en Varadero is bij te boeken. In Varadero verblijf je in een hotel op loopafstand van de zee. De prijs is vanaf € 55,- op basis van vol pension in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.
  In Havana is de prijs voor een kamer met ontbijt vanaf € 48,- per persoon per nacht. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Cuba ligt op de rand van de tropen. Tijdens de maanden juli en augustus is de temperatuur zeer aangenaam en komt maar zelden onder de 25°C. Het kan af en toe regenen wat zorgt voor wat heerlijke verkoeling. Het klimaat op de strandlocaties aan de noordkust is zeer aangenaam.

  Cuba is met 115.000 km² het grootste eiland van de Antillen en is drie keer zo groot als Nederland. Geografisch gezien ligt het eiland slechts 180 km ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Het landschap op Cuba is zeer gevarieerd. De natuur in het westen wordt gekenmerkt door de mysterieuze nevelwouden van de Sierra del Escambray en de kalkstenen heuvels rond Viñales. Veel bossen op Cuba hebben inmiddels moeten wijken voor suikerrietplantages die je over het hele eiland tegenkomt. De mooiste zandstranden vind je bij Varadero, aan de noordkust.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden. Maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

  FAQ

  Waarom zou ik bij Djoser deze reis boeken?

  Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

  • Vliegreis met Air Europa
  • Luchthavenbelasting,  veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt met vaak een zwembad
  • Aan het strand van Varadero zijn de maaltijden en drankje inbegrepen.
  Hoe wordt deze reis begeleid?
  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden. Maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.
  Wat kan je verwachten van een reis door Cuba?

  Cuba is een uniek land op zowel cultureel als natuurgebied. Het biedt groene bergen en watervallen, fantastische stranden en oude koloniale steden. Het klimaat is tropisch en de Cubaan leeft dan ook buiten op straat. De muziek speelt hierbij een grote rol en de Cubaan is altijd geïnteresseerd in een praatje of om zijn muziek en dans te delen met zijn bezoekers. 
  Cuba is een communistische land en ook dat maakt het een bezoek meer dan waard. De ontwikkelingen de afgelopen jaren op Cuba naar meer openheid en een kapitalistischer ingerichte samenleving is een traag verlopend, doch bijzonder actueel proces. Er is steeds meer particuliere inbreng mogelijk van de Cubanen in de maatschappij. Het gevolg hiervan is dat er steeds meer particuliere cafés en restaurants in het straatbeeld verschijnen en dat de zogenaamde “Casas particulares” aan terrein winnen.

  Het toerisme in Cuba doorgaat op dit moment een enorme ontwikkeling. Een fors aantal restricties voor met name Amerikanen die  naar Cuba willen reizen zijn sinds 2015 vervallen. Het gaat hier om Amerikanen die studeren en / of werken in Cuba, maar ook om Cubanen die al vele jaren in de VS wonen. Zij bezoeken familie en vrienden en brengen invloeden van de westerse wereld naar het eiland. Naast Amerikanen zijn er ook veel Europeanen en Aziaten die het bijzondere en authentieke Cuba willen leren kennen.

  Cubanen zijn meesters in het creatieve denken en dat wordt duidelijk in het levendige straatbeeld van alledag. In de hoofdstad rijden Lada’s, oude Amerikaanse sleeën, westerse auto’s, fietstaxi’s, paard en wagen en de zogenaamde cocotaxi’s naast elkaar. Ook onze eigen Arnhemse Conexxion-bus rijdt er rond met inderdaad soms de Nederlandse plaatsnaam nog in het venster vermeld. Op de “snelweg” staan er altijd auto’s langs de kant van de weg met de motorkap open met een of twee Cubanen erin verstopt. Even later stappen de heren weer in en rijden luid lachend door naar de volgende bestemming. Cubanen staan bekend om hun lach en opgewektheid. Het dagelijks leven is niet altijd even eenvoudig, maar de lach en de muziek overheersen altijd!

  Cuba is een unieke bestemming die je eens in je leven gezien moet hebben!


   

  Hoe is het eten in Cuba

  Cuba kent geen hoogstaande eetcultuur, toch hebben ze een mix van de Spaanse en Franse keuken. Cubanen eten vooral rijst met bonen en kip. De nationale schotel is ajiaco criollo, een stoofschoten met groenten en vlees. Het belangrijkste bestanddeel van zowel lunch (almuerzo) als avondeten (merienda o cena) is rijst.
   

  Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. De reisbegeleid(st)er kan je ook tips voor leuke restaurantjes geven. De eenvoudige, maar betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. Heel populair zijn de paladares, privé-restaurantjes bij mensen thuis. De kosten van een maaltijd liggen rond de $10, -. De lunch op dag 4,8 en dag 15 is inclusief. In Varadero verblijven wij op basis van all-inclusive.
   

  Van welke accommodaties maken we gebruik?

  We overnachten in sfeervolle hotels die voorzien zijn van een douche en toilet op de kamer. De hotels hebben vaak een zwembad.

  In Trinidad verblijven we in een hotel met zwembad net buiten het centrum. Het is heerlijk rustig gelegen midden in de natuur aan de oevers van de rivier. Het ontbijt en diner is inbegrepen

  Ons hotel in Varadero ligt direct aan het strand en heeft een zwembad met ligstoelen. Maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Hier kun je heerlijk ontspannen op het strand of gaan snorkelen.

  Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Is er WIFI aanwezig op Cuba?

  Tegenwoordig zijn er in de grote steden WIFI spots op de diverse pleintjes. Voor een aantal CUC koop je een kaartje met je paspoort bij de Ecteca.

  Wat is de zwaarte van deze reis?

  In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Ter plaatse bepaalt je zelf waar je aan deel wilt nemen, je bepaalt zelf welke en hoeveel activiteiten je wilt doen. Realiseer je dat Cuba een arm land is en dat door het politieke en economische systeem veel westerse artikelen niet te verkrijgen zijn. Wees je ervan bewust dat het politieke systeem op Cuba de vrijheid van de Cubanen beperkt en dat er twee behoorlijk gescheiden werelden bestaan. Tijdens de reis zal je dit zien en ervaren. 
   

  Hoe is het vervoer geregeld tijdens deze reis?

  De vluchten op deze Cuba-reis worden uitgevoerd door Air Europa.

  In Cuba reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet groot. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Is het mogelijk om tijdens de reis in een Paladar te eten?

  Paladars zijn particuliere familierestaurants, je eet hier bij de mensen thuis (ofwel in de woonkamer, of op de patio). Het is erg leuk om op deze manier in contact te komen met de lokale bevolking. Het eten is altijd van erg goede kwaliteit.

  Welke reisdocumenten heb je voor deze reis nodig?

  Voor Cuba dient je en je kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Cuba nog minimaal zes maanden geldig is.

  Je hebt ook een visum nodig. Deze wordt verstrekt in de vorm van een ‘toeristenkaart’ (Carta Turistica). Je kunt het visum voor € 25,- via Djoser regelen, dan krijg je deze thuisgestuurd. Je kunt het visum ook voor € 22,- zelf regelen via het consulaat van Cuba in Rotterdam. Je dient dan wel persoonlijk langs te gaan.

  Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen naar Cuba?

  Wij raden u aan om contante Euro's mee te nemen, deze kunnen ter plaatse worden omgewisseld voor de peso convertible. In veel gevallen worden beschadigde, beschreven en/of gescheurde bankbiljetten niet geaccepteerd. Contante dollars worden niet geaccepteerd. In de plaatsen Havana, Viñales, Trinidad en Varadero is er gelegenheid om bij de bank contant geld op te nemen met een creditcard. Daarnaast is het aan te raden een bedrag aan traveller’s cheques in euro of dollars mee te nemen aangezien deze zijn verzekerd tegen diefstal. Het is niet mogelijk om te pinnen op Cuba.

  Traveller cheques in Amerikaanse dollars zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar; ze worden in Cuba echter wel geaccepteerd. Bij het verzilveren van de cheques dient u het aankoopbewijs te laten zien. 

  Zijn er zwem- duikmogelijkheden tijdens deze reis?
  In de meeste accommodaties waar we gebruik van maken is een zwembad aanwezig voor een verfrissende duik. In het binnenland kun je ook tijdens wandelingen een frisse duik nemen in een waterval. Nabij Cienfuefos verblijven we in een resort waar vele watersporten beoefend kunnen worden. De accommodatie heeft een eigen duikschool, waar zowel duik- als snorkelspullen gehuurd kunnen worden. Daarnaast heb je in Varadero volop mogelijkheden om te duiken en/of te snorkelen.
  Wat is het voltage in Cuba?
  De netspanning is meestal 110 volt, in sommige hotels 220 volt. Op de stopcontacten passen stekkers met platte poten, Amerikaans model.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,5
  • Wij reisden met de Djoser-junior-bus door Cuba als in een tijdcapsule op wielen door een prachtig land met mooie mensen, old timers en paard-en-wagens Prachtige oude steden, witte stranden, dolfijnen, snorkelen, regenwoud, avontuur. Het was een veelzijdige belevenis voor de kinderen én voor ons !

   Mooi en bijzonder land! Zeker de moeite waard! Heel goed te bezoeken met kinderen!!

   Chat met Djoser
   Go to top
   Menu sluiten

   Reis zoeken

   Regio

   Prijs

   Met oog voor

   Reisduur

   Vakantieperiode

   Leeftijdscategorie