• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Cuba, 20 dagen

  Cuba 20 dagen

  Cuba is zeer geschikt voor een afwisselende vakantie met de kinderen. Het is een van de meest bijzondere eilanden in de Caraïben. Tijdens onze rondreis maak je kennis met zowel natuurschoon als de karakteristieke cultuur in het land van Fidel Castro. Geniet van de mooie natuur van de provincie Pinar del Rio. Bij Cienfuegos kun je snorkelen en duiken. In de smalle straatjes van Trinidad ontmoet je vriendelijke bevolking. De laatste dagen van deze gezinsreis brengen we door in Varadero, beroemd om zijn hagelwitte zand en blauwe wateren.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Havana
  2. Havana, stadswandeling 'Old Havana'
  3. Havana, stadswandeling 'Modern Havana'
  4. Havana - Soroa
  5. Soroa, excursie naar waterval
  6. Soroa - Viñales
  7. Viñales, excursie naar de vallei van Viñales
  8. Viñales, excursie naar Cayo Levisa
  9. Viñales - Varkensbaai - Playa Larga
  10. Playa Larga - Cienfuegos
  11. Cienfuegos - Guajimico
  12. Guajimico, snorkelen
  13. Guajimico - Trinidad
  14. Trinidad, stadstour
  15. Trinidad - Sierra del Escambray
  16. Sierra del Escambray - Santa Clara - Varadero
  17. Varadero
  18. Varadero
  19. Varadero - Havana - Amsterdam
  20. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  De reis start in Havana, beroemd om de Amerikaanse auto’s en historie. Maak een wandeling in het Sierra Maestra gebergte, de hoogste bergketen van Cuba. Geniet van de suikerriet- en bananenplantages die je onderweg tegenkomt. De reis door Cuba eindigt in Varadero, waar je in een comfortabel hotel aan het witte zandstrand strand verblijft.

  Havana
  Dag 1 Vlucht Amsterdam - Havana
  Dag 2 Havana, stadswandeling "Old Havana"
  Dag 3 Havana, stadswandeling "Modern Havana"


  De hoofdstad van Cuba is wereldberoemd. Het oudste deel (Habana Vieja) is door UNESCO erkend als werelderfgoed en wordt met hun geld behoorlijk gerestaureerd. Er zijn veel monumenten uit de koloniale periode: het Real Fuerza Fort  is het oudste. Later zijn bij de monding van de baai nog drie forten gebouwd, die allen een mooi uitzicht bieden op de stad. In de ochtend maken we een wandeling te voet door "Old Havana": aan de Plaza de Armas staat het Paleis van de Capitanes Generales, nu stadsmuseum, en de Templete op de plaats waar de stad officieel werd gesticht.

  's Middags kun je naar de beroemde bar Bodeguita del Medio, waar je een mojito bestelt. Deze mix van rum, limoensap, mineraalwater en mintblaadjes was de lievelingsdrank van Hemingway. Ook zonder alcohol te bestellen voor de kinderen! Je kunt natuurlijk ook een duik nemen in het zwembad. 

  Oldtimer Straatbeeld Cuba Djoser Opvallend aanwezig in het straatbeeld zijn de schitterende Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig. De benzineslurpende monsters worden door hun eigenaar vertroeteld en opgepoetst. De kans is ook groot dat je een Nederlandse bus ziet rijden met als eindbestemming Rotterdam Centraal nog op de voorruit! In het vroegere presidentspaleis is nu het Museo de la Revolucion gevestigd. Daar achter ligt in een glazen kist de Granma, het jacht waarmee Fidel met zijn kameraden in 1956 uit Mexico overvoer.

  Aan de rand van de oude stad ligt het Capitolio, een protserig bouwwerk uit 1929, dat vroeger parlementsgebouw was. Het imposante interieur heeft veel bladgoud. 's Avonds is het heerlijk flaneren over de boulevard Malecón; het trefpunt voor vele Cubanen op zoek naar vertier.

  Cuba is natuurlijk het hart van de typische Cubaanse Son-muziek. Havana swingt! In een Casa de la Trova, populaire muziekcafés, kun je je heupen losgooien.

  Viñales
  Dag 4 Havana - Soroa
  Dag 5 Soroa, excursie naar waterval
  Dag 6 Soroa -
  Viñales
  Dag 7 Viñales, excursie naar vallei van Viñales
  Dag 8
  Viñales, excursie naar Cayo Levisa

  Na twee volle dagen in Havana verlaten we de hoofdstad en rijden naar de heuvelachtige provincie Pinar del Río, het centrum van de tabaksteelt.

  We verblijven twee nachten in Soroa in de Sierra del Rosario, een van de grootste natuurgebieden van Cuba. Je kunt hier een bezoek brengen aan een indrukwekkend natuurgebied. Lunchen doe je onderweg midden in de schitterende natuur. We brengen ook een bezoek aan een lokaal papierfabriekje. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan een kleurrijke orchideeëntuin of een korte wandeling naar een waterval.

  De volgende dag rijden we verder door het vlakke land rond Viñales. Hier rijzen de Mogotes op, dit zijn dichtbegroeide kalkstenen heuvels. Het landschap nodigt uit tot het maken van wandelingen of paardrijtochten. In de grot Cueva del Indio kun je na een stukje lopen over een onderaardse rivier naar buiten varen. We logeren buiten de stad Pinar del Rio.

  We maken een excursie naar Cayo Levisa om hier heerlijk te relaxen. Dit kleine koraaleiland ligt ten noorden van Pinar del Rio in de Golf van Mexico en is omgeven door een rif waar je prachtig kunt snorkelen en duiken. Droom weg op dit bounty-eiland, neem een duik in de zee, bouw een zandkasteel, drink uit een kokosnoot en eet verse vis.

  Cienfuegos
  Dag 9 Pinar del Rio - Varkensbaai - Playa Larga
  Dag 10 Playa Larga - Cienfuegos
  Dag 11 Cienfuegos - Guajimico
  Dag 12 Guajimico, snorkelen


  Varkensbaai Cuba Djoser Een rit voert ons langs de zuidkust naar het schiereiland Zapata. Onderweg zien we langzaam het heuvelachtige landschap van Pinar del Rio overgaan in de moerassen van de Peninsula de Zapata. Te midden van de moerassen aan de zuidkust, ligt de historische baai Bahia de Cochinos, de Varkensbaai. Hier werd in april 1961 een invasie van een door de CIA gesteund huurlingenleger van Cubaanse bannelingen uit Miami na drie dagen afgeslagen, mede omdat de verwachte algemene opstand tegen Castro uitbleef. De verdediging werd geleid door Fidel in eigen persoon.

  De volgende dag bezoeken we het Varkensbaaimuseum, dat herinnert aan de invasie in de Varkensbaai. We rijden verder naar Cienfuegos. Deze havenstad ligt aan een grote baai, het is een grote haven en heeft een fraai gerestaureerd centraal plein. Twee mooie gebouwen zijn de moeite waard: het Tomas Terry-theater en het Valle-paleis nu een chic restaurant. Na aankomst kun je wandelen door het oude centrum.

  Vanuit Cienfuegos rijden we verder naar Guajimico, waar we verblijven in een baai met een rotskust met hoge kliffen. We gaan daar snorkelen, maar je kunt hier ook luieren aan het zwembad met uitzicht op de oceaan. Of pak je zaklamp en maak een wandeling over de rotskust naar twee reusachtige kalkstenen grotten.

  Trinidad
  Dag 13 Guajimico - Trinidad
  Dag 14 Trinidad
  Dag 15 Trinidad - Sierra del Escambray


  Trinidad Cuba Djoser Na twee overnachtingen rijden we verder over een mooie route door de Sierra del Excambray. We blijven in het authentieke plaatsje Trinidad, dat  op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. In de 19e eeuw zorgden slavenhandel en suikerrietproductie ervoor dat dit een rijke stad werd. Het verdiende geld werd besteed aan de architectuur van de stad. Nu is het een museumstad met een zeer fraai koloniaal centrum. Steegjes met keien slingeren tussen uitbundig gekleurde huizen en koloniale gebouwen door. Rond het rustieke centrale plein staan koloniale woonhuizen, nu meestal musea. 

  Je  kan je heupen los gooien in de casa de la musica, waar iedere avond in de buitenlucht op de trappen naast de kathedraal een salsagroep optreed. Net buiten Trinidad ligt het strand Ancon dat geschikt is om te luieren en te zwemmen.


  Na het bezoek aan het swingende Trinidad verruilen we het tropische klimaat voor de koelere vochtigere bergen. Een avontuurlijke overnachting in de bergen van de Sierra del Escambray staat op het programma. We gaan met een truck op pad. Onderweg passeren we de hoogste piek, de Pico de Potrerillo. Het nationaal park is begroeid met hoge bomen en mossen, bromelia’s, hoge varens en koffiestruiken. 

  Je kunt een wandeling maken (indien het weer goed is) langs een rivier naar een waterval. Je zult zeker verschillende prachtig gekleurde tropische vogelsoorten tegenkomt.

  Varadero
  Dag 16 Sierra del Escambray - Santa Clara - Varadero
  Dag 17 Varadero
  Dag 18 Varadero
  Dag 19 Varadero - Havana, vlucht naar Amsterdam
  Dag 20 Aankomst Amsterdam


  De volgende dag verlaten we per truck de Sierra del Escambray. We rijden met onze eigen bus verder voor een bezoek aan Santa Clara. Deze stad werd in een klap beroemd, toen de revolutionairen onder leiding van Che Guevara deze strategische plaats veroverden op het regeringsleger. Het gebeente van Che is hier kort geleden herbegraven. In een buitenwijk staan enkele wagons van een trein, die dictator Batista hierheen stuurde met versterkingen. De verovering van deze trein was in de slag beslissend.

  Varadero Strand Cuba Djoser In de loop van de middag rijden we verder naar Varadero, beroemd om zijn hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren. Geniet van  een verfrissende duik in de golven van Atlantische Oceaan. 

  Misschien heb je eindelijk tijd voor het lezen van een goed boek, terwijl de kinderen zich op het strand vermaken. Wellicht voel je er meer voor je golfvaardigheden te verhogen op de voormalige private-course van de Amerikaanse miljonair Dupont. Hij verkreeg dit schiereiland onder valse voorwendselen en verkocht het daarna voor een veel hogere prijs aan zijn vrienden. De weelderige buitenverblijven zijn inmiddels omgetoverd in luxe restaurants. Heerlijk uitgerust en vol indrukken vliegen we tenslotte vanuit Havana terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Binnen de steden is het in Cuba niet moeilijk om zelf op pad te gaan. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 26 deelnemers.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  05 jul - 24 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  11 jul - 30 jul

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 jul - 06 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  Start - einde
  20 jul - 08 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 jul - 10 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 12 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.595,-
  Start - einde
  27 jul - 15 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 jul - 17 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  01 aug - 20 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  03 aug - 22 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • 18x ontbijt, 6x lunch en 4x diner
  • Excursie naar vallei van Viñales
  • Excursie naar Cayo Levisa
  • Snorkelen vanuit Guajimico
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien,  persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, .

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een verlenging van je reis mét accommodatie in Havana en Varadero is bij te boeken. In Varadero verblijf je in een hotel op loopafstand van de zee. De prijs is vanaf € 55,- op basis van vol pension in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.  In Havana is de prijs voor een kamer met ontbijt vanaf € 48,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in hotels die voorzien zijn van een douche en toilet op de kamer. De hotels hebben meestal een zwembad.

  In Havana verblijven we in een hotel met zwembad aan de beroemde boulevard de Malecon. Vanuit hier maken we een stadsrondrit door Old en Nieuw Havana.

  De accommodatie in Soroa heeft gezellige huisje omgeven door een mooie tuin. Het heeft ook een mooi zwembad. Vanuit hier maken we een wandeling naar een mooie waterval.

  In Trinidad verblijven we in een hotel met zwembad net buiten het centrum. Het is heerlijk rustig gelegen midden in de natuur aan de oevers van de rivier.

  Ons hotel in Varadero ligt aan het strand en heeft een zwembad met ligstoelen. Maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Hier kun je heerlijk ontspannen op het strand of gaan snorkelen.


  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Havana Hotel Deauville
  Cienfuegos Hotel Jagua
  Guajimico Hotel Villa Guajimico 
  Viñales Rancho San Vincente
  Varadero Muthu Playa
  Varadero Hotel Tuxpan

   Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin, waar mogelijk, op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdsverschil: In Cuba is het 6 uur vroeger.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Cuba reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet al te groot. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een oldtimer, een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen met vaak een zwembad
  • 18x ontbijt, 6x lunch en 4x diner
  • Excursie naar vallei van Viñales
  • Excursie naar Cayo Levisa
  • Snorkelen vanuit Guajimico
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een wil graag een rondrit maken in een oude oldtimer, sommige reizigers vinden het leuk om op hun gemak rond te kijken bij een museum of neer te strijken op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad of lekker snorkelen.

  Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze 20-daagse Family-reis door Cuba is de volgende excursie in het reisprogramma inbegrepen waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Stadswandeling door Old Havana waar we zeker Parque Central, Plaza Vieja en Plaza de Armas zullen bezoeken.
  • Stadswandeling door New Havana.
  • Snorkelen vanuit Guajimico
  • Excursie naar Vallei van Viñales
  • Excursie naar Cayo Levisa
  • Bezoek aan de Varkensbaai staat op het programma.
  • Vanuit Trinidad vertrekken we naar Santa Clara voor het bezoek aan het Che Guevara Mausoleum en vanuit hier gaan we door naar Varadero.
    

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Het paspoort dient minstens geldig te zijn gedurende het gehele verblijf (inclusief de vertrekdatum vanuit deze bestemming) en dient minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
  • Verzekeringsbewijs medische kosten (zie nieuws voor meer info).
  • Visum/toeristenkaart (Carta Turistica). Deze kost € 25 en wordt door Djoser geregeld en 2 weken voor vertrek per post naar je opgestuurd. De kosten worden bij boeking op de factuur verwerkt.

  Geldzaken

  In Cuba wordt er betaald met de Cuban peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  In Cuba kun je niet pinnen. Neem daarom genoeg euro's mee, dollars worden niet geaccepteerd. Tijdens de reis kun je  het geld wisselen bij banken en officiële wisselkantoren (Casas de Cambio van Cadeca). Met een creditcard kun je geld opnemen bij de bank, hierover berekenen ze wel commissie.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week. Cuba is geen goedkoop land, houd rekening met de vele excursies die mogelijk zijn en zorg dat je altijd wat extra te besteden hebt.

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

  Maaltijden

  Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. De lunch op de 3 excursie dagen is inclusief. Tevens zijn tijdens het verblijf in Varadero de lunch en het diner inbegrepen. De reisbegeleid(st)er kan je ook tips voor leuke restaurantjes geven. De eenvoudige, maar betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. Heel populair zijn de paladares, privé-restaurantjes bij mensen thuis.

  De kosten van een maaltijd liggen tussen $ 10 en $ 20. Gedurende het verblijf in Sierra del Escambray en Varadero is het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden: DTP en hepatitis A.

  De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Cuba is een warm land, drink voldoende water.

  Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, zonnebrand iets tegen diarree en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging). De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een verlenging van je reis mét accommodatie in Havana en Varadero is bij te boeken. In Varadero verblijf je in een hotel op loopafstand van de zee. De prijs is vanaf € 55,- op basis van vol pension in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.  In Havana is de prijs voor een kamer met ontbijt vanaf € 48,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Cuba ligt op de rand van de tropen. Tijdens de maanden juli en augustus is de temperatuur zeer aangenaam en komt maar zelden onder de 25°C. Het kan af en toe regenen wat zorgt voor wat heerlijke verkoeling. Het klimaat op de strandlocaties aan de noordkust is zeer aangenaam.

  Cuba is met 115.000 km² het grootste eiland van de Antillen en is drie keer zo groot als Nederland. Geografisch gezien ligt het eiland slechts 180 km ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Het landschap op Cuba is zeer gevarieerd. De natuur in het westen wordt gekenmerkt door de mysterieuze nevelwouden van de Sierra del Escambray en de kalkstenen heuvels rond Viñales. Veel bossen op Cuba hebben inmiddels moeten wijken voor suikerrietplantages die je over het hele eiland tegenkomt. De mooiste zandstranden vind je bij Varadero, aan de noordkust.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden. Maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Cuba?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. Cuba is een divers land waar kinderen zich zeker zullen vermaken: salsa, oude auto's, koloniale steden en tropische stranden. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?
  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en er wordt gebruik gemaakt van bussen met airco.
  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Aangezien Cuba in de tropen ligt, is de temperatuur hier vrij constant. Vrijwel het hele jaar is het 20 tot 25 graden. Tijdens onze zomermaanden regent het in Cuba meer dan tijdens onze wintermaanden. Dit zijn echter vaak korte buien, die net zo snel weer verdwijnen als ze opkomen. Het tropische weer wordt voor het gevoel wat getemperd door de aangename wind.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Cuba dien je in bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Cuba nog een half jaar geldig is. Het visum voor Cuba is in de vorm van een toeristenkaart. Deze kaart dien je in te vullen en te laten zien bij aankomst in Cuba. De toeristenkaart staat standaard op de Djoser factuur aangegeven, wij zorgen dat je 2 weken voor vertrek de kaart thuis ontvangt.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad en tijdens veel wandelingen is er de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in een waterval.
   

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling. Daarnaast zijn er veel restaurantjes die beschikken over Wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd er rekening mee dat het 's avonds wat kan afkoelen. Zorg voor praktische kleding en eventueel luchtige kleding met lange mouwen/pijpen tegen de muggen. Goed lopende schoenen komen van pas en ook een hoofddeksel tegen de zon is handig.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Pinnen is in Cuba niet tot nauwelijks mogelijk. In Havana, Viñales, Trinidad en Varadero is het mogeljk om geld op te nemen met een creditcard. Zorg in ieder geval dat je altijd wat euro's bij je hebt om te wisselen voor de convertibele peso, de munteenheid in Cuba. De eurobiljetten dienen onbeschadigd te zijn, andere kunnen ze worden geweigerd. Amerikaanse dollars worden niet geaccepteerd in Cuba.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,7
  • Een mooie gevarieerde reis waar veel activiteiten mogelijk zijn. Een land dat qua ontwikkeling al decennia lang stil staat, maar waar de Cubanen van het leven toch een feestje maken. Enjoy the difference, this is Cuba!

   Wij reisden met de Djoser-junior-bus door Cuba als in een tijdcapsule op wielen door een prachtig land met mooie mensen, old timers en paard-en-wagens Prachtige oude steden, witte stranden, dolfijnen, snorkelen, regenwoud, avontuur. Het was een veelzijdige belevenis voor de kinderen én voor ons !

   Mooi en bijzonder land! Zeker de moeite waard! Heel goed te bezoeken met kinderen!!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top