• Slide 1
 • Slide 2

  India Noord & Zuid 21 dagen

  Laat je betoveren door overweldigend India. Samen ontdek je een uniek land met een rijk verleden. Tijdens de Family-reis door het noorden én het zuiden van India ontdek je hoe divers, authentiek en groen dit land is. We bezoeken paleizen, tempels en woestijnen in het noorden en reizen door tropische jungles en langs oeverloze rivierdelta in het zuiden. In India lijken sprookjes tot leven te komen.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Delhi
  2. aankomst Delhi
  3. Delhi, stadstour
  4. Delhi - Agra
  5. Agra - Jaipur
  6. Jaipur
  7. Jaipur - Deogarh
  8. Deogarh
  9. Deogarh - Udaipur
  10. Udaipur
  11. Udaipur - vlucht naar Mumbai
  12. Mumbai
  13. Mumbai - vlucht naar Cochin
  14. Cochin
  15. Cochin - Periyar nationaal park
  16. Periyar NP
  17. Periyar NP - Backwaters
  18. Backwaters - Mararikulam
  19. Mararikulam
  20. Mararikulam - Cochin - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Delhi

  Dag 1. Amsterdam - Delhi
  Dag 2. aankomst Delhi
  Dag 3. Delhi, stadstour

  Delhi IndiaOnze reis begint in het wonderlijke Delhi. Hier kun je alvast wennen aan de compleet andere wereld waarin je bent terechtgekomen. De zeer levendige stad is verdeeld in het oude en nieuwe Delhi die in elkaar overvloeien maar toch ook behoorlijk verschillend zijn. In het oude Delhi wemelt het van de riksja’s, ballonnenverkopers, waarzeggers en handelaren. De grootste moskee van India, de Jama Mashid, vormt een oase van rust in het oude Delhi. Het nieuwe Delhi is veel moderner met brede lanen en imposante overheidsgebouwen. Tijdens een stadstour rijden we dwars door de bruisende stad en nemen de tijd om de karakteristieke highlights van de oude en nieuwe stad te bezoeken, zoals de Sikhtempel, de 72.5 meter hoge minaret Qutb Minar, de gedenkplaats van de Mahatma Ghandi en het 17de eeuwse Rode Fort.

  Agra, bezoek aan de Taj Mahal

  Dag 4. Delhi - Agra - Agra fort en Baby Taj Mahal
  Dag 5. Agra - Taj Mahal - Fatehpur Sikri - Jaipur

  India Taj MahalWe laten de roes van de stad achter ons en reizen naar het vriendelijke en rustigere Agra. Aan het einde van de dag brengen we een bezoek aan de Tombe van Itimad ud-Daulah, ook wel de Baby Taj genoemd, en het Agra Fort dat prachtig ligt aan de oever van Jamuna-rivier. Het fort is in de 16de eeuw gebouwd door Mughal keizer Akbar. De ooit verboden Koninklijke vertrekken zijn nu open voor publiek en geven een mooie indruk van hoe het leven aan het Mughal hof moet zijn geweest. Geniet die avond van een heerlijk diner op een van de vele dakterassen, met een uitzicht op de Taj Mahal. Of bezoek de unieke musical 'Mohabbat the Taj': deze levendige en kleurrijke voorstelling is een romantische saga over de bouw van de Taj Mahal in tijden van de gouden Indiase Middeleeuwen. Deze luisterrijke belevenis mag je eigenlijk niet missen. De volgende ochtend, voor zonsopgang, bezoeken we de wereldberoemde Taj Mahal.

  Tah Mahal avond IndiaDe Taj Mahal is geen paleis, maar een mausoleum dat de Mughal keizer Sjah Jahan tussen 1631 en 1648 liet bouwen uit liefde voor zijn jonge vrouw Mumtaj Mahal die in het kraambed gestorven was. Het immense marmeren complex is één van de zeven moderne wereldwonderen en absoluut één van de indrukwekkendste bouwwerken ter wereld. De stand van de zon heeft grote invloed op de kleuren van het marmer, waardoor de Taj Mahal op elk moment van de dag in ander licht gehuld is. Het licht van de zonsopgang is het allermooist. Na ons bezoek rijden we naar Jaipur. Onderweg bezoeken we Fatehpur Sikri, een verlaten middeleeuwse stad midden in de woestijn. Ooit was hier een bruisende moslimgemeenschap gevestigd die eeuwen geleden de stad verlaten heeft uit gebrek aan water. De elegante moskee met Hindoeïstisch en Perzisch design is gebouwd na voorbeeld van de Grote Moskee van Mekka. 

  Jaipur, de ‘roze stad’

  Dag 6. Jaipur, Amber fort
  Dag 7. Jaipur - Deogarh

  AMber fort Jaipur IndiaWe rijden door de deelstaat Rajasthan: het land van de koningen, krijgers, romantiek, glorie en tragedie. Je waant je in het decor van een kleurrijk sprookje. De hoofdstad van Rajasthan is Jaipur. Al bij aankomst snap je waarom deze stad ook wel de ‘roze stad’ wordt genoemd. De voornamelijk roze bouwwerken geven de stad een bijzondere uitstralingen. We bezoeken het Amberfort waar meerdere Maharadjafamilies hebben gewoond. De vijf binnenplaatsen van het fort hadden elk een eigen functie. Zo was er een binnenplaats speciaal voor officiële gelegenheden, één voor de vrouwelijke harem en één speciaal voor de paarden. De tuinen van het complex liggen op een soort schiereiland in het aangelegde Mahotameer. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over de smalle, maar diepe vallei en het weidse landschap daarachter.

  Jaipur India‘s Middags kun je de highlights van de stad bezoeken. Van alle forten en paleizen die Jaipur rijk is, spreekt het City Palace toch wel het meest tot de verbeelding met zijn grootsheid, de mooie architectuur en de verschillende tuinen en binnenplaatsen. Hawa Mahal, ofwel het Paleis der Winden, houdt je een beetje voor de mal. Je verwacht een groot paleis met Koninklijke vertrekken en zalen, maar in feite bestaat het gebouw slechts uit een fraaie gevel waarachter vele nissen zijn gebouwd. Vanuit die nissen, achter de stenen rasters, konden de vrouwen uit het harem van de maharadja van Rajasthan ongezien het leven in de stad aanschouwen. De eeuwenoude sterrenwacht Jantar Mantar, gebouwd door astroloog Jai Singh, is zeker ook een echte must see. In een onopvallend park midden in de stad staan bijzondere objecten die met bijna nauwkeurige precisie de stand van de sterren en de zon in kaart brengen. De volgende dag reizen we door naar Deogarh waar we de nacht doorbrengen in een 17e-eeuws paleis.

  Deogarh Mahal is een historisch paleis op de top van een berg dat nu dienst doet als hotel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de velden, de bergen en de vele meren. Het is duidelijk dat de vroegere bewoners een belangrijke rol speelde in de Indiase aristocratie. Die avond brengen we door in de levendige fortstad waar de handwerkers en kunstenaars hun kunstwerken met trots demonstreren en tentoonstellen.

  Deogarh en Undaipur

  Dag 8. Deogarh
  Dag 9. Deogarh - Ranakpur - Udaipur
  Dag 10. Udaipur

  Trein Phulad IndiaWe brengen een volle dag door in de omgeving van Deogarh. Na het ontbijt vertrekken we naar Kamalighat voor de legendarische treinreis naar Phulad. In een authentieke Indiase trein tuffen we door de landelijke omgeving. De panoramische route voert door bossen en regenwouden, langs bergenkloven en watervallen. Het Indiase leven op platteland trekt aan ons voorbij en we vermaken ons met de honderden apen op de stations de we passeren. Met een beetje geluk mag je op de stoel van de machinist zitten en reis je als absolute VIP door het schitterende landschap. Met jeeps rijden we van Phulad weer terug naar Deogarh waar we de nacht in ons mooie hotel doorbrengen. Na het ontbijt reizen we door naar Udaipur dat ook wel het Venetië van het Oosten wordt genoemd. Het romantische Udaipur is vooral bekend om de mooie tempels, de sierlijke tuinen en de drie meren die de stad omringen.

  Udaipur IndiaOnderweg stoppen we voor een bezoek aan de Ranakpur Tempels, de amberstenen Jain Tempels. De schitterende tempels zijn in de 15de eeuw gebouwd en kenmerken zich door de 29 fraaie zalen en 1444 zuilen. Na het bezoek vervolgen we onze weg naar Udaipur. Je kunt genieten van een stadtour langs de spraakmakende highlights als het Folklore Museum en de Jagdisch Temple, de mooiste en grootste tempel in Udaipur toegewijd aan de hindoegod Vishnu. Een van de bekendste paleizen van India is het City Palace van Udaipur dat majestueus aan het pittoreske Picholameer staat. Het complex bestaat uit elf paleizen met balkons, torens en koepels. Ook de Saelion ki Bari tuinen zijn een bezoek waard. De tuinen zijn ooit aangelegd voor de vrouwen aan het hof die zich uitstekend konden vermaken rond de lotusvijver en de bloemenvelden, in de vele paviljoens en op de groene gazons. Eventueel kun je later op de dag een boottocht op het Picholameer maken.

  Mumbai en Cochin

  Dag 11. Udaipur - vlucht naar Mumbai
  Dag 12. Mumbai
  Dag 13. Mumbai - vlucht naar Cochin

  India mumbai gateVan Udaipur vliegen we met een binnenlandse vlucht naar Mumbai, het zakelijke en culturele hart van India. Mumbai is de grootste stad van India en hier kom je werkelijk oren en ogen te kort. Nu je een beetje gewend bent aan het leven in India voel je je in Mumbai als een vis in het water. Je hebt hier grotere winkelcentra en veel lokale en westerse restaurants. Mumbai wordt vooral gekleurd door de bewoners en nergens is het verschil zo groot als hier. Het lijkt of de wereld hier samenkomt. Dure auto’s rijden zij aan zij met lawaaiige riksja’s en zakenmannen in pak met laptop passeren de bewoners die op straat hun plekje zoeken voor de nacht. De Gateway of India is de poort naar de rest van de wereld en daarmee ook het symbolische monument van de stad. Vanaf hier kun je een wandeling maken over Marine Drive naar Girgaon Chowpatty waar de meer welvarende Indiërs hun vrije tijd doorbrengen op het strand en zich vermaken met verschillende attracties en de vele eetstalletjes.

  De levendige stad is een ware trekpleister met kunstenaars, muzikanten en artiesten. Mumbai, voorheen Bombay, is het centrum van de Bollywoodfilms. In de studio’s in en rond de stad worden meer films geproduceerd dan Hollywood en Europese studio’s samen. India is dan ook de grootste filmproducent ter wereld. In sommige studio’s kun je een kijkje achter de schermen nemen. Na twee avonden stads vermaak vliegen we naar Cochin in het zuiden van India.

  Cochin, Periyar nationaal park en Backwaters

  Dag 14. Cochin
  Dag 15. Cochin - Periyar nationaal park
  Dag 16. Periyar NP
  Dag 17. Periyar NP - Backwaters

  In Cochin vind je nog veel sporen uit de koloniale periode, toen de VOC hier de dienst uitmaakte. Het oude havengedeelte met Fort Cochin, de karakteristieke Chinese visnetten, de oude synagoge en het Dutch Palace vormen de hoogtepunten van deze plaats. Verder zijn er in de oude stad vele antiekwinkeltjes waar je zeker een middag kunt doorbrengen. Een leuke avondbesteding is een voorstelling van de Kathakali dans. Deze gemaskerde dans is zeker 1500 jaar oud en kenmerkt zich door kleurrijke kostuums, uitgebreide make-up en groteske gebaren. Daarna is het tijd om de stad te verlaten en de rust van de natuur op te zoeken.

  Periyar Zuid-India OlifantenHet Periyar nationaal park, ook wel Thekkady genoemd, is een van de mooiste en belangrijkste wildparken van Zuid-India en vormt een mooi contrast met de eerder bezochte tempelsteden. Het wild bestaat hier voornamelijk uit olifanten, herten, antilopen, zwijnen en apen. Dankzij het ‘Project Tiger’ hebben tijgers de mogelijkheid gekregen om hier te overleven, maar de kans om er één in levenden lijve te aanschouwen is klein. Ook de vogelpopulatie is bijzonder in het park. Het park is te voet te verkennen onder begeleiding van een gids, maar je kunt ook een boottocht maken op het stuwmeer midden in het park. We overnachten in een hotel in de buurt en nemen de volgende dag alle tijd om te speuren naar wild. Later die avond kun je je vermaken bij een traditionele Martial Art voorstelling over de vechtkunst van het oude India. Na het ontbijt rijden we naar de groene rivierdelta van Kerala.

  Mararikulam

  Dag 18. Backwater - Mararikulam
  Dag 19. Mararikulam
  Dag 20. Mararikulam - Cochin - Amsterdam
  Dag 21. aankomst Amsterdam

  Backwater boot Zuid-IndiaDe volgende middag beginnen we aan een schitterende boottocht over de 'Backwaters', een gebied van lagunes, kanalen, rivieren en meren met waterplanten, afgewisseld door smalle, groene eilanden. Rijstvelden, palmen en kleine dorpjes bieden een onvergetelijke indruk van het Indiase plattelandsleven. Op onze eigen traditionele rijstboot, de zogenaamde kettuvallam, maken we een spectaculaire trip door deze mooie omgeving. Een kok verzorgt drie smakelijke maaltijden aan boord die alle zijn inbegrepen in de reissom. De laatste dagen van deze rondreis door Noord en Zuid India brengen we door op de tropische stranden van Mararikulam. Op het gouden strand, onder de vele palmbomen kun je relaxen en nagenieten van alle indrukken die je hebt opgedaan. Vanaf Cochin vliegen we weer terug naar Amsterdam. 

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

  Inclusief

  • Internationale vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer met eigen bus
  • Overnachtingen in goede hotels met eigen douche/toilet
  • 18x Ontbijt
  • Lunch en diner op de rijstboot.
  • Veel hotels met zwembad.
  • Stadstour in Delhi
  • Bezoek aan Amber Fort
  • Bezoek aan het Paleis der Winden
  • Bezoek aan Fatehpur Sikri
  • Bezoek aan de Taj Mahal, Agra Fort en de tombe van Itimad ud-Daulah
  • Bezoek aan Ranakpur Tempel
  • Bezoek Periyar nationaal park
  • Verblijf op een rijstboot in Backwaters
  • Eindigen op het strand van Mararikulam
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visa, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke straatleven. Er wordt overnacht in goede, meestal centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met douche en toilet. De hotels zijn allen voorzien van airconditioning of een van, en beschikken over een goed restaurant.

  In de Backwater slapen we op een traditionele rijstboot. Afhankelijk van de gezinssamenstellingen deel je een boot en de sanitaire voorziening aan boord met twee of drie gezinnen.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  New Delhi

  Maidens Hotel

  Agra

  Mansingh Palace

  Jaipur Shahpura House

  Deogarh

  Deogarh Mahal

  Udaipur

  The Amargarh

  Mumbai

  Hotel Sahil

  Cochin

  Holiday Inn

  Periyar

  Abad Green Forest
  Mararikulam Abad Turtle Beach

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later.
   

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In India maken we gebruik van een eigen comfortabele bus met airconditioning.

  Soms is een lange reisdag onvermijdelijk. De grootste afstanden overbruggen we met binnenlandse vluchten. India is een groot land en de wegen in India zijn minder goed dan in Europa.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, dat kan variëren van fiets en riksja tot kameel. In de plaatsen die we bezoeken kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort aangeklede bromfiets met aanhanger. In sommige plaatsen is het mogelijk om een fiets te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Internationale vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer met eigen bus
  • Overnachtingen in goede hotels met eigen douche/toilet
  • 18x Ontbijt
  • Lunch en diner op de rijstboot.
  • Veel hotels met zwembad.
  • Stadstour in Delhi
  • Bezoek aan Amber Fort
  • Bezoek aan het Paleis der Winden
  • Bezoek aan Fatehpur Sikri
  • Bezoek aan de Taj Mahal, Agra Fort en de tombe van Itimad ud-Daulah
  • Bezoek aan Ranakpur Tempel
  • Bezoek Periyar nationaal park
  • Verblijf op een rijstboot in Backwaters
  • Eindigen op het strand van Mararikulam
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan urenlang te talloze mozaieken bewonderen, een ander struint liever door de nauwe steegjes op zoek naar koopjes. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door India en Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Een stadstour in Delhi langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Jama Mashid, het rode Fort en het monument van Ghandi.
  • Excursie naar het Amber fort, een beroemd kasteel uit de zestiende eeuw, waar je door de verschillende vertrekken kunt dwalen, waar vroeger in alle luxe en weelde geleefd werd door vorstelijke families
  • Bezoek aan de De Hawa mahal, dat door Maharaja Pratap Singh werd gebouwd in 1799. Dit mooie gebouw telt aan de voorkant vele kleine ramen, vandaar de naam Paleis der Winden.
  • In Agra bezoeken we de Taj Mahal: één van de zeven wereldwonderen. Ook bezoeken we hier het Agra Fort en de tombe van Itimad ud-Daulha. Dit mausoleum wordt beschouwd als een schets voor de enkele jaren later gebouwde Taj Mahal, vandaar de bijnaam 'baby Taj'.


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • We stoppen onderweg bij de verlaten spookstad Fatehpur Sikri, dat ooit de hoofdstad moest worden van het Moghul rijk.


  Ter plaatse zijn er diverse andere excursies mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld in Jaipur naar de mooiste bioscoop van India.

  Reisdocumenten

  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben een kopie van het paspoort en een in het Engels gestelde verklaring nodig van de niet meereizende ouder. In deze verklaring moet deze ouder het kind toestemming geven om 21 dagen door India te reizen.
   

  • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat bij aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
  • e-Tourist Visa India USD$ 80,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij u een MULTIPLE-ENTRY visum voor 1 jaar krijgt.

  Geldzaken

  In India betaalt men met de Indiase rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: bijna overal mogelijk
  Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
  Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Maaltijden

  Het ontbijt is inclusief en aan boord van de rijstboot is ook de lunch en het diner inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. Eet je graag vegetarisch, dan kom je in India prima aan je trekken!

  De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden

  • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
  • evt. malariatabletten


  De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  In India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. De zomer is vrij warm, met temperaturen tot boven de 35°C. De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, maar brengt voor deze reizen over het algemeen niet al te veel regen mee. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Bij bezienswaardigheid en in steden is het mogelijk om individueel of met de groep tegen betaling een lokale gids in te huren. Zo kom je meer te weten over de historie, de achtergrond, de cultuur etc.. Vanzelfsprekend is de reisbegeleider je hierbij graag van dienst.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar India?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De reis naar India is perfect voor kinderen. Tijdens deze reis ontdek je de diversiteit van India . Van de paleizen tot de woestijn en de tropische jungles. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  India is een groot land en om zoveel mogelijk te zien leggen we grote afstanden af. Helaas is hierbij een lange reisdag soms onvermijdelijk, daarom hebben we geprobeerd op de grootste afstanden te overbruggen met binnenlandse vluchten. Op de bestemming zal er zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van lokaal vervoer zoals de tuk-tuk. Door het vele rondreizen kan deze reis ervaren worden als een redelijk intensieve reis.  

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In India is het weer per seizoen erg verschillend. De zomers kunnen erg warm zijn met temperaturen tot boven de 35°C. De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m augustus. Meestal zijn dit korte hevige buien.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor India is een e-Tourist Visa nodig. Dit is een online procedure, waar je meer informatie over krijgt na het maken van een boeking. De kosten voor het visum zijn USD$80,-.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis wordt er gebruik gemaakt van goede middenklasse hotels en in Backwater wordt er overnacht op een traditionele rijstboot. Een aantal van de accommodaties beschikken over een zwembad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  In India heerst een heel andere cultuur, zo speelt een groot deel van het dagelijkse leven zich bijvoorbeeld af op straat. Het is erg belangrijk om goed te letten op waar en wat je eet. Het is meestal niet verstandig om bij eettentjes op straat te eten, maar verder zijn er genoeg mogelijkheden om lekker te eten.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top