• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Jordanië, 9 dagen

  Jordanië

  9 dagen

  Maak kennis met dit veelzijdige land

  Een rondreis door Jordanië met je familie is een unieke ervaring. In de hoofdstad Amman zie je duidelijk dat de oude tijd verweven is met het moderne leven. We bezoeken de berg Nebo, waar Mozes het beloofde land mocht zien, zien het robuuste kruisvaarderskasteel van Kerak, bezoeken de verborgen stad Petra en trekken door de oneindige woestijn bij Wadi Rum. Heb je ooit wel eens zonder moeite op het water kunnen drijven? Dat ga je ervaren in de Dode Zee. We sluiten de reis af op het strand aan de Rode Zee waar je heerlijk kunt luieren en de schitterende koraalriffen kunt bewonderen.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Amman
  2. Amman, excursie naar Jerash - Dode Zee
  3. Dode Zee - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra
  4. Petra
  5. Petra - Wadi Rum, woestijnovernachting
  6. Wadi Rum - Aqaba, boottocht Rode Zee met glasbodemboot
  7. Aqaba
  8. Aqaba - Amman
  9. Amman - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Jordanië is een unieke bestemming voor een rondreis met kinderen. Je hoeft niet lang te vliegen en het klimaat in Jordanië is heerlijk. De hotels hebben allemaal een zwembad en in Aqaba kun je schitterend duiken en snorkelen. Heel bijzonder is een overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp in de woestijn. Stap in de voetsporen van Indiana Jones en ontdek de verborgen stad Petra die de in de rotsen is uitgehakt.

  Hoofdstad Amman en de Dode Zee

  Dag 1 Amsterdam - Amman
  Dag 2 Amman, excursie naar Jerash - Dode Zee
  Dag 3 Dode Zee - Madaba - Mt Nebo - Kerak - Petra

  We beginnen de reis in de Jordaanse hoofdstad Amman. Het moderne centrum heeft een oud Romeins theater en gezellige winkelstraten waar het tegen de avond heel gezellig en levendig wordt. Wil je je hier al in de geschiedenis verdiepen, dan is een bezoek aan het archeologisch museum en de omringende opgravingen op een van de heuvels van de stad zeker de moeite waard. Als je van de sfeer van 1001 nacht houdt, dan is het zeker de moeite waard om ’s avonds een plaatsje te reserveren in restaurant Kan Zaman, dat enkele kilometers buiten de stad ligt.

  JerashJerash Jordanië was in de Grieks-Romeinse oudheid een levendige provinciestad. Als je hier ronddwaalt, snap je wel dat de stad ook wel vergeleken wordt met het Italiaanse Pompeï. Tijdens een hevige aardbeving werd de stad grotendeels bedekt met zand, waardoor het theater, de tempels, de markt en de straten zo goed bewaard zijn gebleven.

  Wist je dat de Dode Zee de laagst gelegen plek op aarde is? het meer bevindt zich maar liefst 429 meter onder zeeniveau. We zeggen wel zee, maar eigenlijk is de Dode Zee een groot meer met veel zout. Er zit zoveel zout in dat zelfs de slechtste zwemmers blijven drijven. Drijven, de krant lezen en zelfs tafeltennissen gaat heel goed in dit water, zwemmen gaat echter een stuk moeilijker. Het zoute water zit vol mineralen en de Dode Zee is dan ook populair als kuuroord. Je kunt het zelf ervaren want we slapen in een van de vele kuurhotels aan de rand van het meer. Mét zwembad uiteraard, want de temperatuur is hier altijd goed.

  Mozaiek Madaba JordaniëOp weg naar de verborgen stad Petra maken we een aantal interessante stops. In Madaba en op de berg Nebo vind je veel verwijzingen naar de Bijbelse geschiedenis. De mozaïek van Madaba, bijvoorbeeld, is ogenschijnlijk een plattegrond van Jeruzalem. Als je door de kleine straatjes dwaalt en de oude woonhuizen met prachtig mozaïekvloeren bezoekt, waan je je echt in de Romeinse tijd. Ken je de bijbelse verhalen een beetje? Volgens de overleveringen keek Mozes vanaf de berg Nebo uit over het beloofde land toen hij 40 jaar met zijn volk door de woestijn had getrokken. En wat heeft dierendag met de mozaieken van het Franiscaner-klooster te maken? In de mozaïeken zijn veel afbeeldingen van dieren verwerkt. De heilige Fransiscus van Assisi kon namelijk volgens de legendes met dieren praten en is de beschermheilige van Wereld Dierendag dat 4 oktober, op zijn sterfdag, wordt gevierd.

  Kind uitizht Family JordaniëWe rijden over de spectaculaire King’s Highway naar het zuiden. Geen bocht van deze oude weg is zonder verhaal. Je hoort waar Jacob volgens de bijbelverhalen met de engel worstelde en passeert het paleis van koning Herodes waar Johannes de Doper werd onthoofd. Geniet onderweg van de prachtige woestijnlandschappen en bij verschillende panaromapunten kijk je uit over het mooie landschap en de schitterende kloven die soms wel een kilometer diep kunnen zijn. Het kruisvaarderskasteel van Kerak is een echte must-see. Vanaf de enorme burcht heb je een spectaculair uitzicht op de wijde omgeving.

  Het unieke Petra

  Dag 4 Petra
  Dag 5 Petra - Wadi Rum

  petra jordanie family djoserHet hoogtepunt van deze reis is het beroemde, duizenden jaren oude Petra dat ooit door de Nabateërs in een afgesloten dal in de rotsen is gebouwd. De gebouwen zijn goed bewaard gebleven omdat de stad eeuwenlang verborgen is gebleven. Je kunt hem namelijk alleen te voet bereiken via een lange, nauwe kloof. We hebben alle tijd om de bouwwerken en de omgeving te bewonderen. Sommige gebouwen zijn gemakkelijk te bereiken, andere kun je pas bezoeken na een flinke klauterpartij. Zet je wekker eens extra vroeg, want de zonsopgang is een heel spektakel. Maak je op voor een echt kleurentheater van het opkomende licht op de geel, roze en zelfs blauw gekleurde rotsen. Als je dit fenomeen hebt gezien, begrijp je helemaal waarom Steven Spielberg Petra koos als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’.

  Wadi Rum en havenstad Aqaba

  Dag 6 Wadi Rum - Aqaba, boottocht met glasbodemboot op de Rode Zee
  Dag 7 Aqaba
  Dag 8 Aqaba - Amman
  Dag 9 Amman - Amsterdam

  Kamelen Wadi RumWadi Rum is misschien wel het mooiste gedeelte van de Jordaanse woestijn. Hier maken we kennis met het echte bedoeïenenleven. Stap op de rug van een dromedaris of maak en jeeptocht door de woestijn om de prachtige omgeving te verkennen. Heb je wel eens gehoord van Lawrence van Arabië? We treden in de voetsporen van deze Britse legerofficier, die tijdens de eerste wereldoorlog een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan. Die nacht slapen we in een bedoeïenenkamp onder een verpletterende sterrenhemel. De kans is groot dat je het zonde vindt om te gaan slapen. De sterrenhemel is zo adem benemend mooi en er zijn zoveel bekende en minder bekende sterrenbeelden te ontdekken. We nemen de tijd om alle indrukken van de woestijn op ons in te laten werken en te genieten van de vele kopjes thee die we regelmatig aangeboden krijgen. 

  We onderbreken de reis naar Aqaba voor een tocht met een glasbodemboot op de Rode Zee. Dat is nog eens een leuke manier om de gekleurde vissen en de schitterende koraalriffen te bewonderen.

  aqaba djoser familyAqaba is een levendige badplaats aan de Rode Zee en we slapen hier in een fijn en comfortabel hotel. Je kunt hier heerlijk luieren aan het strand. Vergeet vooral je snorkelset niet, de onderwaterwereld is hier misschien wel het mooiste van het hele Midden-Oosten. In de bazaar kun je voor een zacht prijsje de laatste souvenirs shoppen. We sluiten de reis af met een laatste overnachting in Amman voordat we terugvliegen naar Amsterdam.


  Op reis met Djoser
  Bij deze reis is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  23 okt - 31 okt
  Beschikbaarheid
  3 plaatsen vrij
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  25 dec - 02 jan
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 1.595,-
  € 1.495,- (kind t/m 11 jr)

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  01 jan - 09 jan
  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)
   
  Start - einde
  26 feb - 06 mrt
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.295,-
  € 1.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  23 apr - 01 mei
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 1.595,-
  € 1.445,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 apr - 02 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 apr - 08 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  15 okt - 23 okt
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.445,-
  € 1.345,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 okt - 30 okt
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.445,-
  € 1.345,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 dec - 01 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 dec - 08 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.595,-
  € 1.495,- (kind t/m 11 jr)

  2023

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  25 feb - 05 mrt
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.445,-
  € 1.345,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 apr - 30 apr
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 apr - 07 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Comfortabele internationale vluchten
  • Lokale Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Verblijf in sfeervolle hotels
  • Verblijf in 5* Mövenpick Dead Sea Hotel
  • Overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen inclusief diner
  • Verblijf van twee nachten in 5* Mövenpick Hotel in Aqaba
  • Inclusief alle ontbijten
  • Alle hotels met zwembad
  • Bezoek aan de indrukwekkende Romeinse opgravingen in Jerash
  • Bezoek aan de Mount Nebo en Madaba
  • Mogelijkheid om te dobberen in de Dode Zee
  • Spectaculaire tocht over de King's Highway
  • Bezoek aan het kruisvaarderskasteel Kerak
  • Bezoek aan het Wereldwonder Petra
  • Boottocht met glasbodemboot op de Rode Zee

  Exclusief

  Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 845,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 945,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken gebruik van sfeervolle hotels met een zwembad. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. De hotels zijn voorzien van airconditioning met uitzondering van het hotel bij Petra, waar het 's nachts wat koeler is gezien de ligging hoog in de bergen.

  In Wadi Rum slapen we in de woestijn in een bedoeïnenkamp.  Er zijn matrassen en beddengoed aanwezig. Een unieke ervaring onder de sterren!

  In Aqaba verblijven we in het luxe 5 sterren Mövenpick hotel met zwembad wat op loopafstand van het strand ligt.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Amman Mena Tyche Hotel
  Dode Zee Mövenpick Dead Sea Hotel
  Petra Grand View Hotel
  Wadi Rum Desert Camp
  Aqaba Mövenpick Hotel


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we, indien beschikbaar, twee aan elkaar grenzende kamers, soms met tussendeur. 

  Alle hotels zijn voorzien van een zwembad.

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het hotel in Petra heeft een prachtig uitzicht

  Beleef een unieke overnachting in een bedoeïenenkamp

  Het diner is tijdens de overnachting in het bedoeïenenkamp inbegrepen

  Alle hotels zijn voorzien van een zwembad.

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het hotel in Petra heeft een prachtig uitzicht

  Beleef een unieke overnachting in een bedoeïenenkamp

  Het diner is tijdens de overnachting in het bedoeïenenkamp inbegrepen

  Alle hotels zijn voorzien van een zwembad.

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het hotel in Petra heeft een prachtig uitzicht

  Beleef een unieke overnachting in een bedoeïenenkamp

  Het diner is tijdens de overnachting in het bedoeïenenkamp inbegrepen

  Alle hotels zijn voorzien van een zwembad.

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het hotel in Petra heeft een prachtig uitzicht

  Beleef een unieke overnachting in een bedoeïenenkamp

  Het diner is tijdens de overnachting in het bedoeïenenkamp inbegrepen

  Vliegreis

  Royal Jordanian

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Royal Jordanian

   Traject

   Amsterdam - Amman

   Vertrek

   15:35

   Aankomst

   21:20

  • Vlucht met

   Royal Jordanian

   Traject

   Amman - Amsterdam

   Vertrek

   10:45

   Aankomst

   14:45


  Tijdsverschil: het is in Jordanië één uur later dan in Nederland.

  Royal Jordanian is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië. Vanuit de hoofdstad Amman wordt er gevlogen naar ongeveer 55 bestemmingen wereldwijd. Royal Jordanian is lid van de Oneworld alliantie, samen met onder andere Qatar en British Airlines. Aan boord word je hartelijk ontvangen door het vriendelijke cabinepersoneel die je tijdens de vliegreis uitstekend verzorgt. De stoelen zijn comfortabel, met voldoende beenruimte. Het uitgebreide inflight entertainment systeem heeft voldoende keuze aan films, series, muziek en games. Tijdens de vlucht ontvang je een heerlijke maaltijd met een drankje naar keuze.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 845,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 945,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Het vervoer over land vindt plaats met een bus met airconditioning. De afstanden zijn niet erg groot en de infrastructuur in Jordanië is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Een voorbeeld is de tocht over de spectaculaire King’s Highway waar het landschap magnifiek is.

  In Wadi Rum heb je de mogelijkheid om per jeep de woestijn te verkennen. Of kies voor een ritje op een kameel.

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning

  Beleef Wadi Rum op de rug van een kameel

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning

  Beleef Wadi Rum op de rug van een kameel

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning

  Beleef Wadi Rum op de rug van een kameel

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning

  Beleef Wadi Rum op de rug van een kameel

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele internationale vluchten
  • Lokale Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Verblijf in sfeervolle hotels
  • Verblijf in 5* Mövenpick Dead Sea Hotel
  • Overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen inclusief diner
  • Verblijf van twee nachten in 5* Mövenpick Hotel in Aqaba
  • Inclusief alle ontbijten
  • Alle hotels met zwembad
  • Bezoek aan de indrukwekkende Romeinse opgravingen in Jerash
  • Bezoek aan de Mount Nebo en Madaba
  • Mogelijkheid om te dobberen in de Dode Zee
  • Spectaculaire tocht over de King's Highway
  • Bezoek aan het kruisvaarderskasteel Kerak
  • Bezoek aan het Wereldwonder Petra
  • Boottocht met glasbodemboot op de Rode Zee

  Excursies

  Family groep Petra JordaniëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan uren ronddwalen in de citadel in Amman, terwijl een ander liever gaat shoppen in een modern shopping mall. Sommige reizigers houden wel van een pittige wandeling, terwijl anderen liever rustig in het zonnetje aan het strand of aan het zwembad een boek lezen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Jordanië zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie naar Jerash, een typische provincieplaats uit de Grieks-Romeinse oudheid. Je vindt hier prachtige opgravingen.
  • Op weg naar Petra kun je in Madaba het wereldberoemde mozaïek bekijken, dat eigenlijk een plattegrond is van Jeruzalem.
  • Vanaf de top van Mount Nebo heb je een adembenemend uitzicht dat reikt tot aan 'het beloofde land'.
  • In Kerak bezoeken we een kruisvaarderkasteel, een robuust fort uit de 12e eeuw.
  • In Petra bezoeken we uiteraard de roze stad, oude hoofdstad van de Nabateeërs.
  • In Aqaba maken we een leuke boottocht met een glasbodemboot, zodat je de gekleurde vissen en schitterende koraalriffen goed kan bekijken.


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk: in Amman kun je het oude theater bezoeken. Een jeepsafari of kamelensafari behoort uiteraard tot de mogelijkheden tijdens ons verblijf in Wadi Rum. En in Aqaba zijn er meerdere excursiemogelijkheden om bijvoorbeeld de onderwaterwereld in de Rode Zee al duikend of snorkelend te verkennen.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat nog zes maanden na binnenkomst in Jordanië geldig is.
  • Het groepsvisum (door Djoser verzorgd) krijg je bij aankomst in Amman. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het is echter wel noodzakelijk om uiterlijk 2 maanden voor vertrek de geldige paspoortgegevens aan door te geven.

  Geldzaken

  In Jordanië wordt er betaald met de Jordaanse dinar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: is op vele plaatsen mogelijk.
  Contant: euro’s. Enkele excursies dien je in euro's te betalen.
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

  Houd er rekening mee dat entreegelden behoorlijk oplopen wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. De entree voor de meeste bezienswaardigheden ligt tussen de € 5,- en € 10,-. Uitzondering hierop is de entree voor Petra; deze bedraagt JOD 50,- per persoon*. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, opgraving of burcht bezoekt. Kinderkorting geldt vaak voor kinderen onder de 10.

  *) Entreegelden kunnen wijzigen.

  Het is in Jordanië gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) fooien aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  eten jordanie djoserAlle ontbijten zijn inbegrepen. Ook het diner in de woestijn is bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken of in het hotel te eten. De reisbegeleiding informeert je graag over goede eetgelegenheden, zodat je kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya. Voor de maaltijden heb je volop mogelijkheden om op eigen gelegenheid de lokale keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een belangrijk deel van een geslaagde vakantie.

  Het leidingwater is niet veilig om te drinken en smaakt niet lekker vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal te koop.

  In de restaurants krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta's als humus en tahina, diverse soorten salades, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Dit soms al overvloedige geheel wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat uit gegrild vlees en frites. Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om een omelet of de typisch Arabische linzensoep. Jordanië is een overwegend islamitisch land en alcohol wordt dan ook niet in ieder restaurant geschonken.

  Gezondheid

  Voor Jordanië zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen ook afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Jordanië zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, met uitzondering van kinderen jonger dan 12 jaar.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Klimaat en geografie

  Jordanië kent een mediterraan klimaat. Aan de kust zijn de temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. Een reis naar Jordanië maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de maanden april, oktober en december is het overdag aangenaam. De nachten zijn in het voorjaar en het najaar koel. Het gehele jaar door ben je in het Midden Oosten vrijwel altijd verzekerd van de zon.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een lokale enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider/gids. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en ervaring, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Daarnaast vertelt de lokale gids uitgebreid over het land: van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Jordanië?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Jordanië is voor kinderen een prachtige ervaring, waarbij de overnachting in de woestijn als een van de hoogtepunten wordt gezien. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
   

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en de infrastructuur in Jordanië is goed. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van bussen met airco.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In de maanden van het najaar en de winter is het een stuk koeler, dan in het warme zomerseizoen, maar ook dan loopt de temperatuur overdag nog op tot prettige waarden. Ook het warme zomerseizoen is een goede reisperiode, de lucht is dan warm en droog. Bovendien zijn airconditioning en zwemmogelijkheden in Jordanië volop aanwezig.

  Hebben we een visum nodig?

  Het groepsvisum (door Djoser verzorgd) krijg je bij aankomst in Amman. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het is echter wel noodzakelijk om uiterlijk 2 maanden voor vertrek de geldige paspoortgegevens aan door te geven. Reizigers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit dienen contact op te nemen met de consulaten van de betreffende landen om na te gaan of afwijkende voorschriften gelden. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig voor Jordanië. Boek je alleen een landarrangement dan moet je zelf voor vertrek een visum aanvragen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?
  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad, met uitzondering van de overnachting in Wadi Rum waar we verblijven in een bedoeïnenkamp. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor
  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Jordanië is overwegend Islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding gewaardeerd. Dit betekent zowel voor mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In de Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. Daarnaast koelt het in de winter (oktober-april) 's avonds in de woestijn flink af en heb je naast zomerkleren voor overdag ook warme kleren nodig.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • Een unieke eerste Djoser-ervaring. Samen met onze 2 kinderen (10 en 13 jaar) hebben we fantastische herinneringen aan deze vakantie. Het programma is gevarieerd (cultuur, actie en ontspanning) en prima afgestemd op kinderen. De tweedaagse met overnachting in de Wadi Rum woestijn overtrof alles!

   Van begin tot het eind hebben genoten van deze reis. Het landschap is fantastisch en heel divers. De bevolking is ontzettend aardig. Het eten was lekker. We hadden een zeer goed Nederlands sprekende reisleider en kundige buschauffeur. Alles was top geregeld. Echt een aanrader! Bedankt Djoser!

   Prachtige familiereis gemaakt door Jordanië met prima reisleiding. Heel veel gedaan in korte tijd: drijven in de Dode Zee, klimmen in Little Petra, bezoek aan wereldwonder Petra, jeep- en kamelenrit in Wadi Rum en snorkelen in de Rode Zee bij Aqaba. De kinderen hadden het heel gezellig samen.

  • Enorm veel gezien en meegemaakt, mede door de prima reisleidster en gids. Een goede sfeer in de groep, maar ook ruimte om met het gezin op stap te gaan. Hoogtepunten zijn Petra (incl. Petra by Night) en Wadi Rum, hoewel het comfort in de woestijn ver te zoeken was. Aqaba is een relaxte afsluiting!

   Bekijk alle reviews
   Go to top