• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Jordanië, 9 dagen

  Jordanië 9 dagen

  Gevarieerde rondreis voor het gezin naar Jordanië. We bezoeken de hoofdstad Amman, dat een modern centrum met een oud Romeins theater en gezellige winkelstraten heeft waar het tegen de avond heel levendig en bedrijvig wordt. Ontdek de verborgen stad Petra en de prachtige diverse woestijnlandschappen.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Amman
  2. Amman, excursie naar Jerash - Dode Zee
  3. Dode Zee - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra
  4. Petra
  5. Petra - Wadi Rum, woestijnovernachting
  6. Wadi Rum - Aqaba, boottocht Rode Zee met glasbodemboot
  7. Aqaba
  8. Aqaba - Amman
  9. Amman - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Jordanië is een geweldige bestemming om naartoe te gaan met kinderen. Je hoeft niet lang te vliegen en het klimaat in Jordanië is heerlijk. De hotels hebben allemaal een zwembad en in Aqaba kun je schitterend duiken en snorkelen. Heel bijzonder is een overnachting onder de sterren in een bedoeïenenkamp in de woestijn. En wie wil er nu niet, in de voetsporen van Indiana Jones, de in de rotsen uitgehakte stad Petra ontdekken?

  Amman en Dode Zee

  Dag 1 Amsterdam - Amman
  Dag 2 Amman, excursie naar Jerash - Dode Zee
  Dag 3 Dode Zee - Madaba - Mt Nebo - Kerak - Petra

  We beginnen de reis in de Jordaanse hoofdstad Amman. Het moderne centrum heeft een oud Romeins theater en gezellige winkelstraten waar het vooral tegen de avond heel levendig en bedrijvig wordt. Wil je je hier al in de geschiedenis verdiepen, dan is een bezoek aan het archeologisch museum en de omringende opgravingen op een van de heuvels van de stad zeker de moeite waard. Dompel je je liever onder in de sferen van 1001 nacht, dan is het zeker de moeite waard om ’s avonds een plaatsje te reserveren in restaurant Kan Zaman, dat enkele kilometers buiten de stad ligt.

  Jerash Jordanie Tempel Junior Djoser Jerash, was in de Grieks-Romeinse oudheid een typische provincieplaats. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo gaaf bewaard gebleven, dat de plaats wel met Pompeii wordt vergeleken. Waan je Bianca Castafiore op het podium van het antieke theater, of gladiator in het amfitheater van deze ooit welvarende stad.

  We rijden door naar het laagste toegankelijke punt op aarde: de Dode Zee, eigenlijk geen zee maar een meer. Er zit zoveel zout in dat zelfs de slechtste zwemmers blijven drijven. Maar hoewel drijven, de krant lezen, en zelfs tafeltennissen goed gaat in dit water, is echt zwemmen aanzienlijk moeilijker. Vanwege de mineralen in het water is de Dode Zee ook populair als kuuroord. We verblijven dan ook in een van de vele kuurhotels aan de rand van het meer, met zwembad uiteraard, want de temperatuur is hier altijd goed.

  Op weg van de Dode Zee naar Petra maken we een aantal interessante stops. In Madaba en op de berg Nebo ligt de nadruk op de Bijbelse geschiedenis. Het wereldberoemde mozaïek van Madaba is in feite een plattegrond van Jeruzalem. Waan je in verschillende straatjes nog in de Romeinse tijd als je de prachtig gerestaureerde mozaïekvloeren van oude woonhuizen en blootgelegde fundamenten bezoekt. Vanaf de berg Nebo zag Mozes, onderweg met het volk Israëls vanuit Egypte, aan de overkant van de Jordaan het beloofde land liggen. In het Franiscaner klooster dat hier ligt, zie je ook weer prachtige staaltjes mozaïekkunst. Dat je hier voornamelijk afbeeldingen van dieren vindt heeft natuurlijk alles te maken met het leven van de heilige Fransiscus.

  Over de spectaculaire King’s Highway rijden we naar het zuiden. Geen bocht van deze oude weg is zonder verhaal. Zo hoor je onderweg waar Jacob met de engel worstelde en dat even verderop, in het paleis van koning Herodes, Johannes de Doper werd onthoofd. Jordanië is beroemd om de prachtige gevarieerde woestijnlandschappen en we stoppen regelmatig voor de magnifieke uitzichten over de kloven. Die zijn soms wel een kilometer diep. Het kruisvaarderskasteel van Kerak prikkelt bij iedereen de fantasie. De enorme burcht biedt, vanuit zijn hoge ongenaakbare positie, een spectaculair zicht op de wijde omgeving.

  Het unieke Petra

  Dag 4 Petra

  Dag 5 Petra - Wadi Rum

  Petra Jordanie Junior Djoser Het geheimzinnige Petra is een hoogtepunt van de reis. Deze duizenden jaren oude stad bleef lang verborgen want ze werd gebouwd in een afgesloten dal en is slechts te voet bereikbaar via een lange, nauwe kloof. Speciaal bij zonsopkomst is het kleurenspel op de geel, roze en zelfs blauw gekleurde rotsen onvergetelijk. Als je dit ziet, begrijp je waarom Steven Spielberg Petra koos als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. Dwalend door deze door de Nabateërs gebouwde stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen. Sommige ervan zijn gemakkelijk te bereiken, bij andere kom je pas na een aardige klauterpartij.

  Wadi Rum en Aqaba

  Dag 6 Wadi Rum - Aqaba, boottocht met glasbodemboot op de Rode Zee
  Dag 7 Aqaba
  Dag 8 Aqaba - Amman
  Dag 9 Amman - Amsterdam

  We maken kennis met het echte bedoeïenenleven in de Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Om een indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn in dit gebied kun je hier een spectaculaire jeeptocht van twee uur maken. In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, brengen we hier een nacht door in een bedoeïenenkamp. Als je hier de verpletterende sterrenhemel ziet en probeert de bekendste sterrenbeelden te herkennen, is de kans groot dat je slapen zonde van de tijd vindt.

  Dromedaris Woestijn Jordanie Junior Djoser In Wadi Rum heb je ook de kans om een ritje te maken op een dromedaris, en natuurlijk om de verlatenheid van de woestijn op je te laten inwerken. Welke indruk je ook opdoet, na afloop staat er altijd hete thee op je te wachten.

  We vervolgen deze reis met een ontspannen verblijf in Aqaba. Onderweg naar Aqaba onderbreken we onze reis voor een mooie tocht met een glasbodemboot in de Rode Zee. Je kunt dan heel goed de gekleurde vissen en de schitterende koraalriffen bewonderen.

  Aqaba is een vrijhandelszone aan de Rode Zee. Hier kun je je laatste souvenirs dan ook voor een zacht prijsje bemachtigen in de bazaar. Maar ook heerlijk luieren aan het strand en snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld verkennen behoort tot de mogelijkheden. Overnachten in Aqaba doen we in een luxe hotel. We sluiten deze reis af met een laatste overnachting in Amman voordat we terugvliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij deze reis is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  21 dec - 29 dec
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.445,-
  € 1.345,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 dec - 05 jan
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  22 feb - 01 mrt
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.295,-
  € 1.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 apr - 26 apr
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.345,-
  € 1.245,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 apr - 03 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.395,-
  € 1.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 mei - 10 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.395,-
  € 1.295,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Comfortabele internationale vluchten
  • Lokale Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Verblijf in sfeervolle hotels
  • Inclusief alle ontbijten
  • Alle hotels met zwembad
  • Bezoek aan de indrukwekkende Romeinse opgravingen in Jerash
  • Lekker dobberen in de Dode Zee of in het zwembad van het hotel
  • Overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen inclusief diner
  • Bezoek aan het Wereldwonder Petra
  • Boottocht met glasbodemboot in de Rode Zee
  • Verblijf van twee nachten 5 sterren Double Tree Hilton Hotel in Aqaba
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Exclusief

  Overige maaltijden, entreegelden, visum, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven, fooien, reisverzekering, reserveringskosten € 35,- per factuur etc.

  Wijzigingen voorbehouden

   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 895,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken gebruik van sfeervolle hotels met een zwembad. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet. De hotels zijn voorzien van airconditioning met uitzondering van het hotel bij Petra, waar het 's nachts wat koeler is gezien de ligging hoog in de bergen.

  In Wadi Rum slapen we in de woestijn in een bedoeïnenkamp.  Er zijn matrassen en beddengoed aanwezig.

  In Aqaba verblijven we in het luxe 5 sterren Double Tree Hilton hotel met zwembad wat op loopafstand van het strand ligt.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Amman Mena Tyche Hotel
  Dode Zee Ramada Resort Dead Sea
  Petra Petra Palace
  Wadi Rum Desert Camp
  Aqaba Double Tree Hilton

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we, indien beschikbaar, twee aan elkaar grenzende kamers, soms met tussendeur. 

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdsverschil: het is in Jordanië één uur later dan in Nederland.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 895,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Het vervoer over land vindt plaats met een bus met airconditioning. De afstanden zijn niet erg groot en de infrastructuur in Jordanië is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Zoals de tocht over de spectaculaire King’s Highway waar het landschap magnifiek is.

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele internationale vluchten
  • Lokale Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Verblijf in sfeervolle hotels
  • Inclusief alle ontbijten
  • Alle hotels met zwembad
  • Bezoek aan de indrukwekkende Romeinse opgravingen in Jerash
  • Lekker dobberen in de Dode Zee of in het zwembad van het hotel
  • Overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen inclusief diner
  • Bezoek aan het Wereldwonder Petra
  • Boottocht met glasbodemboot in de Rode Zee
  • Verblijf van twee nachten 5 sterren Double Tree Hilton Hotel in Aqaba
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan uren ronddwalen in de citadel in Amman, terwijl een ander liever gaat shoppen in een modern shopping mall. Sommige reizigers houden wel van een pittige wandeling, terwijl anderen liever rustig in het zonnetje aan het strand of aan het zwembad een boek lezen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Jordanië zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie naar Jerash, een typische provincieplaats uit de Grieks-Romeinse oudheid.
  • Op weg naar Petra kun je in Madaba het wereldberoemde mozaïek bekijken, dat eigenlijk een plattegrond is van Jeruzalem. Vanaf de top van Mount Nebo heb je een adembenemend uitzicht dat reikt tot aan 'het beloofde land' en in Kerak bezoeken we een kruisvaarderkasteel.
  • In Aqaba maken we een leuke boottocht met een glasbodemboot, zodat je de gekleurde vissen en schitterende koraalriffen goed kan bekijken.


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk: uiteraard kan de oude stad Petra bezocht worden, één van de zeven wereldwonderen. Een jeepsafari of kamelensafari behoort uiteraard tot de mogelijkheden tijdens ons verblijf in Wadi Rum. En In Aqaba zijn er meerdere excursiemogelijkheden om bijvoorbeeld de onderwaterwereld in de Rode Zee al duikend of snorkelend te verkennen.
   

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat nog zes maanden na binnenkomst in Jordanië geldig is.
  • Het groepsvisum (door Djoser verzorgd) krijg je bij aankomst in Amman. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het is echter wel noodzakelijk om uiterlijk 2 maanden voor vertrek de geldige paspoortgegevens aan door te geven.


  Geldzaken

  In Jordanië wordt er betaald met de Jordaanse dinar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: is op vele plaatsen mogelijk.
  Contant: euro’s. Enkele excursies dien je in euro's te betalen.
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.


  Houd er rekening mee dat entreegelden behoorlijk oplopen wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. De entree voor de meeste bezienswaardigheden ligt tussen de € 5 en € 10. Uitzondering hierop is de entree voor Petra; deze bedraagt JOD 50,- per persoon*. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, opgraving of burcht bezoekt. Kinderkorting geldt vaak voor kinderen onder de 10.
  *) Entreegelden kunnen wijzigen.

  Het is in Jordanië gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) fooien aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.


  Maaltijden

  Alle ontbijten zijn inbegrepen. Ook het diner in de woestijn is bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken of in het hotel te eten. De reisbegeleiding informeert je graag over goede eetgelegenheden, zodat je kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya. Voor de maaltijden heb je volop mogelijkheden om op eigen gelegenheid de lokale keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een belangrijk deel van een geslaagde vakantie.

  Het leidingwater is niet veilig om te drinken en smaakt niet lekker vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

  In de restaurants krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta's als humus en tahina, diverse soorten salades, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Dit soms al overvloedige geheel wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat uit gegrild vlees en frites. Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om een omelet of de typisch Arabische linzensoep. Jordanië is een overwegend islamitisch land en alcohol wordt dan ook niet in ieder restaurant geschonken.

  Gezondheid

  Voor Jordanië zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen ook afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Jordanië zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Jordanië kent een mediterraan klimaat . Aan de kust zijn de temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. Een reis naar Jordanië maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de maanden april, oktober en december is het overdag aangenaam. De nachten zijn in het voorjaar en het najaar koel. Het gehele jaar door ben je in het Midden Oosten vrijwel altijd verzekerd van de zon.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Familyreis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandssprekende lokale reisbegeleider/gids. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Hun uitgebreide reiservaring, en affiniteit  met kinderen geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze Familyreizen. Daarnaast vertelt de lokale gids uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Jordanië?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Jordanië is voor kinderen een prachtige ervaring, waarbij de overnachting in de woestijn als een van de hoogtepunten wordt gezien. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
   

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en de infrastructuur in Jordanië is goed. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van bussen met airco.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In de maanden van het najaar en de winter is het een stuk koeler, dan in het warme zomerseizoen, maar ook dan loopt de temperatuur overdag nog op tot prettige waarden. Ook het warme zomerseizoen is een goede reisperiode, de lucht is dan warm en droog. Bovendien zijn airconditioning en zwemmogelijkheden in Jordanië volop aanwezig.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor de reis naar Jordanië wordt een groepsvisum geregeld. Hiervoor heeft Djoser na boeking de paspoortgegevens nodig. Voor het regelen van deze visa worden de kosten op de factuur in rekening gebracht (€12,- per persoon). Reizigers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit dienen contact op te nemen met de consulaten van de betreffende landen om na te gaan of afwijkende voorschriften gelden. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig voor Jordanië. Boek je alleen een landarrangement dan moet je zelf voor vertrek een visum aanvragen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?
  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad, met uitzondering van de overnachting in Wadi Rum waar we verblijven in een bedoeïnenkamp. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor
  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Jordanië is overwegend Islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding gewaardeerd. Dit betekent zowel voor mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In de Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. Daarnaast koelt het in de winter (oktober-april) 's avonds in de woestijn flink af en heb je naast zomerkleren voor overdag ook warme kleren nodig.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • Van begin tot het eind hebben genoten van deze reis. Het landschap is fantastisch en heel divers. De bevolking is ontzettend aardig. Het eten was lekker. We hadden een zeer goed Nederlands sprekende reisleider en kundige buschauffeur. Alles was top geregeld. Echt een aanrader! Bedankt Djoser!

   Prachtige familiereis gemaakt door Jordanië met prima reisleiding. Heel veel gedaan in korte tijd: drijven in de Dode Zee, klimmen in Little Petra, bezoek aan wereldwonder Petra, jeep- en kamelenrit in Wadi Rum en snorkelen in de Rode Zee bij Aqaba. De kinderen hadden het heel gezellig samen.

   Enorm veel gezien en meegemaakt, mede door de prima reisleidster en gids. Een goede sfeer in de groep, maar ook ruimte om met het gezin op stap te gaan. Hoogtepunten zijn Petra (incl. Petra by Night) en Wadi Rum, hoewel het comfort in de woestijn ver te zoeken was. Aqaba is een relaxte afsluiting!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top