• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Marokko, 21 dagen

  Marokko, 21 dagen

  Marokko biedt naast de belangrijke stad Casablanca, met de grote Hassan II-moskee, ook de kleurrijke bekende koningssteden Fes, Meknès en Marrakech. Ervaar hier in de oude medina’s de drukte en gezelligheid van de smalle straatjes. Koop je souvenirs in de kleine winkeltjes op de bazaar. Natuurlijk maken we een tocht door de woestijn en verkennen we in de Atlas een paar Berber dorpjes, waar je kennis maakt met deze vriendelijke bewoners. We eindigen de reis in het vissersplaatsje Essaouria met talloze koffiehuizen en gezellige terrasjes aan het strand.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Casablanca
  2. Casablanca, bezoek Hassan II moskee
  3. Casablanca - Rabat
  4. Rabat, bezoek mausoleum
  5. Rabat - Volubilis - Meknés - Fès
  6. Fès
  7. Fès
  8. Fes - Azrou– Middelt
  9. Middelt – Erfoud
  10. Erfoud – Erg Chebbi, woestijnovernachting
  11. Erg Chebbi – Zagora
  12. Zagora
  13. Zagora - Ouarzazate
  14. Ouarzazate - Atlas Studio's - Ait ben Haddou
  15. Ait ben Haddou - Marrakech
  16. Marrakech, bezoek souks
  17. Marrakech
  18. Marrakech - Essaouira
  19. Essaouira
  20. Essaouira
  21. Essaouira - Marrakech - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Een belangrijk deel van het Marokkaanse leven speelt zich af binnen de Medina, de oude ommuurde stad. Ronddwalend door de mysterieuze straatjes van de bazaar kijk je je ogen uit. In de bergen maken we kennis met de traditionele bewoners, de berbers. Een overnachting in de Sahara en een ritje op een kameel mag uiteraard niet ontbreken! Aan het einde van de reis kun je lekker ontspannen in het leuke vissersplaatsje Essaouira.

  Casablanca
  Dag 1 Amsterdam
  Dag 2 Casablanca, bezoek Hassan II moskee

  Hassan II Moskee Casablanca Marokko DjoserMet een directe vlucht vliegen we met Transavia naar Casablanca. Casablanca, of 'Casa', zoals de Marokkanen Casablanca noemen, is geen oude stad: mooie winkelstraten, veel restaurants en grote gebouwen zijn beeldbepalend voor deze stad. We brengen een bezoek brengen aan de enorme Hassan II moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld. Het is de enige moskee in Marokko die je als niet moslim mag bezoeken. Binnen zijn aparte gebedsruimtes voor mannen en vrouwen, maar voor je naar binnen gaat moet je wel eerst je schoenen uittrekken.

  De minaret van de moskee is de hoogste minaret ter wereld, meer dan 200 meter hoog! Rondom de moskee komen families samen om te picknicken.

  Koningssteden Rabat, Meknès en Fès
  Dag 3 Casablanca - Rabat
  Dag 4 Rabat, bezoek aan mausoleum
  Dag 5 Rabat - Volubilis - Meknès - Fès
  Dag 6 Fès
  Dag 7 Fès 

  Medina Rabat Marokko Junior GroepsreisWe rijden in twee uur naar Rabat, waar we een sfeervol hotel in het centrum hebben. Rabat is één van de vier oude koningssteden. In de medina kun je ronddwalen in kronkelige steegjes, met veel goud-, zilver- en kruidenwinkeltjes, of onderhandelen in de mellah, de gezellige joodse wijk. Ter nagedachtenis aan koning Mohammed V werd in Rabat een groots mausoleum gebouwd. Het wisselen van de wacht trekt hier altijd veel bekijks. Vogelliefhebbers mogen zeker de 'Jardins d'Essai' niet missen. Hier leven vele ooievaars en ibissen, die hun nesten hebben gebouwd op de ruïne van onder andere de minaretten van een oude moskee.

  Onderweg naar Fès brengen we een bezoek aan de Romeinse ruïnestad Volubilis. Deze lag vroeger in het centrum van een vruchtbaar landbouwgebied, vanwaar niet alleen koren en olijven werden verhandeld maar ook wilde dieren. In een aantal Romeinse villa’s bevinden zich nog prachtige mozaïeken. We stoppen ook in Meknès, de volgende koningsstad. We lopen even door de medina met de kleurrijke soeks, marktstraatjes waar in de kleine winkeltjes van alles te koop is. Als je iets wilt uitzoeken krijg je van de vriendelijke verkoper misschien eerst wel een glaasje muntthee.

  Fès is de oudste koningsstad van Marokko en het religieuze centrum van het land. We logeren er in een modern hotel in het centrum van de nieuwe stad. Vanuit het hotel is het gemakkelijk om de oude stad te verkennen. In dit kleurrijke doolhof is het een drukte van belang, overal wringen zich volgeladen ezels, karren en sjouwende mannen tussendoor. De wolververs geven hun wijk letterlijk een kleurrijk aanzien; nadat ze de wol in enorme aardewerken kruiken geverfd hebben, hangen ze de strengen in de straten te drogen. Je ziet hier ook houtdraaiers, koperslagers en leerlooiers aan het werk. Ze bedrijven hun ambacht nog zonder moderne machines dus op de traditionele, in onze ogen ouderwetse manier. De dierenhuiden die de leerlooiers hebben bewerkt liggen op de daken van huizen te drogen. Het stinkt ontzettend maar als je een muntblaadje voor je neus houdt, merk je daar niets meer van! Je koopt in de medina naast stoffen en kruiden ook amuletten tegen het boze oog. Leuk om te bezoeken is een van de medresa’s, schooltjes waar kinderen les krijgen in de koran en proberen het Arabische schrift onder de knie te krijgen.

  Woestijn en Atlas
  Dag 8 Fès - Azrou - Midelt
  Dag 9 Midelt - Erfoud
  Dag 10 Erfoud - Erg Chebbi, woestijnovernachting
  Dag 11 Erg Chebbi - Zagora
  Dag 12 Zagora
  Dag 13 Zagora - Ouarzazate
  Dag 14 Ouarzazate - Atlas Studio's - Ait Ben Haddou

  We maken een schitterende tocht door het Atlasgebergte en rijden een woestijnachtige streek binnen, waar we langs karakteristieke bergdorpjes rijden waar Berbers wonen. De Berbers met hun traditionele kledij zijn voornamelijk geitenhoeders en schapenfokkers. We komen langs uitgestrekte cederwouden, waar je in de bomen slingerende apen ziet. Dan maakt de groene savanne plaats voor de woestijn. We rijden via Midelt, door de ‘Tunnel du Légionnaire’, en volgen de loop van de rivier in de Ziz-vallei. Voordat we de woestijn ingaan, zoeken we eerst nog wat verkoeling bij een plaats waar je kunt zwemmen.

  Kamelentocht Sahara woestijn MarokkoVanuit Erfoud maken we een onvergetelijke woestijnsafari. We trekken met landrovers naar het zuiden, en rijden de ‘kleine woestijn’ Erg Chebbi in. We logeren hier in tenten in een traditioneel Berberkamp. We maken een safari op een kameel door de eindeloze zandvlakte in de Sahara. De sfeer hier is sprookjesachtig; De ondergaande zon geven de zandduinen een rode gloed geeft, de vriendelijke Berbers zorgen voor het diner en daarna wordt er gedanst rond het kampvuur. Je valt in slaap in een bedoeïenentent onder de uitzonderlijk heldere sterrenhemel en tijdens het ontbijt zie je de zandzee weer langzaam kleur krijgen. We reizen verder naar Zagora, een lange maar schitterende tocht door woestijngebied. Wie geen genoeg van de woestijn kan krijgen, kan hier een kameel huren voor een avontuurlijke tocht door de woestijn. Ook kun je schitterende wandelingen maken, al moet je er soms een flinke klimpartij voor over hebben.

  Langs de weg naar Ouarzazate zie je oude kasba’s staan; niet voor niets heet deze streek ook wel de ‘Vallei van de duizend kasba’s’. De prachtig versierde, rode lemen bouwwerken vormen een harmonisch geheel met de omgeving en hebben al in menig film een belangrijke achtergrondrol gespeeld. We bezoeken onderweg dan ook de Atlas Studio’s, het Hollywood van Marokko en overnachten bij Ait ben Haddou: de mooiste en bekendste vesting met talloze smalle straatjes en steegjes. Deze stad werd als decor gebruikt voor vele films, o.a. "Game of Thrones", "Gladiator" en "The Mummy".

  Marrakech
  Dag 15 Ait Ben Haddou - Marrakech
  Dag 16 Marrakech, bezoek souks
  Dag 17 Marrakech
  Dag 18 Marrakech - Essaouira 

  De bergachtige weg gaat verder naar Marrakech dat vanwege de kleur van de huizen ook wel de rode stad wordt genoemd. Marokko dankt haar naam aan deze vroegere hoofdstad. Het hotel waar we tijdens deze rondreis verblijven heeft een terras en restaurant en ligt op een steenworp afstand van het bekende plein Djemaa el-Fna. Dit plein is het hart van de stad; 's ochtends kun je er de meest kleurrijke markt van Marokko bezoeken, in de middag verandert het plein in een grote kermisattractie. Goochelaars, slangenbezweerders, waarzeggers en bedelaars mengen zich tussen de verkopers en bieden een fascinerend schouwspel. Je kunt hier een ritje met een paardenkoetsje maken. We brengen een bezoek aan de souks waar je je ogen uitkijkt naar alles wat er te koop is. Pas op de je niet verdwaald in de chaos die de souks met zich meebrengen. Vanuit zo’n caleche kun je veel van de stad zien. Ook hier is weer een medina waar ontelbaar veel straatjes zijn met elk hun eigen specialiteit. Zo is er een straat waar alleen maar groente en fruit wordt verkocht en een straatje waar alleen tapijten te koop zijn.

  Djemaa el-Fna Plein Marrakech
  Essaouira
  Dag 19 Essaouira
  Dag 20 Essaouira
  Dag 21 Essaouira - Marrakesh - Amsterdam

  Het verblijf in het vissersplaatsje Essaouira betekent een ware verademing na vele drukke dagen van reizen in de warmte. Het ligt aan zee en de bijna permanente wind zorgt voor aangename verkoeling. Door de vesting met zijn verweerde witte huisjes, de talloze koffiehuizen en gezellige terrasjes doet dit stadje meer Portugees dan Marokkaans aan. Grote forten met kanonnen; vroeger was Essaouira door speciale belastingregels een bloeiende handelsplaats. Later kreeg deze stad ook faam als badplaats. De nauwe straatjes zitten vol met leuke souvenirwinkeltjes. In de haven kun je zien hoe de vissers de vangst van die ochtend in rieten mandjes aan wal gooien. Gegadigde kopers drommen eromheen; verser kun je het niet krijgen. Je kunt hier dan ook erg lekker vis eten.

  Vanuit Essaouira rijden direct naar de luchthaven van Marrakech vanwaar we weer naar Amsterdam vliegen.
   
  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  09 jul - 30 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.595,-
  € 1.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  16 jul - 06 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  23 jul - 13 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 jul - 20 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met Transavia,
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding 
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Spectaculaire tocht door de woestijn met terreinwagens
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Kampeerovernachting in de woestijn in een bedoeïenentent
  • Kamelensafari in de Sahrara
  • Diner bij het kampvuur in de woestijn
  • Bezoek aan de Hassan II Moskee
  • Bezoek aan Mausoleum in Rabat
  • Excursie naar Volubilis en Meknés  
  • Stop onderweg in Azrou
  • Stop onderweg in Tamegroute
  • Bezoek aan de Atlas Studio's
  • Bezoek aan Ait ben Haddou
  • Excursie naar de Ourikavallei
  • Bezoek aan de souk in Marrakech
  • Ontspannen verblijf aan het strand in Essaioura
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum zesentwintig.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in comfortabele hotels met douche en toilet op de kamer. In de meeste hotels is gratis  WIFI en airconditioning aanwezig. Sommige hotels hebben ook een restaurant met een gezellig terras of een binnenplaats, waar je heerlijk kunt zitten eten. We gebruiken hotels met een eigen karakter en met een goede ligging, vaak op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden.

  Vrijwel alle hotels (m.u.v. de hotels in Casablanca en Rabat) beschikken over een zwembad, zodat je een verfrissende duik kunt nemen, of lekker kunt relaxen op een ligbed aan de rand van het water.

  In Casablanca overnachten we in een typische Marokkaans hotel en in Rabat slapen we in een mooi hotel, midden in het nieuwe centrum. In Fes ligt het hotel naast de ingang van de medina. In Erfoud slapen we in een Riad en in Zagora in een hotel in kasbah-stijl.
   

  In de woestijn overnachten we in tenten in een berberkamp. Hiervoor hoef je geen slaapzak mee te nemen; er staan bedden in je tent en voor schone lakens, dekens en een handdoek wordt gezorgd.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je samen op één kamer.  Voor gezinnen van 4 of 5 personen boeken we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.
   


  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  Casablanca Ibis City Centre
  Fes Hotel Batha
  Midelt Hotel Taddart
  Erfoud Riad Salam
  Zaroga Ksar Tinsouline
  Ouarzazate Le fint
  Marrakech Oudaya Hotel
  Essaouira Atlas Essaouira & Spa


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met Transavia. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
   

  Amsterdam - Casablanca
  18:25 - 21:10
     
  Marrakech - Amsterdam 20:45 - 01:30*

   
  *aankomst volgende dag

  Gedurende de zomertijd in Nederland is het in Marokko 2 uur vroeger; in de winter is het 1 uur vroeger.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de hele reis staat ons een comfortabele bus met eigen chauffeur ter beschikking. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. 

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met Transavia,
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding 
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Spectaculaire tocht door de woestijn met terreinwagens
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Kampeerovernachting in de woestijn in een bedoeïenentent
  • Kamelensafari in de Sahrara
  • Diner bij het kampvuur in de woestijn
  • Bezoek aan de Hassan II Moskee
  • Bezoek aan Mausoleum in Rabat
  • Excursie naar Volubilis en Meknés  
  • Stop onderweg in Azrou
  • Stop onderweg in Tamegroute
  • Bezoek aan de Atlas Studio's
  • Bezoek aan Ait ben Haddou
  • Excursie naar de Ourikavallei
  • Bezoek aan de souk in Marrakech
  • Ontspannen verblijf aan het strand in Essaioura
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de medina op zoek naar koopjes, de ander wil liever een museum bezoeken of strijkt neer op een terras op het Djemaa-el-Fna-plein, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Marokko zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan de Hassan II Moskee in Casablanca; Dit is de op twee na grootste moskee ter wereld en de enige moskee in Marokko waar je als niet-moslim naar binnen mag.
  • Bezoek aan het mausoleum van van koning Mohammed V in Rabat. Met name de wisseling van de wacht is spectaculair om te zien!
  • Met terreinwagens rijden we de woestijn in en maken een safari op een kameel door de eindeloze zandvlakte in de Sahara.
  • We bezoeken de souk van Marrakech, waar je je ogen uitkijkt aan exotische kruiden en handelswaar dat hier wordt aangeboden.
  • Vanuit Marrakech bezoeken we de Ourikavallei om te ervaren hoe het leven in een traditioneel berberdorpje eruitziet.


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te gaan:

  • Onderweg naar Fès brengen we een bezoek aan de Romeinse ruïnestad Volubilis. En stoppen we in de koningsstad Meknes.
  • We maken een stop onderweg bij de bossen van Azrou, waar je makaken door de bomen ziet slingeren. Ook tref je hier een zeldzame soort vlinders.
  • We stoppen in Tamegroute, een typisch Marokkaans woestijnstadje. Erg bijzonder om te bezoeken is de bibliotheek van het Naciri broederschap, dat eeuwenoude boeken, versierd met goudstof en saffraan, herbergt.
  • We bezoeken de Atlasfilmstudio’s; het Hollywood van Marokko en Ait ben Haddou; de mooiste en bekendste vesting met talloze smalle straatjes en steegjes. Deze stad werd als decor gebruikt voor vele films.


  Ter plaatse zijn er diverse andere excursies en activiteiten mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld in Essaioura leren surfen of tijdens een kookworkshop een heerlijke tajine op tafel toveren. Een bezoekje aan de hamman maakt je verblijf compleet!
   

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat geldig is tot 3 maanden na vertrek.
    

  Geldzaken

  In Marokko wordt er betaald met de Marokkaanse dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
  Contant: enkele euro’s voor noodgevallen (zoals niet werkende pinautomaten) is altijd handig.
  Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Het is in Marokko gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Het ontbijt in de hotels is bij de reissom inbegrepen en bestaat meestal uit brood, boter en jam of honing. Ook het diner in de woestijn is inbegrepen in de reissom. Het eten in Marokko is gevarieerd, goed en niet duur. Je betaalt tussen € 5 en € 10 voor een maaltijd. Beroemd is de Marokkaanse tajine, een stoofschotel van vlees en groente; je kunt het voor weinig geld in ieder restaurant en op ieder terras eten. Ook couscous kom je in alle variëteiten en prijsklassen tegen. Daarnaast heeft de Franse koloniale overheersing haar sporen nagelaten in het menu. Naast stokbrood bij het ontbijt wordt de 'Salade Niçoise' veel geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht geserveerd worden. Het kraanwater in Marokko smaakt niet lekker. We raden dan ook aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken.

  Gezondheid

  Voor Marokko zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Marokko zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


   

  Klimaat en geografie

  In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot boven de 30˚C, vooral in de woestijn en in steden als Marrakech is dit het geval. Deze temperaturen zin zeker geen reden om het land in de zomer te vermijden. De temperaturen zijn in de ochtend en in de avond aangenaam en aan de kust is de temperatuur door de zeewind zeer aangenaam. ’s Nachts kan het afkoelen tot zón 20˚C in de steden en in de woestijn zal de temperatuur nog verder dalen. Regen hoef je in deze periode van het jaar niet te verwachten.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Een lokale gids kan uitgebreid vertellen over een bepaalde bezienswaardigheid en over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Hoe reizen we door Marokko?

  Tijdens de hele reis staat ons een comfortabele bus, met – wanneer nodig – airconditioning en een  eigen chauffeur ter beschikking. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen in een mooi stukje natuur. In het algemeen duren de busritten ongeveer vier uur. Om een idee te krijgen van de bussen die gebruikt worden kun je kijken op www.djoserjunior.nl/_tr/

  Beschikken de hotels over een zwembad?

  Een aantal hotels tijdens de Djoser Junior reis door Marokko beschikken over een zwembad. Je overnacht in schone, comfortabele middenklasse hotels met een ongedwongen sfeer, vrijwel altijd met airconditioning. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het ontbijt is overal bij de reissom inbegrepen. Om een indruk te krijgen van de gebruikte accommodaties kun je een kijkje nemen op www.djoserjunior.nl/_acc/

  Hoe worden we als gezin van drie personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van drie personen, dan verblijf je samen op één kamer. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Marokko beschikken echter over het algemeen niet over kamers met drie bedden. In dit geval wordt een tweepersoonskamer geboekt een extra bed bij op de kamer geplaatst.
   

  Kan ik pinnen in Marokko?

  Je vindt pinautomaten in alle grotere plaatsen. Zorg er wel voor dat je de instellingen van je betaalpas wijzigt, zodat je ook buiten Europa kunt pinnen. Ook is het handig een klein bedrag aan contante euro’s bij je te hebben voor noodgevallen.

  Hoe is de reisbegeleiding op deze Junior-reis?

  Tijdens de Junior-reizen naar Marokko is de gehele reis een enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleider aanwezig. Deze reisbegeleider kan helpen bij het regelen van diverse activiteiten. De reisbegeleider zorgt, samen met onze deskundige lokale vertegenwoordiger, voor een soepel verloop van de reis.

  Wat is het voltage in Marokko?

  De netspanning is 220 volt, de stopcontacten zijn gelijk aan die in Nederland.

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Marokko heeft voor mobiele telefonie een goede dekking in de steden, redelijke dekking in de overige bewoonde gebieden, maar nauwelijks bereik in de berggebieden en in de woestijn.

  Je kunt je mobiele telefoon normaal gesproken gewoon gebruiken in het buitenland, maar welke tarieven daarvoor worden berekend is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider. Voor internet op je mobiele telefoon worden vaak speciale pakketten aangeboden. In de meeste hotels is ook (gratis) wifi.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,5
  • Deze reis biedt een hele mooie balans in stad, natuur, zand, zee, zwembad, historie, modern, samen en zelf! Djoser heeft het programma in een fijn tempo en goede afwisseling samengesteld. Een fotogeniek land, vriendelijke mensen en lekkere keuken. Ik wil weer!

   Marokko, een koninkrijk aan kronkelige binnensteden (Medina's) vol kleurrijke specerijen, kruiden en fruit, afgewisseld met een fascinerend berglandschap op de reisdagen. Met als hoogtepunt met je kinderen op een kameel door de woestijn!

   Chat met Djoser
   Go to top
   Menu sluiten

   Reis zoeken

   Regio

   Prijs

   Met oog voor

   Reisduur

   Vakantieperiode

   Leeftijdscategorie