Overzicht Tanzania en Zanzibar rondreizen van Djoser

Fragmenten uit een Djoser Family reisdagboek: Op safari in Tanzania & Zanzibar

DAG 2 - MTU WA MBU

Aan het einde van de wandeling door Mtu wa Mbu kwamen we uit bij een sportveld, waar de lokale jeugd al klaar stond voor een partijtje voetbal tegen onze kinderen. Er werd, ondanks de warmte, fanatiek gespeeld, maar eigenlijk hadden ‘we’ geen schijn van kans. We zijn hopeloos ingemaakt door zeer snelle en getalenteerde spelertjes uit het dorp. Moe, vies maar ook vol indrukken keerden we terug naar de campsite. Er was een klein zwembad, dus daar werd door de jeugd dankbaar gebruik van gemaakt. Na het diner, gebakken aardappelen met vis, werd er nog even een kampvuur gemaakt.

DAG 3 - De eerste Gamedrive

Onze kinderen hebben gelukkig lekker geslapen, wij ouders helaas wat minder. Veel onbekende geluiden, wennen aan het matje, in de slaapzak of eronder, kortom, we moesten nog wat wennen aan ons bestaan als kampeerders. Maar goed, snel opstaan, ontbijten en om 07.00 uur de truck in voor onze eerste gamedrive rondom het Manyarameer. Hartstikke spannend natuurlijk, want hier kwamen we voor! Als eerste werden er apen gespot, en als snel daarna volgden er olifanten, giraffen, dikdiks, impala’s, nijlpaarden en vele soorten vogels. We reden met de plastic rolramen omhoog, dus al snel klonk zeer regelmatig de kreet ‘Pas op, takken’ door de bus.

DAG 5 - Siësta in de serengeti

Zebra’s, giraff en, olifanten, nijlpaarden, leeuwen en vier cheeta’s! De cheeta’s waren net klaar met hun maaltijd, de gieren zaten al klaar om de restjes op te eten. Voldaan zagen we de moeder met drie jongen weglopen, op zoek naar een plek om te rusten. Iedereen was helemaal enthousiast, dus stelde Anne voor om na de lunch en kleine siësta nog een extra gamedrive te maken. Hier was de hele groep voor te porren! De campsite ligt echt zo midden in het park, terwijl ik de was aan het ophangen was keek ik uit op een kudde zebra’s, enkele tientallen meters van mijn waslijntje vandaan!

DAG 6 - Big 5 compleet

Even na de middag kwamen we aan bij de Ngorongoro krater. Onze truck mocht de afdaling niet maken, dus we moesten overstappen in 4-wheel-drives. We troffen meteen een heel grote kudde gnoes, prachtig om te zien. Een lang zwart lint van beesten, op weg naar het water om te drinken. Verder kwamen we allerlei beesten tegen die we al gezien hadden, maar je krijgt er toch geen genoeg van. Opeens zagen we heel in de verte, in het hoge gras, een neushoorn! Yes, we hebben de Big 5 gezien!

DAG 9 - Jong leven in Tarangire

Op weg naar de uitgang van het park kwamen we nog iets prachtigs tegen: een impalamoeder met een jong van ongeveer 5 á 10 minuten oud! Ademloos hebben we gezien hoe hij of zij de eerste pasjes deed, en de eerste teugen moedermelk dronk. We hebben het jong Djoser genoemd. Werkelijk geweldig en ontroerend om dit prille leven te zien. Na dit bijzondere afscheid van Tarangire nationaal park zijn we, via een slangenfarm, naar Arusha gereden.

DAG 10 - Aangrijpend schoolbezoek

We zijn naar een school geweest waar blinde en slechtziende kinderen les kregen. Ze wilden al onze namen weten en hielden het liefst onze handen vast. Het steile, lange haar van onze dochters vonden ze fascinerend. Het was een aangrijpend bezoek. De kinderen waren slecht gekleed en sommigen waren ziek. Geld voor uitgebreide medische zorg was er niet. Toch biedt deze school de kinderen een kans op een toekomst. Er wordt geprobeerd ze een vak te leren, zodat ze later voor zichzelf kunnen zorgen. Onze eigen kinderen waren erg onder de indruk.

DAG 15 - Dolfijnen bij de catamaran

Na een eenvoudig ontbijt in het hotel moesten we de bus weer in, op weg naar de haven. Dat was een ritje van een half uur. Het was een mooie moderne catamaranboot. Bijna onze hele groep zat boven op het buitendek. Heerlijk in het zonnetje, de wind door je haren! Na verloop van tijd daalden de meeste kinderen af naar het middenschip, waar in een heerlijke aircoruimte een leuke film werd vertoond. Onderweg hebben we nog in een flits een klein groepje dolfijnen gezien.

DAG 18 - Straatjes van Stone Town

Onze wandeltocht door Stone Town, het oude centrum van Zanzibar-stad zette zich voort door allerlei kleine bijzondere straatjes. De gids had nog een heel programma in zijn hoofd, maar wij doken steeds allerlei kleine winkeltjes in. Nadat hij ons het geboortehuis van Freddie Mercury had laten zien lieten we de rondleiding maar voor wat hij was. Er was nog ruim een uur om even snel te shoppen, daarna zou de bus weer klaar staan. Na flink afdingen hebben we nog wat souvenirs gekocht voor onze kinderen, die tevreden in de bus stapten. Ons gezin is naar het resort teruggegaan, anderen gingen hierna nog de ‘spice tour’ maken.

DAG 19 - Laatste dag vrij

Dit was onze laatste vrije dag op Zanzibar, dus die hebben we lekker lui doorgebracht. De dag begon weer met bewolking, maar toch kon je heerlijk op het strandje zitten. In de middag hebben we met ons gezin nog een lekkere strandwandeling gemaakt, op zoek naar mooie schelpen. Onvermijdelijk kwam toch het moment dat de tassen weer gepakt moesten worden. Enerzijds jammer, we hadden nog wel een paar zonnige dagen op het strand willen hebben, anderzijds was het ook weer goed om naar huis te gaan.

Kwa Heri!

Dit reisdagboek kregen we toegezonden van de familie Korbee, waarvoor wij hen hartelijk bedanken. Lees het volledige reisverslag van de 21-daagse Familyreis Tanzania & Zanzibar na op onze website. Heb je ook een mooi reisdagboek of weblog bijgehouden? Mail het ons via info@djoser.nl!