Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Wat eet je in Thailand?

Thailand staat bekend om zijn goede keuken en je kunt tijdens de reis dan ook veel lekkere gerechten proberen. Het is heel anders dan we hier gewend zijn. Sommige gerechten kunnen best wel pittig zijn, maar andere juist mild.

In Thailand zal je vaak rijst eten, dit is namelijk het belangrijkste gerecht bij een Thaise maaltijd. Het is zelfs zo belangrijk dat Thaise mensen niet aan elkaar vragen of ze hebben gegeten, maar of ze al rijst hebben gegeten. Naast de basis van rijst (of noedels) worden verschillende gerechten geserveerd met verse groentes, vlees, vis of kip. Allemaal gerechtjes die zeker het proberen waard zijn.

Als je op een lokale markt loopt is de kans groot dat er veel verkopers zijn die allerlei zoetigheden verkopen zoals gekonfijte vruchten, maar ook machtige puddinkjes. Meestal worden deze verkocht in de vorm van kleine vierkantjes die in een bananenblad zijn gewikkeld. Een dergelijk zoet tussendoortje is lekker om weer even nieuwe energie op te doen.

Natuurlijk is er heel veel lekker vers fruit te vinden wat in Nederland ook te koop is zoals verse ananassen, mango’s, bananen en papaja’s. Maar je kan ook een aantal soorten proberen die je misschien nog niet kent zoals mangistans, rambutans en doerians. Zeker de doerian is populair bij de Thai en de kans is groot dat je deze vrucht ergens kunt proeven. Je mag hem waarschijnlijk alleen niet mee naar je hotelkamer nemen vanwege de doordringende geur!

Go to top