Cuba

Rondreis Cuba 20 dagen

De reis start in Havana, beroemd om de monumenten uit de koloniale tijd en de nostalgische Amerikaanse auto’s. Maak een wandeling in het Sierra Maestra gebergte, de hoogste bergketen van Cuba. Geniet van de suikerriet- en bananenplantages die je onderweg tegenkomt en leer over de geschiedenis in de beroemde Varkensbaai. Daarna reizen we door naar Varadero, waar je in een comfortabel hotel aan het witte zandstrand verblijft. Neem nog een paar verfrissende duiken in de golven van de Atlantische Oceaan en geniet van de Cubaanse zon, voor we terugreizen naar Amsterdam.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Cuba, 20 dagen
 1. Amsterdam - Havana
 2. Havana, stadswandeling door oud-Havana
 3. Havana, stadsrondrit per bus door nieuw-Havana
 4. Havana - Viñales
 5. Viñales, bezoek vallei
 6. Viñales, optioneel bezoek Cayo Jutias
 7. Viñales - Varkensbaai - Cienfuegos (Guajimico)
 8. Cienfuegos (Guajimico), optioneel bezoek Cienfuegos
 9. Cienfuegos (Guajimico) - Trinidad, stadstour
 10. Trinidad, optioneel bezoek Playa Ancon
 11. Trinidad - Sancti Spiritus - Camagüey
 12. Camagüey, fietstaxitour - Sierra Maestra
 13. Sierra Maestra
 14. Sierra Maestra - Santiago de Cuba
 15. Santiago de Cuba
 16. Santiago de Cuba - Santa Clara
 17. Santa Clara - Varadero
 18. Varadero
 19. Varadero - Havana - Amsterdam
 20. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving


Havana

Dag 1 Amsterdam - Havana
Dag 2 Havana, stadswandeling oud-Havana
Dag 3 Havana, stadsrondrit nieuw-Havana

De hoofdstad van Cuba is gesticht in 1519. Het oudste deel (Habana Vieja) is in 1982 door UNESCO erkend als werelderfgoed. Havana Vieja wordt daarom volledig gerestaureerd. Er zijn veel monumenten uit de koloniale periode: het Real Fuerza Fort uit 1558 is het oudste. Later zijn bij de monding van de baai nog drie forten gebouwd die allen een mooi uitzicht bieden op de stad. Aan de Plaza de Armas staat het Paleis van de Capitanes Generales, nu het stadsmuseum. Aan de beroemde winkelstraat ‘Obispo’ is een eeuwenoude apotheek gevestigd. 's Middags kun je genieten van een lekkere ‘mojito’ van de beroemde bar ‘Bodeguita del Medio’. De mix van rum, limoensap, mineraalwater en muntblaadjes was de lievelingsdrank van Hemingway. Onder begeleiding van onze lokale gids maken we een stadswandeling door dit oude deel van Havana.

amerikaanse auto Havana Cuba DjoserOpvallend aanwezig in het straatbeeld van Cuba zijn de schitterende Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig. De benzineslurpende monsters worden door hun eigenaren vertroeteld en opgepoetst. De kans is groot dat je een Nederlandse bus ziet rijden met de eindbestemming Rotterdam Centraal nog boven de voorruit. In het vroegere presidentiële paleis is nu het ‘Museo de la Revolucion’ gevestigd. In de tuin ligt, in een glazen kist, de Granma, het jacht waarmee Fidel met zijn makkers in 1956 uit Mexico kwam varen. Aan de rand van de oude stad ligt het Capitolio, een protserig bouwwerk uit 1929, dat vroeger het parlementsgebouw was. Het imposante interieur is bedekt met veel bladgoud. 's Avonds kun je heerlijk flaneren over de zeeboulevard Malecón; het trefpunt voor veel Cubanen op zoek naar vertier.

Vinales 

Dag 4 Havana - Viñales
Dag 5 Viñales, bezoek Viñales-vallei
Dag 6 Viñales, optioneel Cayo Jutias

Viñales vallei CubaNa twee volle dagen Havana verlaten we de hoofdstad en rijden we westwaarts naar de heuvelachtige provincie Pinar del Río, het centrum van de tabaksteelt. Uit het vlakke land rond Viñales rijzen uit het niets dichtbegroeide kalkstenen heuvels, mogotes, op. Deze bijzondere heuvels van dit type vinden we alleen in de Cariben. Het landschap nodigt uit tot het maken van wandelingen of een paardrijtocht. De uitzichten bij zonsopgang en -ondergang zijn werkelijk fenomenaal. De ochtendmist hangt dicht op het oppervlak waardoor de mogotes boven de sluiers uitsteken. We verblijven drie nachten in deze bijzondere regio.

Cienfuegos en Trinidad

Dag 7 Viñales - Varkensbaai - Cienfuegos (Guajimico) (stadstour)
Dag 8 Cienfuegos (Guajimico)
Dag 9 Cienfuegos (Guajimico) - Trinidad
Dag 10 Trinidad

uitzicht Trinidad Cuba DjoserEen prachtige rit voert ons langs de Cubaanse zuidkust naar het schiereiland Zapata. Onderweg zien we het heuvelachtige landschap van Pinar del Rio overgaan in de moerassen van Zapata. Temidden van de moerassen ligt de historische Bahia de Cochinos, de Varkensbaai. Hier werd in april 1961 een invasie, van een door de CIA gesteund huurlingenleger, na drie dagen afgeslagen, mede omdat de verwachte algemene opstand tegen Castro uitbleef. De verdediging werd geleid door Fidel in eigen persoon. Een klein museum herinnert aan deze, voor Cubanen heroïsche, strijd. Interessant en een must voor iedereen die in de geschiedenis van de Cubaanse revolutie geïnteresseerd is.

De havenstad Cienfuegos heeft een fraai gerestaureerd centraal plein. Het op het plein gelegen Tomas Terry-theater uit 1889 en het Valle-paleis uit 1919, nu een chic restaurant, zijn een bezoek meer dan waard. We overnachten aan de kust bij Guajimico waar je kunt snorkelen, duiken of catamaranzeilen. De rotsachtige kust biedt ook mogelijkheden om kalksteengrotten te bezoeken. De volgende dag is het mogelijk een stadsbezichting te doen en is het mogelijk de stad Cienfuegos te verkennen. Vervolgens reizen we verder naar Trinidad, waar we ruim de tijd hebben om de stad te verkennen. Trinidad staat sinds 1988 op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de 19e eeuw zorgden slavenhandel en suikerrietproductie ervoor dat Trinidad een rijke stad werd. Het verdiende geld werd besteed aan de architectuur van de stad.

paard en wagen straatbeeld Trinidad Cuba DjoserTegenwoordig is het een museumstad met een zeer fraai koloniaal centrum. Steegjes bestraat met keien slingeren tussen uitbundig gekleurde huizen en gebouwen door. Rond het centrale plein staan koloniale woonhuizen, nu meestal musea. In de nabij gelegen Valle de los Ingenios liggen, temidden van suikerrietvelden, de oude suikerfabrieken. Net buiten Trinidad ligt het strand Ancón dat geschikt is om te genieten van strand, zon en zee.

Sierra Maestra

Dag 11 Trinidad - Camagüey
Dag 12 Camagüey, fietstaxitour - Sierra Maestra
Dag 13 Sierra Maestra

Fietsen Sierra Maestra Cuba DjoserVanuit Trinidad rijden we door een vlak Cubaans landschap, dat vooral wordt gebruikt voor de veeteelt, naar Camagüey. Camagüey heeft een charmant oud centrum met smalle bochtige straten en koloniale huizen. Het centrum staat onder toezicht van monumentenzorg. Je treft er een aantal prachtige kerken aan. Als je goed kijkt zie je op sommige binnenplaatsen nog ‘tinajones’, grote aardewerken potten, die vroeger dienden als watervoorziening tijdens droge tijden. Wij maken hier een fietstaxitour die inclusief is.

Na een overnachting rijden we verder naar de Sierra Maestra, de grootste bergketen van het eiland. De bergen zijn dichtbegroeid en worden geflankeerd door koffie-, bananen- en cacaoplantages. We verblijven bij de Sierra Maestra op een mooie locatie vanwaar we een fantastisch uitzicht hebben op dit mooie berggebied. Hier kun je een optionele excursie maken naar de Comandancia de la Plata. Een stevige wandeling voert je naar wat in de jaren vijftig het hoofdkwartier van Castro was. Hier bevindt zich een verscholen hut waar de commandant 6 maanden heeft doorgebracht, een veldhospitaal en een radiostation.

Santiago de Cuba


Dag 14 Sierra Maestra - Santiago de Cuba
Dag 15 Santiago de Cuba

Rum Havana Santiago de Cuba Club DjoserVervolgens rijden we naar de tweede stad van Cuba, Santiago de Cuba. Ook deze stad prijkt op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Tot de monumenten behoort oa de kathedraal, die na vele aardbevingen en verwoestingen in 1922 volledig gerestaureerd werd. De smalle straatjes rond het centrale Parque Céspedes zijn steil, de stad is namelijk op verschillende heuvels bij de baai gebouwd. Op 26 juli 1953 begon in Santiago de revolutie van Fidel Castro met de mislukte aanval op de Moncada kazerne, nu een museum compleet met kogelgaten. Aan de rand van de stad ligt de in 1838 gebouwde originele rumfabriek van Bacardi. Deze is niet te bezichtigen; je kunt er wel de vele rumsoorten proeven die Cuba rijk is.

Buiten de stad ligt het Morro fort, dat de ingang van de baai bewaakt en weidse uitzichten biedt. Santiago is de stad waar het hart van typische Cubaanse son-muziek ligt. In Casa de la Trova, een populair muziekcafé, kun je je eigen muzikale talent ten gehore brengen en je tot diep in de nacht laten meevoeren op de ritmes van son en salsa.

Santa Clara


Dag 16 Santiago de Cuba - Santa Clara
Dag 17 Santa Clara - Varadero

Santa Clara CubaNa het verblijf in Santiago de Cuba zetten we koers naar de provincie Ciego de Ávila. De stad Santa Clara werd in een klap beroemd toen in december 1958, de revolutionairen onder leiding van Che Guevara deze strategische plaats veroverden op het regeringsleger. Het gebeente van Che is hier kort geleden herbegraven. In een buitenwijk staan enkele wagons van de trein, die dictator Batista hierheen stuurde met versterkingen. De verovering van deze trein was beslissend voor de slag.

Varadero

Dag 18 Varadero
Dag 19 Varadero - Havana - Amsterdam
Dag 20 aankomst Amsterdam

Varadero strand CubaDe laatste dagen van deze 20 daagse reis door Cuba brengen we door in Varadero, befaamd om zijn hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren. Ons hotel ligt op loopafstand van het strand. Neem nog een paar verfrissende duiken in de golven van Atlantische Oceaan en geniet van de Cubaanse zon. Voor de golfers ligt de voormalige ‘private course’ van de Amerikaanse miljonair Dupont vlakbij. Hij verkreeg dit schiereiland onder valse voorwendselen en verkocht het daarna voor een veel hogere prijs aan zijn vrienden. De weelderige buitenverblijven zijn inmiddels omgetoverd tot een luxe hotel. Na het verblijf in Varadero vliegen wij vanuit Havana terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een optioneel programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. In de steden is het makkelijk om zelf op pad te gaan. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 deelnemers.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 jan - 07 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

09 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

16 feb - 07 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

16 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

06 apr - 25 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

18 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.145,-

Start - einde

15 jun - 04 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

21 jul - 09 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

29 jul - 17 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

04 aug - 23 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

07 sep - 26 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

28 sep - 17 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

12 okt - 31 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

19 okt - 07 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

02 nov - 21 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

09 nov - 28 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

30 nov - 19 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

16 dec - 04 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

21 dec - 09 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

04 jan - 23 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

18 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

01 feb - 20 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

08 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

15 feb - 06 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

01 mrt - 20 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

15 mrt - 03 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

22 mrt - 10 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

05 apr - 24 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

17 apr - 06 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

17 mei - 05 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

14 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelssprekende lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels 
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Verblijf in casa's in Viñales
 • 1x diner bij verblijf in casa in Viñales
 • Verblijf in casa's in Trinidad
 • 1x diner bij verblijf in casa in Trinidad
 • Strandverblijf in Varadero op basis van volpension
 • Verblijf in prive bungalow in Cienfuegos (Guajimico)
 • Stadswandeling door oud-Havana (UNESCO Werelderfgoed) o.l.v. lokale gids
 • Stadsrondrit per bus door nieuw-Havana
 • Bezoek Viñales-vallei
 • Bezoek beroemde Varkensbaai
 • Bezoek Trinidad (UNESCO Werelderfgoed)
 • Fietstaxi tour in Camagüey

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden op een kamer met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 193,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Hotelvervroeging mét accommodatie in Havana bij te boeken. In Havana bedraagt de prijs voor een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt vanaf € 70,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 135,- per nacht.

Een verlenging in Varadero met accommodatie is tevens mogelijk. In Varadero is de prijs voor een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt € 70,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 135,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn eventuele wijzigingskosten van de vlucht. In geval van een vervroeging of verlenging is de transfer van/naar de luchthaven voor eigen organisatie en kosten.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €360,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In de hoofdstad Havana en in Santiago de Cuba overnachten we op mooie locaties in de stad. Dit is soms dichtbij het koloniale historische centrum van Havana of in de centrale wijk Vedado, een populaire wijk in de stad met veel particuliere restaurantjes en de fameuze Coppelia IJssalon waar Cubaanse families genieten van hun ijsjes. Vrijwel alle hotels liggen op steenworp afstand van de Malecon. De oldtimers fungeren als taxi's en ook de fietstaxi’s en cocotaxi’s brengen je altijd snel naar een volgende bezienswaardigheid of terug naar het hotel. De hotels zijn van alle gemakken voorzien: ruime kamers, vrijwel altijd met airco, ontbijt inclusief en behulpzame service.

In de regio Pinar del Rio (Viñales), Cienfuegos (Guajimico) en Trinidad verblijven we op gunstige locaties ten opzichte van de nabijgelegen natuurparken. Villa Guajimico ligt op de route tussen Cienfuegos en Trinidad en biedt een heerlijk verblijf aan het strand. De huisjes zijn mooi gelegen en er zijn veel snorkel- en duikmogelijkheden vanaf deze plek. Andere accommodaties bieden ook elk iets unieks, van paardenverhuur en een mooi zwembad, tot fantastische livemuziek en de nabijheid van een natuurgebied.

In de stad Trinidad en in Viñales maken we gebruik van Casas Particulares. Je overnacht in cabañas of kamers bij mensen thuis en staat hierdoor nóg dichter bij de lokale bevolking en Cubaanse cultuur. Tijdens de overnachting in de casa's is voor de eerste avond het diner inclusief in Trinidad en Vinales. Verblijft u in het hotel is dit op basis van BB. We verblijven bij de Sierra Maestra op een mooie locatie vanwaar we een fantastisch uitzicht hebben op dit mooie berggebied. De accommodatie is eenvoudig en netjes en in sommige gevallen deel je hier het sanitair met de medereizigers. De locatie vormt een perfect uitvalbasis voor het verkennen van het gebied. Een bezoek hier brengt ons dichtbij het 'Fidel gevoel'. Het is hier waar de strijd voor gelijkheid begon. 

Na het verblijf in Santiago de Cuba reizen we door naar Santa Clara en overnachten we in de provincie Villa Clara (Santa Clara). De volgende dag reizen we door naar Varadero, de stranden zijn paradijselijk en hier kun je heerlijk  ontspannen na alle indrukken van de reis, voor we terugvliegen naar Amsterdam.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Hotel in Pinar del Rio of casa's in Viñales Villa Aguas Claras
Cienfuegos Villa Guajimico
Hotel in Trinidad of casa's in Trinidad Finca Maria Dolores
Varadero Muthu Playa


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden op een kamer met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 193,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Cuba stadshotel Havana Djoser, hotel Deauville

  In Havana verblijven we met ons hotel aan de Malecon.

 • Cuba stadshotel Havana Djoser
 • Cuba hotel Aguas Claras Djoser

  We overnachten in hotels, casa's maar ook kleine bungalows.

 • Cuba Villa Guajimico Djoser

  In Cienfuegos verblijven we op een mooie locatie aan de baai waar je de mogelijkheid hebt om een aantal watersporten te doen.

 • Cuba Hotel Aguas Claras binnentuin Djoser
 • Cuba Playa Larga Djoser
 • Cuba zwembad Aguas Claras Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Cuba hotel Guajimico Djoser
 • Cuba Zwembad leeg Djoser

  Ook hier weer een zwembad voor een verfrissende duik

 • Cuba hotelkamer Playa Larga Djoser

  De kamers tijdens de reis zijn voorzien van eigen douche en toilet.

 • Trinidad, casa particularas

  In Trinidad en Vinales verblijven we tijdens onze reizen in casa's particularas.

 • Trinidad, casa particularas
 • Triniad, casa particulars

  Elke casa is weer anders, sommige hebben maar 1 á 2 kamers en sommige wel 8.

 • Trinidad, entree casa

  De kamers in de casa's zijn eenvoudig. Maar het geeft een unieke kijk bij de mensen thuis.

Vliegreis

Air Europa

Air Europa is de derde maatschappij van Spanje en is lid van de Skyteam alliantie waar onder andere KLM & Air France ook bij zijn aangesloten. Air Europa beschikt over een moderne vloot, waaronder de nieuwe Boeing 787, een toestel met de laatste technologieën, dat zorgt voor een zeer comfortabele reis. Zo heeft de Boeing 787 een aangepaste cabinedruk waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en je je tijdens én na de vlucht prettiger en energieker voelt. De ‘moodlightning’, een high-tech verlichtingssysteem dat zonsopgang en zonsondergang simuleert, is een van de vele andere voordelen van de Boeing 787.

Tijdens de vlucht is er volop entertainment beschikbaar op het scherm in de stoel voor je. Air Europa serveert tijdens de vlucht goed verzorgde maaltijden en drankjes. Mocht je willen blijven appen aan boord of even de mail checken, dan kun je een WiFi-bundel kopen. Vervelen is dus nergens voor nodig!

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Amsterdam - Madrid

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  13:40

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Havana

  Vertrek

  15:35

  Aankomst

  19:30

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Havana - Madrid

  Vertrek

  22:35

  Aankomst

  13:10*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Amsterdam

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  17:45

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: In Cuba is het 6 uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis door Cuba maken wij gebruik van onze eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in een dorpje en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het busvervoer is het gehele jaar voorzien van airconditioning. 

De bus kan ingezet worden voor excursies maar er moet rekening gehouden worden dat  voor deze extra ritten betaald dient te worden. De wegen buiten Havana zijn rustig en vrij goed zodat het reizen door Cuba comfortabel is. Je kunt voor de optionele excursies gebruik maken van taxi's, vaak zijn dit oude Amerikaanse auto's en soms koetsjes of fietstaxi's. 
 

 
 

 • Air Europa Dreamliner 787
 • Bus Guajimico Cuba

  Tijdens de reis hebben we onze eigen bus ter beschikking.

 • Bus Cuba

  We hebben de hele reis onze eigen chauffeur en lokale gids naast onze eigen reisbegeleider.

 • Cuba binnenkant bus Djoser
 • Havana, oldtimers

  In Havana kan je een mooie oldtimer tocht maken door de stad.

 • Camaguey, fietstaxi

  In Camaguey rijden door de hele stad fietstaxi's. Tijdens de reis maken we een mooie fietstocht door het centrum.

 • Cuba Havana coco-taxi

  Of pak een coco-taxi.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelssprekende lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels 
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Verblijf in casa's in Viñales
 • 1x diner bij verblijf in casa in Viñales
 • Verblijf in casa's in Trinidad
 • 1x diner bij verblijf in casa in Trinidad
 • Strandverblijf in Varadero op basis van volpension
 • Verblijf in prive bungalow in Cienfuegos (Guajimico)
 • Stadswandeling door oud-Havana (UNESCO Werelderfgoed) o.l.v. lokale gids
 • Stadsrondrit per bus door nieuw-Havana
 • Bezoek Viñales-vallei
 • Bezoek beroemde Varkensbaai
 • Bezoek Trinidad (UNESCO Werelderfgoed)
 • Fietstaxi tour in Camagüey

Excursies

Cuba VinalesBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras om, onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
 
Tijdens deze 20-daagse reis door Cuba zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 
 • Stadswandeling door oud-Havana waar we zeker Parque Central, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Castillo de Real Fuerza en Plaza de la Cathedral zullen bezoeken onder leiding van onze lokale gids.
 • We maken een stadsrondrit per bus door nieuw-Havana en hier zullen we stoppen bij de Plaza de Revolution, hotel Nacional en de Malecón. Is er voldoende tijd dan is een kopje koffie of thee bij hotel Nacional de moeite waard.
 • We bezoeken de Viñales-vallei met prachtige karstbergen.
 • Op weg naar Cienfuegos- Guajimico maken we een stop bij de Varkensbaai, met eventueel een bezoek aan het museum. De Varkensbaai werd bekend om de mislukte invasie in 1961.
 • We maken een stadsrondrit per bicitaxi in Camaguey. Het valt niet mee om je weg te vinden in het grote historische centrum van Camaguey, per bicitaxi zullen de fietsers je de mooiste plekken laten zien.
 • Onderweg naar Santa Clara stoppen we bij Che Guevara Mausoleum, met eventueel bezoek aan het museum. Het mausoleum ligt gelegen aan de Plaza Che Guevara. Het monument met prachtig beeld van de legendarische en charismatische vrijheidsstrijder is indrukwekkend en voor Cuba nog steeds heel belangrijk.

Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Je kan een oldtimer tour maken, zowel overdag als bij zonsondergang een mooie ervaring. 
 • Of neem in Havana een coco-taxi (een soort brommertaxi). 
 • Bezoek het Museum Nacional de Bellas Artes. Dit museum met Cubaanse kunst aan de Calle Trocadero herbergt prachtige schilderijen waaronder zelfs die van Rembrandt van Rijn.
 • Voor de avond uren in Havana is de show van Tropicana een mogelijkheid, of doe een drankje in een van de vele bars met live muziek.
 • Bezoek een van de favoriete bars van Hemmingway, La bodequita del Medio en geniet van een heerlijke mojito.
 • Op weg naar Viñales stoppen we in Soroa waar we een optioneel bezoek brengen aan de Orchideeën tuinen en de watervallen.
 • Bij het bezoek aan de Viñales Vallei is het mogelijk een wandeling te maken onder leiding van een gids, we maken dan een stop bij een tabaksboerderij.
 • In Guajimico is het mogelijk om te snorkelen, duiken of te gaan zeilen. Maar relaxen bij het zwembad is natuurlijk ook mogelijk.
 • In Trinidad kan je een bijvoorbeeld naar Topes de Collantes gaan.
 • Of neem de stoomtrein naar Valle de Los Ingenios.
 • In Trinidad zijn vele dans en muziekscholen, dus loop gerust ergens naar binnen om te kijken. 
 • In de Sierra Maestra is het mogelijk de Commandancia de la Plata te bezoeken. (het voormalige hoofdkwartier van Fidel Castra), diep in de bergen verscholen.
 • In Varadero is het genieten van het strand.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Het paspoort dient minstens geldig te zijn gedurende het gehele verblijf (inclusief de vertrekdatum vanuit deze bestemming) en dient minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
 • Verzekeringsbewijs medische kosten (zie nieuws voor meer info).
 • Visum/toeristenkaart (Carta Turistica). Deze kost € 25,- en wordt door Djoser geregeld en 2 weken voor vertrek per post naar je opgestuurd. De kosten worden bij boeking op de factuur verwerkt.
   

Geldzaken

In Cuba wordt er betaald met de Cuban peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In Cuba kun je niet pinnen. Neem daarom genoeg euro's mee, dollars worden niet geaccepteerd. Tijdens de reis kun je het geld wisselen bij banken en officiële wisselkantoren (Casas de Cambio van Cadeca). Neem zeker ook een creditcard mee. Visa-, Euro- of Mastercards worden op enkele plekken geaccepteerd. Diners' Club of American Express niet. Met een Visa card en pincode kun je bij sommige bankautomaten geld opnemen. Houd wel rekening met een hoge commissie.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week. Cuba is geen goedkoop land, houd rekening met de vele excursies die mogelijk zijn en zorg dat je altijd wat extra te besteden hebt.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. De reisbegeleid(st)er kan je ook tips voor leuke restaurantjes geven. De eenvoudige, maar betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxeuze restaurants. Heel populair zijn de paladares; privé-restaurantjes. De kosten van een maaltijd liggen rond de € 15,-.

In Varadero verblijven wij op basis van volpension, daarnaast zijn er in de omgeving van het hotel leuke restaurantjes waar je op eigen gelegenheid kunt gaan eten. 
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Cuba is een warm land, drink voldoende water.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, zonnebrand iets tegen diarree en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging). De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen.
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Hotelvervroeging mét accommodatie in Havana bij te boeken. In Havana bedraagt de prijs voor een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt vanaf € 70,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 135,- per nacht.

Een verlenging in Varadero met accommodatie is tevens mogelijk. In Varadero is de prijs voor een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt € 70,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 135,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn eventuele wijzigingskosten van de vlucht. In geval van een vervroeging of verlenging is de transfer van/naar de luchthaven voor eigen organisatie en kosten.
 

Klimaat en geografie

Cuba ligt op de rand van de tropen. Het hele jaar door is de temperatuur zeer aangenaam en komt deze maar zelden onder de 25°C. De droge periode valt in onze wintermaanden, van september tot april. Tijdens de zomermaanden van mei tot augustus kan het af en toe regenen. De kans op zo'n kort maar hevig tropisch regenbuitje is eigenlijk vooral aanwezig in het zuidoosten van het eiland. Het klimaat op de strandlocaties aan de noordkust is vrijwel het hele jaar door zeer aangenaam.

Cuba is met 115.000 km² het grootste eiland van de Antillen en is drie keer zo groot als Nederland. Geografisch gezien ligt het eiland slechts 180 km ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Het landschap op Cuba is zeer gevarieerd. Het oosten wordt beheerst door de onherbergzame Sierra Maestra, de hoogste bergketen van het eiland. De natuur in het westen wordt gekenmerkt door de mysterieuze nevelwouden van de Sierra del Escambray en de kalkstenen heuvels rond Viñales. Veel bossen op Cuba hebben inmiddels moeten wijken voor suikerrietplantages die je over het hele eiland tegenkomt. De mooiste zandstranden vind je bij Guardalavaca aan de noordkust.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Cubaanse gids. Hij vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

FAQ

Hoe zijn de overnachtingen tijdens de reis?

We overnachten in goede middenklasse hotels die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun ligging en kwaliteiten, dan wel faciliteiten. De meeste hotels beschikken over een zwembad.

We slapen in tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. In Havana en Santiago de Cuba slapen we in centraal gelegen, sfeervolle koloniale hotels. Het hotel in Havana ligt aan de Malecon.

In Cienfuegos-Guajimico verblijven we op een gunstige locaties ten opzichte van de nabijgelegen natuurparken. Je kan hier snorkelen, duiken of lekker een duik in het zwembad nemen.

In Vinales en in Trinidad verblijven we in casa particularas. Dit geeft een unieke kijk bij de mensen thuis. 

We verblijven bij de Sierra Maestra op een mooie locatie vanwaar we een fantastisch uitzicht hebben op dit mooie berggebied. De accommodatie is eenvoudig en netjes en vormt een perfect uitvalbasis voor het verkennen van dit gebied. Er zijn enkele kamers waarbij sanitair met 2 kamers wordt gedeeld. Een bezoek aan deze plek brengt ons dichtbij het "Fidel gevoel". Het is hier waar de strijd voor gelijkheid begon.

3-persoonskamers zijn op deze reis helaas niet mogelijk.

Beschikken de hotels over een zwembad?

Wat kan je verwachten van een reis door Cuba?

Hoe is het vervoer geregeld tijdens deze reis?

Hoe is het eten in Cuba?

Is het mogelijk om tijdens de reis in een Paladar te eten?

Kan ik kraanwater drinken op Cuba?

Heb ik een visum nodig voor een bezoek aan Cuba?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen naar Cuba, kan ik bijvoorbeeld geld pinnen?

Wat is de zwaarte van de reis?

Wat is de beste reistijd?

Zijn er lange reisdagen bij?

Kan ik een Salsa les nemen?

Kan ik een bezoek brengen aan de Comandancia de La Plata?

Is de wandeling aan de Comandancia de La Plata voor iedereen te doen?

Zijn er duikmogelijkheden tijdens deze reis?

Welke optionele excursies zijn er mogelijk?

Heb ik wandelschoenen nodig tijdens deze reis?

Dienen wij een klamboe mee te nemen?

Is verlenging in Varadero of Havana mogelijk?

Hoe kan ik tijdens de reis naar huis bellen?

Is er WIFI aanwezig op Cuba?

Wat is het voltage in Cuba en meer informatie over GPS

Hoe groot zijn de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Het was een fantastisch reis met een zeer toffe en aangename groep in een prachtig land. Met dank ook aan een prachtig team dat ons daar heeft rondgeleid nl Fee, Ernesto en Nelson. Door hun schitterende samenwerking hebben wij met veel gelach zo ontzettend genoten.

  10,0

  10,0
 • Deze fantastische reis laat je het unieke eiland Cuba ontdekken langs tabak- en suikerrietplantages en grillige bergketens op het ritme van de Cubaanse muziek en de getuigenis van de Cubaanse Revolutie.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis! Wat een speciaal land! De reisleiding was geweldig. Enig minpuntje, de laatste stop in Varadero, waar we in een all inclusive zaten. Terug naar de foute realiteit...Maar ik zou zo weer terug willen naar Cuba met Djoser!

  8,0

  8,0
 • Een onvergetelijke reis, zeer divers en zeker de eerste 2 weken heel relaxed. Alsof je 60 jaar terug gaat in de tijd. Geen stress, mañana mañana, of als er iets niet is: No hay! En natuurlijk niet te vergeten:de schitterende oldtimers! Beslist een aanrader!

  8,0

  8,0
 • Een goed georganiseerde reis, in een verrassend mooi land, met vriendelijke inwoners en mooie oude auto’s.

  8,0

  8,0
 • Onze reis was fantastisch mooi met veel afwisseling langs de hoogtepunten van Cuba. Van mooie steden zoals Havanna en Trinidad, langs de tabaksvelden, de bergen van de Sierra Maestra vanuit waar Fidel de revolutie heeft ontketend tot en met prachtig witte Carabische zandstranden! Echt een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Cuba is een prachtig land met een bijzondere historie. Deze historie is terug te zien in een bezoek aan Cuba. Van het levendige Havana met haar oude centrum tot aan de gestopte wagons bij Santa Clara. Cuba is een echte aanrader voor de geschiedenis liefhebber en de mooie natuur!

  7,0

  7,0
 • Cuba is een land/eiland anders dan andere landen die ik in het verleden bezocht heb. Je moet je dan ook op deze reis goed voorbereiden, door oa boeken te lezen die in Cuba afspelen; dankzij de begeleiding van Sabina, de veel wetende Cubaanse gids Abel en de goede chauffeur Renee heb ik toch genoten!

  8,0

  8,0
 • Gisteren teruggekomen uit Cuba, 20 fantastische dagen gehad! (Eigenlijk een 10 dus). Barbara was een fantastische gids en ook de Cubaanse gids en chauffeur (Dorio en Koky) waren prima. Mooi land met een rijke historie en prachtige cultuur en natuur!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, hoop gezien, genoten van het land. Accomodatie is ter verbetering!

  8,0

  8,0
 • Het was een super mooie reis. Een hele leuke groep mensen. En wat het helemaal af maakte was de passie en kennis van onze gidsen Yoah en Amed. 2 super behulpzame mensen. En dan de kwaliteit en behulpzaamheid van onze busschauffeur Wilson. BEDANKT IEDEREEN

  10,0

  10,0
 • Cuba een land met een bewogen geschiedenis. Bekend van de rum en sigaren. Maar een land dat ik nog niet kende behalve van verhalen. Maar wat ben ik verrast door de reis van de vriendelijkheid van de inwoners en genoten van de excursies en het slapen bij de families thuis. Ben nog aan het nagenieten!

  9,0

  9,0
 • Goed in elkaar gestoken reis met 2 uitstekende reisbegeleiders, zowel de Nederlandse als de Cubaanse.

  8,0

  8,0
 • De reis was gevarieerd en er was een ruim aanbod van optionele excursies. Het enige wat ik vreemd vond, was de keuze voor een all-inclusive verblijf op de laatste locatie: Djoser-reizigers zijn toch een heel ander publiek. De website noemde het "volpension", wat toch net een andere associatie wekt.

  9,0

  9,0
 • Ondanks verzwikking van de enkel toch een leuke reis gehad. Tja die kinderkopjes in Trinidad mogen ze wat mij betreft weglaten. Hoogtepunt vond ik de Casa Particular. Het was gewoon leuk om buiten op het terras te ontbijten of te dineren met een Cubaans gezin.

  7,0

  7,0
 • Een geweldige reis. De begeleiding van de reisbegeleider, de lokale gids én de chauffeur waren uitstekend! De route, hotels en Casas, de informatie die ons, door de lokale gids verstrekt is, de excursies, de veilige busritten en de zorgen van de Nederlandse reisbegeleiding. allemaal tiptop in orde

  10,0

  10,0
 • Voor mij de tweede Cuba reis 2012-2019, maar dan in omgekeerde volgorde, maar korter 20 dagen. De architectuur blijft boeiend! tevens het wonderschone landschap een nadeel van deze reis is de afstand tussen Santiago de Cuba en Varadero op soms slechte wegen, maar het is niet anders.

  8,0

  8,0
 • Salsamuziek op zowat elke straathoek. De Cuba Libres vloeien rijkelijk. Vrolijke mensen, heerlijke temperatuur, een ideale combi van natuur, cultuur en ontspannen. Neem wel voor lief dat de wegen slecht zijn, de hotels wat shabby -maar schoon genoeg- de openbare toiletten haveloos. It's Cuba !

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis gehad. We hadden een leuke groep veel gelachen en gedanst en een fantastische lokale reisgids Enesto die precies leuke plekken en restaurantjes wist te vinden. Ik denk dat we het met hem en door de samenstelling van de groep maakte dat het zo fijn was.

  8,0

  8,0
 • Als je van oude auto’s, sigaren, verschillende soorten natuur en verschillende culturen houdt. Ga dan naar Cuba. Wat een geweldige reiservaring. Van noord naar, oost naar, zuid naar west. Constant een veranderend landschap. Mooie muziek, vriendelijke mensen en een mooie geschiedenis.

  8,0

  8,0
 • Wat een mooi, uniek, ontroerend land. Ik heb genoten.

  9,0

  9,0
 • Een reis door Cuba is als een reis terug in de tijd. Naast de schitterende oldtimers, prachtige gebouwen en mooie natuur, heeft Cuba ook een rijk historische verleden wat in deze rondreis ruimschoots aan bod komt. Abel en Zinzi hebben er samen als gidsen een top reis van gemaakt. Ik heb genoten!

  9,0

  9,0
 • Een erg afwisselende reis met buitengewoon goede reisbegeleiding. Perfecte en complementaire combinatie van Nederlandse reisleidster en Cubaanse gids. Van Noord via West naar Oost getrokken en weer terug naar Havana met heerlijk rustige en uiterst betrouwbare chauffeur.

  8,0

  8,0
 • Cuba is een fantastisch land en echt een aanrader om naar toe te gaan. De combinatie van de muziek, cultuur en het landschap is prachtig en maakt dit land uniek. Het was een onvergetelijke reis. Bedankt Marianne, JJ, Joël en de geweldige groep van november/december 2018!

  10,0

  10,0
 • Nu alweer bijna een week terug vanuit Cuba, maar zit nog steeds helemaal in het Cubaanse gevoel. Wat een ontzettend mooi, maar uniek land! Als wereldreiziger kan dit land niet van je lijst missen, je gaat je nergens zo verbazen als in Cuba!

  10,0

  10,0
 • Prachtig land met veel historie, muziek en natuur dat vooral te zien is in Viñales, Cienfuegos, Trinidad en Santiago de Cuba. Geweldig om bij de Cubaanse families te overnachten. De Cubaanse keuken heeft heerlijke gerechten, zoals pulled beef en gegrilde vis. Bedankt Joël, Antonio & Willem!

  8,0

  8,0
 • Een boeiende en afwisselende rondreis waar vele zaken uit de geschiedenis en het heden duidelijk worden. Muziek, dans en kleur bepalen de sfeer.

  8,0

  8,0
 • Tijdens de reis lijkt het alsof je in een tijdmachine stapt, het land ademt geschiedenis. Of in een reisbrochure, want de natuur is adembenemend. Cuba is niet in woorden te vatten. De muziek, het dansen en de sfeer moet je meemaken. Djoser-gids Yoah en lokale gids Amed maken deze reis onvergetelijk!

  9,0

  9,0
 • Dit was voor mij 1e groepsreis. Heb erg genoten van het land. De groep was leuk verdeeld wat betreft leeftijd. Begeleidster en gids waren goed op elkaar ingespeeld en hebben ons veel moois van Cuba laten zien. Het smaakt naar meer.....

  8,0

  8,0
 • En mooie en boeiende reis!

  8,0

  8,0
 • Mooie reis door geheel Cuba. Een goed beeld gekregen van het leven in het land en hoe het systeem in elkaar zit. Prima begeleiding door Cubaanse gids Alex en Nederlandse reisleidster Elvira. Veel vrijheid en leuke excursies. Zeer jammer mausoleum Che Guevara op maandag dicht is, de route graag aanpassen

  8,0

  8,0
 • Er zijn mooiere landen op de wereld, maar weinig landen zijn zo fascinerend als Cuba. Duik niet in het zwembad, maar laat je overspoelen door het Cubaanse leven! De vreugde van de Cubaan (zowel jong als oud) bij het krijgen van een kleinigheid zal me altijd bijblijven. ?! Para mi ?!

  8,0

  8,0
 • Wat een bijzonder land is Cuba, met niets te vergelijken en je moet het zelf ervaren om erover te kunnen oordelen. Djoser maakt van deze reis een onvergetelijke ervaring waarbij de vele gezichten van Cuba aan bod komen. Zeer de moeite waard.

  8,0

  8,0
 • Genoten van de reis! met een uitmuntende begeleiding. Puntjes van kritiek...strandstop op Guardelavaca ligt ver van het vliegveld af. (lange reisdagen) Er worden excursie mogelijkheden aangeboden...maar dan moeten er altijd minimaal 8 gegadigden zijn. Verder...prima in balans

  9,0

  9,0
 • Buitengewoon land met een kleurrijke bevolking, geweldige muziek en een prachtige natuur. Het desastreuze politieke systeem en de turbulente historie heeft haar sporen overal achtergelaten en is soms onbegrijpelijk. We zijn door deze uitstekend begeleide reis een indrukwekkende ervaring rijker.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis. De bevolking is heel aardig en geïnteresseerd, heerlijke mojito's en leuke muziek. Cuba is echt een beleving. Ook alles goed georganiseerd zowel door de reisbegeleidster van Djoser als de lokale gids.

  8,0

  8,0
 • De reis was super goed geweest en erg mooi land om te reizen, was voor de tweede keer daar en het blijft je maar boeien dat mooie Cuba.

  10,0

  10,0
 • Een hele leuke reis door een sfeervol en bijzonder land. Een topgids (Abel) en topchauffeur (Reinaldo).

  8,0

  8,0
 • Was een zeer bijzondere reis en Cuba is een heel "apart" land. Veel wisselende natuur met een hele rijke historische geschiedenis. We hadden 2 fantastische reisbegeleiders en hele goede chauffeur gedurende hele reis. Alles was perfect geregeld en we hadden een hele leuke groep. Kortom een topreis !!

  9,0

  9,0
 • Een heel mooie reis en zeer goede reisbegeleiding, aan te bevelen

  10,0

  10,0
 • Eerlijk zijn: Cuba heeft geen majestueuze Andes, niet de vergezichten van de altiplano, geen natuur als Costa Rica, geen Machu Picchu of Tikal, geen moai (Paaseiland). Maar omg, wat is Cuba leuk, mooi, fijn. Me encanta. Ga, nu t nog echt kan! Variatie op Che: Hasta la viajo siempre...

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis met een fantastische reisbegeleiding

  8,0

  8,0
 • Leuke afwisselende reis, echter zonder 'hoogtepunten', comfortabele hotels en bungalows onderweg. Genoten van goed gezelschap en uitstekende kennis van Cuba bij de reisbegeleiding.

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis, veel gezien, gehoord en geleerd. Fantastische groep, ik kijk met veel plezier terug!

  9,0

  9,0
 • Een land met zeer grote en interessante geschiedenis. Uniek en met geen ander land te vergelijken. De verschillende landschappen, authentieke stadjes, oude auto's, geuren en kleuren zijn geweldig! Maar vooral de muziek en het dansen heeft mij 3 weken laten genieten! Dank Mieke, Antonio & Guillermo!

  9,0

  9,0
 • Een geweldige rondreis door het prachtige en zeer bijzondere Cuba. Mede door een geweldige reisleidster (Gerbrich) en een fantastische groep mensen, was dit één van mijn mooiste vakanties ooit!

  9,0

  9,0
 • Cuba is meer dan oldtimers, rum, sigaren en salsa. Deze reis geeft een goed beeld van het huidige Cuba. De recente geschiedenis komt ruimschoots aan bod. Vergeet echter niet dat je in een ontwikkelingsland reist!

  7,0

  7,0
 • Als je naar Cuba reist, reis je terug in de tijd! Op de hoofd- en zij wegen tref je, op dezelfde baan, prachtige Oldtimers, paarden, cowboys, ossenkarren, fietsers en wandelaars. Op diverse locaties in de jungle, zie je, met een beetje geluk, de prachtige boomrat en schitterende kleurrijke vogels!

  9,0

  9,0
 • Het was een geweldig reis. Je krijgt inside informatie over hoe de cubanen tot nu toe geleefd hebben. Cuba is een mooi land met vriendelijke mensen en veel muziek Veel gezien. Geweldige gidsen en chauffeur. Een fantastische groep een reis om niet te vergeten.

  9,0

  9,0
 • Boeiende reis door de geschiedenis van een zelfbewust (ei)land. Nieuwe en oude tijd contrasteren op fascinerende wijze. We hebben onze ogen uitgekeken en erg genoten. De reisbegeleidster verdient een pluim voor haar inspanning om het de groep naar de zin te maken. Deze reis is zeer aan bevelen.

  8,0

  8,0
 • Een hele mooie reis die een aardig compleet beeld geeft van Cuba. Alles zat er in: Zon, zee, salsa, cocktails, de aardige Cubanen en de oude auto's. Prima vervoer: de hele reis dezelfde airconditioned bus. Eenvoudige hotels op veelal leuke lokaties. Alleen het hotel in Varadero leek op Center Parks.

  8,0

  8,0
 • Zeer prettige reis gehad. Enige opmerkingen betreffende de voorlichting. Het is bij ons niet goed overgekomen dat de reisorganisatie in Cuba voor alles betaald moet worden terwijl het eten goedkoop en lekker is. Her uiteindelijke bedrag valt mee alleen niet waar we aanlachten voor de reis.

  8,0

  8,0
 • Mooie interessante reis, muziek, salsa, zon, mooie steden, strand, veel plezier en goede leuke en spontane reisbegeleiding.

  10,0

  10,0
 • Een geweldige reis door een intrigerende samenleving in een fantastisch mooi land. Aanrader!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gidsen die je authentiek Cuba laten zien 
 • Verblijf in UNESCO Werelderfgoed-steden Havana Vieja en Trinidad
 • Verblijf in de geboortestad van de Cubaanse son-muziek: Santiago de Cuba
 • Uniek verblijf in Sierra Maestra nationaal park
 • Bezoek aan UNESCO Werelderfgoed in de Viñales-vallei
 • Verblijf in Varadero in hotel bij het strand inclusief ontbijt, lunch & diner
 • Sfeervolle hotels met zwembad
 • Snorkelen en duiken facultatief te boeken
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen
 • Bezoek monument van Che Guevarra en de Tren Blindado

Klantwaardering

8,6

Het was een fantastisch reis met een zeer toffe en aangename...
Het was een fantastisch reis met een zeer toffe en aangename groep in een prachtig land. Met dank ook aan een prachtig team dat ons daar heeft rondgeleid nl Fee, Ernesto en Nelson. Door hun schitterende samenwerking hebben wij met veel gelach zo ontzettend genoten.

Marleen D. - 10,0
Deze fantastische reis laat je het unieke eiland Cuba ontdek...
Deze fantastische reis laat je het unieke eiland Cuba ontdekken langs tabak- en suikerrietplantages en grillige bergketens op het ritme van de Cubaanse muziek en de getuigenis van de Cubaanse Revolutie.

Vera - 9,0
Fantastische reis! Wat een speciaal land! De reisleiding was...
Fantastische reis! Wat een speciaal land! De reisleiding was geweldig. Enig minpuntje, de laatste stop in Varadero, waar we in een all inclusive zaten. Terug naar de foute realiteit...Maar ik zou zo weer terug willen naar Cuba met Djoser!

Ilse L. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Cuba

Het weer in Cuba

28°C

Terug naar boven
/