Bekijk de Rondreis IJsland, 13 dagen van Djoser

Rondreis IJsland 13 dagen

Alle hoogtepunten van de gouden cirkel

IJsland ligt op een breukvlak van twee aardkorsten naast de poolcirkel. Daardoor vind je hier grote gletsjers en ijskappen, terwijl tegelijkertijd gloeiend lava, pruttelende modder en zwavelhoudend heet water uit de grond opborrelen. IJsland is een land van vuur én ijs, van geisers, watervallen en walvissen. Je kunt deelnemen aan verschillende excursies om IJsland nog beter te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een walvis- of gletsjertocht maken of één van de thermale baden bezoeken. Je kunt kiezen uit Laugarvatn Spa, Mývatn Nature Baths en de Blue Lagoon. Deze warmwaterbaden zijn rijk aan zout, mineralen en blauwwieren. Het is er heerlijk relaxen.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis IJsland, 13 dagen

 • 09-08-2021 Amsterdam - Reykjavik - Laugarvatn
 • 10-08-2021 Laugarvatn - Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Hrauneyjar
 • 11-08-2021 Hrauneyjar - Landmannalaugar - Hvolsvöllur
 • 12-08-2021 Hvolsvöllur, excursie naar Westmaneilanden en Seljalandfoss
 • 13-08-2021 Hvolsvöllur - Skógafoss - Skogarmuseum - Dyrhólaey - Hörgsland
 • 14-08-2021 Hörgsland - Vatnajökull nationaal park, optionele gletsjertocht - Jökulsárlón - Vagnsstadir
 • 15-08-2021 Vagnsstadir - Bakkagerdi
 • 16-08-2021 Bakkagerdi - Dettifoss - Mývatn, optionele excursie natuurbaden
 • 17-08-2021 Mývatn, optionele walvistocht Húsavík - Akureyri - Ólafsfjörður
 • 18-08-2021 Ólafsfjörður - Vatnsnes
 • 19-08-2021 Vatnsnes - vulkaankrater Grábrók - Reykjavik
 • 20-08-2021 Reykjavik, optionele excursie Blue Lagoon
 • 21-08-2021 Reykjavik - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Gouden cirkel, Thingvellir, Gullfoss & Geysir, naamgever van alle geisers

Dag 1 Amsterdam - Reykjavik - Laugarvatn
Dag 2 Laugarvatn - Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Hrauneyar

Met Icelandair vliegen we rechtstreeks naar IJsland. Op de moderne luchthaven van Keflavik worden we opgewacht door onze buschauffeur en beginnen we aan onze rondreis.

Thingvellir IJslandAl snel na het verlaten van de luchthaven krijg je een goede indruk van IJsland. De mooie uitgestrekte natuur, je kunt kijken zo ver het oog reikt, maakt indruk. We rijden langs IJslands grootste meer, het Thingvallavatn en overnachten in Laugarvatn, dat aan een kleiner meer ligt. Hier bevindt zich meteen het eerste thermaal bad dat we deze reis tegenkomen, Laugarvatn Fontana, waar je heerlijk kunt relaxen. Thingvellir betekent letterlijk ’de vlakte van het parlement’, het nationale heiligdom van IJsland. In de kloof Almannagjá, ontstaan door het uit elkaar drijven van de Amerikaanse en Europese tektonische platen, kwam het parlement vanaf 930 jaarlijks bijeen. Men vergaderde hier, sprak recht en wisselde het laatste nieuws uit, alles in de open lucht. De fascinerende omgeving van lavavelden, grillige rotsformaties en bergen maakt deel uit van een nationaal park, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Geysir IJslandVerder landinwaarts bereiken we een geothermisch gebied waar ’s werelds bekendste geiser en naamgever van alle geisers zich bevindt: Geysir. Af en toe barst Geysir nog wel eens uit, maar lang niet meer zo indrukwekkend als vroeger. Dit gebied telt echter meer borrelende poelen en hete bronnen, waarvan sommige mooi gekleurd. Geiser Strokkur zorgt iedere tien minuten voor een indrukwekkend spektakel. Het is een klein stukje verder rijden naar de mooie waterval Gullfoss die zich in twee etappes naar beneden stort. Een modderig pad brengt je tot vlakbij het eerste verval. Bij goed weer vormen zich hier mooie regenbogen. We rijden verder landinwaarts en overnachten in het ‘highland centre’ Hrauneyar.

Mooiste wandelgebied van IJsland: Land Mannalauger

Dag 3 Hrauneyar, Landmannalaugar - Hvolsvöllur
Dag 4 Hvolsvöllur, excursie naar Westmaneilanden en Seljalandfoss

We rijden in een uur naar het mooiste wandelgebied van IJsland, Landmannalaugar. Tijdens de wandeling kun je genieten van de verschillende kleurschakeringen van de omliggende ryolietbergen, snelstromende bergrivieren, lavavelden, modderpoelen, kraters en resten van uitgestrekte sneeuwvelden. Vanaf de Brennisteinsalda heb je een mooi uitzicht op de omgeving.

Ijsland Hekla vulkaan Djoser De volgende dag voert onze route langs de beroemdste vulkaan van IJsland, Hekla. Deze 7.000 jaar oude vulkaan is nog steeds actief en barstte in 1991 voor het laatst uit. Het onaardse landschap rond de vulkaan deed mensen in de middeleeuwen vermoeden dat zich hier ergens de toegangspoort tot de hel bevond. Bij helder weer is de 1500 meter hoge Hekla duidelijk te zien boven het zuidelijke laagland.

We varen vanuit Landeyjahöfn naar Heimaey, het grootste Westmaneiland, dat ontstaan is uit meerdere onderzeese vulkanen. In 1973 vond hier de laatst vulkaanuitbarsting plaats en als we over het eiland lopen kan je de gevolgen hiervan nog heel goed zien. Het eiland is rotsachtig en spaarzaam begroeid. Op Heimaey ligt ook de grootste vissersvloot van IJsland en er nestelen veel zeevogels. Zowel vanaf de ringweg als vanaf de Westmaneilanden zie je de Eyjafjallajökul liggen, de vulkaan die in 2010 met zijn aswolken het internationale vliegverkeer ontregelde.

Nadat we zijn teruggevaren naar het vasteland, rijden we langs Seljalandfoss terug naar onze accommodatie.

Smeltend ijs op de Jökullsarlón gletsjerlagune

Dag 5 Hvolsvöllur - Skógafoss - Skogarmuseum - Dyrholaey - Hörgsland
Dag 6 Hörgsland, Vatnajökull NP, optionele gletsjertocht - Jökulsárlón - Vagnsstadir
Dag 7 Vagnsstadir - Bakkagerdi

Skogafoss Waterval IJsland Verderop, aan de kust, nemen we een kijkje bij de 60 meter hoge waterval Skógafoss. Volgens de legende verborg de kolonist Thrasi hier een kist vol goud onder de waterval. Even goed speuren dus! Hierna kun je het Skogar-museum bezoeken. Dit bestaat uit twee delen: een volkenkundigmuseum en een transportmuseum, waar je je makkelijk een paar uur kunt vermaken.

Hierna rijden we door naar Dyrhólaey, een in zee uitstekende, 120 meter hoge kaap die met een boogvormige opening de Atlantische Oceaan insteekt. Het is het zuidelijkste puntje van IJsland. Hier bevinden zich broedkolonies van verschillende soorten zeevogels, waaronder papegaaiduikers.

Vanaf Vík wordt het landschap indrukwekkend somber en verlaten. Aan de voet van de gletsjers Myrdaljökkul en Vatnajökull liggen uitgestrekte, deels met mos begroeide, lavavelden en zwarte zandvlaktes die in zee eindigen. Deze velden en vlaktes zijn het resultaat van eerdere vulkaanuitbarstingen.  

Vatnajökull IJslandDe volgende dag nemen we de tijd voor een van de drie nationale parken, dat aan de voet ligt van de grootste gelijknamige ijskap in Europa, Vatnajökull. Met een oppervlakte van ongeveer 8500 km² is deze gletsjer een imposant overblijfsel van de laatste ijstijd. Het mooie nationale park toont een aaneenschakeling van zeer diverse landschappen die je ofwel tijdens een wandeling ofwel tijdens een optionele gletsjertocht kunt bekijken. Hoge bergen, gletsjers, diepe ravijnen, berkenbossen en heldere beekjes zorgen hier voor sterke contrasten. De bekende Svartifoss, de ‘zwarte’ waterval, stort zich hier van een wand van basaltblokken in het diepe. Tijdens de gletsjerwandeling ga je met pikhouwelen en stijgijzers onder leiding van een gids de gletsjer op. Een unieke ervaring!

Jökullsarlón IJslandWe vervolgen onze route naar de Jökullsarlón gletsjerlagune, een ijsmeer dat al enkele keren het decor is geweest voor spectaculaire scènes in James Bond-films. De flinke brokken ijs die in het gletsjermeer drijven, zijn afgebroken van de nabijgelegen twintig kilometer brede Breidamerkurjökullgletsjer. Doordat deze gletsjer iedere dag enkele meters vooruit glijdt, het meer in, kalft de ijsmassa af. Je kunt tijdens een optioneel boottochtje van een half uur de ijsbergen van dichtbij fotograferen. In de namiddag rijden we verder naar ons overnachtingsadres in het plaatsje Vagnsstadir.

Op de route van Vagnsstadir naar Bakkagerdi bezoeken we onderweg één of meer (vissers)plaatsjes: Djúpivogur, een oude handelsnederzetting, het sterk door Franse vissers beinvloedde Faskrudsfjörður en/of Stöðvarfjöður met het kleine museum in stenen.

Pruttelende modderpoelen en sissende stoombronnen bij Mývatn

Dag 8 Bakkagerdi - Dettifoss - Myvattn, optioneel bezoek 'Mývatn Nature Bath'
Dag 9 Mývatn, optionele walvistocht Húsavík - Akureyri - Olafsfjördur
Dag 10 Olafsfjördur - Vatnsnes

Nu rijden we het oude fjordenlandschap van Oost-IJsland binnen. Lang voordat de Vikingen voet aan wal zetten vestigden zich Ierse monniken in deze streek, op zoek naar de ultieme stilte. Via de mooie Öxivallei rijden we langs de veelkleurige berg Dyrfjöll met zijn hellingen van ryoliet. De omgeving heeft een rijke elfentraditie, volgens de legende wonen verschillende elfen in de heuvels die de fjorden omringen. 

Dettifoss waterval IJslandAls we tijd hebben rijden we een stukje om, langs Europa’s krachtigste waterval Dettifoss, een bruine stroom die zich met veel kabaal in de 40 meter lager gelegen kloof stort. In deze streek bevindt zich het geothermisch gebied van Namaskard. Je waant je in een buitenaardse omgeving met pruttelende modderpoelen, lavarots sculpturen, echte en pseudo-vulkaankraters, zwavelbaden en sissende stoombronnen. De aanwezigheid van natuurlijk warm water heeft de omgeving van het meer veranderd in een vruchtbaar landbouwgebied. Tevens heeft het water het 'Mývatn Nature Bath' mogelijk gemaakt. Deze warmwaterbronnen kunnen prima concurreren met de 'Blue Lagoon'. 

Hierna reizen we eerst naar Húsavík, waar je kunt deelnemen aan een walvisexcursie om op zoek te gaan naar bultruggen, vinvissen, potvissen en zelfs orka's. Daarna lunchen we in het levendige Akureyri, waar cruiseboten uit de hele wereld aanleggen, en reizen door naar het westen. Op het schiereiland Vatnsnes luieren zeehonden op hun gemakje aan de kust. 

Rondslenteren door modern Reykjavik of duik in Blue Lagoon

Dag 11 Vatnsnes - vulkaankrater Grábrók - Reykjavik
Dag 12 Reykjavik, optioneel bezoek Blue Lagoon
Dag 13 Reykjavik - Amsterdam

In de ochtend volgen we de kustweg in zuidelijke richting, waar we de vulkaankrater Grábrók bezoeken. Daarna vervolgen we onze weg naar het zuiden, naar de hoofdstad Reykjavik. Een leuke, moderne hoofdstad om door te struinen. Zo kun je er onder andere het Volcano House en het Walvismuseum bekijken. In het walvismuseum hangen replica's op ware grootte van de walvissen en dolfijnen die in de IJslandse wateren zwemmen. De bijzondere 73 meter hoge kerk Hallgrimmskirkja is ook de moeite waard, je kunt er heerlijk eten in één van de vele restaurants.

Ijsland Reykjavik Blue Lagoon Djoser Je kunt eventueel ook een shuttle bus retourtje naar het thermale bad ‘Blue Lagoon' regelen. De Blue Lagoon is het bekendste, drukste en duurste geothermisch bad van IJsland. Na deze laatste mooie indrukken vertrekken we 's ochtends voor de korte terugvlucht naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de deelnemers en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen!

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 jun - 25 jun
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Je dient 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd te zijn.

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

20 jun - 02 jul
V
Vertrek informatie i
i
Je dient 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd te zijn.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

18 jul - 30 jul
V
Vertrek informatie i
i
Je dient 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd te zijn.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

25 jul - 06 aug
V
Vertrek informatie i
i
Je dient 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd te zijn.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

08 aug - 20 aug
V
Vertrek informatie i
i
Je dient 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd te zijn.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

22 aug - 03 sep
V
Vertrek informatie i
i
Je dient 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd te zijn.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 jun - 24 jun
V
Vertrek informatie i
i
Je dient 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd te zijn.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

19 jun - 01 jul
V
Vertrek informatie i
i
Je dient 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd te zijn.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vliegreis met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Overnachtingen in herbergen en guesthouses/hotels met gedeelde faciliteiten
 • Bezoek nationale parken Thingvellir en Vatnajökkull
 • Excursie geisers Geysir en Strokkur
 • Bezoek watervallen Gullfoss, Seljalandfoss, Skogafoss en Dettifoss
 • Bezoek aan Westmaneiland Heimaey, ook wel 'eiland van de huizen'
 • Dyrhólaey, een 120 meter hoge kaap
 • Excursie naar wandelgebied Landmannalaugar met rhyolietbergen
 • Stop bij Grábrók, een hoge krater
 • Optioneel bezoek aan het Skogarmuseum
 • Optionele walvistocht Húsavík

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Wil je geen kamer delen met medereizigers dan kun je een eenpersoonskamer boeken. Behalve in Mývatn op dag 8, hier deel je altijd een kamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 795,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykyavik bij te boeken. In Reykyavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. Er wordt geprobeerd om de verlenging te boeken in de guesthouse waar we van dag 12 op dag 13 overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 105,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en vanaf € 160,- voor een eenpersoonskamer per nacht, in beide gevallen met gedeeld sanitair. Dit is helaas niet altijd mogelijk, in dat geval zijn guesthouse en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten hoofdzakelijk in herbergen en guesthouses, op stapelbedden in kamers voor twee, vier of zes en soms 8 personen met gebruik van een beperkt aantal gezamenlijke douches en toiletten. In deze slaapgelegenheden worden mannen en vrouwen niet gescheiden. Je dient je eigen slaapzak mee te nemen. In Reykjavik overnacht je in een guesthouse met tweepersoonskamers.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Laugarvatn Laugarvatn Hostel
Hrauneyjar The Highland Center Hrauneyjar
Hvolsvollür Midgard Basecamp
Hörgsland Cottages Hörgsland
Ólafsfjörður Brimnes Cabins
Vatnsnes Hostel Osar
Reykjavik Student Hostel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Wil je geen kamer delen met medereizigers dan kun je een eenpersoonskamer boeken. Behalve in Mývatn op dag 8, hier deel je altijd een kamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 795,-.

 • Laugarvatn Youth Hostel EetzaaIJsland
 • Hrauneyjar hotel Slaapkamer IJsland

  In Hrauneyjar verblijven we in degelijke kamers

 • Lounge Hrauneyjar Hotel

  De lounge van onze accommodatie in Hrauneyjar

 • Midgard Basecamp slaapkamer Hvolsvöllur IJsland

  De slaapkamers in Hvolsvöllur

 • Hörgsland cottages, Skaftárhreppi, IJsland

  De cottages in Hörgsland zijn enorm knus om te zien

 • Huisje slaapkamer Vagnsstadir Höfn IJsland

  In Höfn verblijven we in kamers met stapelbedden

 • Blabjorg Guesthouse Borgarfjörður Eystri IJsland
 • Brimnes Cabins uitzicht Ólafsfjördur IJsland

  In Ólafsfjörður verblijven we in cabins met een prachtig uitzicht

 • Youth Hostel Osar Vatnsnes IJsland

  In Vatnsnes verblijven we in een prettig hostel

 • Student Hostel Lounge Reykjavik IJsland

  Het hostel in Reykjavik heeft een gezellige lounge

Vliegreis

Icelandair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Amsterdam - Reykjavik

  Vertrek

  14:00

  Aankomst

  15:10

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Reykjavik - Amsterdam

  Vertrek

  07:40

  Aankomst

  12:55


Tijdsverschil: in de zomermaanden is het in IJsland twee uur vroeger.

Icelandair is een luchtvaartmaatschappij die gevestigd is in Reykjavik. De lijnvlucht tussen Amsterdam en Reykjavik bestaat sinds begin jaren '90. Binnen Europa kun je tegen betaling aan boord gebruikmaken van de 'food service', de drankjes zijn gratis. Onder het motto 'never get bored, on board!’ biedt Icelandair bijna 50.000 minuten aan entertainment aan.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, voorzien van ventilatie en verwarming. Onderweg is veel te zien en daarom stoppen we waar we willen om een foto te maken, een plaatsje te bezoeken of een korte wandeling te maken.

 • Vlucht Icelandair Ijsland Djoser

  We vliegen rechtstreeks met Icelandair

 • busvervoer ijsland Djoser
 • Busvervoer Ijsland 2 Djoser

  De bus is voorzien van ventilatie en verwarming

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vliegreis met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Overnachtingen in herbergen en guesthouses/hotels met gedeelde faciliteiten
 • Bezoek nationale parken Thingvellir en Vatnajökkull
 • Excursie geisers Geysir en Strokkur
 • Bezoek watervallen Gullfoss, Seljalandfoss, Skogafoss en Dettifoss
 • Bezoek aan Westmaneiland Heimaey, ook wel 'eiland van de huizen'
 • Dyrhólaey, een 120 meter hoge kaap
 • Excursie naar wandelgebied Landmannalaugar met rhyolietbergen
 • Stop bij Grábrók, een hoge krater
 • Optioneel bezoek aan het Skogarmuseum
 • Optionele walvistocht Húsavík

Excursies

Thorsmork IJslandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kiest voor een excursie met walvissentocht, de ander wandelt liever door het havenplaatsje of gaat vogels spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer (als dat beschikbaar is) erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij onderstaande excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door IJsland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • 'De gouden cirkel': o.a. Reykjavik, geisers, Blue Lagoon en watervallen. Deze populaire route is rijk aan bijzondere highlights met prachtige natuurverschijnselen. Tijdens deze reis rijden we de gouden cirkel rond.
 • We bezoeken nationaal park Thingvellir, een van de drie nationale parken van IJsland. Hier genieten we van de prachtige uitzichten. 
 • Bezoek aan nationaal park Vatnajökull met de grootste ijskap van de wereld. Hier zijn ijstrekkings mogelijk over de gletsjers.
 • We bezoeken het gletsjermeer Jökullsarlón. Het ziet er indrukwekkend uit met zijn ronddrijvende ijsbergen. 
 • Excursie geisers Geysir en Strokkur. Geysir is een van de grootste natuurlijke attracties van het hele land. Het woord 'geiser' is zelfs afkomstig van de Geysir. Een deel van de geiser bevindt zich in de andere geiser: Strokkur. We maken een wandeling om de geisers te bewonderen.
 • Bezoek aan de fotogenieke watervallen Seljalandfoss, Skógafoss en Dettifoss. De watervallen zijn tussen de 44 en 65 meter hoog, enorm indrukwekkend! We kunnen achter de Seljalandfoss waterval langs lopen. 
 • We varen met de ferry van het vasteland naar het eiland Heimaey, onderdeel van de Westmaneilanden. Dit is het enige bewoonde eiland van de groep. 
 • In Húsavík is het mogelijk om een walvistocht te doen. Inmiddels wordt Húsavík ook wel de 'hoofdstad van de walvistochten' genoemd.
 • We stoppen bij Grábrók, een 170 meter hoge krater om hier vervolgens rond te wandelen en foto's te maken.
 • We rijden naar Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. Het is hier enorm rijk aan zeevogels.
 • Voor liefhebbers van volkenkunde en transport is het Skogarmuseum een aanrader om te bezoeken.
 • Excursie naar het mooiste wandelgebied van IJsland, Landmannalaugar. Hier is het mogelijk om bij goed weer in de warme bronnen te vertoeven.


Ter plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk, zoals naar de 'Mývatn Nature Baths' of de 'Blue Lagoon' (credit card vereist).

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig vaccinatiebewijs, zie wijsopreis.nl voor de voorwaarden.

Geldzaken

In IJsland betaal je met kronen. Koersen zijn sterk aan veranderingen onderhevig. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken (handig voor duurdere excursies zoals gletsjerwandeling en walvistocht en vereist voor de Blue Lagoon).

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 500,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Bij deze reis zijn geen maaltijden inbegrepen. In de enkele grotere plaatsen is een beperkte keus aan restaurants met vooral Europese gerechten en soms een iets breder internationaal menu. In afgelegen gebieden ben je echter gebonden aan de eenvoudige kaart van de herberg of het guesthouse. Voor het ontbijt en de lunch wordt er (waar mogelijk) de mogelijkheid geboden om in een supermarkt inkopen toe doen.

Echte IJslandse specialiteiten zijn voor de doorzetters het proberen waard. Wat dacht je van ‘hákarl’, rottend haaienvlees of ‘súrsadir hrútspungar’, ramtestikels? De IJslandse visgerechten hebben wereldwijd een grote reputatie en zijn een echte aanrader.

Gezondheid

De medische voorzieningen in IJsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pleisters, pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Djoser. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykyavik bij te boeken. In Reykyavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. Er wordt geprobeerd om de verlenging te boeken in de guesthouse waar we van dag 12 op dag 13 overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 105,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en vanaf € 160,- voor een eenpersoonskamer per nacht, in beide gevallen met gedeeld sanitair. Dit is helaas niet altijd mogelijk, in dat geval zijn guesthouse en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging doet vermoeden. Wel is het weer onvoorspelbaar; binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of hagelbui. In voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De dagtemperatuur schommelt in de zomermaanden rond 15°C. In de periode mei tot en met augustus is er gemiddeld zo’n 20 uur daglicht. Tussen half juni en half juli gaat de zon zelfs nauwelijks onder, zodat je ook ’s avonds nog van alles kunt ondernemen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

In wat voor soort accommodaties verblijven we?

We overnachten hoofdzakelijk in herbergen en guesthouses, in kamers voor twee, vier, zes of zeven personen met gebruik van een beperkt aantal gezamenlijke douches en toiletten. Bij een aantal accommodaties zijn er stapelbedden. In deze slaapgelegenheden worden mannen en vrouwen niet gescheiden.

Voor deze reis dien je een slaapzak mee te nemen. En niet alle accommodaties beschikken over hoofdkussens, daarom adviseren we een klein (reis)kussen mee te nemen. Je kunt in plaats van een kussen een kussensloop mee nemen waar je b.v. een trui of handdoek in kan doen.

Het is mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken voor deze reis, echter is dit niet van toepassing voor dag 8. Hier deel je alsnog eén nacht een kamer. 

Heb ik een slaapzak nodig?

Hoe lang zijn de reisdagen?

Welke munteenheid heeft IJsland?

Kan ik walvissen zien tijdens een reis naar IJsland?

Wanneer kan ik de midzomernachtzon zien?

Wat zijn de temperaturen in de zomerperiode?

Wat voor kleding en schoeisel moet ik meenemen?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan er tijdens deze reis door IJsland gewandeld worden?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews IJsland reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Mijn 2e rondreis door IJsland ... adembenemend ... weer heel anders dan de vorige keer. Nieuwe plekken bezocht, andere overnachtingslocaties en natuurlijk een ander reisgezelschap. Ik heb alle minuten van de reis genoten!!!

  10,0

  10,0
 • We zijn een prachtige ervaring rijker met onze reis door IJsland. Een goed gevuld programma, nog ter plaatse aangevuld doorreisleider Paul, die ons steeds enthousiast informeerde en alles prima organiseerde! Ook een gezellige groep, die er steeds het beste van maakte bij het delen van de kamers.

  9,0

  9,0
 • IJsland is een land voor avonturiers die zich niet laten ontmoedigen door explosieve natuur, vier seizoenen op een dag en af en toe een nacht in een eenvoudig onderkomen. Het land beloont je met een (over)dosis aan onvergetelijke ervaringen.

  8,0

  8,0
 • Zeer goede reisleider een 10, zeer behulpzame goede chauffeur, mooie reis, veel gezien, leuke en gezellige groep. Accommodaties soms erg eenvoudig, maar dat was bekend.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis met heel veel beleving met een zeer goeie reisbegeleider, Roeland is top en is bezeten van zijn job. Deze reis is zeker een aanrader voor iedereen wat voor leeftijd je ook hebt, een echte aanrader!

  9,0

  9,0
 • Een onvergetelijke reis gehad met veel bijzondere natuur, te veel om op te noemen. Ook onderweg werd er tijd voor een fotostop gehouden. Een fijne reisbegeleider die veel mooie plekken wist en prachtige Edda verhalen wist te vertellen. De overnachtingen waren sober maar dat was van te voren bekend.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige rondreis door een bizar mooi eiland, goed opbouw, afwisseling met veel hoogtepunten, ongekend gemotiveerde en ervaren reisbegeleider, leuke groep, enkele mooie typische Djoser accommodaties maar ook barakachtigen onderkomens.

  9,0

  9,0
 • Hele mooie rondreis met een uitstekende reisbegeleider! Watervallen, vulkanen, ijs, thermen, puffins.

  9,0

  9,0
 • Dankzij een meer dan uitstekende gids en een prima chauffeur zijn we met een leuke groep mensen over heel IJsland gereisd. Ook op plekken waar we zelf nooit zouden zijn gekomen. De soms zeer eenvoudige accommodaties hebben we met plezier voor lief genomen. Reizen door IJsland is zo de moeite waard.

  9,0

  9,0
 • Het was een geweldige vakantie. We hebben genoten van de mooie natuur, watervallen gletsjers puffins. Reisleider en chauffeur deden heel goed hun best. Kortom geweldig en zeker een aanrader om te doen. Klein minpuntje, de slaapaccommodatie was soms erg basic maar wel zeer huiselijk.

  9,0

  9,0
 • Een geweldig mooie reis, vele mooie plaatsen en gebieden gezien. Het mooiste vond ik Landmannalaugar en daarna de gletsjerwandeling. Ook het bezoek aan Heimaey was geweldig. We hebben ook plekken bezocht die niet in de reisbeschrijving stonden, toppie. Leuke groep.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis. Heel goede reisleider. Wim wist veel en was altijd behulpzaam. Ik heb een fantastische tijd gehad. Een tip: in sommige accommodaties kan er gekookt worden. Handig om dat van te voren te weten.

  8,0

  8,0
 • In twee weken tijd maak je uitgebreid kennis met het prachtige IJsland. Een fijne actieve rondreis waarbij de nadruk ligt op het landschap en de natuur. Een aanrader!

  8,0

  8,0
 • IJsland: land van vuur en ijs. Gletsjers, vulkanen, geisers, watervallen, papegaaiduikers walvissen etc. Elke dag van de 14 daagse rondreis is een highlight. Het land is woest en onherbergzaam, maar oh zo mooi!

  9,0

  9,0
 • We zijn nu al weer een paar weken thuis en kijken terug op een prachtige reis. Hebben bijna alle bezienswaardigheden van IJsland gezien. De groep was geweldig en Ineke was een vriendelijke reisleidster. De slaapplaatsen waren erg basic anders hadden jullie een 9 gekregen

  8,0

  8,0
 • Uitstekend gekozen reisprogramma. Professionele reisbegeleider & chauffeur. Accommodaties zijn goed. Trajecten bus & wandel routes zijn goed te doen.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, goede reisbegeleider, mooi land (zou iets warmer mogen ......) , kortom: een aanrader! (Tenzij je het niet ziet zitten om met meerdere mensen (tot wel 6 toe) op één kamer te slapen).

  8,0

  8,0
 • Mede dankzij de gids die weet wat hij doet, was dit voor ons de eerste en zeker niet de laatste groepsreis met Djoser ! Prachtige vakantie in het prachtige IJsland gehad. Dankuwel !

  9,0

  9,0
 • Wat een schitterend land! Prachtig en puur. Veel kleurrijker dan ik dacht en wat een vriendelijke mensen! In één woord geweldig!!

  10,0

  10,0
 • Perfecte reis. prima begeleiding en alles klopte. Ik heb genoten van alles wat IJsland te bieden heeft. Gr Ada

  10,0

  10,0
 • Een prachtige reis gemaakt. Hele mooie landschappen gezien. De reisbegeleider (Jacky) wist enorm veel over het land te vertellen, inclusief de godenverhalen uit de Edda. Als extraatje was daar de buschauffeur met accordeon. Kortom, enorm genoten. De accommodaties waren soms wel erg low budget.

  8,0

  8,0
 • Een fantastische reis die onze verwachtingen ver heeft overtroffen. Schitterende landschappen, orka's, rendieren, puffins, bultruggen, robben. Een uitstekende zeer gemotiveerde en inspirerende gids (Jacky) die het programma sterk opleukte. Met de overnachtingen is het soms wel behelpen.

  8,0

  8,0
 • IJsland, een groot schilderij!

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis door een prachtig land. Beslist een aanrader voor iedereen die van de natuur houd.

  8,0

  8,0
 • Een afwisselende en actieve reis naar een land met ontzettend veel verschillende landschappen en prachtige natuur, echt overweldigend. Ik heb genoten van deze prachtige reis, mede dankzij de gezellige reisgenoten en grote kennis die onze reisleider Jacky van IJsland heeft.

  8,0

  8,0
 • Het was een zeer verzorgde reis. Hiervan heb ik nu eindelijk mijn website over deze reis klaar. Ik wilde hem u niet onthouden: http://www.johanneshooghiem.nl/ijs25

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding
 • De gouden cirkel: o.a. Reykjavik, geisers, Blue Lagoon en watervallen
 • Bezoek aan alle drie de nationale parken van IJsland
 • Excursie naar het mooiste wandelgebied van IJsland: Landmannalaugar
 • Nationaal park Vatnajökull
 • Bezoek Westmaneilanden: eiland Heimaey
 • Optionele gletsjer- en walvistocht
 • Optioneel bezoek aan een geothermisch bad
 • Rechtstreekse vlucht met Iceland Air

Klantwaardering

8,7

Mijn 2e rondreis door IJsland ... adembenemend ... weer heel...
Mijn 2e rondreis door IJsland ... adembenemend ... weer heel anders dan de vorige keer. Nieuwe plekken bezocht, andere overnachtingslocaties en natuurlijk een ander reisgezelschap. Ik heb alle minuten van de reis genoten!!!

Ria B. - 10,0
We zijn een prachtige ervaring rijker met onze reis door IJs...
We zijn een prachtige ervaring rijker met onze reis door IJsland. Een goed gevuld programma, nog ter plaatse aangevuld doorreisleider Paul, die ons steeds enthousiast informeerde en alles prima organiseerde! Ook een gezellige groep, die er steeds het beste van maakte bij het delen van de kamers.

Lieven V. - 9,0
IJsland is een land voor avonturiers die zich niet laten ont...
IJsland is een land voor avonturiers die zich niet laten ontmoedigen door explosieve natuur, vier seizoenen op een dag en af en toe een nacht in een eenvoudig onderkomen. Het land beloont je met een (over)dosis aan onvergetelijke ervaringen.

Eric D. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in IJsland

Het weer in IJsland

6°C

Terug naar boven