Bekijk de Rondreis Sri Lanka, 21 dagen van Djoser

Rondreis Sri Lanka 21 dagen

Alles wat Sri Lanka te bieden heeft

Vanaf € 2.595,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Een reis naar Sri Lanka biedt vele hoogtepunten en veel afwisseling. Het relatief onontdekte noorden van Sri Lanka is pas sinds enige jaren open voor toerisme, maar herbergt een schat aan cultuur en natuur. In kleurrijke tempels vol met Boeddhabeelden komen monniken om te mediteren en offers te brengen. Wandel door schitterende heuvellandschappen met groene theeplantages waar dames in gekleurde sari’s hun manden vullen met theebladeren en geniet van een heerlijk kopje verse Ceylonthee. De badplaatsen Trincomalee en Ahangama nodigen uit om heerlijk te luieren, de onderwaterwereld al snorkelend te verkennen, mee te gaan op een walvis- en dolfijnensafari of een frisse duik in zee te nemen.

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Bezoek het ongerepte noorden: Jaffna
 • Uniek bezoek aan Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka
 • Unesco Werelderfgoed: Anuradhapura, Polonnaruwa, Dambulla, Sigirya en Kandy
 • Bezoek drie nationale parken om wild te spotten: Minneriya, Wasgamuwa en Udawalawe
 • Bezoek aan de Engelse hill stations in Nuwara Eliya
 • Bijzondere treinreis door de theeplantages
 • Ontspannen strandafsluiting aan de Indische Oceaan
 • Mogelijkheid voor een dolfijnen- en walvissafari in Ahangama
 • Eigen Nederlandssprekende reisbegeleiding en Engelssprekende gids

Route en kaart

Routekaart Rondreis Sri Lanka, 21 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Negombo
 3. Negombo - Anuradhapura, fietstocht
 4. Anuradhapura, excursie Mihintale - Thanthirimale - Jaffna
 5. Jaffna, eilandenexcursie per boot naar Delft Island en Nagadeepa
 6. Jaffna
 7. Jaffna - Nanthikadal Lagoon - Trincomalee
 8. Trincomalee, excursie Hot Well Springs en Koneshwaram Tempel
 9. Trincomalee, optionele excursie Pigeon Island
 10. Trincomalee - Dambulla tempel - Minneriya NP - Polonnaruwa
 11. Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Sigiriya
 12. Polonnaruwa - Wasgamuwa nationaal park
 13. Wasgamuwa NP - Knuckles Mountain Range - Kandy
 14. Kandy
 15. Kandy - Peradeniya botanische tuinen - Nuwara Eliya
 16. Nuwara Eliya - optionele excursie Horton Plains - treinrit naar Ella - Udawalawe nationaal park, kampeerovernachting
 17. Udawalawe NP, kampeerovernachting
 18. Udawalawe NP - Ahangama
 19. Ahangama
 20. Ahangama, bezoek Galle - Colombo
 21. Colombo - Amsterdam

Reisbeschrijving

Stoepa’s en tempels in de koningsstad Anuradhapura

Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo
Dag 3 Negombo - Anuradhapura
Dag 4 Anuradhapura, excursie Mihintale - Thanthirimale - Jaffna

Zodra je voet aan wal zet word je meteen begroet door een heerlijke temperatuur. In ongeveer een half uur rijden we van de luchthaven naar de kustplaats Negombo, waar we onze eerste nacht in Sri Lanka zullen verblijven. Tijdens een bezoek aan de vismarkt maken we voor het eerst kennis met het lokale leven van de locals. Je zintuigen worden hier op scherp gezet en je staat meteen middenin de lokale bedrijvigheid.

In Anuradhapura vind je prachtig gedecoreerde ruïnes, gigantische stoepa’s en de heilige Sri Maha Bodhi boom. Dit is een heilige vijgenboom die gegroeid zou zijn uit een zaadje van de Bodhiboom, waaronder de Boeddha tot verlichting kwam. De boom werd in 288 v. Chr. geplant en is daarmee de oudste levende boom ter wereld gepland door mensenhanden. De fiets is het vervoersmiddel bij uitstek om de verschillende tempels en ruïnes te bezoeken.

Anuradhapura Sri Lanka Djoser De volgende dag, rijdend door het mooie binnenland langs vele kokospalmen, maken we een excursie naar Mihintale. Mihintale is het heiligdom waar Mahinda, de zoon van de legendarische Indiase keizer Ashoka, het boeddhisme verkondigde aan de koning van Anuradhapura. Bezoek de tempel of beklim de rots voor een prachtig uitzicht over de omgeving. We vervolgen onze weg naar Jaffna. Onderweg bezoeken we het oude dorpje Thanthirmale, waar je een Boeddhistische tempel, gelegen tussen rotsen en ruines kunt bezoeken. Ook maken we een stop bij het heiligdom van 'Onze Lieve Vrouw van Madhu'. Met een geschiedenis die meer dan 400 jaar teruggaat, is dit de belangrijkste religieuze plaats en een bedevaartsoord voor katholieken. 

Reis naar het onontdekte noorden: Jaffna

Dag 5 Jaffna, excursie per boot naar Delft Island en Nagadeepa Island
Dag 6 Jaffna

Hindoe tempel Jaffna Sri LankaJaffna heeft een roemruchte historie. Tijdens de koloniale periode was deze belangrijke havenstad eerst in handen van de Portugezen, daarna van de Nederlanders en tenslotte van de Engelsen. Allen hebben ze hun sporen nagelaten. Een bezoek aan het 'Dutch Fort' is meer dan de moeite waard. Ook maken we een excursie naar een aantal eilanden in de omgeving. De acht belangrijkste eilanden werden tijdens de koloniale periode vernoemd naar Nederlandse steden, maar inmiddels hebben ze hun inheemse naam weer terug, op Delft eiland na. De meeste inwoners van Jaffna zijn Tamils of hindoe. Er zijn dan ook tal van Hindoetempels te bezichtigen, waaronder de beroemde Nallur Kovil. Jaffna vormde het bloedige toneel van de dertig jaar durende burgeroorlog tussen de Tamil en de Singalezen. De hevige strijd eindigde pas in 2009 op het slagveld nabij de Nanthikadal Lagune. Sindsdien ontwikkelt het toerisme zich sterk in deze streek. En terecht! Want er is genoeg te zien en te beleven.

Ontdek de onderwaterwereld in Trincomalee

Dag 7 Jaffna - Nanthikadal Lagune - Trincomalee
Dag 8 Trincomalee, excursie Hot Well Springs en Koneshwaram Tempel
Dag 9 Trincomalee, optionele excursie Pigeon Island

Trincomalee strand Sri Lanka DjoserIn de havenstad Trincomalee kun je prima ontspannen. Of je nu onder een palmboom een boek wilt lezen, wilt zien hoe de vissers hun netten binnenhalen , de onderwaterwereld wil verkennen tijdens het snorkelen of gaat zwemmen, de heerlijke stranden nodigen uit om tot rust te komen. De Hot Well Springs is een plaats waar de locals komen voor ontspanning. Voor de cultuurliefhebbers wordt er een excursie georganiseerd naar de vrolijk gekleurde Hindoeïstische Koneshwaram Tempel, waar tal van Godheidbeeldjes en een gigantische gouden beeld van Shiva het heiligdom versieren. Door de unieke ligging op een Swamirots heb je een prachtig uitzicht op zee. Vanuit Trincomalee kun je een excursie maken naar Pigeon Eiland (mei t/m oktober). Hier kun je snorkelen en genieten van de mooie onderwaterwereld. Van mei tot oktober behoort ook een dolfijnen- of walvisexcursie tot de mogelijkheden

De mooiste ruïnes van Sri Lanka

Dag 10 Trincomalee - Dambulla tempel - Minneriya nationaal park - Polonnaruwa
Dag 11 Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Sigiriya
Dag 12 Polonnaruwa - Wasgamuwa nationaal park

Dambulla Boeddhas Sri LankaVanuit Trincomalee reizen we verder naar Polonnaruwa. Onderweg stoppen we bij de rotstempels van Dambulla, die verscholen liggen achter een kitscherige tempel met een gigantisch gouden Boeddhabeeld. Dit is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka. In vijf grotten bevinden zich oude Boeddhabeelden en historische kunstwerken met beeltenissen van Boeddha’s leven. Bijna elke centimeter van de rotswanden is prachtig beschilderd door ijverige monniken. Op het terrein bevindt zich ook een Boeddhistisch klooster uit de 3e en 2e eeuw v. Chr. dat nog in gebruik is. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

We rijden verder naar het Minneriya nationaal park, waar je een safari kunt maken om olifanten in het wild te zien. Van juli tot oktober komen hier grote troepen olifanten samen, omdat het water in de andere nationale parken opraakt. Nergens anders ter wereld komen zoveel Aziatische olifanten tegelijkertijd samen als dan. Maar je ziet er ook vaak herten, apen en een gigantische hoeveelheid vogels.

Pollownarua Sri LankaPollonaruwa is ook onderdeel van de culturele driehoek van Sri Lanka. Deze stad nam in de 10e euw de status van hoofdstad over van Anuradhapura. Een leuke manier om het groene park te verkennen is op de fiets. Cultuurliefhebbers kunnen eeuwenoude overblijfselen uit lang vervlogen tijden bewonderen. Je vergaapt je aan de immens grote Boeddhabeelden met levensechte gezichtsuitdrukkingen, die kunstig uit steen zijn uitgehouwen. De stad ligt aan één van de grootste tanks (kunstmatig aangelegde meren) van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs, waarmee de moessonregens worden opgevangen en als irrigatieopslag wordt gebruikt. Net als in Anuradhapura is ook hier de fiets de beste manier om het gebied te verkennen. Het gebruik van de fiets is bij de reissom inbegrepen. 

Sigiriya Sri Lanka Ruine Djoser Vanuit Pollonaruwa kun je een excursie maken naar Sigiriya, waar een enorme rots loodrecht uit het landschap oprijst. De rots wordt omringd door mooi aangelegde tuinen. Dit was de plaats van het verborgen koninkrijk van koning Kassapa. Er zijn nu nog enkele ruïnes, wereldberoemde fresco’s en een spiegelmuur van over. Het is een pittige wandeling omhoog, voornamelijk via trappen, maar het waanzinnige uitzicht maken het zeker de moeite waard.

Vanuit Polonnaruwa rijden we naar Wasgamuwa nationaal park. Dit prachtige park heeft unieke flora en fauna en een indrukwekkende populatie aan olifanten, beren, vogels en amfibieën. Je vindt er ook historische bassins, tempels en ruïnes.

Bezoek de wereldberoemde Tempel van de Tand

Dag 13 Wasgamuwa NP - Knuckles Mountain Range - Kandy
Dag 14 Kandy
Dag 15 Kandy - Nuwara Eliya

We maken een mooie wandeling door het prachtige berglandschap van de Knuckles Mountain Range. We wandelen door dichtbegroeid bos en langs weelderige theeplantages en oogstrelende rijstterrassen. Daarna reizen we door naar Kandy, een prachtige stad met een idyllische ligging aan een meer. 

Tempel van de tandIn Kandy kun je de tempel bezoeken waar de tand van Boeddha ligt. Er is twee keer per dag een ceremonie, waarbij de tand in een glinsterend relikwie aan het publiek wordt getoond. Gelovigen offeren kilo's aan bloemen om de tand te eren. Heel bijzonder om te zien. We maken ook een uitstapje naar de koninklijke Botanische Tuinen in Peradeniya. ’s Avonds kun je een traditionele dansvoorstelling bijwonen met vuurdansers.

Op weg naar Nuwara Eliya zie je hoe het landschap drastisch verandert van tropische jungle met palmbomen naar de koele heuvelachtige hooglanden met theeplantages. Bij aankomst wordt duidelijk waarom Nuwara Eliya ook wel 'Little England' wordt genoemd. De gebouwen zorgen voor een typisch Engelse sfeer. Het beste voorbeeld hiervan is het roodgeschilderde postkantoor. Nuwara Eliya ligt in een bergachtig gebied op ruim 2.000 meter waardoor het er een stuk frisser is dan in de rest van het land. Tijdens de koloniale periode kwamen de Engelsen hier daarom vaak naartoe om verkoeling te zoeken. 

Thee plukker Sir lanka Djoser

In deze periode werden er ook veel theeplantages aangelegd. Sri Lanka is ook nu nog steeds één van de grootste theeproducenten ter wereld. Je kunt een mooie wandeling langs de theeplantages maken en dames in gekleurde sari's thee zien plukken. We kunnen onderweg ook stoppen bij een theefabriek om meer te leren over het productieproces en natuurlijk om een heerlijk kopje verse Ceylonthee te proeven

Op zoek naar wildlife in Udawalawe nationaal park

Dag 16 Nuwara Eliya, treinrit naar Ella - Udawalawe nationaal park, kampeerovernachting
Dag 17 Udawalawe NP, kampeerovernachting

Vroege vogels kunnen een wandeling maken over Horton Plains naar World's End. Een mooi wandeling langs heide en door het bos. Aan het eind van de wandeling kom je bij een afgrond van ongeveer 700 meter en word je beloond met een prachtig uitzicht over het laagland van Sri Lanka.

Olifanten Spotten Sri Lanka Djoser Tijdens de treinreis naar Ella word je getrakteerd op de meest prachtige panoramische vergezichten. Een unieke belevenis! Vanuit Ella reizen we verder naar het Udawalawe nationaal park. In dit park leven ongeveer 500 olifanten. Daarmee is het één van de beste plekken in Sri Lanka om olifanten te spotten In het park leven ook krokodillen, vossen, luipaarden, verschillende vogelsoorten en meer dan dertig soorten slangen. Een klein stukje Afrika in Azië. Een safari door het park is echt een aanrader!

We overnachten nabij het nationaal park in de natuur. Je slaapt hier in een tent met eigen sanitair. 's Avonds trakteert onze vriendelijke gastheer op een heerlijke maaltijd. Ook voor het ontbijt wordt gezorgd.

Historische bezienswaardigheden in Galle

Dag 18 Udawalawe NP - Ahangama
Dag 19 Ahangama
Dag 20 Ahangama - Galle - Colombo
Dag 21 Colombo - Amsterdam

We reizen verder naar de zuidkust van het eiland en verblijven in Ahangama. De voor velen lang gekoesterde wens om dolfijnen en walvissen te spotten kan hier in vervulling gaan tijdens een dolfijn- en walvissafari (december - april). Maar je kunt ook heerlijk luieren bij het zwembad van het hotel of op het strand.

Voordat we naar Colombo rijden bezoeken we eerst Galle. De wijk Fort, die ommuurd wordt door het oude fort, heeft leuke smalle straatjes waar gezellige koffiebarretjes, kunst- en antiekwinkeltjes zijn gevestigd. Ook kom je hier volop historisch erfgoed uit de VOC-periode tegen, zoals de oude Nederlandse kerk, de specerijenwarenhuizen, een vuurtoren en het ziekenhuis.

Colombo Sri lanka Straatbeeld Djoser De reis eindigt in de hoofdstad van het land, Colombo. In moderne warenhuizen koop je voor een prikje een nieuwe garderobe en op de moderne boulevard kun je flaneren langs de luxehotels. Leuke souvenirs vind je op de levendige markt in Pettah. En natuurlijk laat je op de laatste avond je zintuigen nog één keer strelen met een verrassend gerecht uit de heerlijke Sri Lankaanse keuken.


Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Er is voldoende ruimte voor eigen initiatief, wanneer je er liever zelf op uittrekt. De reisbegeleiding zal je met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan het gebeuren dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaat of aangepast wordt.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 jul - 27 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
15 jul - 03 aug
i

20-daagse reis

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
01 sep - 21 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
15 sep - 05 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
06 okt - 26 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
27 okt - 16 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
16 nov - 06 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
14 dec - 03 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 jan - 31 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
01 feb - 21 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
15 feb - 07 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
08 mrt - 28 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

U vliegt met Emirates

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
10 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt in Jaffna, Wasgamuwa, Udawalawe en Ahangama
 • Excursie naar Mihintale
 • Fietsen in Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Eilandenexcursie per boot naar Delft Island en Nagadeepa
 • Bezoek aan Nanthikadal Lagoon
 • Vervoer naar Hot Well Springs en Koneshwaram Tempel
 • Bezoek aan de rotstempels in Dambulla
 • Wandeling Knuckles Mountain Range
 • Spectaculaire treinrit door de theeplantages naar Ella
 • Twee kampeerovernachtingen nabij Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachtingen
 • Bezoek aan Galle

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt vanaf € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Sri Lanka, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Erg genoten van onze trip naar Sri Lanka! Het programma was erg divers en een goede afwisseling van cultuur en natuur. Er kwamen wel veel kosten nog boven op waarbij er geen alternatief was voor optionele excursies/restaurants etc. Hierdoor viel de reis duurder uit dan gepland. Maar het geld waard!

  8,0

 • Een bijzondere rondreis met afwisselend cultuur en natuur. Een vol programma, maar gelukkig tussendoor wat dagen om te ontspannen. Thila onze lokale gids, heeft ons veel geleerd over zijn land. En door zijn netwerk hebben we bijzondere momenten meegemaakt bij en met de lokale bevolking.

  8,0

 • Goed georganiseerde reis. Fijne groep en een geweldige reisleider en lokale gids. De hotels waren uitstekend. Een nadeel was dat wij s' morgens om 5.00 lokale tijd aankwamen en dat het hotel de kamers nog niet klaar had. Daarom werd er een vismarkt bezocht. Niet echt handig i.v.m vermoeidheid.

  10,0

 • Net terug van de rondreis Sri Lanka en als het kon, ging ik zo nog een keer. Voor ieder wat wils: Uitgestrekte natuur, prachtige restanten van koninkrijken en kolonisators, mooie tempelcomplexen en relaxen aan de kust. Fijne reisbegeleiding, Deva en Roland, en prima hotels en lekker eten. Top.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Sri Lanka overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. Bij de hotels die centraal gelegen zijn, kun je gemakkelijk het centrum te voet bezoeken. Bij de hotels die wat meer afgelegen liggen, kun je gebruik maken van een tuktuk om in het centrum te komen.

Udawalawe Sri Lanka AccommodatieIn het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie. We maken gebruik van verschillende campsites, hieronder vind je een tweetal voorbeelden.
 
Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Negombo Beacon Beach Hotel
Anuradhapura Heritage Hotel
Jaffna Tilko Jaffna City Hotel
Trincomalee Anantamaa Hotel of Pigeon Island Resort
Polonnaruwa Sudu Araliya Hotel
Kandy Casamara Hotel
Nuwara Eliya Windsor Hotel
Udawalawe NP Athgira River Camp of Big Game Camp
Ahangama Hotel Insight
Colombo Wonder Hotel Colombo


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • sri Lanka accommodatie overnachting rondreis Djoser

  We overnachten in safaritenten vlakbij Udawalawe nationaal park

 • Udawalawe National Park Sri Lanka
 • Athgira Udawalawe Sri Lanka Kok

  Geniet van een heerlijk inclusief ontbijt en diner in Udawalawe NP

 • Sri lanka accommodatie overnachting Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

  Alle hotelkamers beschikken over een eigen douche en toilet

 • Heritage Hotel Anuradhapura Sri Lanka
 • Hotel Sri Lanka
 • Pollonaruwa Hotel Sri Lanka

  Het hotel in Pollonaruwa ligt dicht bij de oevers van het Parakrama Reservoir

 • Hotelkamer Pollonaruwa
 • Zwembad Hotel Pollonaruwa

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20 - 15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Colombo

  Vertrek

  18:35 - 05:20*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Colombo - Istanbul

  Vertrek

  06:50 - 12:45

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:05 - 16:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

De comfortabele bus, die we de hele reis ter beschikking hebben, is voorzien van airconditioning. Omdat de afstanden niet groot zijn kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan vijf à zes uur onderweg, exclusief stops.

Voor het stukje tussen Nuwara Eliya en Ella reizen we met de trein, deze rit wordt geroemd vanwege de schitterende panoramische vergezichten over de theeplantages. We reizen 2e of 3e klas tussen de locals, afhankelijk van de beschikbaarheid.

In de verschillende dorpen en steden kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen (Anuradhapura en Polonnaruwa) mogelijk om op de fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.  

 • Turkish Airlines vliegtuig
 • Sri Lanka rondreis bus vervoersmiddel Djoser

  We reizen in onze eigen comfortabele bus

 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Treinreis naar Ella Sri Lanka

  We maken een prachtige treinreis naar Ella

 • Jeep Udawalawa Sri Lanka

  Ga per jeep op safari om wild te spotten

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt in Jaffna, Wasgamuwa, Udawalawe en Ahangama
 • Excursie naar Mihintale
 • Fietsen in Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Eilandenexcursie per boot naar Delft Island en Nagadeepa
 • Bezoek aan Nanthikadal Lagoon
 • Vervoer naar Hot Well Springs en Koneshwaram Tempel
 • Bezoek aan de rotstempels in Dambulla
 • Wandeling Knuckles Mountain Range
 • Spectaculaire treinrit door de theeplantages naar Ella
 • Twee kampeerovernachtingen nabij Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachtingen
 • Bezoek aan Galle

Excursies

Tempel van de Tand Kandy Sri LankaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één kan uren rondstruinen in de botanische tuinen van Peradeniya, de ander kiest voor een indrukwekkende wandeling op de Horton Plains. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is. Ook de kosten voor de jeeps tijdens de safari's zijn niet inbegrepen.

Tijdens deze reis door Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • We bezoeken Mihinthale, een boeddhistische tempel met een prachtig uitzicht
 • Eilandenexcursie per boot naar Delft Island en Nagadeepa
 • Fietsen door de oude koningsstad Anuradhapura
 • Een bezoek aan de mooiste ruïnes en tempels van Polonnaruwa per fiets
 • Een bezoek aan Nanthikadal Lagoon
 • We mengen ons tussen de locals tijdens een bezoek aan Hot Well Springs, dé plek om een warm bad te nemen
 • Een bezoek aan de Koneshwaram Tempel, een kleurrijke Hindoetempel gelegen aan de oceaan
 • Bezoek aan de prachtige boeddhabeelden en fresco's in de rotstempels in Dambulla
 • Een wandeling door Knuckles Mountain Range, een uniek natuurgebied in het hoogland van Centraal Sri Lanka
 • Een wandeling door de botanische tuinen in Peradeniya
 • We reizen terug in de tijd tijdens een bezoek aan het oude havenstadje Galle


Ter plaatse zijn er nog meer mogelijkheden, zoals:

 • Een excursie naar Pigeon Island (mei t/m oktober)
 • Wandeling over Horton Plains naar World's End 
 • Bezoek de de gigantische rots Sigirya vanuit Pollonaruwa
 • Spot olifanten in het wild tijdens een safari in Minneriya, Wasgamuwa en Udawalawe nationaal park
 • Een dolfijnen- en walvissafari vanuit Ahangama (december tot april)

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: je dient voor vertrek een elektronisch visum (ETA) aan te vragen via deze website. Het visum is 6 maanden geldig, waarbij je maximaal 30 dagen aaneengesloten in Sri Lanka mag blijven. De kosten bedragen USD 50,- per persoon (wijzigingen voorbehouden). We raden aan om voor de aanvraag Google Chrome of Microsoft Edge te gebruiken. Raadpleeg indien nodig de invulhulp in je Mijn Djoser account bij het kopje 'Visum & Reisdocumenten'.

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). De koersen fluctueren constant, dus kijk voor een actuele koers op oanda.com.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro's of dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt een bedrag van ca. € 500,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 60,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens deze reis zijn niet inbegrepen, behalve tijdens het verblijf in het tentenkamp in het Udawalawe nationaal park. Hier wordt voor een heerlijk diner en ontbijt gezorgd.

Verder ben je vrij om te bepalen wat, waar en wanneer je eet. De reisbegeleider kan je adviseren over gezellige restaurants, waar het eten lekker en goed is. Tijdens deze reis zijn er echter niet in alle plaatsen veel mogelijkheden om uit eten te gaan, maar alle hotels hebben een eigen restaurant.

Gerecht Sri LankaHet ontbijt in de hotels is goed en gevarieerd. Van toast en eieren tot een echt Sri Lankaans ontbijt met rijst. Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosrasp. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker eenmaal zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

NB: Veel hotels in Sri Lanka organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner, al dan niet met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt ter plaatse een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 50,- per persoon per diner.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt vanaf € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt, zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer.

Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35° C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27° C.

Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om te reizen door Sri Lanka?

Eigenlijk is het hele jaar door goed. Tijdens elke reis krijg je zowel zon als tropische regenbuien, die vaak als verfrissend worden ervaren. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. Vanwege de hoge ligging kan het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk afkoelen, ook in de zomer. 

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

In Sri Lanka maken we gebruik van onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. Dit biedt de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen voor een fotostop, een mooi dorp of een sanitaire stop. Door de beperkte grootte van dit eiland zijn de reisdagen relatief kort en kun je volop genieten van het mooie landschap. Met de trein leggen we een van de mooiste spoortrajecten af van Sri Lanka, van Nuwara Eliya naar Ella.

In de verschillende dorpen en steden kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen mogelijk om op een gehuurde fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.

Hoe zijn de accommodaties in Sri Lanka?

Tijdens onze reizen maken we gebruik van goede middenklasse hotels. In de steden verblijven we waar mogelijk in centraal gelegen hotels, zodat je eenvoudig op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken. Buiten de steden verblijven we vaak op idyllische plekjes. Een aantal hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik.

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Het is niet nodig om voor deze reis een klamboe mee te nemen. Deze zijn, daar waar nodig, aanwezig in de hotels. Het wordt wel aangeraden om een muggenwerend middel met deet mee te nemen en je tegen de avond te kleden in lange broeken en shirts met lange mouwen.

Heb ik een visum nodig?

Voor Sri Lanka heb je een e-visum (ETA) nodig. De kosten bedragen 35 USD per persoon en vraag je voor vertrek aan via deze link.

Kan ik de was laten doen?

Ja, vrijwel alle hotels bieden de mogelijkheid om kleding te laten wassen. Houdt hier dus rekening mee met het inpakken van je tas.

Wat houdt een reis tijdens het Peraherafestival in?

In augustus vindt het jaarlijkse Peraherafestival plaats in Kandy. Dit gaat gepaard met dans en optochten. Indien je reist tijdens het Peraherafestival, houdt dit in dat je op het moment dat het festival plaatsvindt, in Kandy verblijft. Je bent vrij om dit festival al dan niet te bezoeken. Houd er rekening mee dat het in Kandy drukker kan zijn dan gebruikelijk.

Waarom reizen we tijdens de treinreis 2e of 3e klas?

De zitplaatsen in de 1e klasse zijn slechts beperkt en niet voor groepen te boeken. Om die reden reizen we 2e of 3e klas. Voor deze klasses zijn beperkt stoelreserveringen mogelijk.

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Sri Lanka?

In onze zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur later dan in Nederland en België. In de wintertijd is het tijdsverschil 4,5 uur.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

We raden aan te reizen met een zachte reistas/koffer en het gewicht te beperken tot maximaal 15 kilo voor deze rondreis. In veel hotels en plaatsen zijn mogelijkheden om tussendoor te wassen.

Zijn er wandelmogelijkheden tijdens de reis door Sri Lanka?

In Sri Lanka zijn voldoende mogelijkheden om de omgeving te voet te verkennen. Bij Mihintale, Sigiriya en Dambulla kun je een rots beklimmen. Tijdens de klim heb je spectaculaire uitzichten over het land. Ook bij Knuckles Mountain Range kun je mooie wandelingen maken. Vanuit Nuwara Eliya is een facultatieve excursie mogelijk naar Horton Plains waar je een prachtige, maar pittige wandeling kunt maken.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Sri Lanka

Bekijk alle reisblogs over Sri Lanka