Safarireis Sri Lanka

Safarireis Sri Lanka

Paradijs voor de natuurliefhebber

16 dagen

Sri Lanka beschikt over prachtige goed beschermde nationale parken met een verrassende diverse flora en fauna. Door haar geïsoleerde ligging kent het bijzondere inheemse soorten. Nergens in Azië is de biodiversiteit zo groot als in Sri Lanka. Voor de natuurliefhebber en vogelaar is het exotische eiland een waar paradijs. Bij deze reis bezoeken we de beste nationale parken, maar hebben ook oog voor een aantal culturele bezienswaardigheden.

Van:
Aan:


Routekaart Safarireis Sri Lanka, 16 dagen

 • 16-01-2021 Amsterdam - Colombo
 • 17-01-2021 aankomst Colombo - Negombo
 • 18-01-2021 Negombo - Wilpattu nationaal park
 • 19-01-2021 Wilpattu NP, volle dag safari
 • 20-01-2021 Wilpattu NP - Habarana
 • 21-01-2021 Habarana - Polonnaruwa - Minneriya nationaal park, 'gamedrive' - Habarana
 • 22-01-2021 Habarana - Sigiriya - Kandy
 • 23-01-2021 Kandy, wandeling Knuckles Mountain Range
 • 24-01-2021 Kandy - trein naar Nuwara Eliya
 • 25-01-2021 Nuwara Eliya, wandeling Horton Plains - Sinharaja
 • 26-01-2021 Sinharaja - wandeling Sinharaja regenwoud - Sinharaja (Kalawana)
 • 27-01-2021 Sinharaja - Yala National Park, 'gamedrive'
 • 28-01-2021 Yala NP, 'gamedrive' - Anhangama
 • 29-01-2021 Anhangama
 • 30-01-2021 Anhangama, optionele walvisexcursie Mirissa
 • 31-01-2021 Anhangama - Colombo - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Wilpattu nationaal park

Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo
Dag 3 Negombo - Anawilundawa Ramsar wetland - Wilpattu nationaal park
Dag 4 Wilpattu, 'gamedrive'
Dag 5 Wilpattu - Habarana

Na aankomst in Sri Lanka nemen we gelijk een kijkje in het dagelijkse leven en brengen we een bezoek aan de vismarkt. We verblijven in Negombo in een hotel aan het strand. De volgende dag reizen we verder naar Wilpattu, Sri Lanka’s grootste park. Onderweg bezoeken we Anawilundawa Ramsar wetland, dat bestaat uit een aantal voor irrigatie aangelegde meren. De plek is een belangrijke foerageplaats voor trekvogels en lokale vogelsoorten.

Sri Lanka Wilpattu tented campBij aankomst in Wilpattu overnachten we in sfeervolle safaritenten. De volgende dag maken we met jeeps een volle dag safari in het park. Qua landschap is dit Sri Lanka’s mooiste park. Grote meren, dichte bossen, savanne en moerasgebieden wisselen elkaar af. We gaan op zoek naar wilde zwijnen, buffels, herten, krokodillen en mangoesten. De bekendste maar schuwste bewoners zijn de luipaarden en lippenberen (ook wel bekend als baloehs).

We vervolgen onze reis naar Habarana. 


Rotsfort Sigiriya, Minneriya nationaal park


Dag 6 Habarana - Polonnarawu - Safari in Minneriya nationaal park
Dag 7 Habarana, bezoek Sigiriya - Kandy

Sri Lanka Minneriya jeep

Na het ontbijt maken we een fietstocht naar Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka uit de 11e en 12e eeuw. Onderzoek onder andere de ruïnes van het koninklijk paleis, diverse uit rots gehouwen Boeddhabeelden en verschillende tempels. 

Na de lunch stappen we over in jeeps voor een safari in Minneriya nationaal park. Over hobbelige wegen door dichte bossen komen we in het open veld. Ongetwijfeld zien we hier flinke kuddes grazende olifanten, soms wel 100 bij elkaar, lokaal The Gathering genoemd. Een idyllisch gezicht! Fel gekleurde bijeneters, visarenden, reigers, ooievaars en andere bijzondere vogelsoorten doen ons al snel grijpen naar de verrekijkers. Het park kent maar liefst 160 vogelsoorten.

Op een hoog rotsplateau bouwde koning Kashyapa zijn onneembare Syigirya leeuwenvesting. IJzeren trappen voeren je langs een fikse afgrond naar boven. Onderweg passeer je de in 4e eeuw aangebrachte prachtige fresco's. De klim wordt beloond met een spectaculair uitzicht op de groene omgeving. 

We verlaten Habarana en reizen verder naar Kandy. 


Kandy, Knuckles Mountains & Horton Plains

Dag 8 Kandy, wandeling Knuckles Mountains
Dag 9 Kandy - trein naar Nuwara Eliya
Dag 10 Nuwara Eliya, wandeling Horton Plains - Sinharaja

In de koelte van de ochtend verkennen we te voet de Knuckles Mountain range. Onze wandeling voert door een dicht bos, langs riviertjes en klaterende watervallen. De uitzichten op de bergen zijn ronduit spectaculair. Veel plantensoorten in deze omgeving zijn endemisch. Prachtig gekleurde vliegvangers, parkieten, bulbuls en kuifbaardvogels trekken je aandacht.

In Kandy is de Tempel van de Tand de belangrijkste boeddhistische tempel van het land. Hier wordt een belangrijk relikwie, een tand van Boeddha, op ceremoniële wijze dagelijks aan gelovigen getoond. We bezoeken dit complex in de ochtend, daarna laten we ons afzetten op het treinstation. Zodra je je hand uit het treinraampje steekt voel je naarmate we verder stijgen dat de warmte van het laagland wordt verdrongen door koelere berglucht. De treinrit naar Nuwara Eliya voert door felgroene theeplantages, waar vrouwen in kleurrijke sari’s de manden op hun rug vullen met theeblaadjes. Op de stationnetjes waar we stoppen lijkt de tijd te hebben stil gestaan en is van alles te zien.

Sri Lanka Horton Plains Baker FallsMinibusjes brengen ons de volgende dag naar de Horton Plains. Een gebied dat doorkruist wordt door enkele grote rivieren. Typisch voor dit park zijn grote groepen Sambarherten die ogenschijnlijk ongestoord grazen. Onze wandeling voert naar een bekend viewpoint World’s End en langs de Baker waterval. Onze gids wijst ons op vogelsoorten die niet alleen inheems zijn, maar waarvan sommige uitsluitend hier voorkomen.


Yala nationaal park & Sinharaja regenwoud


Dag 11 Wandeling Sinharaja regenwoud
Dag 12 Yala nationaal park, middag 'gamedrive' - Sinharaja (Kalawana)
Dag 13 Sinharaja - Yala, ochtend safari - Kartatagama - Ahangama

Sri Lanka Yala national park luipaard

Na een overnachting in Tissamaharama maken we ’s morgens nog een ‘gamedrive’ in dit mooie park. Het regenwoud van Sinharaja staat op de wereld erfgoed lijst. Dit is een heel andere vochtige omgeving met weelderige ondoordringbare bossen, rivieren en watervalletjes. Tijdens een wandeling gaan we op zoek naar de bewoners, waarbij we focussen op de endemische plantensoorten, de maar liefst 45 verschillende soorten reptielen, waaronder prachtig gekleurde boa’s, adders, agame’s en kameleons en bijzondere vogels. We sluiten onze ‘’hike’’ af met een duik bij een waterval. 

De echte ster van het dierenrijk, het luipaard, zie je het makkelijkst in Yala nationaal park. Als ware modellen poseren ze voor je camera en kijken je arrogant en onbevreesd aan. Het park dat bestaat uit droog bosland en enkele open vlakten vormt een habitat voor veel verschillende zoogdieren. Met onze jeeps doorkruisen we ‘s middags het park en kijken uit naar olifanten, sambar, wilde buffels, verschillende mangoesten, jakhalzen, civetkatten en brutale apen die zo uit Kiplings jungleboek lijken te zijn weggesprongen.

Voordat we doorreizen naar Ahangama, maken we nog een laatste gamedrive door het nationaal park.


Anhangama & walvissafari

Dag 14 Anhangama
Dag 15 Anhangama, optionele walvistocht
Dag 16 Anhangama - Colombo - Amsterdam

Na onze rondreis over het eiland is het goed toeven in een hotel aan het strand van Anhangama. Hier kan heerlijk worden geluierd of op eigen gelegenheid een uitstapje gemaakt worden naar het door de VOC gestichte Galle.

Walvis Sri LankaMaar ook in de Indische oceaan, die het eiland omringt, wemelt het van het dierenleven. Het plaatsje Mirissa is een goede uitvalplaats voor het spotten van verschillende zeezoogdieren. Optioneel kan hier een boottocht worden gemaakt. In de wateren rondom Sri Lanka komen veel verschillende dolfijnen voor. Met wat geluk spot je gewone dolfijnen, risso dolfijnen of springende tuimelaars. Nog meer indruk maakt echter een ontmoeting met de grootste reus uit de oceaan: de blauwe vinvis. In Anhangama hebben we nog een vrije dag, voordat we terug reizen terug naar Colombo voor de vlucht naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 dec - 19 dec
i
15-daagse reis

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 jan - 31 jan

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

30 jan - 14 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • 2 x diner tijdens verblijf in Wilpattu nationaal park
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelssprekende naturalist
 • Vervoer per airconditioned bus
 • 'Gamedrives' per jeeps volgens programma
 • Vogels spotten bij Anawilundawa Ramsar Wetland
 • Fietstocht nabij Pollonaruwa
 • Bezoek aan Sigirya
 • Entreegeld Wilpattu nationaal park
 • Entreegeld Minneriya nationaal park
 • Entreegeld Yala nationaal park
 • Entreegeld Sinharaja regenwoud

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 450,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel op loopafstand van het strand; de prijs is vanaf €57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze natuurrondreis door Sri Lanka overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. Bij de hotels die centraal gelegen zijn, kun je gemakkelijk het centrum te voet bezoeken. Bij de hotels die wat meer afgelegen liggen, kun je gebruik maken van een taxi om in het centrum te komen.

In het afgelegen Wilpattu nationaal park overnachten we in een tentenkamp. Je safaritent is voorzien van een normaal bed en een sanitair gedeelte. Boven het bed hangt een klamboe. Vanwege de afgelegen ligging van dit park is het ontbijt en diner inbegrepen bij deze accommodatie.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Negombo Beacon Beach Hotel
Wilpattu NP Big Game Camp
Habarana Joes Habarana Hotel
Kandy Hotel Casamara
Nuwara Eliya Oakray Summer Hill Breeze
Kalawana Blue Magpie Hotel
Tissamaharama Chandrika Hotel
Anhangama Insight Resort


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 450,-.

 • Udawalawe nationaal park Sri Lanka

  We verblijven in safaritenten in Udawalawe nationaal park

 • Udawalawe nationaal park kok

  In Udawalawe NP is ontbijt en diner inbegrepen

 • Joes Habarana Hotel kamer Sri Lanka
 • Joes Habarana Hotel zwembad Sri Lanka

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

 • Hotel Hilltop kamer Kany Sri Lanka
 • Sri Lanka Nuwara Eliya
 • Ontbijtzaal Sri Lanka Oak Summer Hill Breeze

  Ontbijt is inbegrepen

 • Thilanka Hotel kamer Kandy Sri Lanka

  Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Hotel Chandrika hotel Tissamaharama Sri Lanka

  Het hotel in Tissamaharama is een perfecte uitvalsbasis voor een safari

 • Hotel Chandrika kamer Tissamaharama Sri Lanka
 • Insight Resort zwembad Ahangama Sri Lanka

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  14:30

  Aankomst

  00:10*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Colombo

  Vertrek

  02:35

  Aankomst

  08:25

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Colombo - Dubai

  Vertrek

  09:55

  Aankomst

  13:00

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  20:00

* aankomst volgende dag

Tussen Amsterdam en Dubai vlieg je met de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het toestel beschikt over twee verdiepingen. Vluchtnummer EK147 en EK148 zullen worden uitgevoerd door deze gigantische dubbeldekker.

Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen met een comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning. Omdat de afstanden niet groot zijn, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. In de nationale parken worden de ‘gamedrive’s uitgevoerd met jeeps. Afhankelijk van de grootte deel je een voertuig met 4 of maximaal 6 personen. Rondom heb je goed zicht op de omgeving om wild te observeren en te fotograferen.

Het traject van Kandy naar Nuwara Eliya overbruggen we met de trein. Een prachtig traject door een mooi berglandschap met uitzicht op de vele theeplantages. Bij Pollonaruwa stappen we op de fiets. De afstanden zijn niet groot en op die manier kunnen we makkelijk afstappen voor een foto.

 • Sri Lanka Emirates luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  We reizen in onze eigen comfortabele bus

 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka trein vervoersmiddel rondreis Djoser

  De treinreis van Nuwara Eliya naar Ella is spectaculair

 • Per jeep maken we verschillende gamedrives

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • 2 x diner tijdens verblijf in Wilpattu nationaal park
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelssprekende naturalist
 • Vervoer per airconditioned bus
 • 'Gamedrives' per jeeps volgens programma
 • Vogels spotten bij Anawilundawa Ramsar Wetland
 • Fietstocht nabij Pollonaruwa
 • Bezoek aan Sigirya
 • Entreegeld Wilpattu nationaal park
 • Entreegeld Minneriya nationaal park
 • Entreegeld Yala nationaal park
 • Entreegeld Sinharaja regenwoud

Excursies

Tempel van de Tand KandyBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of wandelt graag door leuke wijkjes om het dagelijks leven te ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens deze reis door Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een wandeling door Anawilundawa Ramsar Wetland, dé plek om vogels te spotten
 • Volledige dag (dag 3) safari met jeeps in Wilpattu nationaal park (inclusief entree park)
 • Fietstocht door de oude koningsstad Pollonaruwa
 • Bezoek aan Sigirya (dag 7) waar je de leeuwenrots kunt beklimmen
 • Halve dag (dag 6) safari met jeeps in Minneriya nationaal park (inclusief entree park)
 • Een middag (dag 12) én een ochtend (dag 13)  safari met jeeps in Yala nationaal park (inclusief entree park)
 • Begeleide wandeling (dag 11) met gids in Sinharaja regenwoud (inclusief entree park)
 • Wandeling door de Knuckles Mountains (dag 8) waar je kennis maakt met de spectaculaire diversiteit aan flora en fauna.

Vanuit Ahangama kun je een dolfijnen- en walvissafari maken (december tot april).

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: je dient een visum (ETA) voor vertrek online aan te vragen via deze website. De kosten voor het online visum bij een verblijf van 30 dagen of korter bedragen USD 35,- per persoon. 

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). Kijk voor een actuele koers op oanda.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro's of dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Eten in Sri Lanka In de reissom is op alle plekken het ontbijt inbegrepen. Tijdens het verblijf in het afgelegen Wilpattu nationale park zijn tevens de diners inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je vrij bent om te bepalen wat, waar en wanneer je eet. De reisbegeleider kan je adviseren over gezellige restaurants, waar het eten lekker en goed is. Houd er rekening mee dat tijdens deze reis op enkele plekken er niet veel mogelijkheden zijn, om uit eten te gaan. Alle hotels beschikken tevens over een eigen restaurant.

Het ontbijt in de hotels is goed en gevarieerd. Van toast en eieren tot een echt Sri Lankaans ontbijt met rijst. Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel op loopafstand van het strand; de prijs is vanaf €57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt, zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer.

Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11°C tot 35°C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27°C.

Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Tevens reist er een lokale Engelssprekende gids mee. Deze gids is bekend met de flora en fauna en vertelt over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Wat is de beste reistijd voor een safari in Sri Lanka?

Sri Lanka kent twee grote moessonseizoenen. Yala, in het zuidwesten, heerst tussen mei en juli. Er valt hier dan veel neerslag. Maha, de andere moessonperiode komt vooral voor in het noordoosten van het land. Dit is in de periode van november tot eind januari. Tijdens deze reis bezoeken we vooral het zuiden van Sri Lanka. De wintermaanden zijn dan ook de beste periode om de nationale parken te bezoeken.

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

Hoe zijn de accommodaties in Sri Lanka?

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Zijn er wandelmogelijkheden tijdens de reis?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Heb ik een visum nodig?

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Een interessante reis in een mooi land. Afwisselend programma. Goede reisleidster. Goede organisatie. Goede hotels. Alle programma-onderdelen waren de moeite waard. Het programma zat echter te vol voor de tijd die beschikbaar was. Vandaar het cijfer 7.

  7,0

  7,0
 • Met een gezellige groep enorm genoten van de afwisselende natuurreis in prachtig Sri Lanka. Frederieke was voor mij een van de beste reisbegeleiders die ik heb meegemaakt. Het is wel een intensieve reis, hoog tempo, 2 dagen langer maken of iets schrappen zou beter zijn.

  9,0

  9,0
 • In zeer intensieve en schitterende reis. Veel wandelingen en gamedrive. Heel veel vogels en dieren gezien en een glimp van een luipaard. Heel goede hotels en een heel leuk, sfeervol tentenkamp. Goede conditie is wel een pre. Wat een prachtig land met lieve mensen. De gids Frederique was fantastisch.

  8,0

  8,0
 • Van natuur tot cultuur, van dans tot tradities, van boeddha's tot hindoe tempels, van curry's tot Lion bier, van theeplantages tot rijstvelden, Sri Lanka heeft het allemaal. Parel in de Indische Oceaan.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige natuurreis met veel safari's en ook heel wat cultuur. Tijdens de safari's veel dieren gezien. Het is een reis met een erg vol programma, waardoor je weinig eigen tijd hebt. Maar je ziet dus wel alle hoogtepunten van Sri Lanka.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke natuur reis met bezoek aan de mooiste nationale parken van Sri Lanka
 • Alle 'gamedrives' per jeeps en entreegelden parken t.w.v. € 160,- inbegrepen
 • Leuke afwisseling tussen safari's per jeep, wandelingen en fietstochten
 • Comfortabele vluchten met Emirates Airlines
 • Eigen Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Meereizende lokale gids met veel kennis van flora en fauna
 • Unesco Werelderfgoed: Polonnaruwa, Sigirya en Kandy
 • Grote kans op het zien van luipaarden
   

Klantwaardering

8,0

Een interessante reis in een mooi land. Afwisselend programm...
Een interessante reis in een mooi land. Afwisselend programma. Goede reisleidster. Goede organisatie. Goede hotels. Alle programma-onderdelen waren de moeite waard. Het programma zat echter te vol voor de tijd die beschikbaar was. Vandaar het cijfer 7.

Anneke M. - 7,0
Met een gezellige groep enorm genoten van de afwisselende na...
Met een gezellige groep enorm genoten van de afwisselende natuurreis in prachtig Sri Lanka. Frederieke was voor mij een van de beste reisbegeleiders die ik heb meegemaakt. Het is wel een intensieve reis, hoog tempo, 2 dagen langer maken of iets schrappen zou beter zijn.

Jolanda J. - 9,0
In zeer intensieve en schitterende reis. Veel wandelingen en...
In zeer intensieve en schitterende reis. Veel wandelingen en gamedrive. Heel veel vogels en dieren gezien en een glimp van een luipaard. Heel goede hotels en een heel leuk, sfeervol tentenkamp. Goede conditie is wel een pre. Wat een prachtig land met lieve mensen. De gids Frederique was fantastisch.

Margo K. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Sri Lanka

Het weer in Sri Lanka

31°C

Terug naar boven