Transsiberië Express & Japan

Transsiberië Express & Japan 24 dagen

Deze 24-daagse rondreis met de Transsiberië Express is een unieke en bijzondere ervaring. De Transsiberië Express, ’s werelds langste spoorlijn en bedacht door tsaar Alexander III, voert je over bijna 9.000 kilometer dwars door Rusland. Van Moskou via Irkoetsk rij je naar Vladivostok om dan met de ferry via Zuid-Korea naar Japan te reizen. Wat is er mooier dan reizen over deze illustere lijn? Een avontuurlijke reis langs eeuwenoude bezienswaardigheden. Laat je meevoeren langs eindeloze toendra’s, eeuwenoude bossen en hoge bergketens. Ondertussen ontmoet je verschillende interessante culturen en eindig je in het bijzondere land van de rijzende zon.

Van:
Aan:


Routekaart Transsiberië Express & Japan, 24 dagen
 1. Amsterdam - Moskou
 2. Moskou
 3. trein Moskou - Irkoetsk
 4. treinreis
 5. treinreis
 6. treinreis
 7. aankomst Irkoetsk
 8. Irkoetsk, excursie Baikalmeer
 9. trein Irkoetsk - Vladivodstok
 10. treinreis
 11. treinreis
 12. treinreis
 13. aankomst Vladivodstok
 14. Vladivodstok - nachtferry naar Donghae
 15. aankomst Donghae - nachtferry naar Sakaiminato
 16. aankomst Sakaiminato - bus naar Hiroshima
 17. Hiroshima
 18. Hiroshima - Shinkansen naar Kyoto
 19. Kyoto
 20. Kyoto, excursie Nara en bezoek Fushima Inaritempel
 21. Kyoto - Shinkansen naar Tokyo
 22. Tokyo
 23. Tokyo
 24. Tokyo - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Moskou
Dag 1 Amsterdam - Moskou
Dag 2 Moskou

We arriveren met KLM in de hoofdstad van het voormalige Sovjetrijk. Het oudste deel van Moskou is nog steeds rijk aan historische gebouwen. Vooral binnen de verdedigingswerken, het Kremlin, liggen veel kerken en paleizen. De metro gebruiken we voor een rondrit om de pracht en praal van de stations te bekijken. In de Sovjettijd had Moskou door de grauwheid en de weidsheid een reputatie van ongezellig, maar in de laatste jaren is dit sterk veranderd. In het centrum is hard gewerkt: veel kerken zijn herbouwd of gerestaureerd, open plekken in de bebouwing zijn opgevuld en het Manegeplein is nu wandelgebied. Er zijn veel restaurants, trollies en kiosken waar je iets kunt eten of te drinken.

Rode plein Moskou Rusland DjoserEen eerste wandeling brengt je natuurlijk naar het fameuze Rode Plein, Krasnaja Plosjtsjad, de beroemdste plek van Moskou en de voormalige Sovjet-Unie. Het autovrije plein voor het Kremlin is in de laatste jaren sterk veranderd: een middeleeuws kerkje en een 18e-eeuwse poort zijn herbouwd en de gevel van het GOEM-warenhuis is van grauw grijs naar beige gezandstraald. Gebleven is nog steeds het Lenin-mausoleum met het geconserveerde lichaam van de vroegere Sovjetleider. Vergeet niet om de musea te bekijken met onschatbare kunst uit vele vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum heeft vooral 19e-eeuwse impressionisten, Tretjakow is beroemd om de oude iconen.

Metro Moskou Rusland DjoserOok het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek waard. Op de begraafplaats vind je de graven van vele Russische beroemdheden, generaals, politici, schrijvers en acteurs. In het Gorki-park zie je hoe de Russen zich vermaken. Het pretpark met zijn statige fonteinen, waterorgel, draaimolen en reuzenrad stamt uit de Sovjettijd, maar is ook al gemoderniseerd met twee achtbanen. Ertegenover is een tuin waar de beelden liggen van gevallen Sovjethelden.

Flaneren in de vrije uurtjes doe je op de Arbat, de voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes. Naast T-shirts vind je veel typisch Russische zaken als iconen en houten matrjosjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle heersers van Rusland van tsaar Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). In Moskou word je zeker getroffen door het verschil tussen de in moderne kleding gestoken jongeren, waarvan de vrouwen een grote lading make-up torsen, en de oude baboesjka's in hun vale jassen en hoofddoekjes.

Trans-Siberië-express
Dag 3 Moskou - trein naar Irkutsk
Dag 4 treinreis
Dag 5 treinreis
Dag 6 treinreis

Op dag drie vertrekken we naar het station. Daar lijkt het wel of iedereen gelijktijdig probeert in de trein te stappen en zijn of haar plaats te vinden. De reisbegeleider heeft de plaatsbewijzen voor de groep en door de provodnik (wagenmeester) worden de plaatsen aangewezen. Je slaapt in vierpersoonscoupés op slaapbanken en het beddengoed wordt uitgedeeld door de provodnik. Op een aantal stations is er een stop die lang genoeg duurt om even de benen te kunnen strekken. Bij elke stop worden de wielen gecontroleerd door met een staaf tegen de wielen te slaan.

Op de stations en in de trein wordt de Moskou-tijd aangehouden, maar de treinrestauratie prepareert de maaltijden op lokale tijden zodat je maag in ieder geval het dagritme blijft volgen. Het eten in de trein is wisselend van aanbod en kwaliteit, maar over het algemeen redelijk. Voor ongeveer € 15,- heb je een maaltijd inclusief soep, brood, en een hoofdgerecht. Vaak heeft de restauratie ook een klein winkeltje waar je chocolade, noedels of iets te drinken kunt inslaan. Dit is echter wel duurder dan wat je bij tussenstops kunt kopen om de maaltijden aan te vullen. Op het perron staan kiosken die etenswaren verkopen die variëren van blini's (gevulde pannenkoekjes) tot gedroogde vis. Neem voor deze aankopen voldoende klein geld in roebels mee want wisselgeld kan een probleem zijn.

Transsiberië Express trein station Rusland DjoserLet er verder bij het uitstappen op dat je niet te ver van de trein af dwaalt. Het vertrek wordt niet aangegeven door een fluitje zoals we bij ons gewend zijn, maar de trein begint gewoon zonder enige aankondiging te rijden. Steek ook nooit een ander spoor over want als er goederentreinen passeren met lengtes van een paar kilometer kun je niet meer op tijd bij je trein komen. Halverwege de avond passeren we Jekaterinburg, bekend als de plaats waar de Romanov-familie in juli 1918 de laatste dagen doorbracht. Tjoemen, als eerste stad van Siberië gesticht in 1586, wordt gepasseerd.

In de loop van de dag passeren we de industriestad Omsk. Inmiddels is de tijd buiten de trein al drie uur voor op Moskou-tijd. Daarna rijdt de trein over de onmetelijke Barabinskaja-steppe waar tot aan de horizon slechts gras te zien is. Vlak voor Nowosibirsk rijdt de trein over de rivier Ob op een 700 meter lange brug, deze dateert nog uit de begintijd van de aanleg van het spoor.

De trein voert ons door uitgestrekte berkenbossen, opgevrolijkt door de witte obelisk bij kilometerpaal 3932 die aangeeft dat als je op weg bent van Moskou naar Beijing je precies halverwege bent. Vooral de hutten van het dorpje Minino rond kilometerpaal 4070 zijn schilderachtig. Vlak na de korte service stop in Krasnojarsk, dat vanwege de nucleaire industrie in de Sovjettijd voor buitenlanders verboden gebied was, steekt de trein de brede Jenisej over. Daarna volgt een heuvelachtig gebied met vele bruggen.

Irkoetsk
Dag 7 aankomst in Irkoetsk
Dag 8 Irkoetsk, excursie naar Baikalmeer
Dag 9 Irkoetsk - trein naar Vladivostok

Na 5185 kilometer arriveren we in Irkoetsk, in 1651 ontstaan als garnizoensnederzetting en handelspost. De handel in tabak en huiden maakte de stad welvarend en veel van de oude huizen stralen de rijkdom van toen nog uit. De kerken, zoals de 18e-eeuwse Spaskaja, zijn de oudste stenen gebouwen in Siberië. Het Witte Huis is even na 1800 in classicistische stijl gebouwd voor de pelshandelaar Sibirjakow. Later werd het de woning van de gouverneur en nu herbergt het de universiteitsbibliotheek. Irkoetsk heeft nog wijken die geheel uit houten huizen bestaan. Je hebt ruim de tijd om deze stad te bekijken.

Transsiberië Express trein Rusland DjoserEen excursie naar het Baikalmeer, het grootste zoetwaterreservoir ter wereld, is inclusief. We rijden dan naar Listvyanka, het dorp aan de monding van het meer. Onderweg kunnen we stoppen bij een openluchtmuseum. Na het verblijf in Irkoetsk stappen we weer in de trein die langs de zuidelijke oever van het Baikalmeer rijdt. Bij Oelan-Oede buigt het spoor naar het zuiden af richting Mongolië, wij gaan echter naar het oosten om de reis naar Vladivostok te maken. Het landschap wordt steeds ruiger ook en de tussenstops van de trein verminderen aanzienlijk. Vladivostok, wat betekent 'om het oosten te regeren', is de volgende stop op onze reis.

Vladivostok
Dag 12 trein
Dag 13 aankomst Vladivostok
Dag 14 Vladivostok - nachtferry naar Donghae (Zuid-Korea)
Dag 15 aankomst Donghae - nachtferry naar Sakaiminato
Dag 16 aankomst Salaominato - bus naar Hiroshima

Vroeg in de morgen komen we aan in Vladivostok. Deze stad is groot geworden omdat de Pacifische vloot hier gelegerd is. Je kunt een S-56 onderzeeër bezoeken of het museum van de Pacifische vloot bezoeken. Dan wordt het tijd om het ruime sop te kiezen. We vertrekken met de ferry naar Donghae, Zuid Korea. Hier komen we halverwege de ochtend aan om bij het begin van de avond de reis voort te zetten richting Japan. Je kunt de middag gebruiken om een glimp van Zuid-Korea op te vangen. De volgende morgen komen we aan in Sakaiminato om direct per bus naar Hiroshima te reizen.

Hiroshima
Dag 17 Hiroshima

Atoom bom Hiroshima Japan DjoserHiroshima is uiteraard bekend vanwege de verwoesting door de atoombom op 6 augustus 1945. Het Peace Memorial Park en de Atoombom-koepel herinneren aan deze afschrikwekkende gebeurtenis. Het is verbazingwekkend hoe snel Hiroshima weer is opgebouwd en veranderd in een levendige, bloeiende stad. Een leuke manier om Hiroshima te verkennen is met één van de vele trammetjes die kriskras door de stad rijden. Na WO II werden in de andere steden de tramlijnen opgeheven en zijn de overgebleven tramstellen naar Hiroshima overgebracht waardoor de stad een rijdend trammuseum is geworden.


Kyoto

Dag 18 Hiroshima - Shinkansen naar Kyoto
Dag 19 Kyoto
Dag 20 Kyoto, excursie Nara en bezoek Fushimi Inaritempel
Dag 21 Kyoto - Shinkansen naar Tokyo

Van Hiroshima gaan we met de Shinkansen naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizer en dus de hoofdstad van Japan. De stad herbergt nog steeds ruim 2.000 tempels, waarvan de opmerkelijkste in het gebied rond het station staan, zoals de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. De Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen) is ook een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur.

Gouden Tempel Kyoto Japan DjoserKyoto kent, naast de vele bekende monumentale gebouwen en tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes, waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht. De tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen, waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien.

Wandelend door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ of theehuizen waar nog steeds geisha's werkzaam zijn, krijg je het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grote gedeeltes van je fietstocht op het trottoir.

Vanuit Kyoto maken we een dagtrip naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie. Net als in Kyoto en Kamakura is de moderne stad duidelijk gescheiden van het oude monumentale deel.

Zo bevinden de meeste monumenten zich aan de rand van de stad in een prachtig park, dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeeld ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden. In het park eromheen staan nog meer fraaie eeuwenoude tempels, waarvan sommige uit de 7e en 8e eeuw dateren.

Rode Torii Fushimi Inari-tempel Kyoto Japan DjoserJe kan aan de andere kant van het park ook het Shintoïstische heiligdom Kasuga Taisha bezoeken, dat is omgeven door 3.000 lantaarns. De Shinto-tempels lijken erg op de boeddhistische tempels. Een verschil is dat op het pad naar de ingang van het heiligdom altijd een of meer Torii staan, poorten gemaakt uit twee staanders, met daarop twee dwarsbalken die aan de uiteinden iets omhoog buigen. Het hagelwitte papier en het touw, dat om het altaar is gedrapeerd, maakt duidelijk dat we met een Shinto-heiligdom te doen hebben.

Op de terugweg van Nara naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari-tempel. Op de grond van deze tempel staan honderden rode torii die een pad door het bos vormen. Een fantastische plek om foto's te maken.

Tokyo
Dag 22 Tokyo
Dag 23 Tokyo
Dag 24 Tokyo - Amsterdam

Tokyo ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan, aan de Tokyo-wan baai. Je kunt je direct in het bruisende stadsleven storten en kennismaken met deze levendige stad met zijn vele facetten. Je kunt ook ontspannen in één van de vele parken, die als oases midden in Tokyo liggen.

Shibuya crossing Tokyo Japan DjoserDe beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Met haar bruisende zakencentrum en dure winkels is Ginza het symbool van het economische succesverhaal van Azië. Ook de wijken Akihabara en Shinjuku tonen het succes van Japan als producent van moderne auto’s en elektronica. Hier zijn de nieuwste elektronische snufjes te koop. In de wijk Shibuya vind je vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd en Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe kleding. Even verwijderd van alle winkels zie je houten huizen, herbergen en tempels.

In het zuiden van de stad liggen de mooie Hama-Rikyu Gardens, een bezoek meer dan waard. Vanaf dit park kun je met de boot naar de beroemde Sensōji tempel in Asakusa. Neem ook even de tijd om te genieten van de typisch Japanse theatervormen als het uitbundige Kabuki en het gestileerde Noh. In Ginza en Shinjuku zijn vele voorstellingen per week.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 mei - 05 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

27 mei - 19 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per trein, ferry, Shinkansen, bus en metro
 • Hotelovernachtingen met ontbijt in Moskou, Irkoetsk en Vladivostok
 • Hotelovernachtingen in Japan
 • Excursie naar het Baikalmeer
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, visum, service fee voor de ferry, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 333,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachtingen in de trein en tijdens de overtocht met de ferry.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een verlenging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

De prijs is sterk afhankelijk van de reisperiode. Houd er rekening mee dat in populaire reisperiodes, als de lente en zomervakantie, de hotelprijzen tot € 30,- hoger kunnen liggen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. Bij een verlenging of vervroeging komt de transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v. te vervallen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Rusland: We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels dateren vaak uit de Sovjetperiode en zijn gebouwd in de jaren '70 en '80. Het zijn over het algemeen grote complexen in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering.

Tijdens de treinreis overnacht je in 4-persoons coupes, lakens zijn aanwezig. In de toiletten zijn wasbakjes aanwezig om je op te frissen. Het is niet mogelijk een coupe voor 2 te boeken. 

Op de ferry naar Japan overnacht je in meerpersoons hutten.

Japan: De hotels waarin we overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Hiroshima New Hiroden
Kyoto Daiwa Roynet Shijokarasuma
Tokyo Sunshine City Prince

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 333,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachtingen in de trein en tijdens de overtocht met de ferry.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Rusland Transsiberië express hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland Transsiberië express hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland Transsiberië expre Djoser
 • Rusland Transsiberië express hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland Transsiberië express hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland Transsiberië express hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland Transsiberië express hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland Transsiberië express hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  16:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Tokyo Narita - Amsterdam

  Vertrek

  10:20

  Aankomst

  15:00


Tijdverschil: het is in Moskou 2 uur later. In de trein wordt Moskou-tijd aangehouden. Daarbuiten loopt het tijdverschil op tot 7 uur in Japan.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Moskou zijn metro en taxi handige vervoermiddelen, daarnaast beschikt Moskou over een uitgebreid tramnet. Voor het traject van Moskou naar Vladivostok maken we gebruik van twee verschillende treinen, waarbij we uitstappen in Irkoetsk en Vladivostok.

In Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust, in de trein wordt niet gebeld, en de vele slapende reizigers. In de steden reizen we vaak met een plaatselijke trein of metro.

Op diverse trajecten maken we gebruik van de zeer moderne en snelle Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Eén traject wordt per bus afgelegd, die tussen Sakaminato en Hiroshima. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Bagagevervoersysteem
Tijdens twee trajecten in Japan maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd. Je reist die dagen met een dagrugzakje. 

 • Transsiberië Express trein Rusland Djoser
 • Transsiberië Express boot Zuid-Korea Djoser
 • Bus Japan Djoser
 • Shinkansen Japan Djoser
 • KLM vliegtuig Transsiberië Express Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per trein, ferry, Shinkansen, bus en metro
 • Hotelovernachtingen met ontbijt in Moskou, Irkoetsk en Vladivostok
 • Hotelovernachtingen in Japan
 • Excursie naar het Baikalmeer
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag in Irkutsk over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil in Vladivostok op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras in Tokyo, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 24-daagse reis met de Transsiberië Express en Japan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie naar het Baikalmeer (Listvianka)
 • Een excursie naar Nara, nog een voormalig hoofdstad van Japan. Hier vind je onder andere de Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld. Op de terugweg stoppen we bij de bijzondere Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii.


Onderweg stoppen we op diverse plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Bij genoeg deelname en indien beschikbaar een boottocht over het Baikalmeer.
 • Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, b.v. wandelen in Irkoetsk en Vladivostok.
 • Stop in Okayama voor een bezoek aan de Korakuentuin, één van de mooiste van Japan
 • In Tokyo zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, maar twee (gratis) bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn de Sensoji- en de Meiji-tempel.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat zes maanden na terugreis nog geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland: moet via CIBT/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.

  Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum. 

Geldzaken

In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel, in Japan met de Japanse Yen. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Rusland en Japan.
Creditcards zijn in Rusland en Japan op veel plaatsen in de grotere zaken te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week in Rusland en € 350,- per week in Japan.

Het is in Rusland gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

In Japan worden geen fooien gegeven.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurant op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen. De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

Van de maaltijden tijdens het Transsiberië deel van de reis zijn het ontbijt in het hotel in Moskou, Irkoetsk en Vladivostok bij de reissom inbegrepen. Verder kun je dus zelf bepalen wanneer en waar je gaat eten. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is.

In de trein is de keuze noodgedwongen beperkt tot de restauratiewagen, waar enkele schotels verkrijgbaar zijn. Voor aanvulling van het menu kun je op de stations kiosken onderweg terecht.

Japan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder sjieke restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden!

Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi en sashimi. Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket; typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet in Rusland. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een verlenging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

De prijs is sterk afhankelijk van de reisperiode. Houd er rekening mee dat in populaire reisperiodes, als de lente en zomervakantie, de hotelprijzen tot € 30,- hoger kunnen liggen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. Bij een verlenging of vervroeging komt de transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v. te vervallen.

Klimaat en geografie

Rusland: In Rusland heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10 en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer lang.

Japan: Aangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland en België.

De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

Eind maart, begin april is de tijd van de kersenbloesem. Een periode van bezinning én feesten voor de Japanners. Het zien van de kersenbloesem is lastig te plannen omdat de bloei sterk van de temperatuur afhankelijk is. Een vroege of late lente kan daardoor zorgvuldige gemaakte plannen makkelijk in de war gooien.

In het voorjaar zijn april en mei de mooiste maanden; het weer begint aardig op te warmen, het is voornamelijk droog en er is vooral in april nog veel bloesem te zien. In het najaar is de periode van half september tot half november de beste tijd om naar Japan af te reizen. De temperaturen zijn nog zeer aangenaam en vanaf ongeveer half oktober beginnen de bladeren al te verkleuren. Een prachtig schouwspel in de parken en bergen van Japan. Vooral de knalrode Japanse es is indrukwekkend.

Juni, en in mindere mate (begin) september, is regenachtig. In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid. In deze periode is het echter nog prima reizen als men met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Is het mogelijk om een éénpersoons coupé/kamer te boeken?

Ja, je kunt, tegen een meerprijs, in de hotels een 1pk krijgen, in de trein en tijdens de overnachtingen op de ferry naar Japan is dit echter niet mogelijk.

Het boeken van een tweepersoonscoupe (1e klasse) of een vier persoonscoupe voor twee personen behoord niet tot de mogelijkheden.

Van wat voor soort accommodaties maken we gebruik?

Mag ik koffers meenemen op deze reis?

Wat is het voltage in deze landen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Zojuist terug van een onvergetelijke reis van Moskou naar Vladivostok met de Trans Siberië Express en aansluitend nog een prachtige reis door Japan. Dit was van al onze lange (groeps)reizen, ook bij andere reisorganisaties, wel de meest indrukwekkende. Ria & Rob.

  9,0

  9,0
 • Vanuit de trein krijg je een goed beeld van de grootte en leegte van Rusland. Het verschil met Japan is dan ook erg groot. Al met al erg genoten van deze indrukwekkende reis.

  9,0

  9,0
 • De treinreis geeft een indruk van de onmetelijkheid en uitgestrektheid, maar ook van de onbewoonbaarheid van dit deel van Rusland. Het leven hier is hard en eenzaam, de mensen arm en gelaten. De tegenstelling met de overbevolking en verspilling in Japan is daarna des te groter.

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Onderweg uitstappen in Irkoetsk
 • Excursie naar Baikalmeer inbegrepen
 • Comfortabel reizen per trein en Shinkansen
 • Ruim de tijd in de bijzondere steden Tokyo en Kyoto
 • Excursie naar Nara inbegrepen

Klantwaardering

8,7

Zojuist terug van een onvergetelijke reis van Moskou naar Vl...
Zojuist terug van een onvergetelijke reis van Moskou naar Vladivostok met de Trans Siberië Express en aansluitend nog een prachtige reis door Japan. Dit was van al onze lange (groeps)reizen, ook bij andere reisorganisaties, wel de meest indrukwekkende. Ria & Rob.

Rob T. - 9,0
Vanuit de trein krijg je een goed beeld van de grootte en le...
Vanuit de trein krijg je een goed beeld van de grootte en leegte van Rusland. Het verschil met Japan is dan ook erg groot. Al met al erg genoten van deze indrukwekkende reis.

Remco P - 9,0
De treinreis geeft een indruk van de onmetelijkheid en uitge...
De treinreis geeft een indruk van de onmetelijkheid en uitgestrektheid, maar ook van de onbewoonbaarheid van dit deel van Rusland. Het leven hier is hard en eenzaam, de mensen arm en gelaten. De tegenstelling met de overbevolking en verspilling in Japan is daarna des te groter.

Loes H. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Transsiberië Express Rusland Japan

Het weer in Transsiberië Express Rusland Japan

19°C

Terug naar boven