Transsiberië Express

Transsiberië Express23 dagen

Na je verblijf in Moskou reis je met de Transsiberië Express dwars door Rusland. De eerste stop is Jekaterinburg. Door verschillende tijdzones over de bekendste van alle spoorlijnen reizen we naar Irkoetsk. Hier is natuurlijk een uitstapje naar het Baikalmeer mogelijk. Verder in Mongolië maken we een tocht door de onmetelijke Gobi-woestijn en over de Mongoolse grassteppes. In dit dunbevolkte gebied zie je hoe de nomaden nog op traditionele manier leven. Een laatste treinrit brengt je naar de Chinese hoofdstad Beijing, met de Verboden stad en de Grote Muur.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.895,-

Van:
Aan:


Routekaart Transsiberië Express, 23 dagen
 1. Amsterdam - Moskou
 2. Moskou
 3. Moskou - trein naar Jekaterinburg
 4. trein, aankomst Jekaterinburg
 5. Jekaterinburg - trein naar Irkoetsk
 6. trein
 7. trein
 8. aankomst Irkoetsk
 9. Irkoetsk, excursie naar Baikalmeer
 10. Irkoetsk - trein naar Ulaanbaatar
 11. aankomst Ulaanbaatar
 12. Ulaanbaatar - Midden Gobi
 13. Gobiwoestijn
 14. Gobiwoestijn - Bayanzag
 15. Bayanzag - Ongin
 16. Ongin - Orkhonvallei
 17. Orkhonvallei
 18. Orkhonvallei - Khar Khorin - Mongol Els
 19. Mongol Els - Ulaanbaatar
 20. Ulaanbaatar - trein naar Beijing
 21. aankomst Beijing
 22. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
 23. Beijing - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Moskou

Dag 1 Amsterdam - Moskou
Dag 2 Moskou

Moskou Rode Plein Trans Siberië express DjoserWe arriveren met KLM in de hoofdstad van het voormalige Sovjetrijk. Het oudste deel van Moskou is nog steeds rijk aan historische gebouwen. Vooral binnen de verdedigingswerken, het Kremlin, liggen veel kerken en paleizen. De metro gebruiken we voor een rondrit om de pracht en praal van de stations te bekijken. In de Sovjettijd had Moskou door de grauwheid en de weidsheid een reputatie van ongezellig, maar in de laatste jaren is dit sterk veranderd. In het centrum is hard gewerkt, veel kerken zijn herbouwd of gerestaureerd, open plekken in de bebouwing zijn opgevuld en het Manegeplein is nu wandelgebied. Er zijn veel restaurants, trollies en kiosken waar je iets kunt eten of te drinken.

Metrostation Moskou Trans Siberië express DjoserEen eerste wandeling brengt je natuurlijk naar het fameuze Rode Plein, Krasnaja Plosjtsjad, de beroemdste plek van Moskou en de voormalige Sovjet-Unie. Het autovrije plein voor het Kremlin is in de laatste jaren sterk veranderd: een middeleeuws kerkje en een 18e-eeuwse poort zijn herbouwd en de gevel van het GOEM-warenhuis is van grauw grijs naar beige gezandstraald. Gebleven is nog steeds het Lenin-mausoleum met het geconserveerde lichaam van de vroegere Sovjetleider. Vergeet niet om de musea te bekijken met onschatbare kunst uit vele vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum heeft vooral 19e-eeuwse impressionisten, Tretjakow is beroemd om de oude iconen. Ook het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek waard. Op de begraafplaats vind je de graven van vele Russische beroemdheden, generaals, politici, schrijvers en acteurs.

In het Gorki-park zie je hoe de Russen zich vermaken. Het pretpark met zijn statige fonteinen, waterorgel, draaimolen en reuzenrad stamt uit de Sovjettijd, maar is ook al gemoderniseerd met twee achtbanen. Ertegenover is een tuin waar de beelden liggen van gevallen Sovjethelden. Flaneren in de vrije uurtjes doe je op de Arbat, de voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes. Naast T-shirts vind je veel typisch Russische zaken als iconen en houten matrjosjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle heersers van Rusland van tsaar Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). In Moskou word je zeker getroffen door het verschil tussen de in moderne kleding gestoken jongeren, waarvan de vrouwen een grote lading make-up torsen, en de oude baboesjka's in hun vale jassen en hoofddoekjes.

Transsiberië Express

Dag 3 Moskou, vertrek van de trein
Dag 4 Trein - Jekaterinburg
Dag 5 Jekaterinburg - Trein
Dag 6 Trein
Dag 7 Trein

Trein bij station Trans Siberië express DjoserOp dag drie vertrekken we naar het station. Daar lijkt het wel, of iedereen gelijktijdig probeert in de trein te stappen en zijn of haar plaats te vinden. De reisbegeleider heeft de plaatsbewijzen voor de groep en door de provodnik (wagenmeester) worden de plaatsen aangewezen. Je slaapt in vierpersoonscoupés op slaapbanken; het beddengoed wordt uitgedeeld door de provodnik. Op een aantal stations is er een stop die lang genoeg duurt om even de benen te kunnen strekken. Bij elke stop worden de wielen gecontroleerd door met een staaf tegen de wielen te slaan.

Op de stations en in de trein wordt de Moskou-tijd aangehouden, maar de treinrestauratie prepareert de maaltijden op lokale tijden, zodat je maag in ieder geval het dagritme blijft volgen. Het eten in de trein is wisselend van aanbod en kwaliteit, maar over het algemeen redelijk. Voor ongeveer 13,- heb je een maaltijd inclusief soep, brood, en een hoofdgerecht. Vaak heeft de restauratie ook een klein winkeltje waar je chocolade, noedels of iets te drinken kunt inslaan. Dit is echter wel duurder dan wat je bij tussenstops kunt kopen om de maaltijden aan te vullen. Op het perron staan kiosken die etenswaren verkopen die variëren van blini's (gevulde pannenkoekjes) tot gedroogde vis. Neem voor deze aankopen voldoende klein geld in roebels mee, want wisselgeld kan een probleem zijn.

Let er verder bij het uitstappen op dat je niet te ver van de trein af dwaalt. Het vertrek wordt niet aangegeven door een fluitje zoals we in Nederland en België gewend zijn, maar de trein begint gewoon zonder enige aankondiging te rijden. Steek ook nooit een ander spoor over want als er goederentreinen passeren met lengtes van een paar kilometer kun je niet meer op tijd bij je trein komen.

Halverwege de avond stappen we uit in Jekaterinburg, bekend als de plaats waar de Romanov-familie in juli 1918 de laatste dagen doorbracht. Hier heb je een volle dag om de stad te verkennen voordat we verder reizen. Tjoemen, als eerste stad van Siberië gesticht in 1586 wordt gepasseerd. In de loop van de dag in de trein maken we nog een tussenstop in de industriestad Omsk. Inmiddels is de tijd buiten de trein al drie uur voor op Moskou-tijd. Daarna rijdt de trein over de onmetelijke Barabinskaja-steppe, waar tot aan de horizon slechts gras te zien is. Vlak voor Nowosibirsk rijdt de trein over de rivier Ob op een 700 meter lange brug, deze dateert nog uit de begintijd van de aanleg van het spoor.

Transsiberië Express trein Rusland DjoserDe trein voert ons door uitgestrekte berkenbossen, opgevrolijkt door de witte obelisk bij kilometerpaal 3932, die aangeeft dat je op weg van Moskou naar Beijing precies halverwege bent. Vooral de hutten van het dorpje Minino rond kilometerpaal 4070 zijn schilderachtig. Vlak na de stop in Krasnojarsk, dat vanwege de nucleaire industrie in de Sovjettijd voor buitenlanders verboden gebied was, steekt de trein de brede Jenisej over. Daarna volgt een heuvelachtig gebied met vele bruggen.

Irkoetsk

Dag 8 aankomst in Irkoetsk
Dag 9 Irkoetsk, excursie naar Baikalmeer
Dag 10 vertrek uit Irkutsk - Trein

Na 5185 kilometer arriveren we in Irkoetsk, in 1651 ontstaan als garnizoensnederzetting en handelspost. De handel in tabak en huiden maakte de stad welvarend en veel van de oude huizen stralen de rijkdom van toen nog uit. De kerken, zoals de 18e-eeuwse Spaskaja, zijn de oudste stenen gebouwen in Siberië. Het Witte Huis is even na 1800 in classicistische stijl gebouwd voor de pelshandelaar Sibirjakow. Later werd het de woning van de gouverneur, nu herbergt het de universiteitsbibliotheek. Irkoetsk heeft nog wijken die geheel uit houten huizen bestaan. Je hebt ruim de tijd om deze stad te bekijken.

Een excursie naar het Baikalmeer, het grootste zoetwaterreservoir ter wereld, is inclusief. We rijden dan naar Listvyanka, het dorp aan de monding van het meer. Onderweg kunnen we stoppen bij een openluchtmuseum. Na het verblijf in Irkoetsk stappen we weer in de trein, die langs de zuidelijke oever van het Baikalmeer rijdt. Bij Oelan-Oede buigt het spoor naar het zuiden af richting Mongolië. In de loop van de dag passeren we bij Naoesjki de grens van dit land, dat altijd tussen Rusland en China ingeklemd heeft gezeten. Het roze geverfde station van de Mongoolse grensplaats Sukhbaatar is een onvoorstelbare mengeling van architectuurstijlen.

Ulaanbaatar

Dag 11 aankomst in Ulaanbaatar

Ger Mongolië Trans Siberië express DjoserVroeg in de morgen arriveren we in Ulaanbaatar, waar onze lokale vertegenwoordiging de groep staat op te wachten om je naar het hotel te brengen. Als de kamers zijn toegewezen kan iedereen zich even douchen en opknappen. Daarna volgt een verkenningstocht door de hoofdstad, die een derde van de Mongoolse bevolking huisvest. Nieuwe Japanse auto's gaan hier samen met paarden. Vanaf het Zaisan-gedenkteken, op een heuvel ten zuiden van de stad, heb je een weids uitzicht over Ulaanbaatar en omgeving. Op het Rode Plein van Mongolië, Sukhbaatar Square, kun je goed zien, dat de meeste gebouwen onder Sovjet-invloed zijn gebouwd.

Een excursie gaat naar het natuurhistorisch museum, waar je een goed overzicht krijgt van de flora en fauna van Mongolië. Bovendien staan hier twee complete dinosaurus-skeletten die in de jaren twintig van de vorige eeuw in de Gobi zijn gevonden.

Voor de rest van de dag in Ulaanbaatar zijn er verschillende excursiemogelijkheden. Een daarvan is een bezoek aan het Gandantegchinlen Chiid, het grootste en belangrijkste klooster van Mongolië. Het ontsnapte aan verwoesting omdat de overheid het als toonbeeld van religieuze onderdrukking wilde bewaren. Naast verschillende tempels staat hier een nieuw, 25 meter hoog Boeddha beeld, dat een in de jaren dertig door de Russen omgesmolten exemplaar vervangt. Het is aan te raden dit klooster voor 11.00 uur te bezoeken, omdat de tempels dan open zijn en je de monniken ziet bidden.

Een andere mogelijkheid is het even buiten het centrum gelegen Winterpaleis, waar tot 1924 de boeddhistische leiders met de titel Bogd Khan huisden. Het is een uitgebreid complex met vele tempels in een ommuurde tuin. In het historisch museum krijg je een goed overzicht van de Mongoolse geschiedenis en tradities.

Gobi woestijn, Bayanzag, Choejirt

Dag 12 Per bus door de Gobi-woestijn
Dag 13 Gobi-woestijn
Dag 14 Bayanzag
Dag 15 Khujirt vallei - Ongin

Vervoer Mongolië Trans Siberië express DjoserBusjes brengen ons naar de Gobi-woestijn, die bestaat uit een mengeling van zandvlakten en rotsbergen. Zodra we de stad uit zijn valt de verlatenheid van het landschap op. Het land is drie keer zo groot is als Frankrijk en het merendeel van de wegen is onverhard. Op deze wegen maken we met name aan het begin van de reis lange dagen, maar het uitzicht maakt veel goed: groene heuvels, rotsen, uitgestrekte vlaktes, kraanvogels, marmotten, kuddes kamelen, paarden of geiten, en hier en daar een ger. Het eerste deel van de rit gaat door de streek Dundgov, de midden-Gobi. We logeren in de buurt van Mandalgov in gers.

Na een nacht rijden we door naar Ömnögov, de zuidelijke Gobi. Het is de heetste en droogste streek van Mongolië en daardoor ook het meest dunbevolkte gebied. Op deze vlakte lopen veel kamelen. De vlakte wordt onderbroken door het Goervansaichan-gebergte. Onderweg zie je het landelijke leven aan je voorbij trekken en kun je je goed voorstellen hoe twee derde van de Mongoolse bevolking in hun 'gers' leeft die je langs de hele route ziet. Gers zijn nomadententen waarin de Mongolen van oudsher leven en waarmee ze het land doorkruisen. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met vilt en canvas.

Wij overnachten in de buurt van Dalan-zadgad. In de vierpersoonsgers staan bedden en de sanitaire voorzieningen bevinden zich, net als bij een camping, in een afzonderlijk gebouw. In het nationaal park Goervansaichan zijn veel inheemse diersoorten te zien. Het landschap bij Yolyn Am (=adelaarsbek) is zeer verrassend: midden in de woestijn is hier een spectaculaire canyon. Een korte wandeling brengt je in mei, juni en soms zelfs nog in juli naar een soms metersdikke ijslaag. In de namiddag komen we aan in Bayanzag, waar fossielen van dinosauriërs zijn gevonden in een omgeving van rots en rood zand.

Noordwaarts rijdend verlaten we de Gobi en komen weer door droge steppen. We kunnen een lunchstop maken bij de resten van het in de jaren dertig verwoeste Ongiinklooster. Aan het eind van de dag passeren we de Khujirt-vallei op weg naar Ongin, waar we overnachten.

Orkhon-vallei, Khar Kharin

Dag 16 Naar Orkhon vallei
Dag 17 Orkhon-vallei
Dag 18 Naar Khar Kharin en Khögnö Khan, Mongol Els

Man op paard Mongolië Trans Siberië express DjoserVervolgens vertrekken we naar de Orkhon vallei, waar we een hele dag blijven. Er is van alles te zien in de vallei, waar vulkaanuitbarstingen en aardbevingen een indrukwekkend landschap hebben gecreëerd, met oa de Ulaan Tstgulan waterval.

De volgende dag gaan we naar de 20 km verderop gelegen resten van de stad die Ödögei Khan vanaf 1235 als hoofdstad heeft laten bouwen. In die tijd stonden er imposante gebouwen zoals het Paleis van Wereldvrede. 25 jaar later al verruilde Dzjenghis’ kleinzoon Koeblai Khan de stad voor Beijing, zodat Khar Kharin langzaam aan het barre klimaat en plunderende nomaden werd overgelaten. De nog aanwezige stenen werden vanaf 1586 gebruikt voor de bouw van het Erdene Zoeoe Chiid. Ook dit klooster werd in later eeuwen door invallende Mantsjoes verwoest. Tijdens de stalinistische periode werden slechts drie tempels van de vroegere honderd ongemoeid gelaten. In de immense muren staan 108 stoepa's, voor de boeddhisten een heilig getal. In de omgeving van Mongol Els, halverwege Khar Kharin en Ulaanbaatar, logeren we voor het laatst in een ger.

Terug naar Ulaanbaatar

Dag 19 Van Mongol Els naar Ulaanbaatar
Dag 20 Vertrek uit Ulaanbaatar

Een rit van 150 km over een goede weg brengt ons weer terug in de hoofdstad. ’s Middags heb je de tijd om nog even de stad in te gaan, de laatste souvenirs te kopen bij de State Department Store of het Sky shopping center en inkopen te doen voor de laatste twee treindagen.

De Transmongolië-express naar Beijing vertrekt de volgende dag aan het begin van de morgen. Bij de grens met China worden paspoorten en bagage in de trein gecontroleerd. Tegelijk worden de wieldragers verwisseld in verband met een andere spoorbreedte.

Beijing

Dag 21 Aankomst Beijing
Dag 22 Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
Dag 23 Beijing - Amsterdam

De trein arriveert rond 15.00 in Beijing, de hoofdstad van China. Het centrum van de stad bevindt zich rondom het Plein van de Hemelse Vrede, waar zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao en de Grote Hal van het Volk bevinden. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden, zijn er enkele alleszins de moeite waard om te bezoeken. Beijing is een enorm grote stad, en het is hier dan ook het meest gemakkelijke om je per taxi of taxi-busje te verplaatsen. Ter illustratie: om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te komen ben je met de taxi al snel een half uur onderweg!

Chinese muur China Trans Siberië express DjoserIn Beijing staat de dag na aankomst een excursie naar de Grote Muur en het Zomerpaleis op het programma. We nemen de tijd om een gedeelte van de muur te bewandelen en het immense paleis te bekijken. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijzen, in de reissom inbegrepen. 's Avonds kun je de bekende Peking-eend verorberen. Een passende afsluiting is een bezoek aan een voorstelling van de Peking-opera. De volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. De Transsiberië reis heeft een ander karakter dan onze andere reizen. Door de vele reisdagen in de trein ligt een groot deel van de dagbesteding automatisch vast. De leuze vrijheid-blijheid kan hierbij dus niet in volle omvang worden gerealiseerd. Dit geldt ook voor de tocht van zeven dagen die we in Mongolië maken. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
 

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 mei - 07 jun

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

23 mei - 14 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

30 mei - 21 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

06 jun - 28 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

13 jun - 05 jul
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

20 jun - 12 jul
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Mongolië en China
 • Vervoer per bus, trein en terreinbusjes
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Beijing)
 • Tijdens de rondreis door Mongolië overnachtingen in gerkampen met ontbijt, lunch en diner inclusief, t.w.v. € 110,-
 • Excursie naar het Baikalmeer
 • Vervoer naar de Grote Muur en het Zomerpaleis
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, 3 visa plus uitnodiging (ongeveer € 415,00), entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 250,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachtingen in de trein en tijdens de rondrit in Mongolië.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Beijing bij te boeken. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. De transfer van/naar de luchthaven komt te vervallen en dien je zelf te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €205,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels dateren vaak uit de Sovjetperiode en zijn gebouwd in de jaren '70 en '80. Het zijn over het algemeen grote complexen in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering.

Tijdens de treinreis overnacht je in 4-persoons coupes (tweepersoonscoupe's zijn niet mogelijk). In de toiletten is een wasbakje aanwezig om je op te frissen.

In Mongolië overnachten we tijdens de rondreis in ger kampen, hier staan nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met huiden en canvas. In de gers zijn 3 a 4 bedden aanwezig het sanitair bevindt zich in een apart gebouw. Uitzondering is Ulaan Baator, daar wordt wel overnacht in een hotel.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Moskou Izmailovo complex Gamma-Delta
Jekaterinburg Park Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 250,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachtingen in de trein en tijdens de rondrit in Mongolië.

 • Transsieberië express rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Transsiberië express rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Izmailovo Gamma Delta hotel Moskou Rusland
 • Izmailovo Gamma Delta hotel kamer Moskou Rusland
 • Izmailovo Gamma Delta hotel kamer Moskou Rusland
 • Hotel Park Inn Jekaterinburg Rusland
 • Hotel Park Inn kamer Jekaterinburg Rusland
 • Transsiberië express accommodatie trein rondreis Djoser
 • Transsiberie express trein coupe slaapplaatsen
 • Transsiberië express hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Transsiberië express hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

  Vertrek

  11:45

  Aankomst

  16:00

 • Vlucht met

  Traject

  Beijing - Amsterdam

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  15:15


Tijdverschil: het is in Moskou 2 uur later. In de trein wordt Moskou-tijd aangehouden. Daarbuiten loopt het tijdverschil op tot 7 uur in Mongolië en Beijing.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Moskou en Beijing zijn metro en taxi handige vervoermiddelen, daarnaast beschikt Moskou over een uitgebreid tramnet. Voor het traject van Moskou naar Beijing maken we gebruik van vier verschillende treinen, waarbij we uitstappen in Jekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar. In Mongolië maken we tijdens onze 8-daagse tocht gebruik van kleine busjes.

Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bus en trein verzoeken we om de bagage te beperken. Je kunt geen harde koffers meenemen i.v.m. de zeer beperkte opberg mogelijkheden in de treinen en de busjes in Mongolië.

 • Transsiberië Express trein station Rusland Djoser
 • Transsiberië Express trein Rusland Djoser
 • Transsiberië express minivan rondreis Djoser
 • Transsiberië expres minivan rondreis Djoser
 • Tanssiberië express minivan rondreis Djoser
 • Trainssiberië
 • Transsiberië express KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Mongolië en China
 • Vervoer per bus, trein en terreinbusjes
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Beijing)
 • Tijdens de rondreis door Mongolië overnachtingen in gerkampen met ontbijt, lunch en diner inclusief, t.w.v. € 110,-
 • Excursie naar het Baikalmeer
 • Vervoer naar de Grote Muur en het Zomerpaleis
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag in Irkutsk over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil in Ulaan Baatar op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras in Beijing, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 23-daagse reis met de Transsiberië Express zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Excursie naar het Baikalmeer (Listvianka) met een bezoek aan de markt.
 • Stadsrondrit door Ulaan Baator.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Bij genoeg deelname een boottocht over het Baikalmeer.
 • Bezoek aan het Bogd Khan paleis, het Gandan klooster. Traditionele dans en muziekvoorstelling.
 • De grote muur en het zomerpaleis.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, b.v. wandelen in Yekaterinaburg en Irkutsk.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat zes maanden na terugreis nog geldig moet zijn.
 • Visa voor Rusland, Mongolië en China, wordt via Djoser en het Visumburo geregeld. De totale kosten bedragen € 382,75* en vind je terug op de factuur. Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de digitale visumaanvraag. Meer info vind je op de Mijn Djoser-pagina.

*Prijzen voor visa zijn aan wijzigingen onderhevig

Geldzaken

In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel, in Mongolië wordt er betaald met de Mongoolse tögrög en in China wordt er betaald met de Chinese yuan (renminbi). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Moskou, Mongolië en Beijing.
Contant: euro's in kleine coupures (geen muntjes).
Creditcards zijn in Rusland en Beijing op veel plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 245,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Van de maaltijden tijdens de Transsiberië-reis zijn alleen het ontbijt in het hotel in Moskou, Jekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar en de maaltijden tijdens de tocht in Mongolië bij de reissom inbegrepen. Verder kun je dus zelf bepalen wanneer en waar je gaat eten. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is.

In de trein is de keuze beperkt tot de restauratiewagen, waar enkele schotels verkrijgbaar zijn. Voor aanvulling van het menu kun je op de stations kiosken onderweg terecht.

In Mongolië zijn tijdens de rondrit door Mongolië ontbijt, lunch en diner inbegrepen. In Ulaanbaatar zijn behalve het ontbijt de maaltijden niet inbegrepen.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Beijing bij te boeken. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. De transfer van/naar de luchthaven komt te vervallen en dien je zelf te regelen.

Klimaat en geografie

In Rusland heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10 en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer lang. In Mongolië en China is het klimaat niet veel verschillend. De zomers zijn overdag warm met gemiddelde temperatuur tot 30°C. Houd wel rekening met wat regen in juli en augustus en met koude nachten in Mongolië in mei en september.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids in Mongolië kan uitgebreid vertellen over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Van wat voor soort accommodaties maken we gebruik?

We overnachten tijdens de reis in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. In de steden Moskou, Yekaterinburg, Irkoetsk en Ulan Baatar is het ontbijt inclusief. Tijdens de tocht in Mongolië slapen we gedurende zeven nachten in gers, grotere nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. In de gers zijn bedden aanwezig en het sanitair bevindt zich in een apart gebouw. In de gers zijn voldoende dekens aanwezig. 

Het is mogelijk om een éénpersoonskamer voor deze reis te boeken. Dit is niet mogelijk voor de overnachtingen in de trein en de gers.

Hierbij een link om vast een blik in de Russische trein werpen. (niet te gebruiken met Apple producten ivm Flash) 

Dien ik zelf mijn visa te regelen voor deze landen?

Is het mogelijk om zelf mijn visa aan te vragen voor deze reis?

Welke maaltijden zijn inclusief en wat eten we?

Is het mogelijk om een één persoonskamer te boeken of een tweepersoons coupé?

Kan ik deze reis combineren met de/een reis naar Rusland?

Kan ik deze reis combineren met een reis door China?

Mag ik koffers meenemen op deze reis?

Wat voor temperaturen kan ik verwachten?

Wat is het voltage in deze landen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Als ik met meerdere personen boek zitten we dan bij elkaar?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Wat een top reis! - geweldige steden, zeer gevarieerd, maar elk bijzonder op z'n eigen manier. - de treinreis: schoon, bijzonder, gezellig. - Mongolië: prachtig land, mooie plekken, lekker (vegetarisch!) eten, meer dan basis accommodatie. En een geweldige en enthousiaste reisleider (Wim). Doen!

  9,0

  9,0
 • Een zeer afwisselende reis door historisch zeer interessant gebied: mooie steden in Rusland, een avontuurlijke (bus)rondreis in Mongolië en tot slot een korte impressie van China (Beijing). En dat allemaal met de transsiberie express, een mooie treinreis waarin je ontspannen een grote afstand aflegt.

  8,0

  8,0
 • Ongelooflijk genoten van deze prachtige reis. Dit kwam mede door onze zeldzaam goede reisleider (Wim). De gerkampen hadden schitterende tenten, fijn schoon sanitair en heerlijk (vegetarisch!) eten. De mooie landschappen en steden maakten deze reis absoluut de moeite waard.

  9,0

  9,0
 • Wat een avontuur was deze reis. Mijn eerste reis bij Djoser en ik kan niet anders zeggen dan dat alles goed in elkaar stak. Ik kan het niet vergelijken met elke andere verre reis die ik al eerder had gemaakt, maar het smaakt naar meer. Ook de enthousiast begeleiding van Karien was helemaal top.

  9,0

  9,0
 • De Trans Mongolië Expres is geen vakantie maar een belevenis. Een door Djoser goed georganiseerde reis.

  8,0

  8,0
 • Super

  8,0

  8,0
 • Deze reis is niet in een paar woorden op papier te vertellen. Wij zijn gewoon de boer op gegaan om met veel enthousiasme onze reis te vertellen.

  10,0

  10,0
 • 1 dag Moskou te kort, verder was de reis een avontuur om ooit eens mee te mogen maken. Soort van Parijs-Dakar. Gaby leuke reisleidster, houdt van teambuilding, doet zij zeer goed. Is lief en aardig tegen ieder van de groep.

  9,0

  9,0
 • Het was een zeer mooie, maar vermoeiende reis. Op de trein was het niet altijd zo goed om te slapen. Gelukkig was Mongolië er bij en dat was een belevenis en prachtig om te doen. Ook Moskou, Jekaterinburg, Irkoetsk en Beijing waren echt de moeite waard. Djoser heeft ons veel aangeboden op reis.

  8,0

  8,0
 • Een zeer verrassende reis: uniek vergeleken bij de reizen die ik gemaakt heb. Het reizen in de trein, de prachtige, met niets te vergelijken, natuur in Mongolië, de groep die met Monique met enthousiasme geleid werd door Rusland Mongolië en China: ik ga deze reis bij reislustige vrienden aanraden!

  9,0

  9,0
 • Overweldigend! Het overtrof de beschrijving van Djoser! Prima geregeld alles, top reisleiding, echt een reis met 1000 en 1 indrukken! Kortom, onvergetelijk!

  10,0

  10,0
 • Prachtige en indrukwekkende rondreis, door 3 totaal verschillende landen! Het leven in de trein is gezellig, dus de 3 dagen en nachten, vliegen voorbij! Verder in Irkutsk, met de skilift naar boven, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Baikalmeer! Prachtige rondreis/gerkampen in Mongolie!

  10,0

  10,0
 • Het was een zeer afwisselende reis, heel veel gezien, wel aan te raden voor de meeste reizigers, niet voor liefhebbers van rustige reizen, het is wel pittig reizen, we hadden ook een hele toffe reisbegeleider Sander, en goede groep medereizigers, en een pluim voor de plaatselijke gidsen.

  10,0

  10,0
 • Ontzaglijk fascinerende indrukwekkende reis. Beelden, die zo niet eerder op het netvlies zijn voorgekomen. Afwisselend om zijn diversiteit in transport, met name de bijna 8000km treinreis en de 2000km met de Russische 8persoons grijze oerbusjes, die je nooit laten staan met wereldchauffeurs

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Onderweg uitstappen in Jekaterinburg
 • Excursie naar Baikalmeer inbegrepen
 • Uitgebreid programma in Mongolië
 • Overnachtingen in een Mongoolse ger
 • Inclusief maaltijden tijdens de ger-overnachtingen
 • Inclusief excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis

Klantwaardering

9,0

Wat een top reis! - geweldige steden, zeer gevarieerd, maar...
Wat een top reis! - geweldige steden, zeer gevarieerd, maar elk bijzonder op z'n eigen manier. - de treinreis: schoon, bijzonder, gezellig. - Mongolië: prachtig land, mooie plekken, lekker (vegetarisch!) eten, meer dan basis accommodatie. En een geweldige en enthousiaste reisleider (Wim). Doen!

Alie B. - 9,0
Een zeer afwisselende reis door historisch zeer interessant...
Een zeer afwisselende reis door historisch zeer interessant gebied: mooie steden in Rusland, een avontuurlijke (bus)rondreis in Mongolië en tot slot een korte impressie van China (Beijing). En dat allemaal met de transsiberie express, een mooie treinreis waarin je ontspannen een grote afstand aflegt.

Heleen B. - 8,0
Ongelooflijk genoten van deze prachtige reis. Dit kwam mede...
Ongelooflijk genoten van deze prachtige reis. Dit kwam mede door onze zeldzaam goede reisleider (Wim). De gerkampen hadden schitterende tenten, fijn schoon sanitair en heerlijk (vegetarisch!) eten. De mooie landschappen en steden maakten deze reis absoluut de moeite waard.

Marny F. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Transsiberië Express

Het weer in Transsiberië Express

13°C

Terug naar boven