Bekijk de Transsiberië Express, 23 dagen van Djoser

Transsiberië Express 23 dagen

Van Moskou naar Beijing

Na je verblijf in Moskou, de hoofdstad van de Russische Federatie, reis je met de Transsiberië Express dwars door Rusland. Onze eerste stop is Jekaterinburg. Door verschillende tijdzones over de bekendste van alle spoorlijnen reizen we naar Irkoetsk. Hier maken we natuurlijk een uitstapje naar het Baikalmeer. Verderop, in Mongolië, maken we een 8-daagse tocht door de onmetelijke Gobi-woestijn en over de Mongoolse grassteppes. In dit dunbevolkte land zie je hoe de nomaden nog op traditionele manier leven. Het laatste deel van onze treinreis brengt je naar de Chinese hoofdstad Beijing, met de Verboden stad, het zomerpaleis en de Grote Muur.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.195,-

Van:
Aan:


Routekaart Transsiberië Express, 23 dagen
 1. Amsterdam - Moskou
 2. Moskou
 3. Moskou - trein naar Jekaterinburg
 4. aankomst Jekaterinburg
 5. Jekaterinburg - trein naar Irkoetsk
 6. trein
 7. trein
 8. aankomst Irkoetsk
 9. Irkoetsk, excursie naar Baikalmeer
 10. Irkoetsk - trein naar Ulaanbaatar
 11. aankomst Ulaanbaatar
 12. Ulaanbaatar - Midden Gobi
 13. Gobiwoestijn
 14. Gobiwoestijn - Bayanzag
 15. Bayanzag - Ongin
 16. Ongin - Orkhonvallei
 17. Orkhonvallei
 18. Orkhonvallei - Khar Khorin - Mongol Els
 19. Mongol Els - Ulaanbaatar
 20. Ulaanbaatar - trein naar Beijing
 21. aankomst Beijing
 22. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
 23. Beijing - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Maak kennis met de kleurrijke hoofdstad van Rusland

Dag 1 Amsterdam - Moskou
Dag 2 Moskou

Rode Plein MoskouWe arriveren met KLM in de hoofdstad van het voormalige Sovjetrijk. Ondanks het uiteenvallen van de Sovjet Unie is Rusland (de Russische Federatie) nog steeds het grootste land ter wereld. Het oudste deel van Moskou is nog steeds rijk aan historische gebouwen. Vooral binnen de verdedigingswerken, het Kremlin, liggen veel kerken en paleizen. De metro gebruiken we voor een rondrit om de pracht en praal van de stations te bekijken. In de Sovjettijd had Moskou door de grauwheid en de uitgestrektheid de reputatie van ongezellig, maar dit is sterk veranderd. In het centrum is hard gewerkt, veel kerken zijn herbouwd of gerestaureerd, open plekken in de bebouwing zijn opgevuld en het Manegeplein is nu wandelgebied. Er zijn veel restaurants, trollies en kiosken waar je iets kunt eten of drinken.

Metrostation Moskou Trans Siberië express DjoserEen eerste wandeling brengt je natuurlijk naar het fameuze Rode Plein, Krasnaja Plosjtsjad, de beroemdste plek van Moskou en de voormalige Sovjet-Unie. Het autovrije plein voor het Kremlin is in de laatste jaren sterk veranderd: een middeleeuws kerkje en een 18e-eeuwse poort zijn herbouwd en de gevel van het GOEM-warenhuis is van grauw grijs naar beige gezandstraald. Gebleven is, tot nog toe, het Lenin-mausoleum met het geconserveerde lichaam van de vroegere Sovjetleider. Vergeet niet om een aantal musea te bekijken met hun kunst van onschatbare waarde uit vele vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum heeft vooral 19e-eeuwse impressionisten, Tretjakow is beroemd om de oude iconen. Ook het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek waard. Op de begraafplaats vind je de graven van vele Russische beroemdheden, generaals, politici, schrijvers en acteurs.

Straat Moskou RuslandIn het Gorki-park zie je hoe de Russen zich vermaken in hun vrije tijd. Het pretpark met zijn statige fonteinen, waterorgel, draaimolen en reuzenrad stamt uit de Sovjettijd, maar is ook al gemoderniseerd met twee achtbanen. Ertegenover is een tuin waar de beelden liggen van gevallen Sovjethelden. Flaneren in de vrije uurtjes doe je op de Arbat, de voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes. Naast T-shirts vind je veel typisch Russische zaken als iconen en houten matrjosjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle leiders van Rusland, van tsaar Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). In Moskou valt je zeker op het verschil tussen de in moderne kleding gestoken jongeren, waarvan de vrouwen een grote lading make-up torsen, en de oude baboesjka's in hun vale jassen met hun hoofddoekjes.

Reis over het wereldberoemde Transsiberische spoor

Dag 3 Moskou - trein naar Jekaterinburg
Dag 4 aankomst Jekaterinburg
Dag 5 Jekaterinburg - trein naar Irkoetsk 
Dag 6 trein
Dag 7 trein

Transsiberië Express treinOp dag drie vertrekken we naar het station. Daar lijkt het wel, of iedereen gelijktijdig probeert in de trein te stappen en zijn of haar plaats te vinden. De reisbegeleider heeft de plaatsbewijzen voor de groep en door de provodnik (wagenmeester) worden de plaatsen aangewezen. Je slaapt in vierpersoonscoupés op slaapbanken; het beddengoed wordt uitgedeeld door de provodnik. Op een aantal stations is er een stop die lang genoeg duurt om even de benen te kunnen strekken. Bij elke stop worden de wielen gecontroleerd door met een staaf tegen de wielen te slaan.

Transsiberië Express station stalletjeOp de stations en in de trein wordt de Moskou-tijd aangehouden, maar de treinrestauratie bereid de maaltijden, gebaseerd op de lokale tijden, zodat je maag in ieder geval het dagritme blijft volgen. Het eten in de trein is wisselend van aanbod en kwaliteit, maar over het algemeen redelijk. Voor ongeveer € 13,- heb je een maaltijd inclusief soep, brood, en een hoofdgerecht. Vaak heeft de restauratie ook een klein winkeltje waar je chocolade, noedels of iets te drinken kunt inslaan. Dit is echter wel duurder dan op de perrons bij de tussenstops van de trein om je maaltijden aan te vullen. Op het perron staan kiosken die etenswaren verkopen die variëren van blini's (gevulde pannenkoekjes) tot gedroogde vis. Neem voor deze aankopen voldoende klein geld in roebels mee, want wisselgeld kan een probleem zijn.

Let er verder bij het uitstappen op dat je niet te ver van de trein af dwaalt. Het vertrek wordt niet aangegeven door een fluitje zoals we in Nederland en België gewend zijn, maar de trein begint gewoon zonder enige aankondiging te rijden.

Kerk Jekaterinburg RuslandHalverwege de avond stappen we uit in Jekaterinburg, bekend als de plaats waar de Romanov-familie in juli 1918 hun laatste dagen doorbracht. Hier heb je een volle dag om de stad te verkennen voordat we verder reizen. Tjoemen, als eerste stad van Siberië gesticht in 1586 wordt gepasseerd. In de loop van de dag in de trein maakt de trein nog een korte tussenstop in de industriestad Omsk. Inmiddels is de tijd buiten de trein al drie uur voor op Moskou-tijd. Daarna rijdt de trein over de onmetelijke Barabinskaja-steppe, waar tot aan de horizon slechts gras te zien is. Vlak voor Nowosibirsk rijdt de trein over een 700 meter lange brug die over de rivier OB ligt. Deze brug dateert nog uit de begintijd van de aanleg van het spoor.

De trein vervolgt zijn weg door uitgestrekte berkenbossen, opgevrolijkt door de witte obelisk bij kilometerpaal 3932, die aangeeft dat je op weg van Moskou naar Beijing precies halverwege bent. Vooral de hutten van het dorpje Minino rond kilometerpaal 4070 zijn schilderachtig. Vlak na de stop in Krasnojarsk, dat vanwege de nucleaire industrie in de Sovjettijd voor buitenlanders verboden gebied was, steekt de trein de brede Jenisej over. Daarna volgt een heuvelachtig gebied met vele bruggen.

Kunst en cultuur in Irkoetsk

Dag 8 aankomst Irkoetsk
Dag 9 Irkoetsk, excursie naar Baikalmeer
Dag 10 Irkoetsk - trein naar Ulaanbaatar

Kerk Irkoetsk RuslandNa 5185 kilometer arriveren we in Irkoetsk, in 1651 ontstaan als garnizoensnederzetting en handelspost. De handel in tabak en huiden maakte de stad welvarend en veel van de oude huizen stralen de rijkdom van toen nog uit. De kerken, zoals de 18e-eeuwse Spaskaja, zijn de oudste stenen gebouwen in Siberië. Het Witte Huis is even na 1800 in classicistische stijl gebouwd voor de pelshandelaar Sibirjakow, later werd het de woning van de gouverneur, nu herbergt het de universiteitsbibliotheek. Irkoetsk heeft nog wijken die geheel uit houten huizen bestaan. Je hebt ruim de tijd om deze stad te bekijken.

Baikal meer spoor RuslandEen excursie naar het Baikalmeer, het grootste zoetwaterreservoir ter wereld, is inclusief. We rijden naar Listvyanka, het dorp aan de monding van het meer met een gezellige lokale markt. Onderweg stoppen we bij het openluchtmuseum van Taltsy. Hier staan oude Russiche huizen en ervaar je de traditionele ambachten. Na het verblijf in Irkoetsk stappen we weer in de trein, die langs de zuidelijke oever van het Baikalmeer rijdt. Bij Oelan-Oede buigt het spoor naar het zuiden af richting Mongolië. In de loop van de dag passeren we bij Naoesjki de grens van dit land, dat altijd als buffer tussen Rusland en China ingeklemd heeft gezeten. Het roze geverfde station van de Mongoolse grensplaats Sukhbaatar is een onvoorstelbare mengeling van architectuurstijlen.

Een bijzondere mix van oud en nieuw

Dag 11 aankomst in Ulaanbaatar

Ger Mongolië Trans Siberië express DjoserVroeg in de morgen arriveren we in Ulaanbaatar de hoofdstad van Mongolië, waar onze lokale vertegenwoordiging de groep staat op te wachten om je naar het hotel te brengen. Als de kamers zijn toegewezen kan iedereen zich even douchen en opknappen. Daarna volgt een stadstour door de hoofdstad, die een derde van de Mongoolse bevolking huisvest. Nieuwe Japanse auto's gaan hier samen met paarden. Vanaf het Zaisan-gedenkteken, op een heuvel ten zuiden van de stad, heb je een weids uitzicht over Ulaanbaatar en omgeving. Op het Rode Plein van Mongolië, Sukhbaatar Square, kun je goed zien, dat de meeste gebouwen onder Sovjet-invloed zijn gebouwd maar onder westerse invloed komen er steeds meet moderne flatgebouwen.

Een excursie gaat naar het ednografisch museum, waar je een goed overzicht krijgt van de verscheidenheid van de bewoners en flora en fauna van Mongolië.

Gandan MongoliëVoor de rest van de dag in Ulaanbaatar zijn er verschillende excursiemogelijkheden. Een daarvan is een bezoek aan het Gandantegchinlen Chiid, het grootste en belangrijkste klooster van Mongolië. Het ontsnapte aan verwoesting omdat de comunistische overheid het in de jaren 30 van de vorige eeuw als toonbeeld van religieuze onderdrukking wilde bewaren. Naast verschillende tempels staat hier een nieuw, 25 meter hoog Boeddhabeeld, dat een in de jaren dertig door de Russen omgesmolten exemplaar vervangt. Het is aan te raden dit klooster voor 11.00 uur te bezoeken, omdat de tempels dan open zijn en je de monniken ziet bidden.

Een andere mogelijkheid is het even buiten het centrum gelegen Winterpaleis, waar tot 1924 de boeddhistische leiders met de titel Bogd Khan huisden. Het is een uitgebreid complex met vele tempels in een ommuurde tuin.

Oneindige leegte en een unieke overnachting in een ger

Dag 12 Per bus door de Gobi-woestijn
Dag 13 Gobi-woestijn
Dag 14 Bayanzag
Dag 15 Khujirt vallei - Ongin

Vervoer Mongolië Trans Siberië express DjoserBusjes brengen ons naar de Gobi-woestijn, die bestaat uit een mengeling van zandvlakten en rotsbergen. Zodra we de stad uit zijn valt de verlatenheid van het landschap op. Het land is drie keer zo groot is als Frankrijk en het merendeel van de wegen is onverhard. Op deze wegen maken we met name aan het begin van de reis lange dagen, maar het uitzicht maakt veel goed: groene heuvels, rotsen, uitgestrekte vlaktes, kraanvogels, marmotten, kuddes kamelen, paarden of geiten, en hier en daar een ger. Het eerste deel van de rit gaat door de streek Dundgov, de midden-Gobi. We logeren in de buurt van Mandalgov in gers.

Na een nacht rijden we door naar Ömnögov, de zuidelijke Gobi. Het is de heetste en droogste streek van Mongolië en daardoor ook het dunst bevolkte gebied. De vlakte wordt onderbroken door het Goervansaichan-gebergte waar veel kuddes kamelen rondlopen. Onderweg zie je het landelijke leven aan je voorbij trekken en kun je je goed voorstellen hoe twee derde van de Mongoolse bevolking in hun 'gers' leeft die je langs de hele route ziet. Gers zijn nomadententen waarin de Mongolen van oudsher leven en waarmee ze het land doorkruisen. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met vilt en canvas.

Yolyn Am kloof MongoliëWij overnachten in de buurt van Dalan-zadgad. In de vierpersoonsgers staan bedden en de sanitaire voorzieningen bevinden zich, net als bij een camping, in een afzonderlijk gebouw. In het nationaal park Goervansaichan zijn veel inheemse diersoorten te zien. Het landschap bij Yolyn Am (adelaarsbek) is zeer verrassend: midden in de woestijn is hier een spectaculaire canyon. Een korte wandeling brengt je in mei, juni en soms zelfs nog in juli naar een soms metersdikke ijslaag. In de namiddag komen we aan in Bayanzag, waar fossielen van dinosauriërs zijn gevonden in een omgeving van rots en rood zand.

Noordwaarts rijdend verlaten we de Gobi en komen weer op droge steppen. We kunnen een lunchstop maken bij de resten van het in de jaren dertig verwoeste Ongiinklooster. Aan het eind van de dag passeren we de Khujirt-vallei op weg naar Ongin, waar we overnachten.

Ontdek de prachtige, groene Orkhon-vallei

Dag 16 Ongin - Orkhonvallei
Dag 17 Orkhonvallei
Dag 18 Orkhonvallei - Khar Kharin - Mongol Els

Vervolgens vertrekken we naar de Orkhonvallei, waar we een hele dag blijven. Er is van alles te zien in de vallei, waar vulkaanuitbarstingen met veel lava en aardbevingen een indrukwekkend landschap hebben gecreëerd, met onder andere de Ulaan Tstgulan-waterval.

Man op paard Mongolië Trans Siberië express DjoserDe volgende dag gaan we naar de 20 km verderop gelegen resten van de stad die Ödögei Khan vanaf 1235 als hoofdstad heeft laten bouwen. In die tijd stonden er imposante gebouwen zoals het Paleis van Wereldvrede. 25 jaar later al verruilde Dzjengis’ kleinzoon Koeblai Khan de stad voor Beijing, zodat Khar Kharin langzaam aan het barre klimaat en plunderende nomaden werd overgelaten. De nog aanwezige stenen werden vanaf 1586 gebruikt voor de bouw van het Erdene Zoeoe Chiid. Ook dit klooster werd in later eeuwen door invallende Mantsjoes verwoest. Tijdens de stalinistische periode werden slechts drie tempels van de vroegere honderd ongemoeid gelaten. In de immense muren om de kloosters heen staan 108 stoepa's, voor de boeddhisten een heilig getal. In de omgeving van Mongol Els, halverwege Khar Kharin en Ulaanbaatar, logeren we voor het laatst in een ger.

Reis terug naar de hoofdstad van Mongolië: Ulaanbaatar

Dag 19 Mongol Els - Ulaanbaatar
Dag 20 Ulaanbaatar - trein naar Beijing

Een rit van 150 km over een goede weg brengt ons weer terug in de hoofdstad. ’s Middags heb je de tijd om nog even de stad in te gaan, de laatste souvenirs te kopen bij de State Department Store of het Sky shopping center en inkopen te doen voor de laatste twee treindagen.

De volgende dag vertrekken we voor het laatste deel van onze Transmongolische reis naar Beijing. Bij de grens met China worden paspoorten en bagage in de trein gecontroleerd. Tegelijk worden de wieldragers verwisseld in verband met een andere spoorbreedte.

De Verboden Stad, het Zomerpaleis en de Grote Muur

Dag 21 aankomst Beijing
Dag 22 Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
Dag 23 Beijing - Amsterdam

Beijing Verboden Stad ChinaDe trein arriveert rond 15.00 in Beijing, de hoofdstad van China. Het centrum van de stad bevindt zich rondom het Plein van de Hemelse Vrede, waar zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao en de Grote Hal van het Volk bevinden. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden, zijn er enkele alleszins de moeite waard om te bezoeken. Beijing is een enorm grote stad, en het is hier dan ook het meest gemakkelijke om je per taxi of taxi-busje te verplaatsen. Ter illustratie: om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te komen ben je met de taxi al snel een half uur onderweg!

In Beijing staat de dag na aankomst een excursie naar de Grote Muur en het Zomerpaleis op het programma. We nemen de tijd om een gedeelte van de muur te bewandelen en het immense paleis te bekijken. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijzen, in de reissom inbegrepen. 's Avonds kun je de bekende Peking-eend verorberen. Een passende afsluiting is een bezoek aan een voorstelling van de Peking-opera. De volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. De Transsiberië reis heeft een ander karakter dan onze andere reizen. Door de vele reisdagen in de trein ligt een groot deel van de dagbesteding automatisch vast. De leuze vrijheid-blijheid kan hierbij dus niet in volle omvang worden gerealiseerd. Dit geldt ook voor de tocht van zeven dagen die we in Mongolië maken. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
 

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 mei - 04 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

20 mei - 11 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

27 mei - 18 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

03 jun - 25 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

10 jun - 02 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

17 jun - 09 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Mongolië
 • Lokale gids in China
 • Vervoer per bus, trein en 4-wheel drive busjes
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen (behalve in Beijing)
 • Overnachtingen in de trein
 • Overnachtingen in gerkampen in Mongolië
 • Ontbijt, lunch en diner inclusief, t.w.v. € 150,- tijdens gerovernachtingen
 • Excursie naar het Baikalmeer
 • Stadsrondrit in Ulaanbaatar
 • Bezoek aan ruïnestad Khar Kharin
 • Excursie naar de Grote Muur
 • Excursie naar het Zomerpaleis

Exclusief

Overige maaltijden, 3 visa en uitnodiging voor Rusland (ongeveer € 400,-), entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 250,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachtingen in de trein en tijdens de rondrit in Mongolië.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Beijing bij te boeken. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. De transfer van/naar de luchthaven komt te vervallen en dien je zelf te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele Duitstalige reizigers hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels dateren vaak uit de Sovjetperiode en zijn gebouwd in de jaren '70 en '80. Het zijn over het algemeen grote complexen in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering.

Tijdens de treinreis overnacht je in vierpersoonscoupés (tweepersoonscoupés zijn niet mogelijk). In de toiletten is een wasbakje aanwezig om je op te frissen.

In Mongolië overnachten we tijdens de 8-daagse rondreis in ger kampen, dit zijn nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met huiden en canvas. In de gers zijn 3 a 4 bedden aanwezig, het sanitair bevindt zich in een apart gebouw. Uitzondering is Ulaan Baator, daar wordt wel overnacht in een hotel.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Moskou Ibis Budget Moscow Panfilovskaya
Jekaterinburg Tsentralny
Irkutsk Matreshka hotel
Ulaanbaatar Dream Hotel
Beijing Starmoon hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 250,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachtingen in de trein en tijdens de rondrit in Mongolië.

 • IBIS Moskou
 • Hotel Moskou Rusland

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Ibis Budget Moscow Panfilovskaya ontbijt Moskou Rusland
 • Transsiberie express trein coupe slaapplaatsen

  De slaapplaatsen in de trein

 • Tsentralny hotel Jekaterinburg Rusland
 • Tsentralny Hotel Jekaterinaburg
 • Tsentralny hotel kamer Jekaterinburg Rusland
 • Tsentralny hotel ontbijt Jekaterinburg Rusland

  Tijdens de overnachtingen in Moskou, Jekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar is het ontbijt inbegrepen

 • Gerkamp
 • Ger binnekant Mongolië

  We slapen zeven nachten in een traditionele ger

 • Binnenkant ger
 • Starmoon hotel Beijing China

  Het hotel in Beijing ligt vlakbij het mooie Chaoyang park

 • Starmoon hotel kamer Beijing China

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  16:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Beijing - Amsterdam

  Vertrek

  10:55

  Aankomst

  15:15

Tijdverschil: het is in Moskou 1 uur later. In de trein wordt Moskou-tijd aangehouden. Daarbuiten loopt het tijdverschil op tot 6 uur in Mongolië en Beijing.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Moskou en Beijing zijn de metro en taxi's handige vervoermiddelen, daarnaast beschikt Moskou over een uitgebreid tramnet. Voor het traject van Moskou naar Beijing maken we gebruik van vier verschillende treinen, waarbij we uitstappen in Jekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar. In alle treinen wordt gebruik gemaakt gemaakt van vierpersoonscoupés. De treinen hebben een restauratiewagen waar je terecht kunt voor eenvoudige maaltijden.

In Mongolië maken we tijdens onze 8-daagse tocht gebruik van kleine 4-wheel drive busjes.

Je kunt op deze specifieke reis geen harde koffers meenemen i.v.m. de zeer beperkte opberg mogelijkheden in de treinen (opbergbakken).

 • Transsiberië express KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

  We vliegen rechtstreeks met KLM van en naar Amsterdam

 • Transsiberië Express trein station Rusland Djoser

  Een van de treinen waar we tijdens onze reis gebruik van maken

 • Transsiberië Express trein Rusland Djoser
 • Personeel Transsiberië Express
 • Coupe Transsiberië Express

  We overnachten in de trein in vierpersoonscoupés

 • Restaurant Transsiberië Express
 • Transsiberië express minivan rondreis Djoser

  In Ulaanbaatar maken we een stadsrondrit met de bus

 • Tanssiberië express minivan rondreis Djoser

  Met deze 4-wheel drive busjes verkennen we het uitgestrekte Mongolië

 • Transsiberië expres minivan rondreis Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Mongolië
 • Lokale gids in China
 • Vervoer per bus, trein en 4-wheel drive busjes
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen (behalve in Beijing)
 • Overnachtingen in de trein
 • Overnachtingen in gerkampen in Mongolië
 • Ontbijt, lunch en diner inclusief, t.w.v. € 150,- tijdens gerovernachtingen
 • Excursie naar het Baikalmeer
 • Stadsrondrit in Ulaanbaatar
 • Bezoek aan ruïnestad Khar Kharin
 • Excursie naar de Grote Muur
 • Excursie naar het Zomerpaleis

Excursies

Wandelen Gobi Woestijn MongolieBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag in Irkutsk over de markt op zoek naar koopjes en maakt een wandeling in de Gobi-woestijn, de ander wil in Ulaanbaatar op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras in Beijing. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis met de Transsiberië Express zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • We maken een excursie naar het Baikalmeer, het grootste zoetwater meer ter wereld
 • Bezoek aan het Taltsy openluchtmuseum waar je een goed beeld krijgt van het traditionele Rusland
 • De markt van Listvianka met lokale producten
 • Een stadsrondrit door de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar
 • Bezoek aan ruïnestad Khar Kharin, verlaten na slechts 25 jaar gebruik
 • Excursie naar de Grote Muur, één van de moderne wereldwonderen
 • Excursie naar het Zomerpaleis, UNESCO Werelderfgoed


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Bij genoeg deelname een boottocht over het Baikalmeer
 • Bezoek aan het Bogd Khan paleis, het Gandan-klooster. Traditionele dans en muziekvoorstelling


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, b.v. wandelen in Jekaterinaburg en Irkoetsk.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat zes maanden na terugreis nog geldig moet zijn.
 • Visa voor Rusland, Mongolië en China, wordt via Djoser en het Visumburo geregeld. De totale kosten bedragen € 382,75* en vind je terug op de factuur. Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de digitale visumaanvraag. Meer info vind je op de Mijn Djoser-pagina.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

*Prijzen voor visa zijn aan wijzigingen onderhevig

Geldzaken

In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel, in Mongolië wordt er betaald met de Mongoolse tögrög en in China wordt er betaald met de Chinese yuan (renminbi). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Moskou, Mongolië en Beijing.
Contant: euro's in kleine coupures (geen muntjes).
Creditcards zijn in Rusland en Beijing op veel plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 245,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Van de maaltijden tijdens de Transsiberië-reis is het ontbijt in Moskou, Jekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar inclusief. Teven zijn de maaltijden tijdens de 8-daagse tocht in Mongolië bij de reissom inbegrepen. Verder kun je dus zelf bepalen wanneer en waar je gaat eten. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is.

In de trein is de keuze beperkt tot de restauratiewagen, waar enkele schotels verkrijgbaar zijn. Voor aanvulling van het menu kun je op de stations, tijdens de stops, bij de kiosken op het perron terecht.

Het eten tijdens deze reis is gevarieerd. In Rusland eet je veel vlees, soep en groenten zoals Plov (rijstgerecht), Borsjtj (bietensoep) en Rus salatasi (huzarensalade).

Mongolië is een vleesland, je bent al in Azië en dus eet je Tsuivan (gestoomde of gebakken noedels met rund of schapenvlees) of hotpot, een gerecht dat wordt beereid in een melkbus met hete stenen en schapenvlees.

Het eten in China is bij iedereen bekend. Een aanrader als je in Beijing bent is de Peking eend of als lunch Wonton soep.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Beijing bij te boeken. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. De transfer van/naar de luchthaven komt te vervallen en dien je zelf te regelen.

Klimaat en geografie

Het klimaat tijdens deze reis is zeer afwisselend vanwege de grote afstand die we afleggen met de trein, 7.661 km.

In Rusland heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10 en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer lang.

In Mongolië en China is het klimaat niet veel verschillend. De zomers zijn overdag warm met gemiddelde temperatuur tot 30°C. Houd wel rekening met regen in juli en augustus en met koude nachten in Mongolië in mei en september.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

De lokale gidsen in Mongolië en China kunnen uitgebreid vertellen over het land, van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Van wat voor soort accommodaties maken we gebruik?

We overnachten tijdens de reis in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. In de steden Moskou, Yekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar is het ontbijt inclusief.

Tijdens de treinreis overnacht je in 4-persoons coupes (tweepersoonscoupe's zijn niet mogelijk). In de toiletten is een wasbakje aanwezig om je op te frissen.

TS indeling trein

Tijdens de tocht in Mongolië slapen we gedurende zeven nachten in gers, grotere nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. In de gers zijn bedden aanwezig en het sanitair bevindt zich in een apart gebouw. In de gers zijn voldoende dekens aanwezig. 

Het is mogelijk om een éénpersoonskamer voor deze reis te boeken. Dit is niet mogelijk voor de overnachtingen in de trein en de gers.

Dien ik zelf mijn visa te regelen voor deze landen?

Is het mogelijk om zelf mijn visa aan te vragen voor deze reis?

Welke maaltijden zijn inclusief en wat eten we?

Is het mogelijk om een één persoonskamer te boeken of een tweepersoons coupé?

Kan ik deze reis combineren met de/een reis naar Rusland?

Kan ik deze reis combineren met een reis door China?

Mag ik koffers meenemen op deze reis?

Wat voor temperaturen kan ik verwachten?

Wat is het voltage in deze landen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Als ik met meerdere personen boek zitten we dan bij elkaar?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Transsiberië Express reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Een geweldige reis

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis. Zoveel steden, verschillende landschappen en culturen. Grandioze reisleider. Een reis om nooit meer te vergeten.

  9,0

  9,0
 • Wat een top reis! - geweldige steden, zeer gevarieerd, maar elk bijzonder op z'n eigen manier. - de treinreis: schoon, bijzonder, gezellig. - Mongolië: prachtig land, mooie plekken, lekker (vegetarisch!) eten, meer dan basis accommodatie. En een geweldige en enthousiaste reisleider (Wim). Doen!

  9,0

  9,0
 • Een zeer afwisselende reis door historisch zeer interessant gebied: mooie steden in Rusland, een avontuurlijke (bus)rondreis in Mongolië en tot slot een korte impressie van China (Beijing). En dat allemaal met de transsiberie express, een mooie treinreis waarin je ontspannen een grote afstand aflegt.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Onderweg een stop in Jekaterinburg
 • Excursie naar Baikalmeer inbegrepen
 • Uitgebreid programma in Mongolië
 • Overnachtingen in een Mongoolse ger
 • Inclusief ontbijt, lunch en diner tijdens de 8-daagse rondrit in Mongolië
 • Excursie naar Grote Muur
 • Excursie Zomerpaleis

Klantwaardering

9,1

Een geweldige reis

Anton G. - 10,0
Fantastische reis. Zoveel steden, verschillende landschappen...
Fantastische reis. Zoveel steden, verschillende landschappen en culturen. Grandioze reisleider. Een reis om nooit meer te vergeten.

Helma B. - 9,0
Wat een top reis! - geweldige steden, zeer gevarieerd, maar...
Wat een top reis! - geweldige steden, zeer gevarieerd, maar elk bijzonder op z'n eigen manier. - de treinreis: schoon, bijzonder, gezellig. - Mongolië: prachtig land, mooie plekken, lekker (vegetarisch!) eten, meer dan basis accommodatie. En een geweldige en enthousiaste reisleider (Wim). Doen!

Alie B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Transsiberië Express

Het weer in Transsiberië Express

11°C

Terug naar boven

Update Rusland

Door de situatie in de Oekraïne voert Djoser voorlopig geen reizen uit naar Rusland. We houden, in samenwerking met onze lokale partner, de ontwikkelingen in de gaten en updaten onze website als de situatie wijzigt.