Overzicht Vietnam rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Vietnam

Landinformatie Vietnam

Landinformatie Vietnam

 • Hoofdstad: Hanoi
 • Andere bekende steden in Vietnam: Nha Trang, Sapa en Hué
 • Inwoners: 93 miljoen
 • Taal: Vietnamees
 • Munteenheid: Dong
 • Beste reistijd: het hele jaar, met de nadruk op december tot en met mei
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Vietnam 5 uur later, tijdens onze wintertijd 6 uur.
 • Oppervlakte: 331.689 km2
 • Geografie: Het grootste deel van Vietnam, ca. 75%, bestaat landschappelijk gezien uit bergen en heuvels. Het is een langgerekt kustland dat in het oosten grenst aan de Zuid Chinese Zee en in het zuidwesten aan de Golf van Thailand. De beroemde Mekong-rivier eindigt in een grote delta in het zuiden van Vietnam.


> Rondreizen Vietnam

Terug naar boven

Beste reistijd Vietnam

Wat is de beste reistijd voor Vietnam

Door de langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen is het klimaat in de diverse regio's van het land zeer verschillend. Vietnam is dus altijd goed te bereizen: als het in de ene plaats koel en bewolkt is, kan het in de volgende plaats zonnig en warm zijn. Zorg er dus voor dat je kleding voor warm én voor kouder weer bij je hebt als je op rondreis gaat.

Laos en Cambodja hebben een tropisch klimaat. Van juni tot en met september is de regentijd. Dit vormt echter geen belemmering voor het reizen. Juist tijdens de regentijd is de natuur prachtig in bloei en werken de buien verkoelend.

> Rondreizen Vietnam

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Vietnam

De mooiste bezienswaardigheden in Vietnam

Vietnam is een land met een turbulente geschiedenis, maar vooral ook een land met een grote verscheidenheid aan cultuur, landschappen en steden. Een reis door Vietnam laat je kennis maken met al het moois dat voormalig Indochina te bieden heeft. Het landschap varieert van schitterende rijstvelden, grillige rotsformaties bij Halong Baai, hoge zandduinen bij Mui Ne en een langgerekte kustlijn. Ervaar daarnaast de Franse oud-koloniale invloeden in Hanoi en Ho Chi Minhstad, bevaar de Mekongdelta, bezoek het authentieke Hoi An, maak kennis met de gastvrijheid van de Vietnamezen en ontdek de bergstammen in het noorden van het land: enkele hoogtepunten die je niet mag missen dus!


Ho Chi Minhstad
Straatbeeld Ho Chi Minhstad Vietnam DjoserHo Chi Minhstad staat ook bekend als voormalig Saigon en was gedurende de tweedeling van het land de hoofdstad van de Republiek Vietnam. De stad is inmiddels het centrum van de Vietnamese industrie, handel en internationale communicatie. Er is een mengelmoes zichtbaar van Franse, Amerikaanse en Vietnamese invloeden. Voorbeelden van typisch Franse architectuur zijn het postkantoor, het stadhuis en de Notre Dame kathedraal. Daarnaast is ook de grote hoeveelheid scootertjes in de stad een bezienswaardigheid op zich. Ook de Chinese wijk Cholon is vanwege de mooie tempels en gezellige markt zeker de moeite waard.
Vanuit Ho Chi Minhstad kun je bovendien ook makkelijk bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken, zoals de ondergrondse tunnels bij Cu Chi van het voormalig verzetsbolwerk van de Vietcong of de extravagante kathedraal van de Cao Dai sekte bij Tay Ninh.

Hanoi
Paleis Hanoi Vietnam DjoserHanoi is de huidige hoofdstad van de republiek Vietnam en is gelegen in het noorden van het land. De invloed van de Franse koloniale overheersing is nog goed zichtbaar in de architectuur en brede boulevards in de stad. Midden in het centrum ligt het Hoan Kiem meer. Ten noorden van het meer ligt het handelscentrum van de stad en ten zuiden ervan ligt de Franse wijk met vele koloniale gebouwen. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is het mausoleum van Ho Chi Minh op het plein waarop hij de onafhankelijkheid van Vietnam verklaarde, wat leidde tot de Vietnamoorlog. Enkele andere hoogtepunten in de stad zijn het Revolutiemuseum en uiteraard het waterpoppentheater, dat wordt begeleid door een live orkest.

Authentiek Hoi An
Hoi An Vietnam DjoserHoi An is één van de meest pittoreske stadjes van Vietnam. In het verleden was Hoi An een belangrijke havenstad en om die reden zijn er nog enkele prachtige koopmanshuizen te bewonderen, zoals het Tan Ky huis. De stad wordt gekenmerkt door een Japanse overdekte houten brug uit 1590, die een goed voorbeeld is van de unieke mix van lokale en buitenlandse invloeden. Het stadje is vrijwel onaangetast gebleven tijdens de Vietnamoorlog en het centrum staat dan ook sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Slenter door de straatjes en ontdek de schitterend gerestaureerde tempels, gemeenschapshuizen en woonhuizen in het oude centrum.
De omgeving van Hoi An is ook zeer de moeite waard en het beste te ontdekken door middel van een fietstocht. Op de fiets zie je prachtige groene rijstvelden aan je voorbij trekken, kinderen die met hun buffels langs de weg lopen en vele houten bootjes op de rivier.

Natuurlijke diversiteit
Ha Long Bay Vietnam DjoserHet landschap van Vietnam is ontzettend divers. Eén van natuurlijke hoogtepunten van uw reis is een bezoek aan Halong Baai. De baai wordt gekenmerkt door grillige en begroeide rotseilandjes, met strandjes en grotten. De beste manier om dit gebied te verkennen is dan ook per boot. Twee andere natuurgebieden die goed te bezichtigen zijn per boot zijn de in het Karstgebergte gelegen Ninh Binh delta en de meer bekende Mekongdelta. Een boottocht over de Mekongdelta is een geweldige manier om het dagelijks leven van de Vietnamezen van dichtbij mee te maken. Deze vruchtbare regio’s met hun vele rijstvelden staan in schril contrast met het uitgestrekte duingebied van Mui Ne, dat we onderweg tegenkomen en waarbij je je in de woestijn waant. In de buurt van Mui Ne, bij Nha Trang, voelt de strandliefhebber zich helemaal thuis. Er zijn kilometers witte stranden, met palmbomen en een turquoiseblauwe zee waar je heerlijk kunt snorkelen.

Kleurrijke bergstammen
Vietnamese kledendracht Vietnam DjoserHet noorden van Vietnam staat bekend om de traditionele en kleurrijke bergvolkeren, zoals de Hmong, Dao, Giay en Thai. Eén van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor deze bergstammen is de zondagsmarkt in Bac Ha, waar gehandeld wordt in de meest uiteenlopende zaken: van stoffen voor de kleurrijke klederdracht tot groenten en waterbuffels. Het hoger gelegen Sa Pa ligt centraal tussen de dorpjes van deze traditionele minderheden en stond in de tijd van de Franse overheersing bekend als een geliefd vakantieoord. Sa Pa is door haar ligging in de beboste bergen en mooie vergezichten bij uitstek geschikt voor wandelingen. Je kunt samen met een gids een wandeling maken langs de verschillende dorpjes, de May-brug en de Bac-watervallen.

De Vietnamese keuken
Vietnamse keuken Vietnam DjoserNaast de vele bezienswaardigheden staat Vietnam ook bekend om haar uitgebreide nationale keuken. Ondanks dat er zo’n 500 traditionele gerechten zijn, bestaat de gemiddelde maaltijd van een Vietnamees uit de noedelsoep ‘pho’, groenten, rijst en vlees of vis. De Vietnamese keuken is grofweg te verdelen in drie regio’s: het noorden staat bekend om meer traditionele gerechten, het zuiden kenmerkt zich door wat zoetere gerechten en in centraal-Vietnam wordt juist relatief pikant gegeten. De loempia is met haar uiteenlopende vullingen zonder twijfel het meest bekende Vietnamese gerecht, maar je vindt ook minder bekende gerechten op de kaart. Zo eten Vietnamezen onder andere gekookte slang, waarvan het hart als bijzondere delicatesse wordt beschouwd. Vanwege het boeddhisme worden er bovendien ook veel vegetarische gerechten geserveerd.

> Rondreizen Vietnam

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

Ik vond het een zeer gevarieerde reis met veel afwisseling d...
Ik vond het een zeer gevarieerde reis met veel afwisseling dit was in een zeer goede balans. Het fietsen met een plaatselijke gids, die ons van alles kon laten zien en zich zeer verantwoordelijk voelde. Onze mecanicien die al onze fietsen nauwlettend in de gaten hield en zorgde voor vers fruit bij de stops.

Ingrid W. - 10,0
Terug naar boven