Cuba

Rondreis Cuba

Tijdens de rondreis door Cuba bezoek je o.a. Havana, Pinar del Rio, Trinidad, Camaguey, Sierra Meastra nationaal park, Santiago de Cuba, Santa Clara en Varadero. Tijdens onze reizen door Cuba maak je kennis met de koloniale architectuur van Havana, salsa, rum en sigaren, maar ook dichtbeboste gebergten, tropische vegetatie en witte zandstranden van Cuba. Geniet op deze groepsreis vooral ook van de speciale sfeer en de vriendelijke Cubanen.

Lees meer

Meer over Cuba

Hoogtepunten van Cuba

 Ontdek alle hoogtepunten van Cuba

Een rondreis op Cuba is eigenlijk de enige manier om al het moois te kunnen behappen dat dit eiland in zich heeft. Cuba heeft zóveel te bieden! Geniet van prachtige natuur en parelwitte stranden, maar ook van koloniale plaatsen die bol staan van de culturele hoogtepunten. Deze plaatsen ademen de sfeer van de interessante geschiedenis die Cuba al achter zich heeft, en vertellen het hedendaagse verhaal van de Cubaanse cultuur. Met de groepsrondreizen van Djoser beleef je Cuba op een unieke manier: naast de actieve stijl van de groepsreizen is er veel ruimte voor individuele vrijheid.

Reis langs de hoogtepunten van Cuba

Tijdens een rondreis door Cuba kun je o.a. Havana, Pinar del Rio, Trinidad, Camaguey, Sierra Meastra nationaal park, Santiago de Cuba, Santa Clara en Varadero bezoeken. Tijdens onze rondreizen door Cuba maak je kennis met de koloniale architectuur van Havana, salsa, rum en sigaren, maar ook dichtbeboste gebergten, tropische vegetatie en witte zandstranden van Cuba. Afhankelijk van de rondreis die je kiest, doe je verschillende interessante gebieden op het eiland aan. Geniet op deze groepsreizen door Cubas vooral ook van de speciale sfeer en de vriendelijke Cubanen.

Welke Cuba rondreis past bij mij?

Elke rondreis van Djoser is weer anders. Voor de bestemming Cuba heb je de keuze uit drie rondreizen, die van elkaar verschillen in tijdsduur, maar ook in focus. Op de 15-daagse rondreis is er focus op de lokale cultuur en natuur in het westen van het eiland, en op de 21-daagse rondreis is er ook aandacht voor de oostkant van het eiland, waar zich o.a. Santiago de Cuba bevindt. Voor welke rondreis je ook kiest, je kiest altijd voor een actieve groepsreis die je kennis laat maken met de mooiste plekjes van Cuba.

En wil je een actieve rondreis door Cuba maken met de kinderen? Bij Djoser hebben we ook groepsreizen die speciaal geschikt zijn gemaakt voor gezinnen met jongere kinderen. En als dit je allemaal niet actief genoeg is, heeft Djoser ook een speciale fietsreis door Cuba voor je!

Boek één van onze Cuba-rondreizen online

Wil je op een unieke manier kennismaken met het mooie Cuba? Boek dan je rondreis vandaag nog online. Bij Djoser boek je actieve groepsreizen waarbij je toch tijd en ruimte overhoudt voor een persoonlijke reis op maat. Alles is goed geregeld, en je hebt toch de vrijheid om je rondreis zelf deels in te vullen! Zo maak je altijd een rondreis die bij jou past. Kies dus Djoser voor je rondreis door Cuba!

Terug naar boven

Landinformatie Cuba

 Landinformatie Cuba

  • Hoofdstad: Havana
  • Inwoners: 11,4 miljoen
  • Taal: Spaans
  • Munteenheid: Cubaanse peso
  • Beste reistijd: november tot en met april
  • Tijdsverschil: Op Cuba is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 110.000 km²
  • Geografie: Het eiland Cuba is niet enorm groot, maar vooral langgerekt. Het is slechts 191 kilometer breed, maar wel 1250 kilometer lang. Het is het grootste eiland in het Caribisch gebied.

Terug naar boven

Beste reistijd Cuba

Beste reistijd Cuba

Cuba ligt op de rand van de tropen. Het hele jaar door is de temperatuur zeer aangenaam en komt maar zelden onder de 25°C. De droge periode valt in onze wintermaanden, van september tot april. Tijdens de zomermaanden van mei tot augustus kan het af en toe regenen. De kans op zo'n kort maar hevig tropisch regenbuitje is eigenlijk vooral aanwezig in het zuidoosten van het eiland. Het klimaat op de strandlocaties aan de noordkust is vrijwel het hele jaar door zeer aangenaam.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Cuba

Bezienswaardigheden Cuba

Cuba is Latijns-Amerika op haar best. Swingende steden, koloniale gebouwen en prachtige landschappen wisselen elkaar af. Er is zoveel te zien, te doen en te beleven. Geniet van de muziek in Santiago de Cuba en ontspan aan de zandstranden van Varadero. Een aantal bezienswaardigheden van het unieke Cuba op een rij.

Cuba paardwagen Trinidad DjoserSfeervol Cuba
Cuba ademt verloren tijden. Door de sancties van Amerika heeft Cuba weinig toegang tot moderne producten. Het straatbeeld wordt hierdoor bepaald door oude auto’s en vervallen uitziende koloniale gebouwen. Cubanen eten in kleine restaurantjes of op gezellige terrasjes op straat en genieten van live muziek. Cuba is een land als geen ander.

Salsa & Son
Muziekband Salsa Cuba DjoserWeinig landen swingen zo als Cuba. Son-muziek en dans is ontstaan in Cuba en heeft van oorsprong Spaanse en Afrikaanse ritmes. Het is één van de meest invloedrijke muziekstromen in Latijns-Amerika en de bakermat van de salsa. De Cubaanse variant van salsa wordt casino genoemd en is een integraal onderdeel van de Cubaanse cultuur. Je zal op reis in Cuba dan ook zeker kunnen genieten van Son & Salsa!

Havana, koloniaal & cars
Oude Auto Havana Capitool Cuba DjoserHavana is één van de hoogtepunten van Cuba. Het oude deel van de stad is door UNESCO erkend als werelderfgoed. De stad staat vol gebouwen uit de koloniale periode, zoals forten, hele huizenblokken en zelfs een eeuwenoude apotheek. Door de smalle straatjes rijden prachtige Amerikaanse auto’s uit de jaren 50. Deze bijzondere bolides worden met veel liefde onderhouden door hun eigenaren.

Sierra Maestra Nationaal Park
Siera Maestra nationaal park bergen Cuba DjoserDe grootste bergketen van Cuba heet Sierra Maestra. De dichtbegroeide bergen worden geflankeerd door bananen-, koffie- en cacaoplantages die tussen de riviertjes liggen. De prachtige uitzichten op de groene velden is een beeld om nooit te vergeten. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en zelfs een voormalig hoofdkwartier van Castro bezoeken.

Viñales Vallei
Viñales Vallei landschap Cuba DjoserDe Viñales Vallei is omringd door bergen. Het landschap staat vol indrukwekkende kalkstenen heuvels, mogotes genaamd. In de vallei worden diverse gewassen verbouwd, zoals tabak, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van traditionele technieken. Je kunt hier heerlijk wandelen en mooie paardrijtochten maken.

Snorkelen en duiken op Cuba
Snorkelen onderwater wereld Cuba DjoserDe azuurblauwe wateren rondom Cuba zijn een hoogtepunt op zich. Je kunt hier prachtig duiken en snorkelen. Je ziet hier schildpadden, haaien, walvishaaien, dolfijnen en heel veel kleurrijke vissen. Dichterbij de kust kun je ook een mooie snorkelexcursie maken, zoals vanuit de bekende badplaats Varadero. Ook dan zie je grote scholen bijzondere vissen en spectaculair koraal.

Terug naar boven

Klantwaardering

8,7

Een hele leuke reis door een sfeervol en bijzonder land. Een...
Een hele leuke reis door een sfeervol en bijzonder land. Een topgids (Abel) en topchauffeur (Reinaldo).

Andries T. - 8,0
Terug naar boven
Chat met Djoser