Eten in Kaapstad

Eten in Kaapstad

Onze lokale agent Philip van der Walt uit Zuid-Afrika is een fijnproever en weet precies waar je moet zijn in Kaapstad voor een heerlijke maaltijd. Philip’s favorieten:

Arnolds
“Wie buiten zit krijgt een spectaculair uitzicht op de Tafelberg bij zijn maaltijd geserveerd. Arnolds biedt een grote verscheidenheid aan gerechten: salades, vis en wild zoals kudu, gemsbok en springbok. Dit sfeervol aangeklede restaurant is zeven dagen per week open en verwelkomt je met betaalbare en heerlijke maaltijden.”

Adres: 60 Kloof Street, Gardens, Cape Town
www.arnolds.co.za


Beluga
“Bij het zien van Beluga’s menukaart loopt het water je in de mond. Dit gastronomische restaurant is zeer klantgericht. Je kunt kiezen uit een gastronomischof een sushi menu, beide extreem lekker. Beluga kan worden omschreven als modern en toch elegant, met voortreffelijk eten en hippe gasten.”

Adres: Prestwich Street, Green Point, Cape Town
www.beluga.co.za

Bibi's Kitchen
“Deze hotspot onder de locals serveert uitstekend noord- en zuid Indiaas eten. De ambiance en aankleding zijn zeker niet chique, maar de aroma’s van alle kruiden spreken helemaal voor zichzelf. De service van de familie-eigenaren is snel en vriendelijk. Als je zin hebt in authentiek Indiaas eten en niet in de stemming bent voor ‘fine dining’s Bibi’s Kitchen de juiste keus.”

Address: Broad Road, Wynberg, Cape Town

Fat Cactus
“Dit is ‘the place to be’ als je op zoek bent naar een vrolijke, gekke en relaxte sfeer. Men serveert Mexicaanse specialiteiten, grill gerechten en frozen Margaritas. Dit restaurant is erg populair en zit meestal vol met jonge, hippe gasten. Vooraf reserveren is dus geen overbodige luxe.”

Adres: Park Road 5, Gardens, Cape Town
www.fatcactus.co.za

Den Anker
“Het aan het V&A Waterfront gelegen Den Anker biedt niet alleen een grote diversiteit aan gerechten, maar ook een spectaculair uitzicht. Met de oceaan en de Tafelberg op de achtergrond,smaakt je vis-, grill-, of vegetarische maaltijd nog lekkerder.” Adres: V&A Waterfront, Cape Town
www.denanker.co.za

Mama Africa
“Dit authentieke Afrikaanse restaurant ligt in het centrum van Kaapstad in Long Street. Dit is een van de weinige plekken in Kaapstad die de lokale Afrikaanse flair, met live Afrikaanse bands en Afrikaanse maaltijden combineert.”

Adres: 178 Long Street, Cape Town.


Mzoli's
“Als je op zoek bent naar een traditionele Zuid-Afrikaanse barbecue (braai), ben je bij Mzoli’s aan het juiste adres. Dit restaurant ligt in het hart van een van Kaapstad’s townships, Guguletha. Ze serveren de traditionele puree van maïsmeel bij de barbecue.”

Panama Jack's
“Panama Jack’s is een kreeft- en sushi bar, gelegen aan de dokken van Kaapstad. De aankleding is erg basic, maar het eten maakt alles goed. Ben je visliefhebber en wil je eten in een niet-toeristische ambiance, dan zit je hier goed.”

Adres: Quay 500, Cape Town Harbour
www.panamajacks.net

Savoy Cabbage
“Dit restaurant en champagne bar is gelegen in het centrum van Kaapstad. Het voldoet aan alle verwachtingen die je hebt van een ‘fine diningrestaurant’. ‘Internationaal’, ‘hoogste lofbetuigingen voor de creatieve keuken’ en ‘stijlvol opgediend lekker eten’, zijn veel gehoorde kreten in de beoordelingen.”

Adres: 101 Hout Street, Cape Town

Bekijk ons aanbod rondreizen naar Zuid-Afrika!