Selamat Datang in Indonesië

Selamat Datang in Indonesië

mag_vj_16_indonesie_01

De eilanden Sumatra, Java en Bali zijn heel verschillend. Wat dacht je van slapen op een vulkaan, het beklimmen van het beroemde Boeddhistische bouwwerk ‘de Borobudur’ en heerlijk luieren op het strand?

Tijdens onze 23-daagse reis begint ons avontuur op het eiland Sumatra, waar je oog in oog komt te staan met orang-oetans. Tijdens het verblijf aan het Tobameer kun je genieten van de bijzondere architectuur van de Batakhuizen met puntige daken. Vervolgens vliegen we naar het eiland Java, tevens het startpunt van onze 21-daagse reis.

Tempels, vulkanen en ceremonies
In de hoofdstad Jakarta wandel je door het oude Batavia en in Bandung slapen we in het beroemde Savoy Homann Hotel. Een lange, maar mooie tocht brengt ons naar Pangandaran, een oud vissersplaatsje. Onderweg stoppen we regelmatig voor een foto of om een leuk dorp te bezoeken. In Pangandaran kun je uitrusten op het strand, maar mis de inbegrepen excursie naar de fabelachtige Green Canyon niet, waar je met een boot doorheen vaart om vervolgens een duik te nemen in dit indrukwekkende natuurschoon.

In Yogyakarta, het culturele hart van Indonesië, is het bezoek aan de Borobudur, met talloze Boeddhabeelden en stoepa’s en aan het Prambanan tempelcomplex, een absolute highlight. Laat je in een becak rondrijden langs de Jalan Malioboro, met talloze winkels en restaurants, bezoek de Kraton en het Paleis van de Sultan of leer de kunst van het typisch Indonesische batikken.

mag_vj_16_indonesie_02

Een onvergetelijke ervaring is de excursie op de Bromovulkaan, waar we vlakbij in een hotel verblijven. Met jeeps rijd je naar het uitzichtpunt, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt over het bizarre maanlandschap. Soms borrelt er uit de krater een pluim zwaveldamp omhoog.

Te midden van de plantages, waar koffie, cacao, kaneel en andere specerijen worden verbouwd,verblijven we nog een laatste nacht op Java, voordat we per boot de oversteek maken naar Bali. Je merkt meteen dat de sfeer heel anders is op dit relaxte eiland.

Regelmatig zijn er bijzondere ceremonies en festivals voor de goden, die je met een beetje geluk kunt bijwonen. Maak een mooie snorkelexcursie vanaf de zwarte lavastranden van Lovina. De reis wordt afgesloten in Ubud. Wandel hier door het Monkey Forest, waar apen aan de bomen slingeren, fiets door de rijstvelden of bezoek een culturele show met traditionele dans en wajangpoppen.

Bekijk alle Familyreizen door Indonesië.


mag_vj_16_indonesie_03

Reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven