• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Sumatra, Java & Bali, 23 dagen

  Sumatra, Java & Bali23 dagen

  Bezoek de eilanden Sumatra, Java en Bali en zie met eigen ogen de verschillen tussen de eilanden. Je ontmoet de orang oetans op Sumatra en verblijft hier in de mooie omgeving van Samosir. Op Java verken je Yogyakarta op een becak, een Indonesische fietstaxi en kun je als Indonesische kunstenaar je eigen batik schildering maken met verschillende kleuren verf. Ga op zoek naar de dolfijnen vanuit Lovina en maak kennis met de typische Balinese sfeer in Ubud.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Medan
  2. aankomst Medan - Bohorok
  3. Bohorok, optionele excursie orang-oetan jungle
  4. Bohorok - Brastagi
  5. Brastagi
  6. Brastagi - Samosir
  7. Samosir
  8. Samosir - Medan
  9. Medan - vlucht naar Yogyakarta
  10. Yogyakarta, excursie Borobodur en Prambanan
  11. Yogyakarta, becak tour
  12. Yogyakarta - Malang
  13. Malang - Bromo vulkaan
  14. Bromo vulkaan - Kalibaru
  15. Kalibaru - Lovina
  16. Lovina, optionele excursie dolfijnen spotten
  17. Lovina
  18. Lovina - Pura Ulun Danu Bratan-tempel - Munduk
  19. Munduk - Ubud
  20. Ubud, wandeling Monkey Forest
  21. Ubud
  22. Ubud - Denpasar - Amsterdam
  23. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Indonesië bestaat uit ongeveer 14.572 eilanden waarvan je er tijdens deze reis drie bezoekt: Sumatra met zijn ruige bossen en regenwouden, het vruchtbare Java vol met culturele hoogtepunten en het kleinere, artistieke Bali met heerlijke stranden.

  Sumatra

  Orang oetans en Brastagi
  Dag 1 Amsterdam - Medan
  Dag 2 aankomst Medan - Bohorok
  Dag 3 Bohorok, orang-oetan jungle excursie (optioneel)
  Dag 4 Bohorok - Brastagi
  Dag 5 Bohorok
  Dag 6 Brastagi - Samosir

  We vliegen van Amsterdam naar Medan en rijden bij aankomst direct door naar Bohorok. Onderweg komen we langs veel rubber- en oliepalmplantages. Wie weet zie je nog iemand rubber tappen. 

  Orang Oetan Bohorok Gunung Leuser Sumatra GroepsreisBohorok is de belangrijkste toegangspoort tot het Gunung Leuser National Park, een beschermd regenwoud dat op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Hier leven de orang-oetans in het wild, maar het park is ook de thuisbasis van andere zeldzame Sumatraanse wilde dieren, zoals apen, herten, olifanten, neushoorns, luipaarden en tijgers. Onder begeleiding van een professionele gids kun je een wandeling door de jungle maken en kom je wellicht oog in oog te staan met de bosbewoners! 

  Het hooggelegen Brastagi heeft een klimaat dat een beetje Europees aandoet. Vroeger was het stadje geliefd bij de Nederlanders, nu is het vooral bekend om de fruitmarkt. Door het koele klimaat  is de omgeving niet tropisch en dus zeer geschikt om er wortels, tomaten, aardappels, sinaasappels en bloemen te verbouwen en die kom je dan ook regelmatig tegen op de lokale markten.

  Hou je van natuur? Dan heb je geluk! De omgeving van Brastagi is prahctig. De groene velden van de Karo Hooglanden worden gedomineerd door twee vulkanen. Op een half uurtje rijden van de stad liggen de  vulkanische warmwaterbronnen van Raja Berne. Het absoluut de moeite waard om die op je vrije dag in Brastagi te bezoeken. In de omgeving van Brastagi liggen ook nog wat Karo-Batak dorpjes (lokale bevolking) met mooi versierde gemeenschapshuizen.

  Samosir
  Dag 7 Samosir
  Dag 8 Samosir - Medan
  Dag 9 Medan - vlucht naar Yogyakarta

  Sumatra Samosir Groepsreis BatakhuisBij Prapat, 170km van Medan, nemen we op de oostelijke oever van Danau Toba, de ferry naar Tuk Tuk op het eiland Samosir. Tuk Tuk is een prima uitvalsbasis voor een wandel-, fiets-, of brommertocht naar de Batakdorpen Ambarita en Tomok met hun oude stenen monumenten. Ook kun je een leuke boottocht maken rond het schiereiland, waarbij je de heetwaterbronnen en de markt van Pangururan kunt bezoeken. Ook worden hier bij het gemeenschapshuis Batakdansen opgevoerd en zie je enkele traditionele huizen. Om de volksliedjes van de Batakkers te horen kun je het beste naar de eethuisjes gaan.

  Na ons verblijf op Samosir reizen we naar Medan, waar we een nacht zullen verblijven. De volgende dag reizen we met een binnenlandse vlucht, via Jakarta, naar Yogyakarta.

  Java


  Yogyakarta
  Dag 10 Yogyakarta, excursie Borobodur & Prambanan
  Dag 11 Yogyakarta, becak tour
  Borobudur beeld Indonesië
  Natuurlijk maken we vanuit ‘Yogya’ een excursie naar de beroemde Borobudur, dat op 40 km buiten de stad ligt. Dit tussen de jaren 750 en 850 gebouwde grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld is prachtig gedecoreerd met onder andere reliëfs uit het leven van Boeddha. De Borobodur bestaat uit negen verdiepingen, voordat je op het bovenste platform komt. Hier staan meer dan 400 klokvormige stoepa’s met in ieder een Boeddhabeeld. Als het je lukt een van de Boeddhabeelden aan te raken, mag je een wens doen! Lokale mensen zullen je garanderen dat deze wens ook echt uitkomt. We brengen ook een bezoek aan de dichtbij Yogyakarta gelegen hindoeïstische Prambanan tempels. Op de verschillende tempelgebouwen met spitse torens zie je verhalen uit vervlogen tijden gehakt uit het vulkanische steen.

  Riksja Yogyakarta Indonesie FamilyDe volgende dag maken we een spannende tocht met een becak, een soort bakfiets, waarbij je langs de leukste plekjes van Yogyakarta komt. Later kan je op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken. In het centrum van Yogyakarta bevindt zich het Kraton, een ommuurd stukje stad waarin het paleis van de sultan ligt. Ook kan je een bezoek brengen aan de vogeltjesmarkt. De lange winkelstraat Jalan Malioboro en de markt zijn een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm en in de talloze ateliers kun je kijken hoe de producten gemaakt worden. 's Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet.

  Batu
  Dag 12 Yogyakarta - Malang
  Dag 13 Malang - Bromovulkaan, jeepexcursie
  Dag 14 Bromovulkaan - Kalibaru, plantagetour

  We rijden verder naar Malang, een oud-koloniale stad met een Europese sfeer. Proef eens een typische Indonesische koffie : ‘kopi tubruk’ (dubbel gemalen koffie die moet bezinken).

  Bromo Vulkaan Java Indonesie GroepsreisDe volgende dag rijden we verder naar onze volgende overnachtingsplaats waar we vlakbij de vulkaan verblijven. Hier maken we een excursie met jeeps, die ons naar de beroemdste vulkaan van Indonesië brengen: de Bromovulkaan. Hier worden we beloond met een fascinerend uitzicht op de langzaam ondergaande zon, de uitgestorven zandvlakte en de omringende vulkanen. De volgende dag reizen we verder naar Kalibaru. Hier kun je bijkomen van het Bromovulkaan avontuur en we brengen een bezoek aan de plantages waar cacao, rubber, koffie of palmsuiker wordt verbouwd.


  Bali

  Munduk
  Dag 15 Kalibaru - boot naar Bali - Lovina
  Dag 16 Lovina, excursie dolfijnen spotten (optioneel)

  Met de veerboot steken we vanuit Gilimanuk over naar Bali, waar we eerst verblijven in Lovina. In Lovina ligt het hotel, dat beschikt over een zwembad, pal aan het strand. Lovina is de bekendste badplaats aan de noordkust van Bali, maar is nog wel lekker rustig. Zeker vergeleken met de toeristische stranden in het zuiden van Bali. Schrik niet, want het zand is hier niet wit maar gitzwart. Dit komt doordat het eiland Bali van vulkanische oorsprong is. Aan het strand kun je lekker relaxen en bijkomen van de afgelopen weken. Als je wat meer activiteit wilt, kun je met een boot naar de koraalriffen die voor de kust liggen. Hier kun je prachtig mooi snorkelen en duiken. Lovina staat ook bekend om de dolfijnen excursie die je kier kunt boeken. Ga ’s ochtends vroeg met een lokale vissersboot de zee op. Je hebt een grote kans om dolfijnen tegen te komen! Voor niet-waterliefhebbers bieden uitstapjes naar bijvoorbeeld Singaraja of de fraai gelegen warmwaterbronnen bij Banjar mogelijkheden.

  Lovina
  Dag 17 Lovina
  Dag 18 Lovina - Pura Ulun Danu Batan tempel - Munduk
  Dag 19 Munduk - Ubud

  Bali Strand Groepsreis Na twee ontspannen dagen aan het strand rijden we naar Munduk, waar we verblijven in de groene heuvels in dit rustige dorp in het noorden van Bali. De overgebleven koloniale gebouwen brengen je terug in de tijd. De omgeving is adembenemend. Trek de groene vallei in en neem een duik in de 35 meter hoge waterval. Deze waterval staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Je ziet hier ook aardbei-, koffie-, en kruidenplantages.

  Na een nacht in Munduk, rijden we door naar Ubud.  Onderweg wordt er een stop gemaakt bij de Pura Ulun Danu Batan tempel, gelegen op een klein eilandje in een meer.

  Ubud
  Dag 20 Ubud, wandeling Monkey Forest
  Dag 21 Ubud
  Dag 22 Ubud - Denpasar - Amsterdam
  Dag 23 aankomst Amsterdam

  Bali Rijstterrassen GroepsreisGeen plaats is méér geschikt als uitvalbasis voor gevarieerde uitstapjes dan Ubud. Lopend, met de fiets, motor of met een gehuurde auto kun je vanuit Ubud alle kanten op. Aan de rand van Ubud ligt Monkey Forest, waar brutale aapjes worden gevoerd. We maken hier een wandeling en je ziet de apen aan de bomen slingeren. Een aanrader is ook een prachtige wandel- of fietstocht door de groene sawa’s rondom Ubud. Bezoek daarbij de oude tempel Goa Gajah enkele kilometers verderop, of één van de omliggende dorpen met hun eigen handwerkspecialiteiten: batik, houtsnijwerk, schilderijen en zilversmeedwerk. Souvenirs kun je in en rond Ubud in overvloed vinden.

  Niet ver van Ubud liggen de badplaatsen Kuta, Candidasa, Sanur en Padangbai met uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen, te winkelen of uit te gaan. Vanuit Ubud kun je gemakkelijk enkele culturele hoogtepunten op Bali bereiken: het stadje Klungkung, het Besakih-tempelcomplex, de Gunung Batur-vulkaan en de rotstempel Gunung Kawi. In en rond Ubud worden iedere avond traditionele dansvoorstellingen gegeven. Het hindoeïsme drukt een kleurig stempel op het Balinese leven. In elke tuin staat wel een klein altaar en overal zie je vrouwen bezig met het maken van tempeldecoraties of het brengen van offers. Op Bali worden zoveel ceremonies en processies gehouden, dat je erop mag rekenen er minstens één mee te maken.

  Na de heerlijke dagen in Ubud is het tijd om terug te rijden naar Denpasar, waarvandaan we terug zullen vliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat van dag tot dag in de brochure genoemd en staan vast, maar de beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent nooit verplicht om hieraan deel te nemen. Bovendien is er gelegenheid om je eigen plan te trekken en er zonder de groep op uit te gaan. Juist dan ervaar je de bekende Indonesische gastvrijheid en behulpzaamheid en kom je op plaatsen waar andere toeristen nooit komen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  11 jul - 02 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 jul - 09 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  2 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.795,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  25 jul - 16 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  3 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.095,-
   
  Boek nu
  Start - einde
  29 jul - 20 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.495,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht met Garuda
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Medan - Yogyakarta
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Becak tour in Yogyakarta
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien,  persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Hotelverlenging

  Verlenging in Ubud of Sanur mét accommodatie is te boeken (vervroeging is niet mogelijk).

  De prijs in Ubud is v.a. € 35,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs in Sanur is v.a. 39,- op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.

  Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Denpasar.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 25.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels, die meestal centraal gelegen zijn.

  In Lovina op Bali ligt ons hotel pal aan het strand, of heel vlakbij; je loopt zo van het hotel het strand op. Ook is er een zwembad aanwezig voor wie liever een frisse duik in het zwembad neemt.

  Ons hotel in Yogyakarta ligt op loopafstand van Malioboro Street: de grootste en bekendste winkelstraat in Yogyakarta. Alle kamers hebben een airco en er is hier ook een zwembad aanwezig: een oase van rust te midden van alle bedrijvigheid.

  In Ubud ligt ons aangename hotel tussen de rijstvelden en de bossen. In de prachtige tuin van het hotel bevindt zich een zwembad en er is een gratis shuttle naar het centrum van Ubud. Wil je helemaal bijkomen van je indrukwekkende reis, dan kun je hier ook een heerlijke massage krijgen.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

  Medan Garuda Plaza Hotel
  Bohorok Rindu Alam Hotel
  Brastagi Sinabung Resort Hotel
  Samosir Toledo Inn
  Yogyakarta Jambuluwuk Hotel
  Bromo Bromo Permai
  Kalibaru Kalibaru Cottages
  Munduk Puri Lumbung
  Lovina Aditya Beach Resort
  Ubud The Grand Sunti

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven. 

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Garuda Indonesia

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Garuda Indonesia

   Traject

   Amsterdam - Jakarta

   Vertrek

   12:05

   Aankomst

   08:10*

  • Vlucht met

   Garuda Indonesia

   Traject

   Jakarta - Medan

   Vertrek

   10:40

   Aankomst

   13:05

  • Vlucht met

   Garuda Indonesia

   Traject

   Denpasar - Jakarta

   Vertrek

   19:00

   Aankomst

   20:10

  • Vlucht met

   Garuda Indonesia

   Traject

   Jakarta - Amsterdam

   Vertrek

   22:25

   Aankomst

   07:50*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: in de zomer is het op Sumatra en Java 5 uur later en op Bali 6 uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Vervoer

  We reizen over land in onze eigen airconditioned bussen met comfortabele zitplaatsen. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Tijdens een reisdag maken voldoende stops om de benen te strekken, foto's te maken of leuke plaatsen bezoeken. De reisdag duurt misschien wat lang, maar je ziet onderweg heel veel. In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus. Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel eenvoudig om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, een taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets of motor huren.

  Voor de grote afstanden maken we gebruik van een tijdsbesparende binnenlandse vlucht. Tijdens deze reis gaat het om de trajecten Medan - Jakarta en Yogyakarta - Denpasar.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Garuda
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Medan - Yogyakarta
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Becak tour in Yogyakarta
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een maakt graag flinke tochten door de jungle of door rijstvelden, terwijl een ander liever een kookworkshop volgt om de fijne kneepjes van de Indische keuken onder de knie te krijgen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, als dan niet met hulp met van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. het vervoer van dergelijke excursies is bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld is exclusief.

  Tijdens deze reis door Sumatra, Java en Bali zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie Borobudur & Prambanan. We bezoeken de grootste boeddhistische tempel ter wereld, een prachtig gedecoreerde stoepa en hindoeïstische tempels.
  • Becaktour door Yogyakara. In een soort bakfiets rijd je langs de leukste plekjes van Yogyakarta.
  • Tijdens een wandeling door het Monkey Forest in Ubud zie je slingerende apen aan de bomen hangen, maar ze zijn net zo nieuwsgierig naar jou, als jij naar hen!


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Kampung Naga; een van de weinige nog resterende originele Sundanese dorpjes. Je daalt met een trap van 360 treden af naar dit traditionele dorp.
  • Op weg naar Ubud maken we een stop bij de Balinese pura Ulun Danu Brata: een hindoeïstische tempel aan het Bratan meer.


  Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een bezoek aan het Kraton in Yogyakarta, een jungle orang-oetan excursie, een traditionele dansvoorstelling op Samosir, of een dolfijnenexcursie in Lovina tot de mogelijkheden.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het niet nodig om te betalen voor het Indonesische visum. Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthavens van Jakarta, Medan en Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

  Geldzaken

  In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische roepia. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: op de luchthavens in de grote plaatsen op Java en Bali zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s, dollars.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

  Maaltijden

  Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie wil kan een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen, waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je tips geven over leuke en goede restaurants. Er is een scala aan mogelijke eetgelegenheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg.

  De Indonesische keuken is buitengewoon gevarieerd en voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Rijst is het basisvoedsel, maar de bijgerechten verschillen sterk per streek. Houd uiteraard wel altijd de kwaliteit van het voedsel in de gaten en let erop dat het goed gekookt of doorbakken is. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
  • Malariatabletten


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk tot goed. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Verlenging in Ubud of Sanur mét accommodatie is te boeken (vervroeging is niet mogelijk).

  De prijs in Ubud is v.a. € 35,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs in Sanur is v.a. 39,- op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.

  Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Denpasar.

  Klimaat en geografie

  Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Sumatra wordt in tweeën gesneden door de evenaar en het noordelijke deel van het eiland heeft andere klimaatskenmerken dan het zuidelijke deel. Het klimaat op Java verschilt van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november. e droge periode begint rond april en eindigt rond november maar een bui kan aan het einde van de dag altijd vallen. Maar wees gerust, de bui iss vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Indonesië?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De reis naar de verschillende Indonesische eilanden is met name gericht op de indrukwekkende natuur en oude tempels, waarbij het wordt afgesloten met een paar dagen aan het strand. Natuurlijk is het zien van de Oerang Oetans op Sumatra een ervaring om nooit te vergeten. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Over land wordt er gereisd in comfortabele bussen. Sommige afstanden kunnen erg groot zijn, in dit geval proberen we meerdere stops onderweg te houden. Bijvoorbeeld om foto’s te maken, te lunchen of voor een excursie. Ter plaatse kan je heel makkelijk een fiets of motor huren en hier zal minder gebruik gemaakt worden van de bus. Tussen Bandung en Yogyakarta reizen we per trein en voor de wat grotere afstanden maken we gebruik van binnenlandse vluchten.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Indonesië heeft een erg tropisch klimaat, waarbij de temperaturen het gehele jaar rond de 30°C liggen. In de hoger gelegen gebieden kan het wat frisser zijn. Over het algemeen is de droge periode van begin april tot ongeveer november. Dit kan per jaar wat variëren.

  Hebben we een visum nodig?

  In Denpasar, Jakarta en Medan is een gratis visum te verkrijgen die geldig is voor maximaal 30 dagen. Als je langer blijft dan 30 dagen dan dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens de reis wordt er gebruik gemaakt van eenvoudige middenklasse strandhotels. De kamers hebben de nodige voorzieningen maar beschikken niet over luxe extra’s. De hotels in Jakarta, Lovina, Yogyakarta, Ubud en Sanur is een zwembad aanwezig.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Het kan handig zijn om bijvoorbeeld een sarong of omslagdoek mee te nemen, zodat je deze makkelijk om kan doen bij een bezoek aan een tempel.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Vind je het leuk om te gaan snorkelen? Dan is het aan te raden om een snorkel, duikbril en eventueel flippers mee te nemen op reis. Helaas zijn er voor kinderen op de bestemming vaak niet voldoende producten in kleine maten aanwezig.

  Djoser reviews

  8,2
  • Ik ben een week later nog steeds alle indrukken aan het verwerken, prachtreis, wel een beetje veel, 3 eilanden op 3 weken

   Super afwisselende reis, zeker de iets minder bekende gebieden zijn prachtig en mooie excursies die we zeker zelf ook hadden gedaan. Reisdagen wel wat lang, maar daar hebben we ons op voorbereid!

   Vol nieuwe indrukken en ervaringen stapten wij gisteren met onze zoons van 17 en 14 het vliegtuig uit. Soms waren het de kleine dingen die de grootste indruk op ons achter lieten. De vrolijke kinderen, het verkeer wat leek op chaos maar altijd goed ging. We hebben weer veel herinneringen gemaakt.

  • Een reis die fantastisch in elkaar zit. Natuur en cultuur wisselen elkaar heel goed af. Zowel de kinderen als wijzelf hebben ons super vermaakt.

   Bekijk alle reviews
   Go to top