• Slide 1
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Indonesie, 23 dagen

  Indonesie 23 dagen

  Rondreis Sumatra, Java & Bali

  Bezoek de eilanden Sumatra, Java en Bali en zie met eigen ogen de verschillen tussen de eilanden. Je ontmoet de orang oetans op Sumatra en verblijft hier in de mooie omgeving van Samosir. Op Java verken je Yogyakarta op een becak, een Indonesische fietstaxi. En kun je als Indonesische kunstenaar je eigen batik schildering maken met verschillende kleuren verf. Ga op zoek naar de dolfijnen vanuit Lovina en maak kennis met de typische Balinese sfeer in Ubud.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Medan
  2. aankomst Medan
  3. Medan - Bohorok
  4. Bohorok, orang-oetan jungle excursie (optioneel)
  5. Bohorok - Brastagi
  6. Brastagi
  7. Brastagi - Samosir
  8. Samosir
  9. Samosir - Silangit - vlucht naar Yogyakarta
  10. Yogyakarta, excursie Borobodur en Prambanan
  11. Yogyakarta, becak tour
  12. Yogyakarta - trein naar Malang
  13. Malang - Bromo vulkaan
  14. Bromo vulkaan - Kalibaru
  15. Kalibaru - Munduk
  16. Munduk - Lovina
  17. Lovina, optionele excursie dolfijnen spotten
  18. Lovina
  19. Lovina - Pura Ulun Danu Bratan-tempel - Ubud
  20. Ubud, wandeling Monkey Forest
  21. Ubud
  22. Ubud - Denpasar - Amsterdam
  23. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Indonesië bestaat uit ongeveer 17.500 eilanden waarvan je er tijdens deze reis drie bezoekt: Sumatra met zijn ruige bossen en regenwouden, het vruchtbare Java vol met culturele hoogtepunten en het kleinere, artistieke Bali met heerlijke stranden.

  Sumatra

  Orang oetans en Brastagi
  Dag 1 Amsterdam - Medan
  Dag 2 aankomst Medan
  Dag 3 Medan - Bohorok
  Dag 4 Bohorok, orang-oetan jungle excursie (optioneel)
  Dag 5 Bohorok - Brastagi
  Dag 6 Brastagi

  We vliegen van Amsterdam naar Medan. Hier breng je je eerste nacht in Indonesië door, heb je je eerste kennismaking met de heerlijke en gevarieerde Indische keuken en kun je uitrusten van de vliegreis. De volgende ochtend maken we een tochtje met onze bus door de stad en rijden daarna naar Bohorok. Onderweg komen we langs veel rubber- en oliepalmplantages. Misschien dat je nog iemand rubber ziet tappen. 

  Orang Oetan Bohorok Gunung Leuser Sumatra GroepsreisBohorok is de belangrijkste toegangspoort tot het Gunung Leuser National Park, een beschermd regenwoud dat op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Hier leven de orang-oetans in het wild, maar het park is ook de thuisbasis voor tal van andere zeldzame Sumatraanse wilde dieren, zoals apen, herten, olifanten, neushoorns, luipaarden en tijgers. Onder leiding van een professionele gids kun je een wandeling maken door de jungle en kom je wellicht oog in oog te staan met deze bosbewoners! 

  Het hooggelegen Brastagi heeft een klimaat dat een beetje Europees aandoet. Vroeger was het ook geliefd bij de Nederlanders, maar nu is het vooral bekend om de fruitmarkt. Door het koele klimaat  is de omgeving niet tropisch en dus zeer geschikt om er wortelen, tomaten, aardappels, sinaasappels en bloemen te verbouwen, die je dan ook veelvuldig tegenkomt op de markt.

  Ook de omgeving van Brastagi is zeker de moeite waard. Hier vind je de groene velden van de Karo Hooglanden. Het mooie landschap wordt gedomineerd door twee vulkanen. Op je vrije dag in Brastagi kun je de vulkanische warmwaterbronnen van Raja Berne bezoeken, die een half uur rijden buiten de stad liggen. In de omgeving van Brastagi liggen ook nog wat Karo-Batak dorpjes (lokale bevolking) met mooi versierde gemeenschapshuizen.

  Samosir
  Dag 7 Brastagi - Samosir
  Dag 8 Samosir
  Dag 9 Samosir - Medan - vlucht naar Jakarta

  Sumatra Samosir Groepsreis BatakhuisOnderweg naar Samosir nemen we bij Prapat, 170km van Medan, op de oostelijke oever van Danau Toba, de ferry naar Tuk Tuk op het eiland Samosir. Tuk Tuk is een prima uitvalsbasis voor een wandel-, fiets-, of brommertocht naar de Batakdorpen Ambarita en Tomok met hun oude stenen monumenten. Ook kun je een leuke boottocht maken rond het schiereiland, waarbij je de heetwaterbronnen en de markt van Pangururan kunt bezoeken. Ook worden hier bij het gemeenschapshuis Batakdansen opgevoerd en zie je enkele traditionele huizen. Om de volksliedjes van de Batakkers te horen kun je het beste naar de eethuisjes gaan.

  Na ons verblijf op Samosir reizen we terug naar Medan en nemen we een binnenlandse vlucht naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië.

  Java

  Jakarta
  Dag 10 Jakarta
  Dag 11 Jakarta - Bogor - Bandung

  De Indonesische hoofdstad Jakarta is een grote, bruisende en moderne stad. In de stad vind je nog veel terug uit de Nederlandse koloniale tijd, toen Jakarta nog Batavia heette. Ons hotel staat midden in het historische hart van de stad: 'Kota Tua'. Hier kun je nog de eeuwenoude pakhuizen zien van de V.O.C., de Verenigde Oost-Indische Compagnie, naast Hollandse huisjes en een oer-Hollandse ijzeren ophaalbrug. Via het uit 1710 stammende stadhuis dat als museum is ingericht, het wayangpoppen-museum kun je over de brug naar het Maritiem Museum lopen. Dit is gevestigd in een voormalig V.O.C-pakhuis.

  Jakarta Batavia Cafe Greopsreis Interessant is een kijkje in de haven waar vele zeilvrachtschepen hun goederen laden en lossen. Bij Monas, het nationale monument, liggen ook het presidentiële paleis, de overweldigend grote Istiqlal-moskee en het Indonesisch Nationaal Museum. Voor een verfrissing of een Indonesisch of westers gerecht is Café Batavia, gevestigd in een prachtig koloniaal pakhuis, een aanrader.

  We onderbreken de rit van Jakarta naar Bandung bij het hoger gelegen, koele Bogor. Voorheen was het een geliefd weekend- en vakantieoord voor de Nederlanders en de Britten, tegenwoordig trekken de rijkere inwoners van Jakarta er graag naartoe. In Bogor (door de Nederlanders 'Buitenzorg' genoemd) legde kolonel Raffles tijdens de Britse bezetting een schitterende botanische tuin aan met planten en bomen uit bijna de gehele wereld. Op een verscholen plekje in deze tuin ligt een oud Nederlands begraafplaatsje. Als je goed kijkt zie je hoog in de boom een van de ‘vliegende honden’ (grote vleermuizen). We vervolgen onze weg en bereiken aan het einde van de middag Bandung. Indien mogelijk rijden we via de hoge Puncak-pas met zijn uitgestrekte theeplantages. Ondanks het feit dat de stad op slechts 750 meter hoogte ligt, kent Bandung een vrij koel klimaat. Wie van koloniale (Nederlandse) of art-deco architectuur houdt, kan in het centrum zijn hart ophalen. We overnachten hier in het beroemde Savoy Homann Hotel. In vroegere tijden was dit een populaire ontmoetingsplaats voor rijke plantage eigenaars, waar ze zich te goed deden aan de befaamde rijsttafel van mevrouw Homann.

  Yogyakarta
  Dag 12 Bandung - trein naar Yogyakarta
  Dag 13 Yogayakarta, excursie Borobodur en Prambanan
  Dag 14 Yogyakarta, becak tour

  Tijdens de treinrit van Bandung naar Yogyakarta geniet je van prachtige uitzichten over uitgestrekte rijstvelden en rijen bergtoppen. We komen aan in Yogyakarta, een prettige, vriendelijk ogende stad. Yogyakarta wordt ook wel de culturele hoofdstad van het land genoemd.

  Borobudur beeld IndonesiëNatuurlijk maken we vanuit ‘Yogya’ een excursie naar de beroemde Borobudur, dat op 40 km buiten de stad ligt. Dit tussen de jaren 750 en 850 gebouwde grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld is prachtig gedecoreerd met onder andere reliëfs uit het leven van Boeddha. De Borobudur bestaat uit negen verdiepingen, voordat je op het bovenste platform komt. Hier staan meer dan 400 klokvormige stoepa’s met in ieder een Boeddhabeeld. Als het je lukt een van de Boeddhabeelden aan te raken, mag je een wens doen! Lokale mensen zullen je garanderen dat deze wens ook echt uitkomt. We brengen ook een bezoek aan de dichtbij Yogyakarta gelegen hindoeïstische Prambanan tempels. Op de verschillende tempelgebouwen met spitse torens zie je verhalen uit vervlogen tijden gehakt uit het vulkanische steen. Terug in het hotel is er volop tijd voor een duik in het zwembad.

  De volgende dag maken we een spannende tocht met een becak, een soort bakfiets, waarbij je langs de leukste plekjes van Yogyakarta komt. Later kan je op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken. In het centrum van Yogyakarta bevind zich het Kraton, een ommuurd stukje stad waarin het paleis van de sultan ligt. Ook kan je een bezoek brengen aan de vogeltjesmarkt. De lange winkelstraat Jalan Malioboro en de markt zijn een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm en in de talloze ateliers kun je kijken hoe de producten gemaakt worden. 's Avonds kan je een bezoek brengen aan één van de traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet.

  Bali

  Munduk
  Dag 15 Yogyakarta - vlucht naar Denpasar - Munduk
  Dag 16 Munduk - Lovina

  De volgende dag nemen we vanuit Yogyakarta een binnenlandse vlucht naar Denpasar. Van hieruit reizen we verder naar Munduk. Munduk is een rustig dorp in het noorden van Bali. De overgebleven koloniale gebouwen brengen je terug in de tijd. De omgeving is adembenemend. Trek de groene vallei in en neem een duik in de 35 meter hoge waterval. Deze waterval staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Je ziet hier ook aardbei-, koffie-, en kruidenplantages. Na deze groene oase trekken we door naar Lovina.

  Lovina
  Dag 17 Lovina, excursie dolfijnen spotten (optioneel)
  Dag 18 Lovina
  Dag 19 Lovina - Pura Ulun Danu Batan tempel - Ubud

  Bali Strand Groepsreis In Lovina ligt het hotel, dat beschikt over een zwembad, pal aan het strand. Lovina is de bekendste badplaats aan de noordkust van Bali, maar is nog wel lekker rustig. Zeker vergeleken met de toeristische stranden in het zuiden van Bali. Schrik niet, want het zand is hier niet wit maar gitzwart. Dit komt doordat het eiland Bali van vulkanische oorsprong is. Aan het strand kun je lekker relaxen en bijkomen van de afgelopen weken. Als je wat meer activiteit wilt, kun je met een boot naar de koraalriffen die voor de kust liggen. Hier kun je prachtig mooi snorkelen en duiken. Lovina staat ook bekend om de dolfijnen excursie die je kier kunt boeken. Ga ’s ochtends vroeg met een lokale vissersboot de zee op. Je hebt een grote kans om dolfijnen tegen te komen! Voor niet-waterliefhebbers bieden uitstapjes naar bijvoorbeeld Singaraja of de fraai gelegen warmwaterbronnen bij Banjar mogelijkheden.

  Na twee ontspannen dagen aan het strand rijden we naar Ubud. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij de Pura Ulun Danu Batan tempel, gelegen op een klein eilandje in een meer.

  Ubud
  Dag 20 Ubud, wandeling Monkey Forest
  Dag 21 Ubud
  Dag 22 Ubud - Denpasar - Amsterdam
  Dag 23 aankomst Amsterdam

  Bali Rijstterrassen GroepsreisGeen plaats is méér geschikt als uitvalbasis voor gevarieerde uitstapjes dan Ubud. Lopend, met de fiets, motor of met een gehuurde auto kun je vanuit Ubud alle kanten op. Aan de rand van Ubud ligt Monkey Forest, waar brutale aapjes worden gevoerd. We maken hier een wandeling en je ziet de apen aan de bomen slingeren. Een aanrader is ook een prachtige wandel- of fietstocht door de groene sawa’s rondom Ubud. Bezoek daarbij de oude tempel Goa Gajah enkele kilometers verderop, of één van de omliggende dorpen met hun eigen handwerkspecialiteiten: batik, houtsnijwerk, schilderijen en zilversmeedwerk. Souvenirs kun je in en rond Ubud in overvloed vinden.

  Niet ver van Ubud liggen de badplaatsen Kuta, Candidasa, Sanur en Padangbai met uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen, te winkelen of uit te gaan. Vanuit Ubud kun je gemakkelijk enkele culturele hoogtepunten op Bali bereiken: het stadje Klungkung, het Besakih-tempelcomplex, de Gunung Batur-vulkaan en de rotstempel Gunung Kawi. In en rond Ubud worden iedere avond traditionele dansvoorstellingen gegeven. Het hindoeïsme drukt een kleurig stempel op het Balinese leven. In elke tuin staat wel een klein altaar en overal zie je vrouwen bezig met het maken van tempeldecoraties of het brengen van offers. Op Bali worden zoveel ceremonies en processies gehouden, dat je erop mag rekenen er minstens één mee te maken.

  Na de heerlijke dagen in Ubud is het tijd om terug te rijden naar Denpasar, waarvandaan we terug zullen vliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat van dag tot dag in de brochure genoemd en staan vast, maar de beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent nooit verplicht om hieraan deel te nemen. Bovendien is er gelegenheid om je eigen plan te trekken en er zonder de groep op uit te gaan. Juist dan ervaar je de bekende Indonesische gastvrijheid en behulpzaamheid en kom je op plaatsen waar andere toeristen nooit komen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  13 jul - 04 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  20 jul - 11 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  24 jul - 15 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  27 jul - 18 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  31 jul - 22 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  03 aug - 25 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   

  Inclusief

  • Vlucht met Garuda
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Medan - Jakarta
  • Binnenlandse vlucht Yogyakarta - Denpasar
  • Treinrit Bandung - Yogyakarta
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Becak tour in Yogyakarta
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien,  persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Hotelverlenging

  .

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 25.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels, die meestal centraal gelegen zijn. Zo verblijven we in Jakarta op een steenworp afstand van het oude Batavia. Alle hotels op Java en Bali beschikken over een zwembad waar je een verfrissende duik kunt nemen. De hotels hebben een eigen, sfeervol karakter. De kamers beschikken over eigen douche en toilet. De meeste hotels hebben airconditioning.

  In Bandung verblijven we in een bijzonder hotel in art deco stijl : het Savoy Homann Hotel dat in vroegere tijden druk bezocht werd door rijke plantage eigenaars. Het hotel was onder andere befaamd vanwege de heerlijke rijsttafel van mevrouw Homann. Nog altijd kun je hier in het Garden Restaurant genieten van allerlei heerlijke gerechten.

  In Lovina op Bali ligt ons hotel pal aan het strand, of heel vlakbij; je loopt zo van het hotel het strand op. Ook is er een zwembad aanwezig voor wie liever een frisse duik in het zwembad neemt.

  Ons hotel in Yogyakarta ligt op loopafstand van Malioboro Street: de grootste en bekendste winkelstraat in Yogyakarta. Alle kamers hebben een airco en er is hier ook een zwembad aanwezig: een oase van rust te midden van alle bedrijvigheid.

  In Ubud ligt ons aangename hotel tussen de rijstvelden en de bossen. In de prachtige tuin van het hotel bevindt zich een zwembad en er is een gratis shuttle naar het centrum van Ubud. Wil je helemaal bijkomen van je indrukwekkende reis, dan kun je hier ook een heerlijke massage krijgen.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

  Medan Garuda Plaza Hotel
  Bohorok Rindu Alam Hotel
  Brastagi Sinabung Resort Hotel
  Samosir Toledo Inn
  Jakarta Santika Hayam Wuruk
  Bandung Savoy Homann Hotel
  Yogyakarta Jambuluwuk Hotel
  Munduk Puri Lumbung
  Lovina Beach Aditya Beach Resort
  Ubud The Grand Sunti

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven. 

  Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Indonesië beschikken echter over het algemeen niet over driepersoonskamers. Je verblijft dan in een ruime tweepersoonskamer waar een extra bed is bijgeplaatst. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met Garuda. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam     - Jakarta                12:05 - 06:50*
  Jakarta - Medan    09:00 - 11:25
               
  Denpasar - Jakarta   17:20 - 18:20
  Jakarta - Amsterdam       20:55 - 08:30*

  *aankomst volgende dag

  Tijdsverschil: in de zomer is het op Sumatra en Java 5 uur later en op Bali 6 uur later.

  Vervoer

  We reizen over land in onze eigen airconditioned bussen met comfortabele zitplaatsen. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Tijdens een reisdag maken voldoende stops om de benen te strekken, foto's te maken of leuke plaatsen bezoeken. De reisdag duurt misschien wat lang, maar je ziet onderweg heel veel. In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus. Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel eenvoudig om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, een taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets of motor huren.

  Tussen Bandung en Yogyakarta reizen we per trein. Voor de grote afstanden maken we gebruik van een tijdsbesparende binnenlandse vlucht. Tijdens deze reis gaat het om de trajecten Medan - Jakarta en Yogyakarta - Denpasar.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Garuda
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Medan - Jakarta
  • Binnenlandse vlucht Yogyakarta - Denpasar
  • Treinrit Bandung - Yogyakarta
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Becak tour in Yogyakarta
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een maakt graag flinke tochten door de jungle of door rijstvelden, terwijl een ander liever een kookworkshop volgt om de fijne kneepjes van de Indische keuken onder de knie te krijgen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, als dan niet met hulp met van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. het vervoer van dergelijke excursies is bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld is exclusief.

  Tijdens deze reis door Sumatra, Java en Bali zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan Batavia, het oude Jakarta, dat vol staat met koloniale gebouwen uit de tijd dat Indonesië een Nederlandse kolonie was.
  • Excursie Borobudur & Prambanan. We bezoeken de grootste boeddhistische tempel ter wereld, een prachtig gedecoreerde stoepa en hindoeïstische tempels.
  • Becaktour door Yogyakara. In een soort bakfiets rijd je langs de leukste plekjes van Yogyakarta.
  • Tijdens een wandeling door het Monkey Forest in Ubud zie je slingerende apen aan de bomen hangen, maar ze zijn net zo nieuwsgierig naar jou, als jij naar hen!


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Op weg naar Bandung stoppen we bij de botanische tuinen van Bogor, het voormalige Buitenzorg.
  • Kampung Naga; een van de weinige nog resterende originele Sundanese dorpjes. Je daalt met een trap van 360 treden af naar dit traditionele dorp.
  • Op weg naar Ubud maken we een stop bij de Balinese pura Ulun Danu Brata: een hindoeïstische tempel aan het Bratan meer.


  Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een bezoek aan het Kraton in Yogyakarta, een jungle orang-oetan excursie, een traditionele dansvoorstelling op Samosir, of een dolfijnenexcursie in Lovina tot de mogelijkheden.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het niet nodig om te betalen voor het Indonesische visum. Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthavens van Jakarta, Medan en Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.
  • Treintickets: Voor het reserveren van de treintickets dienen wij uiterlijk 3 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de paspoortgegevens waarmee wordt gereisd.

  Geldzaken

  In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische roepia. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: in de grote plaatsen op Java en Bali zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s, dollars.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Bij vertrek uit Denpasar dien je ongeveer nog 200.000 roepia per persoon aan lokale vertrekbelasting te betalen. Voor de vlucht Medan-Jakarta en Yogjakarta-Denpasar zal dit ongeveer 40.000 roepia per vlucht per persoon zijn.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

  Maaltijden

  Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie wil kan een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen, waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je tips geven over leuke en goede restaurants. Er is een scala aan mogelijke eetgelegenheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg.

  De Indonesische keuken is buitengewoon gevarieerd en voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Rijst is het basisvoedsel, maar de bijgerechten verschillen sterk per streek. Houd uiteraard wel altijd de kwaliteit van het voedsel in de gaten en let erop dat het goed gekookt of doorbakken is. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
  • Malariatabletten


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk tot goed. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  .

  Klimaat en geografie

  Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Sumatra wordt in tweeën gesneden door de evenaar en het noordelijke deel van het eiland heeft andere klimaatskenmerken dan het zuidelijke deel. Het klimaat op Java verschilt van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november. e droge periode begint rond april en eindigt rond november maar een bui kan aan het einde van de dag altijd vallen. Maar wees gerust, de bui iss vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  FAQ

  Hoe reizen we door Indonesië?

  Op de rondreis door Indonesië maken we voornamelijk gebruik van moderne airconditioned bussen met ruime zitplaatsen. Soms is er ook wifi in de bus aanwezig (op Java). Indonesië is in vergelijking met Nederland een groot land, dicht bevolkt en de wegen zijn wisselend van kwaliteit. Daardoor zijn er een aantal lange reisdagen waar je rekening mee dient te houden. Natuurlijk proberen we de reisdagen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen; er is veel moois te zien onderweg en waar mogelijk stoppen we onderweg voor een leuke bezienswaardigheid of een lekkere lunch. Tussen Bandung en Yogyakarta reizen we per trein. Van Medan naar Jakarta en van Yogyakarta naar Denpasar overbruggen we de afstand middels een binnenlandse vlucht.

  Hebben de hotels in Indonesië een zwembad?

  Alle hotels in Java en Bali beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik. Op Sumatra beschikt alleen het hotel in Medan over een zwembad. 

  We overnachten in goede middenklasse hotels, die meestal centraal gelegen zijn en een eigen, sfeervol karakter hebben. De kamers beschikken over eigen douche en toilet en/of een mandi. Enkele hotels hebben airconditioning, in de overige hotels is waar nodig een fan aanwezig. De kamers hebben soms een veranda met een eigen zitje.

  Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Indonesië beschikken echter over het algemeen niet over kamers met drie bedden. Als er geen driepersoonskamer aanwezig is, zal een extra bed worden bijgeplaatst op een tweepersoonskamer.

  Moeten we een klamboe meenemen?

  Nee, voor deze reis is het niet nodig om een klamboe mee te nemen.
  Deze zijn, daar waar nodig, aanwezig. De hotelkamers zijn verder voorzien van een airco of fan om muggen op afstand te houden. Wel raden we aan een goed muggenmiddel met deet mee te nemen.

  Heb ik voor Indonesië een visum nodig?

  Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het niet nodig om te betalen voor het Indonesische visum. Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthavens van Jakarta, Medan en Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

  Kan ik langer dan 30 in Indonesië verblijven?

  Het visum dat je gratis krijgt op de luchthaven is maximaal 30 dagen geldig. Mocht je langer in Indonesië willen blijven dan 30 dagen, dan bestaat de mogelijkheid om bij de ambassade van Indonesië een 60 dagen visum aan te vragen. Voor het verkrijgen van een visum kunt u zich met de juiste documenten wenden tot de ambassade van Indonesië, Tobias Asserlaan 8, 2517 KC Den Haag, Tel: 070-3108100, Open: maandag – vrijdag van 09.00 – 13.00 uur.

  Hoe wordt de reis begeleid?

  De hele reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider, die zorgt voor een soepel verloop van de reis.

  Zijn er snorkelmogelijkheden?

  Op Bali bij het plaatsje Lovina is een prachtig koraalrif bij Pulau Menjangan. Dit eilandje ligt op ongeveer een uur rijden van Lovina en doordat het een nationaal park is, is het koraalrif prachtig bewaard gebleven. Er wordt gesnorkeld vanaf een boot maar met de kinderen is het ook mogelijk vanaf het strand te snorkelen.

  Moet ik mijn eigen snorkelspullen meenemen?

  Voor de kinderen zijn er vaak niet voldoende brillen en flippers in kleine maten. Daarom is het beter in ieder geval een eigen passende bril en snorkel voor de kinderen mee te nemen om teleurstellingen te voorkomen. Voor volwassenen zijn er voldoende spullen aanwezig.

  Hoe groot zijn de groepen?

  De groepen bestaan maximaal uit 26 deenemers, de minimum groepsgrootte is 10. Gemiddeld reizen er 16 personen in een reisgezelschap.

  Wat is het verschil tussen de 21- en 23-daagse reis?

  Tijdens de 23-daagse reis bezoek je Sumatra, Java en Bali en tijdens de 21-daagse reis Java en Bali. Tijdens beide reizen verblijven we in Lovina en Ubud op Bali en op Java in Jakarta, Bandung en Yogyakarta. Met de 23-daagse reis nemen we vanuit Yogyakarta een binnenlandse vlucht naar Bali terwijl we met de 21-daagse reis verder reizen op Java en nog de Malang, de Bromovulkaan en Kalibaru bezoeken en de ferry neme naar Bali. Tijdens de 23-daagse reis bezoeken we op Sumatra Bohorok, Brastagi en Samosir. En op Bali bezoeken we Munduk.

  Kunnen accu's makkelijk opgeladen worden?

  In Indonesië worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland. Het is dus geen probleem om accu's van tablets, smartphones en camera's op te laden tijdens de reis.

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Je hebt vrijwel overal in Indonesië, zeker in de grote steden, een redelijk goede dekking. Je kunt je mobiele telefoon normaal gesproken gewoon gebruiken in het buitenland, maar welke tarieven daarvoor worden berekend is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider. Voor internet op je mobiele telefoon worden vaak speciale pakketten aangeboden. In sommige hotels is ook gratis wifi.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,7
  • Super afwisselende reis, zeker de iets minder bekende gebieden zijn prachtig en mooie excursies die we zeker zelf ook hadden gedaan. Reisdagen wel wat lang, maar daar hebben we ons op voorbereid!

   Vol nieuwe indrukken en ervaringen stapten wij gisteren met onze zoons van 17 en 14 het vliegtuig uit. Soms waren het de kleine dingen die de grootste indruk op ons achter lieten. De vrolijke kinderen, het verkeer wat leek op chaos maar altijd goed ging. We hebben weer veel herinneringen gemaakt.

   Een reis die fantastisch in elkaar zit. Natuur en cultuur wisselen elkaar heel goed af. Zowel de kinderen als wijzelf hebben ons super vermaakt.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top