Vier redenen om op vakantie naar Kaapstad te gaan

Vier redenen om op vakantie naar Kaapstad te gaan


Kaapstad Zuid-Afrika DjoserKaapstad: de bekendste stad in Zuid-Afrika, ook bekend als ‘The Mother City’. De kleurige, koloniale stad aan de westkust van Zuid-Afrika die bekroond is met de iconische Tafelberg. Een ontmoetingsplek voor reizigers en vriendelijke inwoners, zakenmannen en kunstenaars, topchefs en natuurbewonderaars. Een thuis voor allerlei mensen, van allerlei culturen.

Kaapstad heeft een magnetische werking op haar bezoekers. Maar wat maakt een vakantie naar Kaapstad nou zo verleidelijk? Vier redenen waarom wij er al jarenlang reizen naar deze stad.

1. Wereldse wijnen en cuisine
Om te beginnen: Kaapstad ís genieten van het leven. In de binnenstad vind je waarschijnlijk evenveel restaurants en wijnbars als toeristen. Aan het koloniale V&A Waterfront kan je elke wijn proeven die in Zuid-Afrika wordt gemaakt. In de stadswijk Bo-Kaap lokken de geuren van lokale gerechten je naar verschillende restaurants. En de plaatselijke markten bieden je naast  verse hapjes, live muziek en vintage kleding een enorme portie gezelligheid.

2. De Tafelberg overal in Kaapstad
Tafelberg uitzicht Zuid-Afrika DjoserOp welk terras je ook maar geniet van je wijntje, de Tafelberg vormt de schilderachtige achtergrond. Met een hoogte van zo’n duizend meter en een lengte van drie kilometer is dit natuurwonder niet te missen. En natuurlijk móet je op het dak van de Tafelberg hebben gestaan. Op de top bewonder je het diverse Kaapse florarijk en heb je een panoramisch uitzicht op de stad, het Kaapse schiereiland, de oceaan en Robbeneiland.

3. Geschiedenis op Robbeneiland
Robbeneiland ligt vlak voor de kust van Kaapstad en is het hart van de moderne Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Hier werd Nelson Mandela gevangen gehouden en beraamde hij zijn plannen tegen het Apartheidsregime. Tegenwoordig kun je het eiland, de oude gevangenis en werkplekken bezichtigen. Een ex-gevangene begeleidt je door het complex en maakt de geschiedenis bijna tastbaar.

4. Het Kaapse schiereiland
Het Kaapse schiereiland Zuid-Afrika DjoserNa een dag cultuur snuiven is het lekker om even uit te waaien. Dat kan nergens zo goed als op het Kaapse schiereiland. Zodra je de stad uit rijdt, komen uitgestrekte stranden, wijnboerderijen en pittoreske vissersdorpjes  aan je voorbij. Veel toeristen be zoeken de pinguïns op in Simonstad of rijden over een van de mooiste autoroutes ter wereld: de Chapman’s Peak Drive. Fantastische redenen om op vakantie te gaan naar Kaapstad.

> Rondreizen Zuid-Afrika.