Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Vervoer

< Terug naar de reis

China is een gigantisch groot land. Om een goede indruk van het land te krijgen leggen we grote afstanden af. Het vervoer wordt zo efficiënt mogelijk ingezet, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een binnenlandse vlucht, een nachttrein of een hogesnelheidstrein zodat er nog volop tijd is om de mooiste plekjes van China te ontdekken.

De grootste afstand van Chengdu naar Lijiang voeren we uit met een binnenlandse vlucht. De vlucht duurt hooguit twee uur. 

De trajecten van Beijing naar Pingyao en van Pingyao naar Xi'an doen we met de nachttrein. We verblijven in  zogenaamde 'hardsleepers'. Dit heeft niets te maken met de matrassen, maar met het aantal slaapplaatsen in een compartiment. je slaapt in een open coupé met twee keer drie bedden boven elkaar. Als groep boeken we dus enkele compartimenten naast elkaar, maar het wil wel eens zijn dat er ook Chinezen in de coupé slapen. Hier zijn schone lakens, dekens en kussens aanwezig. In de trein vind je ook een thermoskan met kokend water, dus neem wel je eigen mok mee voor een kopje thee of soep!

De stukken tussen Xi'An en Chengdu, en Yangshuo en Guangzhou reizen we met een supersnelle trein. De treinreis duurt hooguit drie uur.

Om een goede indruk van China te krijgen en de verschillende landschappen en culturen te bekijken worden de overige trajecten met een bus afgelegd. Onderweg is er genoeg te zien zodat je je ook tijdens de reisdagen geen moment hoeft te vervelen. Bovendien maken we regelmatig een stop onderweg om bijvoorbeeld een leuke plaats te bezoeken of wat mooie foto's te maken.

Nederland staat bekend om het vele fietsen, maar dit is niet vergelijkbaar met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland en in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving is de fiets dan ook hèt vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen kunnen brengen. In de steden Beijing, Guangzhou en Hongkong is verder een uitgebreid metronet. 

Go to top