Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Chinees leren?

Tijdens een reis door China zal je merken dat het Chinees een compleet andere taal is dan het Nederlands en dat je er helemaal niks van kunt verstaan. Ook gebruiken ze een heel ander schrift dan dat wij gewend zijn.

Het Chinese schrift is het oudste ter wereld en het zou al rond 3000 v. Chr. zijn uitgevonden. In het begin was er alleen beeldschrift dat bestond uit tekens of afbeeldingen die begrippen weergeven. Al snel bleek dit niet voldoende te zijn om alles uit te kunnen beelden en daarom werden in de loop der tijd de karakters ontwikkeld en is het schrift geworden zoals het nu is. Ieder karakter heeft een eigen betekenis. Zo is er bijvoorbeeld een karakter voor vuur en voor berg. Als je deze karakters samen gebruikt betekent het vulkaan.

Het leren van het Chinese schrift is niet eenvoudig omdat er maar liefst 50.000  karakters bestaan! Dat is wel wat meer dan de 26 letters zoals wij ze kennen uit ons alfabet. Voor de Chinese kinderen is het leren schrijven dan ook niet eenvoudig. Het is onmogelijk al deze karakters te leren, gelukkig voor de Chinezen worden er doorgaans maar 3.000 tot 4.000 gebruikt. Om een krant te kunnen lezen heb je voldoende aan de kennis van 2.000 tot 3.000 karakters. Iemand die een goede opleiding volgt heeft wel kennis nodig van 6.000 tot 8.000 karakters.

Go to top