• Slide 1
 • Slide 3
 • Slide 5
  Costa Rica & Panama, 21 dagen

  Costa Rica & Panama 21 dagen

  Op de rondreis door Costa Rica & Panama maak je kennis met de rijke natuur van deze kleine landen in Midden-Amerika. Het dichte regenwoud en vulkanen maken het spectaculaire bestemmingen. De omgeving leent zich uitstekend voor actieve ontspanning als paardrijden en junglewandelingen. Ook is er tijd voor relaxmomenten op de mooie stranden.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Panama-Stad
  2. Panama-Stad, optioneel bezoek aan het Panama kanaal
  3. Panama-Stad - vlucht naar Bocas del Toro
  4. Bocas del Toro
  5. Bocas del Toro - Cahuita
  6. Cahuita
  7. Cahuita - La Fortuna
  8. La Fortuna
  9. La Fortuna - Liberia
  10. Liberia, excursie Rincon de la Vieja nationaal park
  11. Liberia - Monteverde
  12. Monteverde, excursie Monteverde nationaal park
  13. Monteverde - Quepos
  14. Quepos, excursie Manuel Antonio nationaal park
  15. Quepos - Dominical
  16. Dominical
  17. Dominical - Boquete
  18. Boquete
  19. Boquete - Panama-Stad
  20. Panama-Stad - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Costa Rica en Panama hebben voor de jonge ontdekkingsreiziger een hoop in petto. Zo is er de kans dat je apen van dichtbij ziet heel groot. Er leven veel bijzondere vogels en de natuur heeft met zijn actieve vulkanen en mysterieuze nevelwouden echte trekpleisters in huis. Maar niet alleen de nationale parken zijn een bezoek meer dan waard, ook de tropische palmstranden van Bocas del Toro in Panama zijn een ontdekking. Behalve luieren kun je hier met snorkel en duikbril de mooie onderwater wereld ontdekken.  

  Panama-Stad
  Dag 1 Amsterdam - Panama-Stad
  Dag 2 Panama-Stad

  Panama Kanaal Djoser Costa Rica Vanuit het vliegtuig heb je de sluizen en het beroemde kanaal misschien al zien liggen. Dagelijks is het hier een komen en gaan van enorme vrachtschepen die met deze route in no time van de Stille Oceaan naar de Caribische Zee varen, of andersom. Het verval in de sluizen is wel 18 meter! Naast de indrukwekkende moderne sky line heeft Panama-Stad ook een charmant oud centrum, Casco Viejo, dat door Unesco is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Je kunt er een bezoek brengen aan het museum of een kijkje nemen bij het presidentiële paleis waar naast de president ook een paar reigers wonen. Natuurlijk zijn er veel eetgelegenheden en winkels in deze hoofdstad en wie weet geef je je eerste Balboa wel uit aan een nieuwe snorkelset.

  Het beroemde kanaal bezit een interessant museum waar je al snel leert dat men hier druk in de weer was met schepen en vervoer. De Mirafloressluizen zijn uiteraard dé bezienswaardigheid van de stad en mag dan ook niet op je 'to do' lijstje ontbreken. De lange rij vrachtschepen zie je vanaf de stad al voor het kanaal liggen en zijn een imposant gezicht.

  Bocas del Toro
  Dag 3 Panama-Stad, vlucht naar Bocas del Toro 
  Dag 4 Bocas del Toro

  Bocas del toro Costa Rica Djoser Met een binnenlandse vlucht verplaatsen we ons in korte tijd van Panama-Stad naar de archipel Bocas del Toro. De bevolking is vriendelijk en ontspannen. De watertaxi is de manier om de verschillende eilanden te bezoeken, maar op Isla Colon kun je ook heel makkelijk een fiets huren en op die manier een deel van het eiland bekijken. Onder water is ook een hoop te bewonderen, er liggen verschillende koraalriffen voor de kust en zelfs diepzeeduiken is een sport die hier veel wordt beoefend.

  Het plaatsje Colon op Bocas del Toro is met een paar duizend inwoners de belangrijkste nederzetting op deze eilandengroep. Door de mooie zee, de houten huizen met grote veranda's en de creoolse bevolking heeft het precies die sfeer die je in het Caribisch gebied verwacht. In Bocas zijn enkele leuke restaurantjes en barretjes te vinden waar heerlijke Caribische gerechten op het menu staan en waar je 's avonds een praatje kunt maken met de lokale bevolking.

  Cahuita en La Fortuna
  Dag 5 Bocas del Toro - Cahuita 
  Dag 6 Cahuita
  Dag 7 Cahuita - La Fortuna
  Dag 8 La Fortuna

  Nadat we de grens met Costa Rica zijn overgestoken voert onze route richting Cahuita. Dit gemoedelijke plaatsje aan de kust swingt in al zijn voegen. Hier tref je een gemeenschap die voor een deel afstamt van Jamaicanen.

  El arenal La Fortuna Costa Rica Djoser Het dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de vulkaan, de Arenal. Je hebt een mooi uitzicht op deze 1600 meter hoge pion in het groene landschap. Vanuit de thermale baden heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan en kun je heerlijk ontspannen:  voor de volwassenen met een cocktail in de hand en voor de kinderen met een spannend drankje zonder alcohol. Deze thermale baden van Baldi liggen in een deels aangelegd park met riviertjes en watervalletjes waar iedereen zich heerlijk kan vermaken.

  Een excursie naar het waterrijke Caño Negro-reservaat, wat gelegen is aan de grens met Nicaragua is voor vogelliefhebbers een uitgelezen mogelijkheid om talloze soorten watervogels, zoals slangehalsvogels en ibissen, te bekijken. Ook een wandeling door de lavavelden naar de Mirador el Silencio is zeker de moeite waard.


  Rincón de la Vieja
  Dag 9 La Fortuna -Liberia  (Rincón de la Vieja)
  Dag 10 Liberia (Rincón de la Vieja)
  Dag 11 Liberia (Rincon de la Vieja)  - Monteverde
  Dag 12 Monteverde

  We nemen de Pan American Highway naar Liberia, provinciehoofdstad met ongeveer veertigduizend inwoners. Liberia vormt de uitvalsbasis voor een bezoek aan het ruige en weinig bezochte park Rincón de la Vieja. In de 19e eeuw functioneerde de gelijknamige vulkaan als baken voor schippers op zee. Tijdens een mooie wandeling door dit gebied zie je nog genoeg bewijzen van vulkanische activiteit, zoals warmwaterbronnen, dampende zwavelbaden en kokende modderpoelen. De naam van het park en de vulkaan vindt zijn oorsprong in een lokaal sprookje over een droevige liefde tussen een prinses van de ene stam en een stamleider van een andere stam. De prinses is oud geworden, de la Vieja betekent ‘op leeftijd’, aan de rand van de krater waar ze haar geliefde kwijtraakte.

  Monteverde
  Zo droog en warm als Rincon de la Vieja is, zo nat, vochtig en groen zijn de ‘nevelwouden’ van Monteverde. In dit natuurreservaat zie je mistflarden tussen de toppen van de woudreuzen en door de hoge luchtvochtigheid zijn de takken hier begroeid met een dikke laag mos. Tropische vogels zoeken tussen de orchideeën en bromelia’s naar voedsel. Dit gebied leent zich uitstekend voor een ‘canopy tour’, waarbij je aan lianen veilig tussen de toppen van de jungle doorslingert. Of wandel via een boomkroonpad over hangbruggen door het nationaal park. In dit natuurgebied komen nog tapirs en de zeer fraaie quetzal voor.

  Quetzal Vogel Costa Rica djoser Het is niet ver rijden naar ons volgende verblijf. Vanwege de hoge ligging in de bergen van de Tilarán-keten hangen bijna voortdurend wolkenflarden tussen de hoge bomen, vandaar de naam 'nevelwoud'. Hier zijn wandelroutes waarbij je tussen enorme woudreuzen loopt waarvan de takken begroeid zijn met epifyten. Dit zijn op bomen groeiende planten, zoals orchideeën, varens, bromelia's en mossen.

  Een van de hoogtepunten is de ‘canopy tour’ waarbij je als Tarzan en Jane door het woud suist. Ook voor kinderen is deze spectaculaire activiteit mogelijk. Het ‘Bosque Eterno de los Niños’, het eeuwige woud van de kinderen, omdat kinderen uit dertig verschillende landen geld hebben ingezameld voor het regenwoud. Vanwege de zeer vochtige lucht is het raadzaam om een regenjack en goede wandelschoenen mee te nemen.

  Manuel Antonio Nationaal Park
  Dag 13 Monteverde - Quepos, Manuel Antonio N.P.
  Dag 14 Quepos, Manuel Antonio N.P.

  We vervolgen onze reis naar het stadje Quepos. Dit plaatsje is erg populair bij sportvissers die hier voor de kust grote marlijnen en barracudas vangen. De grootste aantrekkingskracht vormt het op zeven kilometer afstand gelegen nationaal park Manuel Antonio.

  Een korte rit die via een steile kustweg voert, brengt je bij de ingang van dit beschermde natuurgebied. Uniek aan dit reservaat is de dichte jungle die tot aan het strand groeit. Ideaal dus om een prachtige wandeling te maken over de paden en te genieten van de witte stranden en de azuurblauwe oceaan. Met een beetje geluk krijg je verschillende soorten apen voor je lens, schieten leguanen voor je voeten weg en ontdek je felgekleurde vogels of een rustende luiaard tussen de bladeren. Het hele jaar door is het hier warm en vochtig. Neem dus voldoende drinkwater mee en vergeet ook je zonnebrandcrème niet, want zelfs als het bewolkt is, kun je hier op de stranden behoorlijk verkleuren.

  Dominical & Boquete (Panama)
  Dag 15 Quepos - Dominical
  Dag 16 Dominical
  Dag 17 Dominical - Boquete
  Dag 18 Boquete  

  Costa Rica Mangrovebos Djoser Junior We reizen vanuit Quepos langs de Stille Oceaan naar het nog weinig bezochte dorpje Dominical. Liefhebbers kunnen van hieruit een snorkeltripje maken. In de periode juni t/m sept kun je met een beetje geluk vanaf het strand walvissen zien. Uiteraard kun je ook luierend aan het strand genieten van je rust. Je zult al snel ontdekken waarom de lokale bevolking het motto 'pura vida' naleeft. Het is de manier om te laten weten dat alles goed is en dat het leven is om van te genieten. Vraag je dus aan iemand hoe het gaat, is het antwoord vaak te voorspellen: Pura Vida!

  We passeren opnieuw de grens en arriveren voor de tweede keer deze reis in Panama. Ons volgende doel is Boquete, een leuk klein stadje dat op 1000 meter hoogte te midden van de bergen ligt en omringd wordt door koffieplantages. Een bezoekje brengen aan één van deze koffieplantages waar je het hele productieproces krijgt uitgelegd, behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Maar je kunt ook een mooie wandeling in de omgeving maken waar je diverse indianenmarkten kunt bezoeken en de mooie klederdracht van de oorspronkelijke Guaymi stammen kunt bewonderen. De nabijgelegen Barú vulkaan is stil en 'slaapt' en heeft wel zeven kraters. Hij is ca. 3.475 meter hoog en daarmee het hoogste punt van Panama.

  Panama-Stad
  Dag 19 Boquete - Panama-Stad 
  Dag 20 Panama-Stad - Amsterdam
  Dag 21 aankomst in Amsterdam

  De Pan American Highway loopt door de twee Amerikaanse continenten en verbindt Alaska met Vuurland in Argentinië. Het laatste bus traject van deze reis volgen we deze snelweg naar Panama-Stad en rijden we over de Bridge of the America's die de beide continenten verbind de stad binnen. De volgende dag kunnen de laatste aankopen worden gedaan en vertrekken we in de avond voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

  Op weg met Djoser
  Bij onze Family-reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen.

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  23 jul - 12 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 2.595,-
   
  Start - einde
  27 jul - 16 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  4 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  03 aug - 23 aug
  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
   

  Inclusief

  • Comfortabele vlucht met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen (behalve Panama stad - Bocas del Toro)
  • Vervoer per bus van en naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht Panama stad - Bocas del Toro.
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
  • Vervoer per bus met airconditioning 
  • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet en meestal een zwembad
  • Vervoer naar Manuel Antonio NP
  • Vervoer naar Rincon de la Vieja.
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.895,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 25.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in middenklasse hotels/lodges met eigen douche en toilet op de kamer. Waar mogelijk is hebben de hotels/lodges bijv een zwembad. De accommodaties beschikken over iets extra's als een mooie tuin met patio waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

  Vlakbij het Nationaal Park  Rincon de la Vieja ligt  onze lodge. Onze lodge wordt omgeven door een prachtige tuin en uitzicht op het meer.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Panama Tower House
  Cahuita National Park Hotel
  Monteverde NP Country Lodge
  Quepos Kamuk
  Dominical Villas Rio Mar
  Boquete El Oasis Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met Lufthansa. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Frankfurt   08:05 - 09:10
  Frankfurt - Panama   11:55 - 16:40
               
  Panama - Frankfurt   19:15 - 13:25*
  Frankfurt - Amsterdam   16:25 - 17:35

  *aankomst volgende dag

  Tijdsverschil: in Costa Rica is het ’s zomers 8 uur vroeger. 

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.895,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Costa Rica reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt. Vanuit Panama naar Bocas del Toro nemen we een binnenlandse vlucht.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele vlucht met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen (behalve Panama stad - Bocas del Toro)
  • Vervoer per bus van en naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht Panama stad - Bocas del Toro.
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
  • Vervoer per bus met airconditioning 
  • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet en meestal een zwembad
  • Vervoer naar Manuel Antonio NP
  • Vervoer naar Rincon de la Vieja.
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een wil graag als tarzan door de boomtoppen slingeren, de ander zet zijn snorkel op en gaat op zoek naar de mooiste dieren onder water. Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met een luiaard. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad.

  Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Tijdens deze reis door Costa Rica & Panama zijn de onderstaande excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen: .

  • Rincon de la Vieja nationaal park (excl entree). Je kunt hier een 3 uur durende wandeling maken langs de watervalletjes, kratermeertjes en de kokende modderpoelen. Vergeet vooral je camera niet, want je kunt hier prachtige foto’s maken van minivulkanen tot borrelende modderpoelen. Maar houdt je neus dicht, want die rotte eierenlucht vanuit de zwavelmeren ruik je al op afstand!
  • Manuel Antonio nationaal park (excl entree) Je kunt hier een prachtige wandeling maken over de paden en te genieten van de witte stranden en de azuurblauwe oceaan. Met een beetje geluk krijg je verschillende soorten apen voor je lens, schieten leguanen voor je voeten weg en ontdek je felgekleurde vogels of een rustende luiaard tussen de bladeren.


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld: 

  • Bocas del Torro; boot-/snorkeltrip, met een bootje vaar je naar de ‘dolfijnenbaai’ waar je wordt begroet door de dolfijnen. Hebben ze een keer geen zin om zichzelf te laten zien, dan doet de schipper er alles aan om een andere plek te vinden waar ze wel zin hebben om op de foto te gaan. Na het maken van vele foto’s varen we door en maak je 2 snorkelstops, waar je de prachtige onderwaterwereld zult zien.
  • La Fortuna; Caño Negro boottocht, tijdens deze boottocht vaar je door het moerasgebied van Caño Negro aan de grens met Nicaragua. Je kunt hier verschillende diersoorten tegenkomen zoals watervogels, kaaimannen, schildpadden, apen, vleermuizen en luiaards. 
  • Monteverde; Canopy Tour, tijdens de Canopy Tour glijdt je via de kabels van de ene boomtop naar de andere. Je overbrugt diepe valeien en ziet het nevelwoud eens vanuit een hoger perspectief. Geen excursie voor mensen met hoogtevrees! Zeer zeker een actieve excursie die de moeite waard is.
  • Monteverde; hangbruggen, o.l.v. een gids loop je, op 40 meter hoogte, over hangbruggen door het regenwoud heen op zoek naar wildlife. En lokale gids kan je over veel verschillende plantensoorten van alles vertellen. 

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort. Bij vertrek uit Costa Rica en Panama dient het paspoort nog minstens 6 maanden geldig te zijn.

  Geldzaken

  In Costa Rica wordt er betaald met de Colon en in Panama met de Balbo. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
  Contant: dollars.
  Creditcards: wordt op veel plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

  Maaltijden

  De maaltijden zijn niet bij de reis inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep gaan eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. In sommige hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook soms voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

  Costa Rica en Panama hebben hun eigen nationale keuken, die over het algemeen eenvoudig is maar verrassend smakelijk. Als ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen. Dit bestaat uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Dit zijn maaltijden die over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een simpel nagerecht bestaan. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst, bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen. Aan de kust treft men voornamelijk verse vis op het avondmenu. Ook vegetarisch eten op deze reis is heel goed mogelijk. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

  Gezondheid

  Voor Costa Rica en Panama zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze (algemene) richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het frisjes zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder 15°C.

  Costa Rica en Panama kennen geen echte winter en zomer. De beste reistijd is van april t/m september. De temperatuur is prima, alleen heb je aan het eind van de middag kans op een regenbui.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  


   

   
   

  FAQ

  Hoe wordt deze reis begeleid?

  Deze juniorreis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Onze  ervaren reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de meereizende kinderen. Hun uitgebreide reiservaring en affiniteit met kinderen geeft een belangrijke meerwaarde aan onze juniorreizen. Een uitgebreide interne training legt hiervoor de basis.

   

  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen.
  Voor Costa Rica en Panama dient u en uw kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Costa Rica en Panama nog minimaal zes maanden geldig is.

  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Costa Rica en Panama reist.

  Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

   In Costa Rica reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Het traject van Panama - Stad naar Bocas del Toro wordt per binnenlandse vlucht afgelegd.
   

  Van welke accommodaties maken we gebruik?

  We overnachten in middenklasse hotels/lodges met eigen douche en toilet op de kamer. Vaak hebben de hotels/lodges een zwembad. De accommodaties hebben een koloniaal karakter en beschikken over iets extra's als een mooie tuin met patio waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

  Onze Ecolodge in La Fortuna heeft een mooie tuin met zwembad. De lodge is gelegen in de prachtige natuur waar je kunt genieten van de verschillende diersoorten en vogels. Ook heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan de Arenal.

  Vlakbij het Nationaal Park  Rincon de la Vieja ligt  onze Ecolodge. Vanuit de lodge in Liberia kun je verschillende activiteiten doen.

  Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Zijn er ook zwem- en duikmogelijkheden tijdens de reis?

  In de meeste accommodaties waar we gebruik van maken heb je mogelijkheden om te zwemmen. Regelmatig verblijven we aan diverse tropische stranden, waar je mooi kan snorkelen of soms kan duiken. In het binnenland van Costa Rica kun je tijdens wandelingen een frisse duik nemen in een waterval. Bij de eilanden-archipel van Bocas del Toro in Panama zijn diepzeeduik mogelijkheden maar ook snorkelend is daar de onderwaterwereld goed te verkennen.

  Wat is het voltage in Costa Rica & Panama?

  De netspanning is 110 volt. Men gebruikt stopcontacten met tweepolige platte stekkers van het Amerikaanse type.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,0
  • Wat een overweldigende natuur in Costa Rica & Panama. In 3 weken hebben we de meest mooie beesten gezien: vogels, vlinders, apen, krokodillen .... En hebben we de leukste sportieve activiteiten gedaan: snorkelen, suppen, paardrijden & jet-skiën. En ook nog veel gewandeld, gegeten & gelachen. TOP!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top