Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Djosercollega's op studiereis

Daar staan we dan, op zondagochtend op Schiphol. We zijn helemaal klaar voor onze studiereis naar Costa Rica en Panama! We gaan er een gedeelte van de reis die Djoser aanbiedt, zélf beleven. Op die manier krijgen we een goede indruk van de bestemming en kunnen we de hotels waarvan we gebruikmaken eens goed bekijken. Zo kunnen we je nóg beter informeren over onze reizen!We gaan een week op pad en hebben een bezoek gepland aan la Fortuna, dat aan de voet ligt van één van de actiefste vulkanen van Latijns-Amerika: de Arenal. Verder staan Cahuita en Bocas del Toro op het programma. De laatste dag brengen we door in Panama City.

Na aankomst in Panama City vliegen we de volgende ochtend naar Costa Rica en komen we aan het einde van de middag in la Fortuna aan. We genieten al aan het begin van onze reis van heerlijke warmwaterbronnen en misschien zien we wel de lava die continue uit de Arenal stroomt. Helaas maken we kennis met het grillige weer hier en blijft het bewolkt. We kunnen je dus niets vertellen over het adembenemende uitzicht dat je hier onder zonniger omstandigheden schijnt te hebben. Misschien moet je dat dan zelf maar eens gaan bekijken! La Fortuna is in ieder geval een leuk plaatsje en ons hotel ligt er midden in. Bij Cahuita bezoeken we het mooie nationale park, waar de jungle tot aan de zee reikt. Dat levert veel mooie, bijna paradijselijke plaatjes op. We gaan hier ook op zoek naar de brulapen, maar die hebben er blijkbaar geen zin in, want ze laten zich niet zien. Wel zien we leguanen, luiaards, felgekleurde kikkers en heel veel mieren die met blaadjes in colonne lopen. Echt een leuk gezicht!
We laten Costa Rica achter ons en gaan opnieuw de grens met Panama over, richting de eilanden van Bocas del Toro. Onderweg varen we door een prachtige baai, waar we op zoek gaan naar dolfijnen. Nou, we worden getrakteerd: wat zijn het er veel! Tijdens het snorkelen bewonderen we de koralen en maken heel veel foto’s van de schitterende omgeving met mangrove-eilandjes, regenwoud en tropische stranden.
De tijd gaat veel te snel voorbij, voor we het weten zitten we alweer in het vliegtuig naar Panama City. Hier mag een bezoek aan het Panamakanaal uiteraard niet ontbreken. Als we na een stadstour naar het vliegveld rijden en tijdens het opstijgen genieten van het schitterende uitzicht over de verlichte stad, weten we het zeker: Costa Rica en Panama mogen niet op je lijstje ontbreken!

Rondreis Costa Rica en Panama.
 

Go to top