• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 4
  Indonesie, 21 dagen

  Indonesie 21 dagen

  Rondreis Java & Bali

  Op de belangrijkste eilanden van de Indonesische archipel, Java en Bali, vind je in de prachtige natuur grote tuinen, theeplantages, mooie stranden, rijstterrassen en oude tempels. Ontmoet de vriendelijke bewoners van deze eilanden. Op Java kun je een vulkaan beklimmen en bij Lovina op Bali zie je al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Jakarta
  2. aankomst Jakarta
  3. Jakarta, bezoek Batavia
  4. Jakarta - Bogor - Bandung
  5. Bandung - trein naar Yogyakarta
  6. Yogyakarta, excursie Borobodur en Prambanan
  7. Yogyakarta, becak tour
  8. Yogyakarta - Malang
  9. Malang - bromovulkaan, jeepexcursie
  10. Bromovulkaan - Kalibaru, plantage tour
  11. Kalibaru - Lovina
  12. Lovina, optionele excursie dolfijnen spotten
  13. Lovina
  14. Lovina - Munduk
  15. Munduk - Pura Ulun Danu Bratan tempel - Ubud
  16. Ubud - bezoek Monkey Forest
  17. Ubud
  18. Ubud - Sanur
  19. Sanur
  20. Sanur
  21. Sanur - Denpasar - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  De Indonesische archipel, bestaande uit talloze eilanden, is een tropisch paradijs met prachtige stranden, fascinerende landschappen en een bijzonder rijke cultuur. We bezoeken 2 eilanden: Java met zijn vele culturele hoogtepunten en het kleinere, artistieke Bali.

  Java

  Jakarta en Bandung
  Dag 1 Amsterdam - Jakarta
  Dag 2 aankomst Jakarta
  Dag 3 Jakarta, bezoek Batavia

  Batavia Cafe Jakarta GroepsreisDe Indonesische hoofdstad Jakarta is een grote, bruisende en moderne stad. In de stad vind je nog veel terug uit de Nederlandse koloniale tijd toen Jakarta nog Batavia heette. In de oude stad kun je nog de eeuwenoude pakhuizen zien van de V.O.C., de Verenigde Oost-Indische Compagnie, naast Hollandse huisjes en een oer-Hollandse ijzeren ophaalbrug. Vanuit het 1710 stammende stadhuis dat als museum is ingericht, het wayangpoppen-museum, kun je over de brug lopen naar het Maritiem Museum. Dit is gevestigd in een voormalig V.O.C-pakhuis.

  Interessant is een kijkje in de haven waar vele zeilvrachtschepen hun goederen laden en lossen. Bij Monas, het nationale monument, liggen ook het presidentiële paleis, de overweldigend grote Istiqlal-moskee en het Indonesisch Nationaal Museum. Voor een verfrissing of een Indonesisch of westers gerecht is Café Batavia, gevestigd in een prachtig koloniaal pakhuis, een aanrader. Eventueel kun je ook de nabijgelegen Chinese wijk inlopen, waar een fascinerende Chinese markt en verschillende Chinese tempels jong en oud zal behagen. In Taman Mini, de lokale versie van Madurodam, kun je alvast de Indonesische bezienswaardigheden in het klein bekijken.

  Bandung, Yogyakarta
  Dag 4 Jakarta - Bogor - Bandung
  Dag 5 Bandung - trein naar Yogyakarta
  Dag 6 Yogyakarta, excursie Borobudur en Prambanan
  Dag 7 Yogyakarta, becak tour

  We onderbreken de rit van Jakarta naar Bandung bij het hoger gelegen, koele Bogor. Voorheen was het een geliefd weekend- en vakantieoord voor de Nederlanders en de Britten, tegenwoordig trekken de rijkere inwoners van Jakarta er graag naartoe.

  In Bogor (door de Nederlanders Buitenzorg genoemd) legde kolonel Raffles tijdens de Britse bezetting een schitterende botanische tuin aan met planten en bomen uit bijna de gehele wereld. Op een verscholen plekje in deze tuin ligt een oud Nederlands begraafplaatsje. Als je goed kijkt zie je hoog in de boom een van de ‘vliegende honden’ (grote vleermuizen).

  We vervolgen onze weg en bereiken aan het einde van de middag Bandung. Indien mogelijk gaan we via de hoge Puncak-pas met zijn uitgestrekte theeplantages. Ondanks het feit dat de stad op slechts 750 meter hoogte ligt, kent Bandung een vrij koel klimaat. Wie van koloniale (Nederlandse) of art-deco architectuur houdt, kan in het centrum zijn hart ophalen.

   Per trein reizen we naar Yogyakarta. Een prachtige treinreis met uitzichten over uitgestrekte rijstvelden en bergtoppen. Yogyakarta is een prettige, vriendelijk ogende stad en wordt wel de culturele hoofdstad van het land genoemd.

  Groep family Indonesie BorobudurNatuurlijk maken we vanuit ‘Yogya’ een excursie naar de beroemde Borobudur, dat op 40 km buiten de stad ligt. Dit tussen de jaren 750 en 850 gebouwde grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld is prachtig gedecoreerd met onder andere reliëfs uit het leven van Boeddha. De Borobodur bestaat uit negen verdiepingen, voordat je op het bovenste platform komt. Hier staan meer dan 400 klokvormige stoepa’s met in ieder een Boeddhabeeld. Als het je lukt een van de Boeddhabeelden aan te raken, mag je een wens doen! Lokale mensen zullen je garanderen dat deze wens ook echt uitkomt. We brengen ook een bezoek aan de dichtbij Yogyakarta gelegen hindoeïstische Prambanan tempels. Op de verschillende tempelgebouwen met spitse torens zie je verhalen uit vervlogen tijden gehakt uit het vulkanische steen.

  Riksja Yogyakarta Indonesie FamilyDe volgende dag maken we een spannende tocht met een becak, een soort bakfiets, waarbij je langs de leukste plekjes van Yogyakarta komt. Later kan je op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken. In het centrum van Yogyakarta bevindt zich het Kraton, een ommuurd stukje stad waarin het paleis van de sultan ligt. Ook kan je een bezoek brengen aan de vogeltjesmarkt. De lange winkelstraat Jalan Malioboro en de markt zijn een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik, zilver, leer en allerlei andere handwerkproducten is enorm en in de talloze ateliers kun je kijken hoe de producten gemaakt worden. 's Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet.

  Batu
  Dag 8 Yogyakarta - Malang
  Dag 9 Malang - Bromovulkaan, jeepexcursie
  Dag 10 Bromovulkaan - Kalibaru, plantagetour

  Met de trein rijden we door rijstvelden en langs vulkanen naar Malang, een oud-koloniale stad met een Europese sfeer. Proef eens een typische Indonesische koffie : ‘kopi tubruk’ (dubbel gemalen koffie die moet bezinken).

  Bromo Vulkaan Java Indonesie GroepsreisDe volgende dag rijden we verder naar onze volgende overnachtingsplaats waar we vlakbij de vulkaan verblijven. Hier maken we een excursie met jeeps, die ons naar de beroemdste vulkaan van Indonesië brengen: de Bromovulkaan. Hier worden we beloond met een fascinerend uitzicht op de langzaam ondergaande zon, de uitgestorven zandvlakte en de omringende vulkanen. De volgende dag reizen we verder naar Kalibaru. Hier kun je bijkomen van het Bromovulkaan avontuur en we brengen een bezoek aan de plantages waar cacao, rubber, koffie of palmsuiker wordt verbouwd.
   


  Bali

  Lovina

  Dag 11 Kalibaru - Lovina
  Dag 12 Lovina, optionele excursie dolfijnen spotten
  Dag 13 Lovina

  Tempel Bali Indonesie GroepsreisMet de veerboot steken we vanuit Gilimanuk over naar Bali, waar we eerst verblijven aan de noordkust in Lovina. Dit is de bekendste badplaats aan de noordkust van Bali, maar is nog wel lekker rustig. Zeker vergeleken met de toeristische stranden in het zuiden van Bali. Schrik niet, want het zand is hier niet wit maar gitzwart. Dit komt doordat het eiland Bali van vulkanische oorsprong is. Aan het strand kun je lekker relaxen en bijkomen van de afgelopen weken. Als je wat meer activiteit wilt, kun je met een boot naar de koraalriffen die voor de kust liggen. Hier kun je prachtig snorkelen. Lovina staat ook bekend om de dolfijnenexcursie die je hier kunt boeken. Ga ’s ochtends vroeg met een lokale vissersboot de zee op. Je hebt een grote kans om dolfijnen tegen te komen! Voor niet-strandliefhebbers bieden uitstapjes naar bijvoorbeeld Singaraja of de fraai gelegen warmwaterbronnen bij Banjar mogelijkheden.


  Ubud
  Dag 14 Lovina - Munduk
  Dag 15 Munduk - Pura Ulun Danu Bratan tempel - Ubud
  Dag 16 Ubud, bezoek monkey Forest
  Dag 17 Ubud
   

  Van Lovina rijden we naar Munduk. Dit kleine rustige bergdorpje ligt in een adembenemende omgeving. Begin 20ste eeuw was dit een vakantielocatie voor Nederlanders. De huizen die zij destijds gebouwd hebben zijn nog steeds te bewonderen. Trek hier de groene vallei in en neem een duik in de 35 meter hoge waterval. Deze waterval staat vooral bekend om zijn geneeskrachtige werking. Zo zou het water je huid verjongen en huidproblemen verhelpen. Naast de rijstvelden zie je hier ook koffie -en kruidnagelplantages.

  Na de verfrissende omgeving van Munduk reizen we door naar het gezellige dorp Ubud. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij de Pura Ulun Danu Batan tempel, gelegen op een klein eilandje in een meer. Ubud is uitermate geschikt als uitvalbasis voor gevarieerde uitstapjes. Lopend, met de fiets, motor of met een gehuurde auto kun je vanuit Ubud alle kanten op.

  Rijst terras Ubud Bali Indonesië Aan de rand van Ubud ligt Monkey Forest, waar we een wandeling maken. Hier zie je slingerende apen aan de bomen hangen en brutale aapjes worden gevoerd, maar ze zijn net zo nieuwsgierig naar jou, als jij naar hen! Een aanrader is ook een prachtige wandel- of fietstocht door de groene sawa’s rondom Ubud. Bezoek daarbij de oude tempel Goa Gajah enkele kilometers verderop, of één van de omliggende dorpen met hun eigen handwerkspecialiteiten: batik, houtsnijwerk, schilderijen en zilversmeedwerk. Souvenirs kun je in en rond Ubud in overvloed vinden.

  Vanuit Ubud kun je gemakkelijk enkele culturele hoogtepunten op Bali bereiken: het stadje Klungkung, het Besakih-tempelcomplex, de Gunung Batur-vulkaan en de rotstempel Gunung Kawi. In en rond Ubud worden iedere avond traditionele dansvoorstellingen gegeven. Het hindoeïsme drukt een kleurig stempel op het Balinese leven. In elke tuin staat wel een klein altaar en overal zie je vrouwen bezig met het maken van tempeldecoraties of het brengen van offers. Op Bali worden zoveel ceremonies en processies gehouden, dat je erop mag rekenen er minstens één mee te maken.

  Sanur
  Dag 18 Ubud -Sanur
  Dag 19 Sanur
  Dag 20 Sanur
  Dag 21 Sanur - Denpasar - Amsterdam

  Niet ver van Ubud liggen de badplaatsen Sanur, Kuta, Candidasa en Padangbai met uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen, te winkelen of uit te gaan. We overnachten in Sanur, een kalme badplaats. Trotseer hier de golven op je surfplank. Of breng een bezoek aan de andere kustplaatsjes, bijvoorbeeld het Waterbom park in Kuta, één van de leukste waterparken van Azië. Na een paar ontspannen dagen aan het strand komt er helaas een einde aan het avontuur. Vanaf de luchthaven van Denpasar vliegen we terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat van dag tot dag in de brochure en op de website genoemd en staan vast, maar de beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent nooit verplicht om hieraan deel te nemen. Bovendien is er gelegenheid om je eigen plan te trekken en er zonder de groep op uit te gaan. Juist dan ervaar je de bekende Indonesische gastvrijheid en behulpzaamheid en kom je op plaatsen waar andere toeristen nooit komen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  07 jul - 27 jul
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  14 jul - 03 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  17 jul - 06 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 jul - 10 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  5 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.495,-
  Start - einde
  24 jul - 13 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  5 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 jul - 17 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vlucht met Turkish Airlines
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 20 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 22 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  8 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.295,-
  Start - einde
  04 aug - 24 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Meer informatie

  Info

  Vlucht met Turkish Airlines
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  07 aug - 27 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Comfortabele vlucht met Qatar Airways
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Boottocht van Java naar Bali
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Treinreis Bandung naar Yogyakarta en van Yogyakarta naar Malang
  • Overnachtingen in hotels met zwembad, eigen douche/toilet en inclusief ontbijt
  • Bezoek aan Batavia, het oude Jakarta
  • Overnachting in het beroemde Savoy Homann Hotel
  • Excursie naar Borobodur en Prambanan
  • Becak tour in Yogyakarta
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.345,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Als je na afloop van de reis nog een paar dagen door wil brengen aan het strand, kunnen we een hotelverlenging voor je boeken op Bali in het Bali Taksu Hotel in Sanur.

  De prijs inclusief ontbijt hiervoor bedraagt € 35,- per persoon per nacht.

  Houd er rekening mee dat in het geval van vervroeging of verlenging van de reis, de transfers niet zijn inbegrepen.

  Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels, die meestal centraal gelegen zijn. Zo verblijven we in Jakarta op een steenworp afstand van het oude Batavia. Vrijwel alle hotels beschikken over een zwembad waar je een verfrissende duik kunt nemen. De hotels hebben een eigen, sfeervol karakter. De kamers beschikken over eigen douche en toilet. De meeste hotels hebben airconditioning.

  In Bandung verblijven we in een bijzonder hotel in art deco stijl: het Savoy Homann Hotel dat in vroegere tijden druk bezocht werd door rijke plantage eigenaars. Het hotel was onder andere befaamd vanwege de heerlijke rijsttafel van mevrouw Homann. Nog altijd kun je hier in het 'Garden Restaurant' genieten van allerlei heerlijke gerechten.

  In Lovina op Bali ligt ons hotel pal aan het strand, of heel vlakbij; je loopt zo van het hotel het strand op. Ook is er een zwembad aanwezig voor wie liever een frisse duik in het zwembad neemt.

  Ons hotel in Yogyakarta ligt op loopafstand van Malioboro Street: de grootste en bekendste winkelstraat in Yogyakarta. Alle kamers hebben een airco en er is hier ook een zwembad aanwezig: een oase van rust te midden van alle bedrijvigheid.

  Het hotel bij de Bromo vulkaan is eenvoudig, maar de locatie maakt alles goed: gelegen op de kraterrand van de bromovulkaan heb je een schitterend uitzicht over het betoverende maanlandschap.

  Op Bali verblijven we net even buiten de drukte van Ubud. Tussen de rijstvelden en de bossen ligt ons aangename hotel. In de prachtige tuin van het hotel bevindt zich een zwembad en er is een gratis shuttle naar het centrum van Ubud. Wil je helemaal bijkomen van je indrukwekkende reis, dan kun je hier ook een heerlijke massage krijgen.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

  Jakarta Santika Premiere Hayam Wuruk
  Bandung Savoy Homann Hotel
  Yogyakarta Jambuluwuk Hotel 
  Malang The 101 Malang OJ
  Bromo Bromo Permai
  Bromo

  Café Lava

  Kalibaru Kalibaru Cottages
  Kalibaru Margo Utomo

  Lovina Beach

  Aditya Beach Resort
  Lovina Beach Puri Saron Beach Hotel
  Lovina Beach Aneka Lovina Beach Hotel
  Munduk Puri Lumbung
  Ubud Champlung Sari
  Ubud The Grand Sunti
  Ubud Bhanuswari
  Sanur Bali Taksu

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.
   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Amsterdam - Doha

   Vertrek

   16:15

   Aankomst

   23:35

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Doha - Jakarta

   Vertrek

   02:25

   Aankomst

   15:25

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Denpasar - Doha

   Vertrek

   00:35

   Aankomst

   05:10

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Doha - Amsterdam

   Vertrek

   07:50

   Aankomst

   13:45


  Tijdsverschil: in de zomer is het op Java 5 uur later en op Bali 6 uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.345,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We reizen over land in onze eigen airconditioned bussen met comfortabele, ruime zitplaatsen. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Een bepaald traject kan inclusief de stops een hele dag in beslag nemen. In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus. Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel eenvoudig om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, een taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets of motor huren. Van Bandung naar Yogyakarta en van Yogyakarta naar Malang reizen we per trein. Vanuit Kalibaru varen we met de boot van Java naar Bali. Daar staat weer een bus op ons te wachten, die ons de laatste dagen over Bali rondrijdt.


   

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele vlucht met Qatar Airways
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Boottocht van Java naar Bali
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Treinreis Bandung naar Yogyakarta en van Yogyakarta naar Malang
  • Overnachtingen in hotels met zwembad, eigen douche/toilet en inclusief ontbijt
  • Bezoek aan Batavia, het oude Jakarta
  • Overnachting in het beroemde Savoy Homann Hotel
  • Excursie naar Borobodur en Prambanan
  • Becak tour in Yogyakarta
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag langs de oude koloniale gebouwen in het oude Batavia, terwijl de ander liever de geschiedenis in duikt in het nationaal museum. Sommige reizigers maken graag een mooie wandeling door de rijstvelden, terwijl anderen liever relaxen aan het zwembad van het hotel. Je kunt het programma dus naar eigen inzicht indelen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp met van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. het vervoer van dergelijke excursies is bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld is exclusief.

  Tijdens deze reis door Java en Bali zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan Batavia, het oude Jakarta, dat vol staat met koloniale gebouwen uit de tijd dat Indonesië een Nederlandse kolonie was.
  • Excursie Borobudur & Prambanan. We bezoeken de grootste boeddhistische tempel ter wereld, een prachtig gedecoreerde stoepa en hindoeïstische tempels.
  • Becaktour door Yogyakara. In een soort bakfiets rijd je langs de leukste plekjes van Yogyakarta.
  • Jeepexcursie naar de Bromovulkaan, waar je een betoverend uitzicht hebt vanaf de rand van de krater over het maanachtige zandlandschap.

    

  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Op weg naar Bandung stoppen we bij de botanische tuinen van Bogor, het voormalige Buitenzorg.
  • Op weg naar Ubud maken we een stop bij de Balinese pura Ulun Danu Brata: een hindoeïstische tempel aan het Bratan meer.


  Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een bezoek aan het Kraton in Yogyakarta, een fietstocht door de rijstvelden in Ubud, of een dolfijnenexcursie in Lovina tot de mogelijkheden.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Voor Nederlandse en Belgische reizigers is het niet meer nodig om te betalen voor het Indonesische visum. Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthavens van Jakarta, Medan en Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.
  • Voor het reserveren van de treintickets dienen wij uiterlijk 2 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de geldige paspoortgegevens.

  Geldzaken

  in Indonesië betaalt men met de Indonesische roepia. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: Op de luchthaven en in de grote plaatsen op Java en Bali zijn geldautomaten.
  Contant: lokale valuta,Indonesiche roepia, voor persoonlijke uitgaven.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

  Maaltijden

  Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie wil kan een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen, waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je tips geven over leuke en goede restaurants. Er is een scala aan mogelijke eetgelegenheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg.

  De Indonesische keuken is buitengewoon gevarieerd en voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Rijst is het basisvoedsel, maar de bijgerechten verschillen sterk per streek. Houd uiteraard wel altijd de kwaliteit van het voedsel in de gaten en let erop dat het goed gekookt of doorbakken is. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A.


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk tot goed. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.


  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Als je na afloop van de reis nog een paar dagen door wil brengen aan het strand, kunnen we een hotelverlenging voor je boeken op Bali in het Bali Taksu Hotel in Sanur.

  De prijs inclusief ontbijt hiervoor bedraagt € 35,- per persoon per nacht.

  Houd er rekening mee dat in het geval van vervroeging of verlenging van de reis, de transfers niet zijn inbegrepen.

  Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij.

  Klimaat en geografie

  Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Het klimaat op Java verschilt echter van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november maar een bui kan aan het einde van de dag altijd vallen. Maar wees gerust, de bui is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 


   

  FAQ

  Hoe reizen we door Indonesie?

  Op de rondreis door Indonesië maken we voornamelijk gebruik van moderne airconditioned bussen met ruime zitplaatsen. Soms is er ook wifi in de bus aanwezig. Indonesië is in vergelijking met Nederland een groot land, dicht bevolkt en de wegen zijn wisselend van kwaliteit. Daardoor zijn er een aantal lange reisdagen waar je rekening mee dient te houden. Natuurlijk proberen we de reisdagen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen; er is veel moois te zien onderweg en waar mogelijk stoppen we onderweg voor een leuke bezienswaardigheid of een lekkere lunch.

  Tussen Bandung en Yogyakarta reizen we per trein. De oversteek van Java naar Bali doen we met een ferry.

  Beschikken de hotels over een zwembad?

  Vrijwel alle hotels tijdens deze reis door Java en Bali beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik, met uitzondering van het hotel bij de Bromovulkaan. 

  We overnachten in goede middenklasse hotels, die meestal centraal gelegen zijn en een eigen, sfeervol karakter hebben. De kamers beschikken over eigen douche en toilet en/of een mandi. Enkele hotels hebben airconditioning, in de overige hotels is waar nodig een fan aanwezig. De kamers hebben soms een veranda met een eigen zitje.

  Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Indonesië beschikken echter over het algemeen niet over kamers met drie bedden. Als er geen drie-persoonskamer aanwezig is, zal een extra bed worden bijgeplaatst op een tweepersoonskamer.

  Dienen we een klamboe mee te nemen?

  Nee, voor deze reis is het niet nodig om een klamboe mee te nemen.
  Deze zijn, daar waar nodig, aanwezig. De hotelkamers zijn verder voorzien van een airco of fan om muggen op afstand te houden. Wel raden we aan een goed muggenmiddel met deet mee te nemen.

  Is een visum voor Indonesië noodzakelijk?

  Vanaf 10 juni 2015 is het voor Nederlandse en Belgische reizigers niet meer nodig om te betalen voor het Indonesische visum. Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthavens van Jakarta, Medan en Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

  Kan ik langer dan 30 dagen in Indonesië verblijven?

  Het visum dat je gratis krijgt op de luchthaven is maximaal 30 dagen geldig. Mocht je langer in Indonesië willen blijven dan 30 dagen, dan bestaat de mogelijkheid om bij de ambassade van Indonesië een 60 dagen visum aan te vragen. Voor het verkrijgen van een visum kunt u zich met de juiste documenten wenden tot de ambassade van Indonesië, Tobias Asserlaan 8, 2517 KC Den Haag, Tel: 070-3108100, Open: maandag – vrijdag van 09.00 – 13.00 uur.

  Hoe is de begeleiding geregeld tijdens de reis?

  De hele reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider, die zorgt voor een soepel verloop van de reis.

  Zijn er snorkelmogelijkheden tijdens de reis?

  Op Bali bij het plaatsje Lovina is een prachtig koraalrif bij Pulau Menjangan. Dit eilandje ligt op ongeveer een uur rijden van Lovina en doordat het een nationaal park is, is het koraalrif prachtig bewaard gebleven. Er wordt gesnorkeld vanaf een boot maar met de kinderen is het ook mogelijk vanaf het strand te snorkelen.

  Moet ik mijn eigen snorkelspullen meenemen?

  Voor de kinderen zijn er vaak niet voldoende brillen en flippers in kleine maten. Daarom is het beter in ieder geval een eigen passende bril en snorkel voor de kinderen mee te nemen om teleurstellingen te voorkomen. Voor volwassenen zijn er voldoende spullen aanwezig.

  Kunnen accu's makkelijk opgeladen worden?

  In Indonesië worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland. Het is dus geen probleem om accu's van tablets, smartphones en camera's op te laden tijdens de reis.

  Hoe groot zijn de groepen?

  De groepen bestaan maximaal uit 26 deenemers, de minimum groepsgrootte is 10. Gemiddeld reizen er 16 personen in een reisgezelschap.

  Wat is het verschil tussen de 21- en 23-daagse reis?

  Tijdens de 23-daagse reis bezoek je Sumatra, Java en Bali en tijdens de 21-daagse reis Java en Bali. Tijdens beide reizen verblijven we in Lovina en Ubud op Bali en op Java in Jakarta, Bandung en Yogyakarta. Met de 23-daagse reis nemen we vanuit Yogyakarta een binnenlandse vlucht naar Bali terwijl we met de 21-daagse reis verder reizen op Java en nog Malang, de Bromovulkaan en Kalibaru bezoeken en de ferry nemen naar Bali. Tijdens de 23-daagse reis bezoeken we op Sumatra Bohorok, Brastagi en Samosir.

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Je hebt vrijwel overal in Indonesië, zeker in de grote steden, een goede dekking. Je kunt je mobiele telefoon normaal gesproken gewoon gebruiken in het buitenland, maar welke tarieven daarvoor worden berekend is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider. Voor internet op je mobiele telefoon worden vaak speciale pakketten aangeboden. In de meeste hotels is ook gratis wifi.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,8
  • Na lang aarzelen hebben we ons ingeschreven voor de Djoser familiereis naar Indonesië (Java en Bali). Het was één van mijn beste beslissingen ooit. Voor mijn dochter en mij was het een onvergetelijke reis: tot in de puntjes georganiseerd en met hele fijne mensen die zoveel mogelijk wilden zien.

   Wat een geweldig mooie reis: In Indonesie wonen alleen maar aardige mensen. Geen gebedel of opdringerige mensen. Prachtige natuur, het leven op straat, de indrukwekkende vulkanen. Onze geweldige reisleidster, Kim, heeft er werkelijk alles aan gedaan om te zorgen dat wij optimaal konden genieten!

   Wij (gezin met 2 kinderen) hebben fantastische reis gemaakt over Java en Bali. Ondanks dat we veel reistijd hebben gehad, erg genoten van alle hoogtepunten en leuke groep. Ook erg enthousiast over reisleiding. Aanrader voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. Had nog 1 week willen relaxen..

  • Mooie reis beleefd met Djoser jr.! Op Java een aaneenschakeling van indrukwekkende plekken. Oa. een wandeltocht in een nationaal park, we ontmoetten inheemse dieren! De mooie Borobodur en zelfs aan de rand van een krater gestaan! Dan naar inspirerend Bali, geweldig! De kinderen genoten ook!! Top.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top