• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Madagascar & Mauritius 22 dagen

  Op deze unieke reis door Madagascar en Mauritius bezoek je twee fantastische eilanden.
  In Madagascar gaan we in de nationale parken op safari en ontmoeten we een hoop wonderlijke dieren en prachtige flora. Ook fietsen we door de achterlanden van Madagascar en ervaren we de lokale cultuur van dit land. We eindigen heerlijk relaxed op het prachtige Mauritius. Zonnen, zwemmen en snorkelen kan je hier op de witte stranden en in het azuurblauwe water.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Antananarivo
  2. aankomst Antananarivo
  3. Antananarivo
  4. Antananarivo - Antsirabe
  5. Antsirabe, fietstocht kratermeren Andraikiba en Tritriva
  6. Antsirabe - Ambositra - Ranomafana
  7. Ranomafana
  8. Ranomafana - Fianarantsoa - Ambalavao
  9. Ambalavao, bezoek Anja reservaat - Ranohira
  10. Ranohira
  11. Ranohira - Ifaty
  12. Ifaty
  13. Ifaty - Tulear - vlucht naar Antananarivo
  14. Antananarivo - Andasibe
  15. Andasibe
  16. Andasibe - Manambato - met de boot naar Ankan 'ny Nofy
  17. Ankan 'ny Nofy, avondexcursie op zoek naar Aye Aye
  18. Ankan 'ny Nofy - Mantasoa
  19. Mantasoa - Antananarivo - vlucht naar Mauritius
  20. Mauritius
  21. Mauritius - nachtvlucht naar Amsterdam
  22. Aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Op reis met je familie door Madagascar en Mauritius bezoek je twee unieke eilanden. In Madagascar gaan we op safari en zullen we veel wonderlijke dieren zien. In Mauritius gaan we heerlijk luieren op één van de paradijselijke stranden.

  Bruisende bergen

  Dag 1 Amsterdam - Antananarivo
  Dag 2 Antananarivo   
  Dag 3 Antananarivo

  We beginnen onze reis in Antananarivo afgekort als ‘Tana’, de hoofdstad van Madagascar. Deze gezellige hoofdstad ligt midden in Madagascar en is gebouwd op twaalf bergen. Dus, als je door de stad loopt, zul je  vaak trap op trap af gaan. Slenter op je gemak langs mooie koloniale gebouwen in het stadscentrum en vergeet vooral het paleis van de stad niet! Behalve Afrikaanse invloeden, vind je in Tana ook vele Aziatische en Europese invloeden. Op onze vrije dag in Tana hebben we onze bus ter beschikking waarmee we een mooie stadstour gaan maken.

  Frans comfort in Antsirabe

  Dag 4 Antananarivo - Antsirabe
  Dag 5 Antsirabe, fietstocht naar Andraikibameer

  Onze volgende bestemming is Antsirabe in het hoogland van Madagascar. Deze stad was vroeger een luxe kuuroord voor de Franse overheersers. Het weer is hier altijd lekker koel en er zijn een aantal thermale baden te vinden. Overal in de stad staan oude koloniale gebouwen, maar de indrukwekkendste zijn de imposante centrale kathedraal en het statige, chique Hotel des Thermes waar wij slapen! Als je wilt, kun je een ritje maken in een traditionele ‘pousse-pousse’, deze loopriksja's brengen je waar je heen wilt. De ' chauffeurs'  rijden je graag rond naar de verschillende markten. We maken een fietstocht door de omliggende natuur naar het prachtige meer van Andraikiba. Al hobbelend over de asfaltwegen rijden dwars door een landschap vol rijstvelden. We dompelen ons even onder in het dorpsleven van Madagascar en maken we kennis met de gastvrije bewoners. Vooral de kinderen staan bekend om hun vriendelijkheid, ze komen graag een praatje maken. Aan het eind van de dag kun je relaxen aan de rand van het zwembad in de hoteltuin.

  Bamboebossen, lemuren en nachtsafari’s

  Dag 6 Antsirabe - Ranomafana
  Dag 7 Ranomafana

  Op Madagascar komen veel bijzondere dieren voor, maar de lemuren spannen de kroon. Dit zijn de vrolijke halfapen die je misschien kent uit de annimatiefilm ‘Madagascar’. Ranomafana nationaal park staat bekend staat om zijn vele lemuren en je zult ze hier vast en zeker van dichtbij kunnen bekijken. Onder begeleiding van een gids gaan we op stap door de jungle en de mysterieuze bamboebossen. Houd je camera gereed, want tussen de orchideeën en varens kun je mooie vogels en vooral heel veel halfapen spotten. Het park kent maar liefst 12 verschillende soorten, van de kleine muismaki, die zo klein is dat hij in je handpalm past, tot de grote roodbuik-lemuur. Echte avonturiers kunnen ook 's avonds op pad. In het donker zie je met je zaklamp weer veel andere dieren en sommige zijn zelfs erg zeldzaam.

  Rotsen en ringstaartmaki’s

  Dag 8 Ranomafana - Fianarantsoa - Ambalavao
  Dag 9 Ambavalao - Ranohira
  Dag 10 Ranohira

  We rijden door naar Ambalavao. Deze kleine stad staat bekend om zijn unieke architectuur. De gebouwen in het centrum zijn namelijk allemaal versierd met grote balkons en de straten ogen dan ook erg gezellig! Fervente knutselaars kennen Ambalavao misschien van het speciale ‘papier antaimoro’, handgemaakt papier versierd met gedroogde bloemen. Dit papier wordt vooral gebruikt voor het versieren van muren of het maken van lampenkappen, maar je kunt het ook kopen als een bijzondere ansichtkaart.

  Op weg naar Isalo nationaal park rijden we langs indrukwekkende rotswanden en passeren een streek waar semi-nomadische Bara tussen de kliffen op de savanne wonen. Het leven hier is al jaren onveranderd. Het aanzien van de mannen wordt bepaald door het aantal runderen dat hij bezit en contracten worden nog regelmatig met bloed ondertekend. Als je goed kijkt, kun je graftombes zien die bijgezet zijn in de kieren van de hoge rotswanden.

  Het landschap in het Isalo nationaal park is divers. Uitgestrekte savannes, met her en der een enkele boom, worden afgewisseld door unieke woestijnlandschappen met rotsen en verborgen watervallen. Het is een filmische setting waarin je je soms in het wilde westen waant. Samen met een gids verkennen we het park en kunnen we een uitstapje maken naar de ‘Canyon des Singes’, ook wel ‘de apenkloof’ genoemd. De naam verraadt het al, in deze prachtige kloof wonen heel veel apen waaronder de beroemde ringstaartmaki’s.

  Baobabs en palmbomen

  Dag 11 Ranohira - Ifaty
  Dag 12 Ifaty
  Dag 13 Ifaty - Tulear - Antananarivo

  Onderweg naar de kust ontdek je weer een heel ander landschap. Het wordt droger en droger en je komt vaker een grote baobabboom tegen. Het klinkt misschien vreemd, maar de begraafplaatsen die we onderweg tegen komen, lijken op een decor van een sprookje. Ze zijn rijkelijk versierd met houten totempalen en grote mausolea. De versieringen vertellen het levensverhaal van de overledenen. Het is een bijzonder gezicht!

  Onze volgende bestemming is de Bamboo Club in Ifaty, pal aan een tropisch strand. Je kunt hier heerlijke luieren aan het zwembad tussen wuivende palmbomen of dobberen in de blauwe zee. Een tip voor vroege vogels: loop ’s ochtends even naar het strand om de lokale vissersbootjes te zien vertrekken.

  Na deze relaxte tijd aan zee, vliegen we terug naar Antananarivo. We gaan de stad niet in, maar overnachten in één van de beroemde buitenhuizen van de stad: Chateau Ambohimalaza. In het weekend is dit een populaire bestemming voor de rijke bewoners van de stad die hier met met het hele gezin samen komen om uitgebreid te dineren aan een lange tafel of lekker komen relaxen in en om het zwembad

  Het rijk van indri indri

  Dag 14 Antananarivo - Andasibe
  Dag 15 Andasibe
  Dag 16 Andasibe - Manambato - met de boot naar Ankan 'ny Nofy
  Dag 17 Ankan’ny Nofy, excursie op zoek naar de Aye Aye
  Dag 18 Ankan’ny Nofy - Antananarivo

  In een kleine vier uur rijden we van Antananarivo naar het nationale park van Andasibe. Dit mysterieuze regenwoud ligt in de laaglanden van Madagascar en het wemelt er van het dierenleven. We gaan op safari met een lokale gids en komen gegarandeerd héél veel wildlife tegen. Tijdens een wandeling volgen we het gebrul van de indri indri, een grote halfaap die een beetje op een pandabeer lijkt. Zijn lokroep klinkt serieus als een sirene. De indri indri wil je zeker niet missen! Minder opvallend is de kameleon, de andere beroemde inwoner van het park. Hij valt niet echt op, maar als je goed oplet kun je er vast één ontdekken!

  Dichter bij de kust, in de buurt van uitgestrekte mangrovebossen, ligt de lodge van Ankan’ny Nofy.  We varen daar met een bootje heen. Dit is een reservaat voor zeldzame lemuren. Inmiddels hebben we  tijdens onze safari’s al veel verschillende lemuren gespot, maar de eigenaardigste gaan we nu pas zien: de aye aye. Inderdaad, hij verdient zeker geen schoonheidsprijs, maar dat maakt hem juist zo bijzonder. Dit zeldzame nachtdier staat boven aan de lijst van vreemdste dieren ter wereld en komt alleen naar buiten als het donker is. Daarom gaan we vlak voor de zon ondergaat op zoek naar deze aye aye. Neem je zaklamp mee! Je herkent hem aan zijn groezelige haar, grote ogen en tengere vingers.

  Het betoverende Mauritius

  Dag 19 Antananarivo - Mauritius
  Dag 20 Mauritius
  Dag 21 Mauritius - nachtvlucht naar Amsterdam
  Dag 22 Aankomst Amsterdam

  Mauritius heeft misschien wel de allermooiste stranden ter wereld. Het water is kraakhelder en de stranden zijn allemaal stralend wit. Een echt paradijs dus. Boven- én onderwater, want je kunt hier fantastisch snorkelen. Stap een paar meter de zee in en je bent omgeven door tropische visjes in alle mogelijke kleuren. Duikers komen van overal ter wereld naar Mauritius voor een bijzondere duik-experience, maar met alleen een snorkelset kun je ook een heleboel zien.

  Ons hotel ligt vlakbij Port Louis, de hoofdstad van Mauritius. Het straatleven is een vrolijke mengelmoes van verschillende culturen. Je ontdekt invloeden vanuit de hele wereld. Kleurrijke mensen uit Afrika of India, chique Europeanen en uitgebreid getooide Arabieren; alles loopt hier door elkaar. Eén groep beruchte bezoekers zul je niet meer tegenkomen, de piraten. Vroeger was Mauritius namelijk een beroemd piratennest. Vandaag de dag is Port Louis is een fijne, moderne stad met brede avenues en gezellig terrasjes.

  Aan het zwembad of aan het strand genieten we nog uitgebreid van de tropische zonnestralen. De volgende ochtend vliegen we met een directe vlucht terug naar Amsterdam.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  13 jul - 03 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.395,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 jul - 10 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  27 jul - 17 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 21 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis met Air Mauritius
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • Verblijf in Ranohira en op Mauritius op basis van halfpension
  • Fietstocht rondom Antsirabe met lunch
  • Bezoek Anja reservaat
  • Avond excursie, op zoek naar de Aye Aye
  • Excursies volgens programma
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.845,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.145,-.

  Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht van Tulear naar Antananarivo op dag 13.  Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius!

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Antananarivo is te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 25,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging op Mauritius te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 135,- per persoon per nacht.

  Let op, wegens restricties van de luchtvaartmaatschappij, kunnen wij geen vervroeging of verlenging bij hen aanvragen, wil je eerder vertrekken naar Madagascar of langer blijven op Mauritius, dien je zelf dus de vluchten te boeken (inclusief de vlucht van Antananarivo naar Mauritius op dag 19). Bij ons kan je dan alleen het landarrangement afnemen.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 8 jaar voor deze reis en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 8 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in sfeervolle hotels met eigen douche en toilet op de kamer. In Antananarivo slapen we op een heuvel en kijken we uit over de stad, in Antsirabe verblijven we in een karakterestiek hotel met zwembad. Regelmatig verblijven we midden in de natuur, in Ranohira slapen we bijvoorbeeld in leuke bungalows met uitzicht op het Isalo gebergte en in Ankanin'Nofy heb je een prachtig uitzicht op het Canal des Pangalanes en lopen de lemuren in het wild rond de lobby en het restaurant van de lodge.

  Bekijk hotelreviews op

    Antananarivo Hotel Belvedere
    Antananarivo Rova Hotel
    Antsirabe La Residence Camelia
    Antsirabe Hotel des Thermes
    Ranomafana Hotel Manja
    Ranomafana Karibotel
    Ambalavao Tsienimparihy Lodge
    Ambalavao Betsileo Country Lodge
    Ranohira Isalo Ranch
    Ranohira Relais de la Reine
    Ifaty Bamboo Club
    Ifaty Les Dunes
    Ankanin'Nofy Palmarium Hotel
    Mauritius Victoria Beachcomber Resort


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdsverschil: in de zomer een uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.845,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.145,-.

  Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht van Tulear naar Antananarivo op dag 13.  Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius!

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We reizen op Madagascar met een eigen bus. We kunnen stoppen waar we willen voor een foto of de lunch. Houd er rekening mee dat de infrastructuur op Madagascar (nog) erg eenvoudig kan zijn, het grootste gedeelte is wel geasfalteerd, maar eenvoudig.

  Voor het traject Tulear- Antananarivo nemen we een binnenlandse vlucht. Ook tussen Antananarivo en Mauritius v.v. wordt gevlogen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Air Mauritius
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • Verblijf in Ranohira en op Mauritius op basis van halfpension
  • Fietstocht rondom Antsirabe met lunch
  • Bezoek Anja reservaat
  • Avond excursie, op zoek naar de Aye Aye
  • Excursies volgens programma
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander is bijzonder geïnteresseerd in de boeiende flora en fauna of wil op zijn gemak rondkijken om straatleven te fotograferen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

  Bij deze reis inbegrepen is:

  Stadswandeling door Antananarivo
  Fietstocht rondom Antsirabe met lunch
  Bezoek Anja Reservaat
  Avond excursie, op zoek naar de Aye Aye

  Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen in Madagascar en op Mauritius, optionele activiteiten zijn bijvoorbeeld:

  Bezoek aan Thermaal bad in Ranomafana
  Centre Valbio, een wetenschapscentrum van Patricia Wright (onderzoek naar lemuren in het regenwoud)
  Bezoek aan het Antaimoro papierfabriekje
  Botanische tuinen van Tulear
  Mangrove tours in Ifaty/Tulear
  Bezoek aan Spiney Forest
  Safari in verschillende nationale parken
  Boomklimparcours in Mitjinjo natinaal park
  Snorkel excursies in Ifaty en op Mauritius


   

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek.
  • Een paspoort, dat bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is.
  • Ter plekke is het visum eenvoudig te verkrijgen op de luchthaven voor € 35,- voor reizigers met Nederlandse en Belgische nationaliteit 


  Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. 

  Geldzaken

  In Madagascar wordt er betaald met Ariary en in Mauritius wordt er betaald met rupee. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

  Pinnen: met bank- of giropas niet mogelijk, met creditcard (alleen Visa) soms mogelijk maar duur.
  Contant: euro’s. coupures kleiner dan € 100,- 
  Creditcards: worden alleen geaccepteerd in luxe hotels (alleen Visa).

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt € 225,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

  Maaltijden

  Lekker eten is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie.

  Rijst is het hoofdbestanddeel van de maaltijd en specialiteiten zijn romazava (een stoofpot van rundvlees en spinazie achtige bladeren), ravitoto (stoofpot van varkensvlees en gestampte maniok bladeren) en pittige sausjes als rougaille (van tomaat, gember, ui, citroen en hete pepers) of achards (een pittige rasp van groenten of mango). Soep is ook in verschillende variaties verkrijgbaar, waaronder Chinese. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum), ook wel gebruikt als aanduiding voor een man met succes bij de vrouwen. Oktober tot december is het seizoen van de ananas, lychees, mango, bananen en aardbeien. Verder kom je abrikozen, appels, perziken en peren tegen.

  Lekker en veilig zijn de kartonnen bekertjes yoghurt die je op straat kunt kopen. Ook de moeite waard om te proberen is kaas uit de zuidelijke hooglanden, verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder een bijzonder smakelijke peperkaas.

  Coca Cola, Fanta, Sprite en mineraalwater zijn in Madagascar overal verkrijgbaar. De grote flessen lokaal gebrouwen Three Horses bier kun je makkelijk met iemand delen. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes en desgewenst over betrouwbare straatstalletjes. De meeste hotels hebben leuke restaurants; de ene keer is de specialiteit vis, de andere serveert pizza of Chinees.

  Veel mensen krijgen tijdens de reis een keer last van buikkrampen. Vaak wordt (verkeerd) eten als oorzaak genoemd, maar dat is niet altijd terecht. Neem altijd de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Eet geen rauwkost of fruit dat je niet zelf hebt geschild. Drink geen water uit de kraan en pas ook op met te sterk gekoelde dranken.

  Het verblijf in Ranohira en op Mauritius is op basis van halfpension.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:
   

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
  • Malariatabletten


  Let goed op wat je eet. Ook raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Zorg verder dat je tijdens de reis voldoende rust neemt en voldoende eet en drinkt. Een goede conditie levert een belangrijke bijdrage aan je vakantieplezier!

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Antananarivo is te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 25,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging op Mauritius te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 135,- per persoon per nacht.

  Let op, wegens restricties van de luchtvaartmaatschappij, kunnen wij geen vervroeging of verlenging bij hen aanvragen, wil je eerder vertrekken naar Madagascar of langer blijven op Mauritius, dien je zelf dus de vluchten te boeken (inclusief de vlucht van Antananarivo naar Mauritius op dag 19). Bij ons kan je dan alleen het landarrangement afnemen.

  Klimaat en geografie

  Doordat Madagascar zich van noord naar zuid uit over een grote lengte uitstrekt, heeft het eiland een erg gevarieerd klimaat. Ook de grote hoogteverschillen zijn uiteraard van invloed. Op onze reisroute loopt het droge seizoen van april tot en met november. In de winter, van juni tot en met augustus, variëren de temperaturen overdag van een maximum van 30°C aan de kust (hoger komt ook voor) tot 25°C op de hogere plateaus. De ochtenden daarentegen kunnen, zeker in de hooglanden best koud worden. Neem daarom een goede fleece trui mee.

  In grote lijnen duurt het regenseizoen van november tot april, maar ook hierin komen grote verschillen voor tussen hoger en lager gelegen gebieden. Op het zuidelijk deel van het eiland, waar de reisroute zich grotendeels afspeelt, regent het over het algemeen in december tot en met maart. In Mauritius is het weer het hele jaar constant. Slechts in februari en maart kunnen de weersomstandigheden hier door overtrekkende orkanen slecht zijn.

  Madagascar bestrijkt 1600 kilometer van noord naar zuid en 650 kilometer noordwest op het breedste deel. De inwoners stammen voornamelijk af van Maleisisch-Polynesische zeelieden die zich zo’n 1500 jaar geleden op het eiland vestigden.

  De overheersende bevolkingsgroep is de Merina, die voornamelijk in de centrale hooglanden woont, maar er zijn nog zeventien officieel erkende ‘stammen’, allemaal met hun eigen cultuur en territorium.

  De officiële taal in Madagascar is het Malagasy, maar vooral in de steden wordt over het algemeen goed Frans (de tweede officiële taal) gesproken. Engels is officieel de derde nationale taal, maar wordt nog maar door een beperkt aantal mensen gesproken.

  Het landschap varieert van woestijn tot regenwoud, van hoogvlakte tot tropisch eiland. Begroeiing en diersoorten hebben zich geïsoleerd ontwikkeld, waardoor er heel wat bijzondere soorten op Madagascar voorkomen. Tegelijkertijd worden de meeste van die soorten ernstig bedreigd omdat het oorspronkelijk leefmilieu in hoog tempo wordt platgebrand en in cultuur gebracht. Het toerisme op Madagascar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met de nabijgelegen Seychellen, Mauritius of Oost- en Zuid-Afrika.

  Madagascar behoort tot de armste landen van de wereld. Inmiddels is men op de meeste plaatsen wel gewend geraakt aan westerse toeristen, maar het komt voor dat bedelaars (vooral kinderen) met elkaar gaan vechten, wanneer één van hen iets krijgt. Houd daar rekening mee. Bedenk dat westerse kledinggewoonten (korte broek en blote armen) niet overal als vanzelfsprekend worden geaccepteerd. Houd voor de zekerheid bijvoorbeeld een sarong onder handbereik om benen of schouders te bedekken.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  FAQ

  Waarom met Djoser naar Madagaskar?

  Djoser biedt een complete rondreis aan die de diverse kanten van Madagascar laat zien. Je ziet bijzondere flora en fauna en bezoekt diverse steden en dorpen. Je bezoekt verschillende nationale parken. Alle opgedane indrukken van deze mooie rondreis door Madagascar verwerk je aan het einde van de reis op het paradijselijke strand van Mauritius.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de reis door Madagascar en Mauritius maken we gebruik van onze eigen comfortabele bus. De meeste wegen zijn ondertussen geasfalteerd. De trajecten van Tulear naar Antananarivo en Antananarivo en Mauritius worden gevlogen.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens de reis?

  Madagascar heeft een erg gevarieerd klimaat. Het regenseizoen is ongeveer van november tot en met april. Daarnaast regent het over het algemeen in het zuiden van Madagascar alleen in december en januari. De temperaturen zullen variëren rond de 25°C á 30°C. 

  In Mauritius is het weer het hele jaar constant en kan het alleen in februari en maart wat minder zijn door eventuele overtrekkende orkanen. 

   
  Hebben we een visum nodig?

  Voor Madagascar is een visum nodig die voor vertrek of op de bestemming te verkrijgen. Een visum vooraf kost €50,-, mocht je deze via Djoser en de Visumcentrale willen regelen dan komen er nog bemiddelingskosten van €30,- bij. Ter plekke is een visum te verkrijgen voor €35,-. 

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis beschikken een aantal hotels over een zwembad, daarnaast verblijf je op Mauritius aan het strand. 

  Is er Wifi op deze reis?

  In de meeste hotels zal Wifi aanwezig zijn. Houd er wel rekening mee dat dit tegen betaling en van slechte kwaliteit kan zijn. Daarnaast is in Madagascar op het platteland geen of zeer beperkt bereik.

   
  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Tijdens deze reis is het aan te raden om kleding mee te nemen die vies mag worden in niet te felle kleuren. 

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis. 

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

   Bij de reis naar Madagascar is het aan te raden om schoenen met een goed profiel mee te nemen. Daarnaast is het erg leuk om een verrekijker mee te nemen voor alle bijzondere dieren. Vind je het leuk om te snorkelen? Vergeet dan zeker niet je duikbril en snorkel! 

   

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,5
  • Veel indrukken, mooie natuur, zeer goede reisleiding, goede accommodaties, goed vervoer (passend bij land) heel goed georganiseerd. Het is echt een reisland, de hele dag op pad en lang in de bus zitten. Voor de kinderen was het goed te eindigen op Mauritius.

   Wat een prachtige reis hebben we gemaakt met ons gezin. Het lijkt of we maanden zijn weg geweest ipv 3 weken. Wat een indrukken. Een diverse en intensieve reis. De natuur is prachtig, de armoede groot, met uiterst vriendelijke bevolking. Een reis met contrasten! De groepsreis is zeer goed bevallen.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top