• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Madagascar & Mauritius 22 dagen

  Op deze unieke reis door Madagascar en Mauritius bezoek je twee fantastische eilanden.
  In Madagascar gaan we in de nationale parken op safari en ontmoeten we een hoop wonderlijke dieren en prachtige flora. Ook fietsen we door de achterlanden van Madagascar en ervaren we de lokale cultuur van dit land. We eindigen heerlijk relaxed op het prachtige Mauritius. Zonnen, zwemmen en snorkelen kan je hier op de witte stranden en in het azuur blauwe water.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Antananarivo
  2. aankomst Antananarivo
  3. Antananarivo
  4. Antananarivo - Antsirabe
  5. Antsirabe
  6. Antsirabe - Ranomafana
  7. Ranomafana
  8. Ranomafana - Ambalavao
  9. Ambalavao - Ranohira
  10. Ranohira
  11. Ranohira - Ifaty
  12. Ifaty
  13. Ifaty - Tulear - vlucht naar Antananarivo
  14. Antananarivo - Andasibe
  15. Andasibe
  16. Andasibe - Manambato - Ankan 'ny Nofy
  17. Ankan 'ny Nofy
  18. Ankan 'ny Nofy - Mantasoa
  19. Mantasoa - Antananarivo - vlucht naar Mauritius
  20. Mauritius
  21. Mauritius
  22. Mauritius - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Op reis door Madagascar en Mauritius bezoek je twee hele unieke eilanden. In Madagascar gaan we op safari en ontmoeten we een hoop wonderlijke dieren. Terwijl we in Mauritius heerlijk luieren op één van de paradijselijke stranden.

  Bruisende bergen

  Dag 1 Amsterdam - Antananarivo
  Dag 2 Antananarivo   
  Dag 3 Antananarivo

  We beginnen onze reis in de hoofdstad van Madagascar: Antananarivo, afgekort als ‘Tana’. Deze gezellige hoofdstad ligt midden in Madagascar, gebouwd op twaalf bergen. Als je door de stad loopt moet je daarom vaak traplopen. Je kunt op je gemak slenteren door het stadscentrum, waar je een aantal mooie koloniale gebouwen kunt zien. Het paleis van de stad moet je zeker gezien hebben! Behalve Afrikaanse invloeden, vind je in Tana ook vele Aziatische en Europese invloeden. Op onze vrije dag in Tana hebben we onze bus ter beschikking waarmee we een mooie stadstour gaan maken.

  Frans comfort in Antsirabe

  Dag 4 Antananarivo - Antsirabe
  Dag 5 Antsirabe, fietstocht naar Andraikibameer

  De volgende stad in het hoogland van Madagascar is Antsirabe. Dit was vroeger een luxe kuuroord voor de Franse overheersers: het weer is hier altijd lekker koel en er zijn een aantal thermale baden te vinden. Overal in de stad staan oude koloniale gebouwen, maar de indrukwekkendst zijn het statige en chique Hotel des Thermes (waar wij slapen!) en de imposante centrale kathedraal. Het vervoer is trouwens ook luxe in de stad: je kunt overal heen met een loopriksja. In de lokale taal worden deze ‘pousse-pousse’ genoemd. De chauffeurs brengen je graag rond naar de verschillende markten.
  We maken een fietstocht door de omliggende natuur naar het prachtige meer van Andraikiba. Over hobbelige asfaltwegen passeren we een landschap vol rijstvelden, dorpjes en heel veel gastvrije mensen. Vooral de kinderen staan bekend om hun vriendelijkheid: ze komen graag in alle rust een praatje maken. We nemen een echt kijkje in het dorpsleven van Madagascar. Aan het eind van de dag kun je genieten aan het zwembad in de hoteltuin.

  Bamboebossen, lemuren en nachtsafari’s

  Dag 6 Antsirabe - Ranomafana
  Dag 7 Ranomafana

  Op Madagascar komen een hoop gekke dieren voor, maar lemuren spannen de kroon. Dit zijn de vrolijke halfapen die je misschien kent uit de film ‘Madagascar’. We rijden van Antsirabe naar Ranomafana nationaal park: deze staat bekend om zijn vele lemuren. We gaan onder begeleiding van gidsen op stap door de jungle en de mysterieuze bamboebossen. Tussen de orchideeën en varens kun je een hoop mooie vogels spotten en niet te vergeten: heel veel halfapen. Het park kent maar liefst 12 verschillende soorten: van de kleine muismaki (die in je hand past) tot de grote roodbuik-lemuur. Voor de echte avonturiers is het ook mogelijk om ’s avonds op pad te gaan. In het donker zie je met je zaklamp heel veel andere dieren, sommige daarvan zijn erg zeldzaam.

  Rotsen en ringstaartmaki’s

  Dag 8 Ranomafan - Ambalavao
  Dag 9 Ambavalao - Ranohira
  Dag 10 Ranohira

  Onze volgende bestemming is Ambalavao. Deze kleine stad staat bekend om zijn unieke architectuur: de gebouwen in het centrum zijn allemaal versierd met grote balkons. De straten zijn daarom erg gezellig! Knutselaars kennen Ambalavao misschien van het ‘papier antaimoro’: papier versierd met gedroogde bloemen. Het leuke papierfabriekje waar het papier nog steeds met de hand wordt gemaakt bevindt zich naast ons hotel, je kunt hier gerust even gaan kijken. Het papier wordt in Madagascar vooral gebruikt voor het versieren van muren of het maken van lampenkappen, maar je kunt het ook kopen als een bijzondere ansichtkaart.

  Langs indrukwekkende rotswanden rijden we naar het Isalo nationaal park. We passeren hierbij het leefgebied van de vriendelijke Bara-stam: zij leven op de savanne tussen de verschillende kliffen. Het leven hier is al jaren onveranderd. Zo wordt het aanzien van de mannen bepaald door het aantal runderen dat hij bezit en worden contracten nog regelmatig met bloed ondertekend. Als je goed kijkt kun je graftombes zien langs de scheuren in de hoge rotswanden.

  Het landschap in het Isalo nationaal park is erg divers: je vindt hier uitgestrekte savannes met hier en daar een eenzame boom, maar ook bijzondere woestijnlandschappen vol rotsen en verborgen watervallen. Je waant je soms net in het wilde westen! Samen met een gids verkennen we het park: die kan ons bijvoorbeeld naar de ‘Canyon des Singes’ brengen (in het Nederlands ‘de apenkloof’). Zoals de naam aangeeft wonen hier veel apen, onder andere de beroemde ringstaartmaki’s.

  Baobabs en palmbomen

  Dag 11 Ranohira - Ifaty
  Dag 12 Ifaty
  Dag 13 Ifaty - Tulear - Antananarivo

  Onderweg naar de kust komen we in een heel ander landschap. Het wordt hier steeds droger en je komt vaker een grote baobabboom tegen. De begraafplaatsen hier lijken net het decor van een sprookje: deze worden versierd met vele houten totempalen en grote mausolea. De versieringen op het graf vertellen het levensverhaal van de overledenen. Een heel bijzonder gezicht!

  Onze bestemming van de dag is de Bamboo Club in Ifaty, pal aan het tropische strand. Tussen wuivende palmbomen kun je hier heerlijk luieren aan het zwembad, of dobberen in de zee. Een tip voor de vroege vogels: ’s ochtends zie je de lokale vissersbootjes vertrekken.

  Na deze relaxte bestemming vliegen we terug naar Antananarivo. We gaan de stad niet in, maar overnachten in één van de beroemde buitenhuizen van de stad: Chateau Ambohimalaza. In het weekend is dit een populaire bestemming voor de rijke bewoners van de stad. Deze komen hier met het hele gezin samen om aan een lange tafel uitgebreid te dineren, of gewoon met de familie lekker te genieten van het zwembad

  Het rijk van indri indri

  Dag 14 Antananarivo - Andasibe
  Dag 15 Andasibe
  Dag 16 Andasibe - Ankan’ny Nofy
  Dag 17 Ankan’ny Nofy
  Dag 18 Ankan’ny Nofy - Antananarivo

  In een kleine vier uur rijden we van Antananarivo naar het nationale park van Andasibe. Dit mysterieuze regenwoud ligt in de laaglanden van Madagascar en wemelt van het dierenleven. We gaan op safari met een lokale gids en komen gegarandeerd héél veel wildlife tegen. Tijdens een wandeling volgen we het gebrul van de indri indri: een grote halfaap die een beetje lijkt op een pandabeer. Zijn lokroep lijkt net een sirene. Een must-see in het park. Minder opvallend is de andere beroemde inwoner van het park: de kameleon. Als je heel goed oplet kun je er misschien één zien!

  Dichter bij de kust, in de buurt van uitgestrekte mangrovebossen, ligt de lodge van Ankan’ny Nofy. Dit is een speciaal reservaat voor allerlei zeldzame lemuren. Inmiddels hebben we al een hoop verschillende lemuren gespot tijdens onze safari’s, maar de meest bijzondere zien we nu pas: de aye aye. Deze verdient zeker geen schoonheidsprijs, maar dat maakt hem juist zo bijzonder. Dit zeldzame nachtdier, bovenaan de lijst van vreemdste dieren ter wereld, komt alleen naar buiten als het donker is. Neem je zaklamp mee! Je herkent hem aan zijn groezelige haar, grote ogen en tengere vingers.

  Het betoverende Mauritius

  Dag 19 Antananarivo - Mauritius
  Dag 20 Mauritius
  Dag 21 Mauritius
  Dag 22 Mauritius - Amsterdam

  Mauritius heeft misschien wel de allermooiste stranden ter wereld: het water is kraakhelder en de stranden zijn allemaal stralend wit. Een echt paradijs dus. Boven én onder het water, want je kunt hier fantastisch snorkelen. Stap een paar meter de zee in en je bent omgeven door tropische visjes in alle mogelijke kleuren. Duikers komen van overal ter wereld naar Mauritius, maar met alleen een snorkelset kun je ook een heleboel zien.

  Ons hotel ligt vlakbij Port Louis: de hoofdstad van Mauritius. Het straatleven is een vrolijke mengelmoes van verschillende culturen. Je vindt invloeden van overal ter wereld. Kleurrijke mensen uit Afrika of India, chique Europeanen en uitgebreid getooide Arabieren; alles loopt hier door elkaar. Één bevolkingsgroep kun je niet meer zien op straat: piraten. Vroeger was Mauritius namelijk een beroemd piratennest, maar die tijd is nu lang geleden. Vandaag de dag is Port Louis is een fijne, moderne stad vol brede avenues en gezellig terrasjes.

  Aan het zwembad of aan het strand genieten we nog uitgebreid van de tropische zonnestralen. De volgende ochtend vliegen we met een directe vlucht terug naar Amsterdam.

  Vertrekdata/prijs

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  22 jul - 12 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.395,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 jul - 19 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.395,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis met Air Mauritius
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • Verblijf in Ranohira en op Mauritius op basis van halfpension
  • Fietstocht rondom Antsirabe met lunch
  • Excursies volgens programma
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.795,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.195,-.

  Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht van Tulear naar Antananarivo op dag 13.  Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius!

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in sfeervolle hotels met eigen douche en toilet op de kamer. In Antananarivo slapen we op een heuvel en kijken we uit over de stad, in Antsirabe verblijven we in een karakterestiek hotel met zwembad. Regelmatig verblijven we midden in de natuur, in Ranohira slapen we bijvoorbeeld in leuke bungalows met uitzicht op het Isalo gebergte en in Ankanin'Nofy heb je een prachtig uitzicht op het Canal des Pangalanes en lopen de lemuren in het wild rond de lobby en het restaurant van de lodge.

  Bekijk hotelreviews op

  Antananarivo Hotel Belvedere
  Antsirabe Hotel des Thermes
  Ranomafana Hotel Manja
  Ambalavao Hotel Bougainvilliees
  Ranohira Isalo Ranch
  Ifaty Bamboo Club
  Ankanin'Nofy Palmarium Hotel
  Mauritius Victoria Beachcomber Resort


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Air Mauritius

   Traject

   Amsterdam - Mauritius

   Vertrek

   21:40

   Aankomst

   11:25*

  • Vlucht met

   Air Mauritius

   Traject

   Mauritius - Antananarivo

   Vertrek

   14:05

   Aankomst

   14:58

  • Vlucht met

   Air Mauritius

   Traject

   Antananarivo - Mauritius

   Vertrek

   16:50

   Aankomst

   19:35

  • Vlucht met

   Air Mauritius

   Traject

   Mauritius - Amsterdam

   Vertrek

   08:55

   Aankomst

   18:55

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: in de zomer een uur later.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.795,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.195,-.

  Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht van Tulear naar Antananarivo op dag 13.  Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius!

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We reizen op Madagascar met een eigen comfortabele bus. We kunnen stoppen waar we willen voor een foto of de lunch. De infrastructuur op Madagascar is eenvoudig, maar het grootste deel van de smalle wegen is geasfalteerd.

  Voor het traject Tulear- Antananarivo nemen we een binnenlandse vlucht. Ook tussen Antananarivo en Mauritius v.v. wordt gevlogen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Air Mauritius
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • Verblijf in Ranohira en op Mauritius op basis van halfpension
  • Fietstocht rondom Antsirabe met lunch
  • Excursies volgens programma
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander is bijzonder geïnteresseerd in de boeiende flora en fauna of wil op zijn gemak rondkijken om straatleven te fotograferen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek.
  • Een paspoort, dat bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is.
  • Ter plekke is het visum eenvoudig te verkrijgen op de luchthaven voor € 35,- voor reizigers met Nederlandse en Belgische nationaliteit 


  Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. 

  Geldzaken

  In Madagascar wordt er betaald met Ariary en in Mauritius wordt er betaald met rupee. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

  Pinnen: met bank- of giropas niet mogelijk, met creditcard (alleen Visa) soms mogelijk maar duur.
  Contant: euro’s. coupures kleiner dan € 100,- 
  Creditcards: worden alleen geaccepteerd in luxe hotels (alleen Visa).

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt € 225,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

  Maaltijden

  Lekker eten is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie.

  Rijst is het hoofdbestanddeel van de maaltijd en specialiteiten zijn romazava (een stoofpot van rundvlees en spinazie achtige bladeren), ravitoto (stoofpot van varkensvlees en gestampte maniok bladeren) en pittige sausjes als rougaille (van tomaat, gember, ui, citroen en hete pepers) of achards (een pittige rasp van groenten of mango). Soep is ook in verschillende variaties verkrijgbaar, waaronder Chinese. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum), ook wel gebruikt als aanduiding voor een man met succes bij de vrouwen. Oktober tot december is het seizoen van de ananas, lychees, mango, bananen en aardbeien. Verder kom je abrikozen, appels, perziken en peren tegen.

  Lekker en veilig zijn de kartonnen bekertjes yoghurt die je op straat kunt kopen. Ook de moeite waard om te proberen is kaas uit de zuidelijke hooglanden, verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder een bijzonder smakelijke peperkaas.

  Coca Cola, Fanta, Sprite en mineraalwater zijn in Madagascar overal verkrijgbaar. De grote flessen lokaal gebrouwen Three Horses bier kun je makkelijk met iemand delen. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes en desgewenst over betrouwbare straatstalletjes. De meeste hotels hebben leuke restaurants; de ene keer is de specialiteit vis, de andere serveert pizza of Chinees.

  Veel mensen krijgen tijdens de reis een keer last van buikkrampen. Vaak wordt (verkeerd) eten als oorzaak genoemd, maar dat is niet altijd terecht. Neem altijd de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Eet geen rauwkost of fruit dat je niet zelf hebt geschild. Drink geen water uit de kraan en pas ook op met te sterk gekoelde dranken.

  Het verblijf in Ranohira en op Mauritius is op basis van halfpension.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:
   

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
  • Malariatabletten


  Let goed op wat je eet. Ook raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Zorg verder dat je tijdens de reis voldoende rust neemt en voldoende eet en drinkt. Een goede conditie levert een belangrijke bijdrage aan je vakantieplezier!

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Doordat Madagascar zich van noord naar zuid uit over een grote lengte uitstrekt, heeft het eiland een erg gevarieerd klimaat. Ook de grote hoogteverschillen zijn uiteraard van invloed. Op onze reisroute loopt het droge seizoen van april tot en met november. In de winter, van juni tot en met augustus, variëren de temperaturen overdag van een maximum van 30°C aan de kust (hoger komt ook voor) tot 25°C op de hogere plateaus. De ochtenden daarentegen kunnen, zeker in de hooglanden best koud worden. Neem daarom een goede fleece trui mee.

  In grote lijnen duurt het regenseizoen van november tot april, maar ook hierin komen grote verschillen voor tussen hoger en lager gelegen gebieden. Op het zuidelijk deel van het eiland, waar de reisroute zich grotendeels afspeelt, regent het over het algemeen in december tot en met maart. In Mauritius is het weer het hele jaar constant. Slechts in februari en maart kunnen de weersomstandigheden hier door overtrekkende orkanen slecht zijn.

  Madagascar bestrijkt 1600 kilometer van noord naar zuid en 650 kilometer noordwest op het breedste deel. De inwoners stammen voornamelijk af van Maleisisch-Polynesische zeelieden die zich zo’n 1500 jaar geleden op het eiland vestigden.

  De overheersende bevolkingsgroep is de Merina, die voornamelijk in de centrale hooglanden woont, maar er zijn nog zeventien officieel erkende ‘stammen’, allemaal met hun eigen cultuur en territorium.

  De officiële taal in Madagascar is het Malagasy, maar vooral in de steden wordt over het algemeen goed Frans (de tweede officiële taal) gesproken. Engels is officieel de derde nationale taal, maar wordt nog maar door een beperkt aantal mensen gesproken.

  Het landschap varieert van woestijn tot regenwoud, van hoogvlakte tot tropisch eiland. Begroeiing en diersoorten hebben zich geïsoleerd ontwikkeld, waardoor er heel wat bijzondere soorten op Madagascar voorkomen. Tegelijkertijd worden de meeste van die soorten ernstig bedreigd omdat het oorspronkelijk leefmilieu in hoog tempo wordt platgebrand en in cultuur gebracht. Het toerisme op Madagascar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met de nabijgelegen Seychellen, Mauritius of Oost- en Zuid-Afrika.

  Madagascar behoort tot de armste landen van de wereld. Inmiddels is men op de meeste plaatsen wel gewend geraakt aan westerse toeristen, maar het komt voor dat bedelaars (vooral kinderen) met elkaar gaan vechten, wanneer één van hen iets krijgt. Houd daar rekening mee. Bedenk dat westerse kledinggewoonten (korte broek en blote armen) niet overal als vanzelfsprekend worden geaccepteerd. Houd voor de zekerheid bijvoorbeeld een sarong onder handbereik om benen of schouders te bedekken.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  FAQ

  Waarom met Djoser naar Madagaskar?

  Djoser biedt een complete rondreis aan die de diverse kanten van Madagascar laat zien. Je ziet bijzondere flora en fauna en bezoekt diverse steden en dorpen. Je bezoekt verschillende nationale parken. Alle opgedane indrukken van deze mooie rondreis door Madagascar verwerk je aan het einde van de reis op het paradijselijke strand van Mauritius.

  Waar overnacht je tijdens de reis?

  We overnachten in sfeervolle hotels met eigen douche en toilet op de kamer. In Antananarivo slapen we op een heuvel en kijken we uit over de stad, in Antsirabe verblijven we in een karakterestiek hotel met zwembad. Regelmatig verblijven we midden in de natuur, in Ranohira slapen we bijvoorbeeld in leuke bungalows met uitzicht op het Isalo gebergte en in Ankanin'Nofy heb je een prachtig uitzicht op het Canal des Pangalanes en lopen de lemuren in het wild rond de lodge.

  Het comfortabele hotel op Mauritius ligt vlakbij het strand waar je kunt snorkelen. Tevens beschikt het hotel over een zwembad. In de nabijheid van het hotel zijn diverse watersportfaciliteiten, alsmede mogelijkheden voor diepzeeduiken, zeevissen, parasailing, glasbodemboot, cruises, ed.

  Kan ik mijn kleren (laten) wassen tijdens de reis?

  Het is mogelijk om gedurende de reis de was te (laten) doen. In de verschillende hotels is het mogelijk om de was te laten doen.

  Hoe reizen we door Madagascar?

  We reizen met een eigen bus, zodat we kunnen stoppen waar we willen. Om de lange afstanden te overbruggen en daarmee het aantal reisdagen te reduceren, maken we gebruik van een binnenlandse vlucht van Tulear naar Antananarivo. Tevens wordt er gevlogen tussen de Malagasische hoofdstad en de hoofdstad van Mauritius, Port Louis.

  Welke bijzondere dieren en planten kom ik tegen in deze rondreis?

  Madagascar is het land van endemische (alleen hier voorkomende) diersoorten. Om een voorbeeld te geven: van de ongeveer 117 soorten zoogdieren die er leven zijn er 105 endemisch. Neem de beroemde lemuur - de halfaapachtigen - waarvan de Indri indri de grootste soort is. Je treft er diverse kameleons in alle kleuren en maten aan, civetkatten en de muis-maki. Wist je trouwens dat de maki symbool staat voor het eiland?
  Je maakt kennis met de unieke baobab oftewel apebroodboom. Deze bomen kunnen meer dan 1000 jaar oud worden. Verder vind je er de vreemde Didiercaee, (doornachtige vetplanten) ook wel de octpusboom genaamd. In de lente rijd je door wouden van mimosa en eucalyptus. Je treft er de reuze bamboe en bijzondere palm en boomvarens aan. Er komen ongeveer 1000 soorten orchideeën op Madagascar voor.

  Wat is het voltage in Madagascar en in Mauritius?

  In Madagascar is de netspanning zowel 110 als 220 Volt; de stopcontacten zijn van het Europese type. Op Mauritius is de netspanning 220 Volt en worden driepolige stekkers gebruikt. Een wereldstekker is dan aan te bevelen.

  Wat is de beste reistijd voor Madagascar & Mauritius?

  In Madagascar, waar de reis zich grotendeels in het zuiden afspeelt, regent het over het algemeen van december tot en met maart. De rest van het jaar is het klimaat hier vrij constant.
  In Mauritius is het weer het hele jaar constant. Slechts in februari en maart kunnen de weersomstandigheden door overtrekkende orkanen minder zijn. Het hele jaar door ligt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden.

  Dien ik een klamboe mee te nemen?

  Indien je beschikt over een compacte reisklamboe kun je deze meenemen. Sommige hotels hebben een fan (niet altijd werkend) of een klamboe (niet altijd heel ). Houd er rekening mee dat het wellicht niet altijd mogelijk is om je klamboe handig en/of praktisch op te hangen.

  Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

  Bellen: in de grote steden en vanuit de meeste hotels mogelijk.
  Internetcafés: in enkele grote plaatsen aanwezig.
  Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Houd er rekening mee dat In Madagascar op het platteland geen of zeer beperkt bereik is. Internet is zeer traag.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top