• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Transsiberië Express23 dagen

  Na je verblijf in Moskou reis je met de Transsiberië Express dwars door Rusland. De eerste stop is Jekaterinburg. Door verschillende tijdzones over de bekendste van alle spoorlijnen reizen we naar Irkoetsk. Hier is natuurlijk een uitstapje naar het Baikalmeer mogelijk. Verder in Mongolië maken we een tocht door de onmetelijke Gobi-woestijn en over de Mongoolse grassteppes. In dit dunbevolkte gebied zie je hoe de nomaden nog op traditionele manier leven. Een laatste treinrit brengt je naar de Chinese hoofdstad Beijing, met de Verboden stad en de Grote Muur.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Moskou
  2. Moskou
  3. Moskou - trein naar Jekaterinburg
  4. Trein - aankomst Jekaterinburg
  5. Jekaterinburg - trein naar Irkoetsk
  6. Trein
  7. Trein
  8. aankomst Irkoetsk
  9. Irkoetsk, excursie naar Baikalmeer
  10. Irkoetsk - trein naar Ulaanbaatar
  11. aankomst Ulaanbaatar
  12. Ulaanbaatar - Midden Gobi
  13. Gobiwoestijn
  14. Gobiwoestijn - Bayanzag
  15. Bayanzag - Ongin
  16. Ongin - Orhonvallei
  17. Orhonvallei
  18. Orhonvallei - Khar Khorin - Mongol Els
  19. Mongol Els - Ulaanbaatar
  20. Ulaanbaatar - trein naar Beijing
  21. aankomst Beijing
  22. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
  23. Beijing - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Bij onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding in gevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies zijn inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid.

  De reis met de Transsiberië Express heeft een andere karakter dan onze andere reizen. Door de vele reisdagen in de trein ligt een groot deel van de dagbesteding automatisch vast. Het uitgangspunt vrijheid-blijheid kan hierbij dus niet in volle omvang worden gerealiseerd. Dit geldt ook voor het verblijf in Mongolië. Gemiddeld bestaan de groepen uit 20 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

  De kleurrijke hoofdstad Moskou

  Dag 1 Amsterdam - Moskou
  Dag 2 Moskou

  Moskou Rode Plein Transsiberie Express Djoser FamilyWe arriveren met KLM in de hoofdstad van het voormalige Sovjetrijk. Het oudste deel van Moskou is nog steeds rijk aan historische gebouwen. Vooral binnen de verdedigingswerken, het Kremlin, liggen veel kerken en paleizen. De metro gebruiken we voor een rondrit om de pracht en praal van de stations te bekijken. In de Sovjettijd had Moskou door de grauwheid en de weidsheid een reputatie van ongezellig, maar in de laatste jaren is dit sterk veranderd. In het centrum is hard gewerkt, veel kerken zijn herbouwd of gerestaureerd, open plekken in de bebouwing zijn opgevuld en het Manegeplein is nu wandelgebied. Er zijn veel restaurants, trollies en kiosken waar je iets kunt eten of te drinken.

  Moskou Metro Djoser Family Transsiberie ExpressEen eerste wandeling brengt je natuurlijk naar het fameuze Rode Plein, Krasnaja Plosjtsjad, de beroemdste plek van Moskou en de voormalige Sovjet-Unie. Het autovrije plein voor het Kremlin is in de laatste jaren sterk veranderd: een middeleeuws kerkje en een 18e-eeuwse poort zijn herbouwd en de gevel van het GOEM-warenhuis is van grauw grijs naar beige gezandstraald. Gebleven is nog steeds het Lenin-mausoleum met het geconserveerde lichaam van de vroegere Sovjetleider. Vergeet niet om de musea te bekijken met onschatbare kunst uit vele vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum heeft vooral 19e-eeuwse impressionisten, Tretjakow is beroemd om de oude iconen. Ook het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek waard. Op de begraafplaats vind je de graven van vele Russische beroemdheden, generaals, politici, schrijvers en acteurs.

  In het Gorki-park zie je hoe de Russen zich vermaken. Het pretpark met zijn statige fonteinen, waterorgel, draaimolen en reuzenrad stamt uit de Sovjettijd, maar is ook al gemoderniseerd met twee achtbanen. Ertegenover is een tuin waar de beelden liggen van gevallen Sovjethelden. Flaneren in de vrije uurtjes doe je op de Arbat, de voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes. Naast T-shirts vind je veel typisch Russische zaken als iconen en houten matrjoesjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle heersers van Rusland van tsaar Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). In Moskou word je zeker getroffen door het verschil tussen de in moderne kleding gestoken jongeren, waarvan de vrouwen een grote lading make-up torsen, en de oude baboesjka's in hun vale jassen en hoofddoekjes.

  Het langste treinspoor ter wereld: Transsiberische spoor

  Dag 3 Moskou - vertrek van de trein
  Dag 4 trein - Jekaterinburg
  Dag 5 Jekaterinburg - trein
  Dag 6 trein
  Dag 7 trein

  Trein bij station Trans Siberië express DjoserOp dag drie vertrekken we naar het station. Daar lijkt het wel, of iedereen gelijktijdig probeert in de trein te stappen en zijn of haar plaats te vinden. De reisbegeleider heeft de plaatsbewijzen voor de groep en door de provodnik (wagenmeester) worden de plaatsen aangewezen. Je slaapt in vierpersoonscoupés op slaapbanken; het beddengoed wordt uitgedeeld door de provodnik. Op een aantal stations is er een stop die lang genoeg duurt om even de benen te kunnen strekken. Bij elke stop worden de wielen gecontroleerd door met een staaf tegen de wielen te slaan.

  Op de stations en in de trein wordt de Moskou-tijd aangehouden, maar de treinrestauratie prepareert de maaltijden op lokale tijden, zodat je maag in ieder geval het dagritme blijft volgen. Het eten in de trein is wisselend van aanbod en kwaliteit, maar over het algemeen redelijk. Voor ongeveer € 15,- heb je een maaltijd inclusief soep, brood, en een hoofdgerecht. Vaak heeft de restauratie ook een klein winkeltje waar je chocolade, noedels of iets te drinken kunt inslaan. Dit is echter wel duurder dan wat je bij tussenstops kunt kopen om de maaltijden aan te vullen. Op het perron staat kiosken die etenswaren verkopen die variëren van blini's (gevulde pannenkoekjes) tot gedroogde vis. Neem voor deze aankopen voldoende klein geld in roebels mee, want wisselgeld kan een probleem zijn.

  Let er verder bij het uitstappen op dat je niet te ver van de trein af dwaalt. Het vertrek wordt niet aangegeven door een fluitje zoals we in Nederland en België gewend zijn, maar de trein begint gewoon zonder enige aankondiging te rijden. Steek ook nooit een ander spoor over want als er goederentreinen passeren met lengtes van een paar kilometer kun je niet meer op tijd bij je trein komen.

  Trans Siberië express trein Family DjoserHalverwege de avond stappen we uit in Jekaterinburg, bekend als de plaats waar de Romanov-familie in juli 1918 de laatste dagen doorbracht. Hier heb je een volle dag om de stad te verkennen voordat we verder reizen. Tjoemen, als eerste stad van Siberië gesticht in 1586 wordt gepasseerd. In de loop van de dag in de trein maken we nog een tussenstop in de industriestad Omsk. Inmiddels is de tijd buiten de trein al drie uur voor op Moskou-tijd. Daarna rijdt de trein over de onmetelijke Barabinskaja-steppe, waar tot aan de horizon slechts gras te zien is. Vlak voor Nowosibirsk rijdt de trein over de rivier Ob op een 700 meter lange brug, deze dateert nog uit de begintijd van de aanleg van het spoor.

  De trein voert ons door uitgestrekte berkenbossen, opgevrolijkt door de witte obelisk bij kilometerpaal 3932, die aangeeft dat je op weg van Moskou naar Beijing precies halverwege bent. Vooral de hutten van het dorpje Minino rond kilometerpaal 4070 zijn schilderachtig. Vlak na de stop in Krasnojarsk, dat vanwege de nucleaire industrie in de Sovjettijd voor buitenlanders verboden gebied was, steekt de trein de brede Jenisej over. Daarna volgt een heuvelachtig gebied met vele bruggen.

  Cultureel leven in Irkoetsk

  Dag 8 aankomst in Irkoetsk
  Dag 9 Irkoetsk, excursie naar Baikalmeer - vertrek uit Irkoetsk
  Dag 10 trein

  Na 5185 kilometer arriveren we in Irkoetsk, in 1651 ontstaan als garnizoensnederzetting en handelspost. De handel in tabak en huiden maakte de stad welvarend en veel van de oude huizen stralen de rijkdom van toen nog uit. De kerken, zoals de 18e-eeuwse Spaskaja, zijn de oudste stenen gebouwen in Siberië. Het Witte Huis is even na 1800 in classicistische stijl gebouwd voor de pelshandelaar Sibirjakow. Later werd het de woning van de gouverneur, nu herbergt het de universiteitsbibliotheek. Irkoetsk heeft nog wijken die geheel uit houten huizen bestaan. Je hebt ruim de tijd om deze stad te bekijken.

  Een excursie naar het Baikalmeer, het grootste zoetwaterreservoir ter wereld is inclusief. We rijden dan naar Listvyanka, het dorp aan de monding van het meer. Onderweg kunnen we stoppen bij een openluchtmuseum. Na het verblijf in Irkoetsk stappen we weer in de trein, die langs de zuidelijke oever van het Baikalmeer rijdt. Bij Oelan-Oede buigt het spoor naar het zuiden af richting Mongolië. In de loop van de avond passeren we bij Naoesjki de grens van dit land, dat altijd tussen Rusland en China ingeklemd heeft gezeten. Het roze geverfde station van de Mongoolse grensplaats Sukhbaatar is een onvoorstelbare mengeling van architectuurstijlen.

  De hoofdstad van Mongolië: Ulaanbaatar

  Dag 11 aankomst in Ulaanbaatar

  Vroeg in de morgen arriveren we in Ulaanbaatar, waar onze lokale vertegenwoordiging de groep staat op te wachten om je naar het hotel te brengen. Als de kamers zijn toegewezen kan iedereen zich even douchen en opknappen. Daarna volgt een verkenningstocht door de hoofdstad, die een derde van de Mongoolse bevolking huisvest. Nieuwe Japanse auto's gaan hier samen met paarden. Vanaf het Zaisan-gedenkteken, op een heuvel ten zuiden van de stad, heb je een weids uitzicht over Ulaanbaatar en omgeving. Op het Rode Plein van Mongolië, Sukhbaatar Square, kun je goed zien, dat de meeste gebouwen onder Sovjet-invloed zijn gebouwd.

  Een excursie gaat naar het natuurhistorisch museum, waar je een goed overzicht krijgt van de flora en fauna van Mongolië. Bovendien staan hier twee complete dinosaurus-skeletten die in de jaren twintig van de vorige eeuw in de Gobi zijn gevonden.

  Voor de rest van de dag in Ulaanbaatar zijn er verschillende excursiemogelijkheden. Een daarvan is een bezoek aan het Gandantegchinlen Chiid, het grootste en belangrijkste klooster van Mongolië. Het ontsnapte aan verwoesting omdat de overheid het als toonbeeld van religieuze onderdrukking wilde bewaren. Naast verschillende tempels staat hier een nieuw, 25 meter hoog, Boeddha beeld dat een in de jaren dertig door de Russen omgesmolten exemplaar vervangt. Het is aan te raden dit klooster voor 11.00 uur te bezoeken, omdat de tempels dan open zijn en je de monniken ziet bidden.

  Een andere mogelijkheid is het even buiten het centrum gelegen Winterpaleis, waar tot 1924 de boeddhistische leiders met de titel Bogd Khan huisden. Het is een uitgebreid complex met vele tempels in een ommuurde tuin. In het historisch museum krijg je een goed overzicht van de Mongoolse geschiedenis en tradities.

  Uniek overnachten in een traditionele Ger

  Dag 12 Per bus door de Gobi-woestijn
  Dag 13 Gobi-woestijn
  Dag 14 Bayanzag
  Dag 15 Khujirt vallei - Ongin

  Mongolie Ger Transsiberie Express Djoser FamilyBusjes brengen ons naar de Gobi-woestijn, die bestaat uit een mengeling van zandvlakten en rotsbergen. Zodra we de stad uit zijn valt de verlatenheid van het landschap op. Het land is drie keer zo groot is als Frankrijk en het merendeel van de wegen is onverhard. Op deze wegen maken we met name aan het begin van de reis lange dagen, maar het uitzicht maakt veel goed: groene heuvels, rotsen, uitgestrekte vlaktes, kraanvogels, marmotten, kuddes kamelen, paarden of geiten, en hier en daar een ger. Het eerste deel van de rit gaat door de streek Dundgov, de midden-Gobi. We logeren in de buurt van Mandalgov in gers.

  Na een nacht rijden we door naar Ömnögov, de zuidelijke Gobi. Het is de heetste en droogste streek van Mongolië en daardoor ook het meest dunbevolkte gebied. Op deze vlakte lopen veel kamelen. De vlakte wordt onderbroken door het Goervansaichan-gebergte. Onderweg zie je het landelijke leven aan je voorbij trekken en kun je je goed voorstellen hoe tweederde van de Mongoolse bevolking in hun 'gers' leeft die je langs de hele route ziet. Gers zijn nomadententen waarin de Mongolen van oudsher leven en waarmee ze het land doorkruisen. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met vilt en canvas.

  Woestijn FamilyWij overnachten in de buurt van Dalan-zadgad. In de vierpersoonsgers staan bedden en de sanitaire voorzieningen bevinden zich, net als bij een camping, in een afzonderlijk gebouw. In het nationaal park Goervansaichan zijn veel inheemse diersoorten te zien. Het landschap bij Yolyn Am (=adelaarsbek) is zeer verrassend: midden in de woestijn is hier een spectaculaire canyon. Een korte wandeling brengt je in mei, juni en soms zelfs nog in juli naar een soms metersdikke ijslaag. In de namiddag komen we in Bayanzag, waar fossielen van dinosauriërs zijn gevonden in een omgeving van rots en rood zand.

  Noordwaarts rijdend verlaten we de Gobi en komen weer door droge steppen. We kunnen een lunchstop maken bij de resten van het in de jaren dertig verwoeste Ongiinklooster. Aan het eind van de dag passeren we de Khujirt-vallei op weg naar Ongin, waar we overnachten.

  De groene Orkhon-Vallei

  Dag 16 naar Orhon vallei
  Dag 17 Orhon-vallei
  Dag 18 naar Khar Kharin en Khögnö Khan, Mongol Els

  Mongolie man op paard Djoser Family Transsiberie ExpressVervolgens vertrekken we naar de Orhon vallei, waar we een hele dag blijven. Er is van alles te zien in de vallei, waar vulkaanuitbarstingen en aardbevingen een indrukwekkend landschap hebben gecreëerd, met oa de Ulaan Tstgulan waterval.

  De volgende dag gaan we naar de 20 km verderop gelegen resten van de stad die Ödögei Khan vanaf 1235 als hoofdstad heeft laten bouwen. In die tijd stonden er imposante gebouwen zoals het Paleis van Wereldvrede. 25 jaar later al verruilde Dzjenghis’ kleinzoon Koeblai Khan de stad voor Beijing, zodat Khar Kharin langzaam aan het barre klimaat en plunderende nomaden werd overgelaten. De nog aanwezige stenen werden vanaf 1586 gebruikt voor de bouw van het Erdene Zoeoe Chiid. Ook dit klooster werd in latere eeuwen door invallende Mantsjoes verwoest. Tijdens de stalinistische periode werden slechts drie tempels van de vroegere honderd ongemoeid gelaten. In de immense muren staan 108 stoepa's, voor de boeddhisten een heilig getal. In de omgeving van Mongol Els, halverwege Khar Kharin en Ulaanbaatar, logeren we voor het laatst in een ger.

  Terug naar Ulaanbaatar

  Dag 19 van Mongol Els naar Ulaanbaatar
  Dag 20 Ulaanbaatar - trein naar Beijing

  Een rit van 150 km over een goede weg brengt ons weer terug in de hoofdstad. ’s Middags heb je de tijd om nog even de stad in te gaan, de laatste souvenirs te kopen bij de State Department Store of het Sky shopping center en inkopen te doen voor de laatste twee treindagen.

  De Transmongolië-express naar Beijing vertrekt de volgende dag aan het begin van de morgen. Bij de grens met China worden paspoorten en bagage in de trein gecontroleerd. Tegelijk worden de wieldragers verwisseld in verband met een andere spoorbreedte.

  De verboden stad en de Chinese muur in Beijing

  Dag 21 aankomst Beijing
  Dag 22 Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
  Dag 23 Beijing - Amsterdam

  Verboden stad Beijing Djoser FamilyDe trein arriveert rond 15.00 in Beijing, de hoofdstad van China. Het centrum van de stad bevindt zich rondom het Plein van de Hemelse Vrede, waar zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao en de Grote Hal van het Volk bevinden. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden, zijn er enkele alleszins de moeite waard om te bezoeken. Beijing is een enorm grote stad, en het is hier dan ook het meest gemakkelijke om je per taxi of taxi-busje te verplaatsen. Ter illustratie: om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te komen ben je met de taxi al snel een half uur onderweg!

  Verkleden Chinese muurBeijing staat de dag na aankomst een excursie naar de Grote Muur en het Zomerpaleis op het programma. We nemen de tijd om een gedeelte van de muur te bewandelen en het immense paleis te bekijken. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijzen, in de reissom inbegrepen. 's Avonds kun je de bekende Peking-eend verorberen. Een passende afsluiting is een bezoek aan een voorstelling van de Peking-opera. De volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.

  Programma onder voorbehoud van treindienstregeling.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  17 jul - 08 aug
  Beschikbaarheid
  7 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.195,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale gids
  • Vervoer per bus, trein en terreinbusjes
  • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Beijing)
  • Tijdens de rondreis door Mongolië overnachtingen in gerkampen met ontbijt, lunch en diner inclusief
  • Excursie naar het Baikalmeer
  • Vervoer naar de Grote Muur en het Zomerpaleis

  Exclusief

  Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.445,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels dateren vaak uit de Sovjetperiode en zijn gebouwd in de jaren '70 en '80. Het zijn over het algemeen grote complexen in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering.

  Tijdens de treinreis overnacht je in 4-persoons coupes (tweepersoonscoupe's zijn niet mogelijk). In de toiletten is een wasbakje aanwezig om je op te frissen.

  In Mongolië overnachten we tijdens de rondreis in ger kampen, hier staan nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met huiden en canvas. In de gers zijn 3 a 4 bedden aanwezig het sanitair bevindt zich in een apart gebouw. Uitzondering is Ulaanbaatar, daar wordt wel overnacht in een hotel.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Moskou Izmailovo complex Gamma-Delta
  Jekaterinburg Park Inn
  Beijing Fenghuang Suyuan Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

   Vertrek

   11:50

   Aankomst

   16:05

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Beijing - Amsterdam

   Vertrek

   10:55

   Aankomst

   15:15


  Tijdverschil: het is in Moskou 2 uur later. In de trein wordt Moskou-tijd aangehouden. Daarbuiten loopt het tijdverschil op tot 7 uur in Mongolië en Beijing.

  KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets. Op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. Voor de kids onder ons kunnen speciale kindermaaltijden vooraf gereserveerd worden. Door het persoonlijk in-flight entertainment systeem, dat op intercontinentale vluchten aangeboden wordt, voorzien van talloze films, series en games, zullen zowel kinderen als ouders zich zeker niet vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.445,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Moskou en Beijing zijn metro en taxi handige vervoermiddelen, daarnaast beschikt Moskou over een uitgebreid tramnet. Voor het traject van Moskou naar Beijing maken we gebruik van vier verschillende treinen, waarbij we uitstappen in Jekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar. In Mongolië maken we tijdens onze 8-daagse tocht gebruik van kleine busjes.

  Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bus en trein verzoeken we om de bagage te beperken. Je kunt geen harde koffers meenemen i.v.m. de zeer beperkte opberg mogelijkheden in de treinen en de busjes in Mongolië.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale gids
  • Vervoer per bus, trein en terreinbusjes
  • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Beijing)
  • Tijdens de rondreis door Mongolië overnachtingen in gerkampen met ontbijt, lunch en diner inclusief
  • Excursie naar het Baikalmeer
  • Vervoer naar de Grote Muur en het Zomerpaleis

  Excursies

  Tempel ChinaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag in Irkutsk over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil in Ulaan Baatar op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras in Beijing, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze 23-daagse reis met de Transsiberië Express zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen (excl. entreegelden):
   

  • Excursie naar het Baikalmeer (Listvianka) met een bezoek aan de markt.
  • Stadsrondrit door Ulaanbaatar


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Bij genoeg deelname een boottocht over het Baikalmeer.
  • Bezoek aan het Bogd Khan paleis, het Gandan klooster. Traditionele dans- en muziekvoorstelling.
  • De grote muur en het zomerpaleis.


  Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, b.v. wandelen in Yekaterinaburg en Irkutsk.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat zes maanden na terugreis nog geldig moet zijn.
  • Visa voor Rusland, Mongolië en China, wordt via Djoser en het Visumburo geregeld. De totale kosten bedragen € 382,75* en vind je terug op de factuur. Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de digitale visumaanvraag. Meer info vind je op de Mijn Djoser-pagina.

  *Prijzen voor visa zijn aan wijzigingen onderhevig

  Geldzaken

  In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel, in Mongolië wordt er betaald met de Mongoolse tögrög en in China wordt er betaald met de Chinese yuan (renminbi). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: er zijn geldautomaten in Moskou, Irkoetsk, Ulaanbaatar, en Beijing.
  Contant: euro's in kleine coupures (geen muntgeld).
  Creditcards zijn in Rusland en Beijing op veel plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 245,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  Van de maaltijden tijdens de Transsiberië-reis zijn alleen het ontbijt in het hotel in Moskou, Jekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar en de maaltijden tijdens de tocht in Mongolië bij de reissom inbegrepen. Verder kun je dus zelf bepalen wanneer en waar je gaat eten. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is.

  In de trein is de keuze beperkt tot de restauratiewagen, waar enkele schotels verkrijgbaar zijn. Voor aanvulling van het menu kun je op de stations kiosken onderweg terecht. Daarnaast is er in de trein altijd gekookt water aanwezig, hiermee kun je bijvoorbeeld altijd thee en noedels maken. Dus neem een mok of kommetje mee.

  In Mongolië zijn tijdens de rondrit door Mongolië ontbijt, lunch en diner inbegrepen. In Ulaanbaatar zijn behalve het ontbijt de maaltijden niet inbegrepen.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A. 

  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.
   

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

  Klimaat en geografie

  In Rusland heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10 en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer lang. In Mongolië en China is het klimaat niet veel verschillend. De zomers zijn overdag warm met gemiddelde temperatuur tot 30°C. Houd wel rekening met wat regen in juli en augustus en met koude nachten in Mongolië in mei en september

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  FAQ

  Waarom met Djoser Family de Transsiberië Express?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Met de Transsiberië Express worden de verschillende landen Rusland, Mongolië en China aangedaan. Hierdoor is het een erg diverse reis. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De hele reis zullen we ons uiteraard vervoeren met de comfortabele treinen. In Mongolië maken we gebruik van kleine busjes. Daarnaast kan je in Moskou en Beijing het beste gebruik maken van de metro en taxi.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Rusland heeft een land klimaat met warme zomers en koude winters. In de zomer zijn het aangename temperaturen, met de mogelijkheid dat er af en toe ene bui valt.

  In Mongolië en China is een redelijk vergelijkbaar klimaat. De zomers zijn er warm met een gemiddelde temperatuur van 30°C. Ook in deze landen is het mogelijk dat er af en toe een bui valt. 's avonds kan het echter flink afkoelen.

  Hebben we een visum nodig?

  Het visum voor Rusland, Mongolië en China worden in samenwerking met de Visumcentrale/CIBT verzorgt. De totale kosten bedragen €370,25,0 per persoon. Je paspoort dien je op te sturen naar het CIBT. Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvang je een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis zullen de accommodaties niet over een zwembad beschikken. Een aantal nachten overnachten we ook in de trein. Via de volgende link kan je alvast een blik werpen op de Russische trein (niet te gebruiken met Apple producten i.v.m. Flash) .

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. Tijdens de treinreis en de rondrit door Mongolië (in de gerkampen) is er geen wifi beschikbaar.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. Op een aantal plekken kan het 's avonds flink afkoelen en een lange broek en shirt met lange mouwen zijn daarom derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Voor de treinreizen is het nodig om een eigen drinkbeker, bestek en wc-papier mee te nemen. Daarnaast raden we aan dragers van lenzen aan om een bril mee te nemen in verband met het zand en stof in de Gobi woestijn.

  Als je naar China reist is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. In China zijn bijvoorbeeld vele apps, zoals Facebook, apps an Google en ook WhatsApp helaas niet toegankelijk. Mocht je hier tijdens de reis wel gebruik van willen maken, dan kan je een gratis VPN-app downloaden in de app-store. Met een VPN (virtual private network) verbinding kan je namelijk wel gebruik maken van alle apps. Het maakt niet uit welke VPN-app je download, de werking van de apps is over het algemeen hetzelfde. Deze app kan je in China zelf niet meer downloaden, deze dient voordat je op reis gaat geïnstalleerd te worden op je telefoon.

  Daarnaast kunnen de controles op de treinstations in China heel erg streng zijn. Het kan zijn dat (zak)messen, brandbare vloeistoffen, (deo) spuitbussen en batterijen worden ingenomen.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top