IJsland

Land- en klimaatinformatie IJsland

Landinformatie IJsland

Landinformatie IJsland

 • Hoofdstad: Reykjavik
 • Andere bekende plaatsen: Vik en Höfn
 • Inwoners: 350.000
 • Taal: IJslands
 • Munteenheid: IJslandse kroon
 • Beste reistijd: mei en september
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in IJsland 1 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 2 uur vroeger.
 • Geografie: IJsland heeft een zeer bijzonder landschap dat bijna volledig ontdaan is van bomen door de houtkap. Het is een vulkanisch gebied met warme bronnen én grote gletsjers. Het desolate, maar prachtige,  landschap wordt in vele films en series gebruik. 
   

> Rondreizen IJsland

Terug naar boven

Beste reistijd IJsland

Beste reistijd IJsland

Het klimaat in het noordelijk gelegen IJsland is milder dan veel mensen denken. Wel zal je op de rondreis in IJsland te maken krijgen met onvoorspelbaar weer. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht veranderen in een flinke regen- of hagelbui. Tijdens de zomermaanden is er gemiddeld 20 uur daglicht waardoor je ook ’s avonds nog van alles kunt ondernemen. De winters in IJsland zijn erg koud, maar de prachtige sneeuwvelden en bevroren watervallen maken dit meer dan goed.

> Rondreizen IJsland

Terug naar boven

Bezienswaardigheden IJsland

Bezienswaardigheden IJsland

Bij IJsland denk je al snel aan een land met woeste natuur, prachtige gletsjers en adembenemende uitzichten over bevroren landschappen. Naast deze indrukwekkende natuur is ook de hoofdstad Reykjavik erg interessant om te bezoeken, maar overal zal je de indrukwekkende natuurverschijnselen terug vinden. 

Reykjavik
Reykjavik IJslandTen eerste is er natuurlijk Reykjavik: de bruisende hoofdstad van IJsland. Reykjavik is de meest westelijk hoofdstad van Europa. Cultuur en natuur mengen zich hier tot een perfecte combinatie. Neem bijvoorbeeld het Cultuurhuis. Dit wordt gezien als het mooiste gebouw van de stad. Binnen in het gebouw duik je in de geschiedenis van de stad en leer je alles over de nationale erfgoederen. Ook de Hallgrimskirkja kerk is de moeite waard. Omdat de kerk het hoogste gebouw is van de stad is het vanaf ver te zien. Het pijporgel met de 5275 pijpen is erg indrukwekkend en het uitzicht vanaf de kerk is fenomenaal.  Naast deze culturele bezienswaardigheden heeft de stad ook prachtige watervallen en kun je heerlijk ontspannen in warmwaterbronnen.

De Westmaneilanden
Papagaaiduikers Westmaneilanden IJsland DjoserDe Westmaneilanden liggen zo’n 11 km ten zuiden van de zuidwestkust van IJsland. De Westmaneilanden zijn een eilandgroep van 12 eilandjes waarvan er slechts één bewoond is. Het bewoonde en tevens ook grootste eiland van de eilandgroep is Heimaey. Het eiland heeft een oppervlakte van 13 km2. De vis wordt hier gevangen en verwerkt en voorziet een groot deel van IJsland van zijn vis. Zomers is Heimaey een paradijs voor papegaaiduikers. Er verblijven er dan zo’n 8 miljoen. De Westmaneilanden zijn wat lastig te bereiken, maar toch wordt het steeds populairder. Het is een stukje puur natuur en tijdens de tocht er naar toe is de kans aanwezig dat je Orka’s spot.

Hekla
Hekla IJsland DjoserDe bekendste vulkaan van IJsland is de Hekla. Deze vulkaan is bijna 7000 jaar oud en nog steeds actief. Wanneer het helder weer is kun je vanaf de weg de 1500 meter hoge vulkaan zien opdoemen. De vulkaan is meerdere keren uitgebarsten. Hierdoor is er rondom de vulkaan een onaards landschap ontstaan. In de middeleeuwen dacht men dat dit de toegangspoort was naar de hel.

Vatnajökull
Vatnajökull gletsjer IJsland DjoserVatnajökull is een belangrijk overblijfsel van de laatste ijstijd en de grootste gletsjer van Europa. De gletsjer heeft een oppervlakte van 8100 km2 en de ijskap heeft een dikte van 1km. Een bezoek aan de gletsjer is zeker de moeite waard, het zal je doen verwonderen hoe ruig en mooi de natuur kan zijn. De gletsjer hoort bij het nationale park Skaftafell waar, naast deze indrukwekkende ijskap, meerdere sprookjesachtige bevroren stukjes natuur te vinden zijn. Diepe ravijnen, donkere bossen en heldere beekjes kronkelen door het nationale park.

> Rondreizen IJsland

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

8,9

Een mooie reis in een prachtig land met mooi weer een uitste...
Een mooie reis in een prachtig land met mooi weer een uitstekende gids overnacht in prima hotels met een goede keuken. Alles zo geregeld dat ik de hele reis comfortabel, afwisselend en met aandacht heb mogen meemaken.

Kees B. - 10,0
Terug naar boven