India: Rajasthan Paleizenreis

Rondreis India, Rajasthan Paleizen15 dagen

Bijzondere rondreis door Rajasthan ’Het Land van de Koningen’. Treed in de voetsporen van Moghuls en machtige maharadja’s. Je overnacht grotendeels in forten en paleizen. Je bezoekt steden als Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur en Jaipur, maar maakt ook kennis met het Indiase platteland. Uiteraard mag een bezoek aan het monument van de liefde, de Taj Mahal, niet ontbreken.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.495,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis India, Rajasthan Paleizen, 15 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. aankomst Delhi
 3. Delhi - Agra
 4. Agra - Fatehpur Sikri - Bharatpur - Karauli
 5. Karauli - Bundi
 6. Bundi - Chittorgarh - Udaipur
 7. Udaipur
 8. Udaipur - Ranakpur - Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
 9. Jodhpur - trein naar Kamalighat - Bijayangar
 10. Bijayangar - Deshnok tempel - Bikaner
 11. Bikaner
 12. Bikaner - Pushkar - Jaipur
 13. Jaipur, excursie Amber-fort
 14. Jaipur - Delhi
 15. Delhi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Overweldigend Delhi
Dag 1. Amsterdam - Delhi
Dag 2. aankomst Delhi
Dag 3. Delhi - Agra

De reis begint in de drukke Indiase hoofdstad Delhi. Zodra je de luchthaven verlaat, ben je in een compleet andere wereld. Ontelbare auto’s, brommers, riksja’s en een enorme mensenmassa banen zich een weg door de stad, die vol staat met mooie bouwwerken, zoals de Jama Masjid, de grootste moskee van India. In New Delhi liggen aan de brede lanen de imposante overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. Ook het tempelcomplex Akshardham en het Rode Fort zijn een aanrader.

NaTaj Mahal Agra India een kort verblijf in deze hectische metropool vervolgen we onze reis naar Agra, waar je voldoende tijd hebt om de beroemde Taj Mahal te bezichtigen. Dit monument van de liefde is voor vele reizigers een hoogtepunt van hun reis door India. Rondom de Taj Mahal ligt een prachtige tuin vol vijvers, mangobomen en fonteinen. Bij zonsopkomst baadt het gebouw in een magische gloed, waardoor het een paleis uit een sprookje lijkt. Een unieke ervaring, die in je geheugen gegrift blijft staan. Agra Fort ligt vlakbij het levendige oude centrum, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. De riksja is ook hier een uitstekend vervoermiddel.

Kleurrijke Rajasthani
Dag 4. Agra - Fatehpur Sikri - Karauli
Dag 5. Karauli - Bundi
Dag 6. Bundi - Bijola - Chittorgarh - Udaipur

Karauli Paleis IndiaVia Fatehpur Sikri, de oude, verlaten hoofdstad van het Moghulrijk, rijden we naar het landelijke plaatsje Karauli. Het staat bekend om haar mooie tempels die gewijd zijn aan Krishna en is ommuurd met een rood zandstenen stadsmuur. Tijdens een wandeling maak je kennis met het lokale leven en de plaatselijke marktjes. In het 600 jaar oude City Palace kunnen we een Aarti ceremonie bijwonen. Een guru en zijn volgelingen zingen gebeden voor hindoegod Krishna. Met aarden olielampjes maken ze draaiende bewegingen voor het godsbeeld om in contact te komen met deze heilige. Er wordt namelijk gelooft dat  het beeld de geest van de godheid bevat. Dit ritueel inspireert gelovigen om een deel van hun leven te besteden aan het vereren van Krishna en zo uiteindelijk innerlijke verlichting te krijgen.

Het plaatsje Bundi is minder bekend, maar een bezoek meer dan waard. Je kunt uren dwalen door de sfeervolle straatjes, waar de huizen net als in Jodhpur, veelal blauw geschilderd zijn. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn het indrukwekkende Taragarh Fort dat statig uittorent boven de stad, het Bundi Palace met haar mooie fresco’s, de Baori’s ofwel diepe putten die worden geflankeerd door steile trappen en rotstekeningen welke onlangs zijn ontdekt door een lokale archeoloog.

Bijzondere tempels & indrukwekkende forten

Dag 7. Udaipur
Dag 8. Udaipur - Ranakpur - Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort

In Ranakpur, staat één van de mooiste en grootste Jaintempels van India. Dit heiligdom uit de 15de eeuw is wereldberoemd vanwege haar complexe architectuur en telt maar liefst 1444 prachtig bewerkte zuilen. Het Jainisme is een afscheiding van het hindoeïsme en predikt een leer tegen het gebruik van geweld tegen alle levende wezens.

Paleis Udapur IndiaNa een schitterende busrit, door bergachtig gebied, komen we aan in Udaipur, een ware schatkamer vol elegante paleizen, tempels en haveli’s. Deze ‘Stad van de Zonsopkomst’ is een zeer aangename verblijfplaats waar we uitgebreid de tijd nemen om te genieten van de romantische sfeer en de prachtige meren en paleizen. Je komt hier ogen tekort! De oude stad met ontelbare kleine straatjes, kleurrijke markten en winkeltjes, allerlei tempels, maar ook het adembenemende City Palace en het sprookjesachtige Lake Palace, dat midden in het meer, op een eiland is gebouwd, trekken de aandacht. Vanaf de eilandjes in de twee meren, waar je met een roeibootje heen kunt roeien, heb je een goed uitzicht over de plaats. De stad is ook een favoriete huwelijksbestemming. Vele beroemdheden, waaronder filmsterren en politici, kozen Udaipur als locatie voor hun huwelijksceremonies en feesten.

Op weg naar Jodhpur stoppen we bij het formidabele Chittorgarh-fort, prachtig gelegen op een heuvel. Een steil zigzagweggetje met zeven poorten leidt je ernaartoe. In Jodhpur, de nog immer drukke handelsplaats, bezoeken we uiteraard het indrukwekkende Mehrangarh-fort. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht op de blauwe wijk, waar de Brahmanen wonen. Hiernaast verdient ook het oude centrum met de aan de klokkentoren herkenbare markt zeker een bezoek. Op één van de vele bazaars, waaronder de Sadarbazaar, kun je je kooplust botvieren. In de talloze, vaak piepkleine, donkere winkeltjes en ateliers maken de Rajasthani op traditionele wijze hun aantrekkelijke handwerkproducten.

We slapen in het 18e eeuwse kasteel van Jhalamand, net buiten de drukte van de stad. Hiervandaan kun je een bezoek brengen aan de traditionele Bishnoi dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan.

Sfeervol Bijaynagar & Bikaner
Dag 9. Jodhpur - Phulad - trein naar Kamalighat - Bijayangar
Dag 10. Bijayangar - Deshnok tempel - Bikaner
Dag 11. Bikaner

Een treinrit brengt ons naar het authentieke Bijaynagar, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We overnachten in een sfeervol paleisje, waar de vriendelijke eigenaren je hartelijk verwelkomen. Tegen de avond maken maken we een rit op een ossenkar om kennis te maken met het Indiase platteland.

Mensen Bikaner IndiaVoor we aankomen in Bikaner, een stad die langs de oude karavaanroute ligt, kunnen we de Karni Mata-tempel in Deshnoke bezoeken. Wie bang is voor ratten kan deze ‘rattentempel’ beter overslaan, want er lopen hier vele tientallen van deze ‘heilige’ beestjes rond. We hebben ruim de tijd om de imponerende woestijnstad Bikaner te bekijken. Het sfeervolle oude ommuurde gedeelte, telt veel marktjes, tempels en haveli’s, de karakteristieke koopmanswoningen. De trotse bewoners zijn kleurrijk gekleed. Hoofdattractie van Bikaner is het uit rozerode zandsteen opgetrokken Junagarh-fort, met een vestingmuur van bijna een kilometer lang.

Jaipur, de roze stad
Dag 12. Bikaner - Pushkar -  Jaipur
Dag 13. Jaipur, bezoek Amber-fort
Dag 14. Jaipur - Delhi 
Dag 15. Delhi - Amsterdam

Roze stad Jaipur IndiaJaipur wordt ook wel de roze stad genoemd, vanwege de kleur van de zandsteen waar de huizen en stadsmuren van gebouwd zijn. Voorafgaand aan een bezoek van een Britse prins gaf de toenmalige maharadja opdracht om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid.   In het centrum liggen het beroemde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en het Museum van de Maharadja. De Hawa Mahal Winden, is met zijn kleine 1.000 rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Dit gebouw dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan. Buiten de stad vind je het Amber-fort een beroemd kasteel uit de 16e eeuw. Hier kun je door de verschillende vertrekken dwalen waar vorstelijke families vroeger in alle luxe en weelde leefden. In het hart van de stad liggen het koninklijk paleis, nu een museum, en het goed bewaard gebleven observatorium uit de 18e eeuw. Op weg terug naar Delhi maken we een stop in Sikandra bij het mausoleum van de grote Moghulheerser Akbar, wiens nalatenschap we al veelvuldig hebben mogen bewonderen op deze reis. Vele indrukken rijker vlieg je terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 nov - 22 nov
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

3 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

22 dec - 05 jan

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 mrt - 19 mrt
i
Holi Festival

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

04 apr - 18 apr

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Dagtrein Jodhpur (Phulad) - Bijaynagar (Kamalighat)
 • Bijzondere hotelovernachtingen o.a in forten en paleizen
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Excursie Amber-fort
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden & ontbijt, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 245,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €370,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant. Enkele hotels beschikken over een zwembad.

Voel je tijdens deze reis als een Maharadja in onze accommodatie in Karauli, Bundi, Jodhpur, Jaipur, Bijaynagar en Bikaner, waar we overnachten in sfeervolle forten, paleisjes en haveli's (rijkversierde koopmanshuizen).

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Agra Hotel Amar
Karauli Bhanwar Vilas Palace
Bundi Ishwari Niwas Palace
Udaipur Paras Mahal
Jodhpur Jhalamand Garh
Bijaynagar Bijay Niwas Palace
Bikaner Hotel Bhairon Vilas
Jaipur Bissau Palace

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 245,-.

 • Jhalamand Garh Jodhpur India Djoser
 • Jhalamand Garh Jodhpur India Djoser
 • Bijay Niwas Palace Bijaynagar India Djoser
 • Bhairon Vilas Bikaner India Djoser
 • Bhairon Vilas Bikaner India Djoser
 • Bissau Palace Jaipur India Djoser
 • Bissau Palace Jaipur India Djoser

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  22:00

  Aankomst

  07:45*

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Delhi

  Vertrek

  09:55

  Aankomst

  14:40

 • Vlucht met

  Traject

  Delhi - Dubai

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  13:00

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  20:00

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning.

Het traject van Jodhpur (Phulad) - Bijaynagar (Kamalighat) overbruggen we met een dagtrein. Deze panoramische treinrit brengt je langs valleien, bossen, over bruggen, door tunnels en langs kleine stationnetjes.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Emirates vlucht
 • Busje India
 • Binnenkant Busje India
 • Bus India
 • Binnenkant Bus India
 • Trein India

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Dagtrein Jodhpur (Phulad) - Bijaynagar (Kamalighat)
 • Bijzondere hotelovernachtingen o.a in forten en paleizen
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Excursie Amber-fort
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi of Jaipur op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, de Taj Mahal, het  Rode Fort of strijkt neer op een (dak)terras om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie Mehrangarh-fort. Het indrukwekkende fort torent hoog boven Jodhpur uit en ligt aan een belangrijke handelsroute uit de 15de en 16de eeuw.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Moghulheerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Moghulrijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bijolia, dit plaatsje staat bekend om de tempels uit de elfde en twaalfde eeuw. De rijkversierde Undeshwar Tempel is het bekendste heiligdom.
 • We stoppen bij het formidabele Chittogarh-fort, prachtig gelegen op een steile heuvel, op weg naar Udaipur.
 • Via Ranakpur rijden we naar Udaipur. Hier bezoeken we één van de meest indrukwekkende Jaintempels van India. Het Jainisme is van het begin af aan belangrijk geweest voor de Indiase cultuur.
 • In Deshnoke kunnen we de Karni Mata-tempel bezoeken, ook wel de 'rattentempel' genoemd.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Een bezoek aan een Bollywood-film in Jaipur is een hele belevenis. Ga in Agra naar één van de hoogtepunten van deze reis, de Taj Mahal. Ook Agra-fort is een bezoek meer dan waard. In het sfeervolle plaatsje Bundi zijn de Baori's, diepe putten geflankeerd door stijle trappen, een bezienswaardigheid op zich.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.
   

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

Eten IndiaDe Indiase keuken met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan koelen. De zomer is vrij warm in heel India met temperaturen tot boven de 35°C.

De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op. Het landschap ziet er in deze tijd groener uit dan in de andere perioden

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Kan ik mobiel bellen in India?

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen. De meeste hotels hebben ook WiFi.
Nepal en vooral India hebben een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer hiernaar voor je vertrekt.

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Hoe is het vervoer geregeld?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe regel ik het visum voor India?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Bijzondere overnachtingen in sfeervolle paleizen en forten
 • Ruim de tijd voor een bezoek aan de Taj Mahal
 • Ervaar het plattelandsleven van India
 • Bezoek Amber- & Chittogarh-fort inbegrepen
 • Panoramische treinrit van Phulad naar Deogarh
Terug naar boven