Winterreis Japan

Winterreis Japan15 dagen

Op deze reis bezoeken we tijdens de wintermaanden met de meeste sneeuwval het grootste eiland van Japan, Honshu. Naast absolute must sees als de hoofdstad Tokyo en de tempels van Kyoto bezoek je bijzondere plaatsen als Hakone, Kanazawa en Shirakawago. In Hakone zie je de besneeuwde Mt. Fuji boven alles uitsteken en in Kanazawa kun je één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan bezoeken. Tussen de bergen in de Japanse Alpen ligt het dopje Shirakawago waar de oude houten huizen specifiek ontworpen zijn om de hevige sneeuwval te weerstaan. Vanuit Nagano, bekend om de winterspelen van 1998, maken we een excursie naar de bekende sneeuwapen. In Kyoto vind je onder andere het beroemde Gouden Paviljoen en de mooie straatjes van de wijken Gion en Higashiyama. De reis wordt afgesloten in de levendige stad Osaka, waar de stevige lokale keuken je in deze maanden extra verwarmt.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.695,-

Van:
Aan:


Routekaart Winterreis Japan, 15 dagen

 • 01-02-2020 Amsterdam - Tokyo
 • 02-02-2020 aankomst Tokyo
 • 03-02-2020 Tokyo
 • 04-02-2020 Tokyo
 • 05-02-2020 Tokyo - Hakone
 • 06-02-2020 Hakone
 • 07-02-2020 Hakone - Nagano
 • 08-02-2020 Nagano, excursie sneeuwapen
 • 09-02-2020 Nagano - Kanazawa
 • 10-02-2020 Kanazawa - Shirakawago - Takayama
 • 11-02-2020 Takayama - Kyoto
 • 12-02-2020 Kyoto
 • 13-02-2020 Kyoto
 • 14-02-2020 Kyoto - Osaka
 • 15-02-2020 Osaka - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Modern én traditioneel Japan in Tokyo

Dag 1 Amsterdam - Tokyo
Dag 2 aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo

Tokyo Mt. Fuji JapanTokyo is de hoofdstad van Japan ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan. De metropool is enorm, maar elke wijk heeft een eigen karakter waardoor je het gevoel hebt door verschillende stadjes te reizen als je de stad doorkruist. De beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Het bruisende zakencentrum en de dure winkels van Ginza laten het moderne Japan zien. Ook de wijken Akihabara en Shinjuku tonen het succes van Japan als producent van moderne auto’s en elektronica. Hier zijn de nieuwste elektronische snufjes te koop. In de wijk Shibuya vind je vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd en Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe kleding.

In de wijk Asakusa vind je de bekende en door Japanners drukbezochte Sensōji tempel. Het straatje naar de tempel toe zit vol kleine souvenirwinkeltjes en heeft een historie van honderden jaren. Ook de Meiji tempel is een bezoek waard. Deze mooie shintotempel ligt midden in een groot bos, midden in de stad.

Boeddha met bloemen Kamakura JapanVanuit Tokyo kun je een dagexcursie naar Kamakura maken, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan de Grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. In het noorden van het stadje liggen prachtige tempels in de bossen. Je kunt hier wandelen, maar er ook voor kiezen om per fiets de stad en tempels te gaan verkennen. Het grote bronzen boeddhabeeld in het 13e eeuwse Tsurugaoka-heiligdom mag je niet missen.

Je kunt vanuit Tokyo ook een dagtocht maken naar de populaire stad Nikko, gelegen op 150 km ten noordoosten van Tokyo. De stad is omgeven door het nationale park Nikko. Hier vind je schitterende natuur met bergen, meren en watervallen die bouwmeesters in de afgelopen 1.200 jaar inspireerden tot het vervaardigen van schitterende tempels en heiligdommen. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.
 

Uitzicht op Mt. Fuji vanuit Hakone

Dag 5 Tokyo - Hakone
Dag 6 Hakone

Mt. Fuji Hakone JapanWe reizen per trein en bus naar Hakone, een van Japans meest bekende gebieden met warmwaterbronnen. Hakone ligt in Fuji-Hakone-Izu nationaal park en de natuur in de regio is dan ook indrukwekkend. Een van de hoogtepunten in de omgeving is het Ashinoko-meer, 3.000 jaar geleden ontstaan bij een vulkaan uitbarsting. Bij goed weer heb je een prachtig utizicht op Mt. Fuji vanaf de waterkant. Wellicht nog leuker is een tocht maken op een van de 'piratenschepen' die over het meer varen.

Het uitzicht op Mt. Fuji is de echte highlight van Hakone, maar er is veel meer te doen. De vulkanische omgeving is ook bekend vanwegen de onsen, warmwaterbaden. Je kunt opwarmen in het heerlijke warme water in één van de openbare baden, of in de ryokans die overdag hun baden open stellen. Wil je wat meer activiteit dan kun je wandelen in de omgeving van Owakudani. Dit is een vulkanisch gebied met mooi uitzicht op Mt. Fuji.

Cultuur is onder andere te vinden bij de Hakone-tempel en het Hakone Open Air Museum met moderne kunst.
 

Sneeuw en apen bij Nagano

Dag 7 Hakone - Nagano
Dag 8 Nagano, excursie sneeuwapen

De stad Nagano is bij velen nog bekend van de olympische winterspelen van 1998. De grote hoeveelheid sneeuw die in deze regio valt in de winter zorgt voor ideale ski-omstandigheden. Nagano is een relatief kleine stad met enkele leuke bezienswaardigheden. De Zenkoji-tempel is één van de belangrijkste en populaire tempels van Japan. De tempel is opgericht in de zevende eeuw en huisvests het allereerste Boeddhabeeld, deze kwam naar Japan in de zesde eeuw. De huidige grote hal van de tempel stamt uit 1707, de belangrijkste entreepoort uit 1750.

Sneeuwapen Jigokudani Monkey Park Yamanouchi Nagano JapanVanuit Nagano maken we een excursie naar Yamanouchi, waar de wereldberoemde sneeuwapen leven in de bossen van het Jigokudani Monkey Park. In de buurt van de ingang van het park ligt een warmwaterbad. Het bad is aangelegd, maar het warme water is puur natuur en de apen genieten hier in grote getale van. De interactie tussen de apen is leuk om te zien en je kunt mooie foto's van de apen maken. De mooiste foto's maak je in de sneeuw, vooral in januari en februari.
 

De mooiste tuin van Japan?

Dag 9 Nagano - Kanazawa

Kenrokuen tuin Kanazawa JapanVanuit Nagano reizen we naar Kanazawa, een stad aan de westkust van Japan. Kanazawa was na Kyoto de grootste stad die bombardementen in de oorlog bespaart is gebleven. Hierdoor vind je er nog goed bewaarde oude stadsdelen zoals de Nagamachi samurai-wijk en de Higashi Chaya theehuizen-wijk. Hoogtepunt van de stad is de Kenrokuen landschapstuin, één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan en voor velen zelfs de allermooiste. De tuin was onderdeel van de kasteeltuin en is aangelegd door de toen machtige Maeda-familie. In 1871 werd de tuin opengesteld voor publiek.

De tuin is aangelegd naar Chinees principe en al lopend over de paden komt je langs waterpartijen, bruggen, theehuizen, bomen en planten, stenen en uitzichtpunten. Hoewel de tuin kaler is in de winter, zorgt sneeuw voor een bijzonder aanblik. De grote bomen hebben traditionele winterbescherming om schade door de sneeuw te voorkomen.
 

Traditionele woningen in Shirakawago en Takayama

Dag 10 Kanazawa - Shirakawago - Takayama

Shirakawago sneeuw JapanOnderweg naar Takayama stoppen we in Shirakawago. In dit dorpje in de Japanse Alpen lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Houten boerderijen met rieten daken staan in de sneeuw tussen de rijstvelden. De puntige architectuur van de daken zorgt er voor dat de sneeuw niet te veel ophoopt en de huizen niet bezwijken onder de honderden kilo's sneeuw. Je kunt hier over de smalle straatjes en paden lopen tussen de huizen en velden en diverse nijverheidswinkeltjes bezoeken. De winter is de beste tijd om deze bijzondere plaats te bezoeken, de sneeuw geeft het een heel bijzonder aanblik.

We reizen door de Japanse Alpen naar het pittoreske plaatsje Takayama. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de warme zomers verkoeling te creëren.

Na aankomst in Takayama kun je een openluchtmuseum (Hida no Sato) bezoeken, waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld. Ook het oude centrum is een bezoek zeker waard. De volgende dag is er 's ochtends tijd om de ochtendmarkt in Takayama bezoeken, één van de grootste ochtendmarkten in Japan.

We slapen in Takayama in een ryokan, een traditionele overnachtingsplaats. Tijdens deze overnachting is een heerlijke Kyoto-stijl kaiseki-maaltijd inbegrepen die bestaat uit diverse kleine gerechten, geïnspireerd door de winter. Ook het Japanse ontbijt is inbegrepen.
 

Kyoto, bakermat van de Japanse cultuur

Dag 11 Takayama - Kyoto
Dag 12 Kyoto
Dag 13 Kyoto

Gouden tempel sneeuw Kyoto JapanVan Takayama gaan we met de trein verder naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizers en daarmee de hoofdstad van Japan. De stad herbergt ruim 2.000 tempels zoals de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. De Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen) is ook een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur.Kyoto kent, naast de vele bekende tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes, waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht.

De tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen, waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. Wandel ook door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ of theehuizen waar nog steeds geisha's werkzaam zijn en de wijk Higashiyama met vele winkeltjes. Twee van de beste bewaarde oude wijken van Kyoto.

In noordoost Kyoto kun je over de de beroemde Filosofenwandeling lopen. Dit pad loopt langs een kanaal met restaurants en kunstnijverheidswinkeltjes en is een populaire wandelroute onder de Japanners. Langs de route staan ook diverse mooie tempels.

Nara Todaiji JapanVanuit Kyoto kun je een dagtrip maken naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie. De meeste monumenten bevinden zich aan de rand van de stad in een park dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeeld ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden. In het park eromheen staan nog meer fraaie eeuwenoude tempels, waarvan sommige uit de 7e en 8e eeuw dateren.
 

Ervaar de energie van het levendige Osaka

Dag 14 Kyoto - Osaka
Dag 15 Osaka - Amsterdam

Osaka straat JapanZoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. De stad staat bekend om het heerlijke eten en goede winkelmogelijkheden. De bevolking is meer ‘down to earth’ dan in de steden Tokyo en Kyoto. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. Een bezoek aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater waarvan Osaka de bakermat is, is je tijd zeker waard. Ook het aquarium van Osaka is een bekende attractie. 's Avonds kun struinen over de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijk Japanse eten in een van de vele restaurantjes.

We vliegen op de laatste dag van de reis terug naar Amsterdam.

 
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jan - 01 feb

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

25 jan - 08 feb
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

01 feb - 15 feb

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een traditionele ryokan
 • Traditioneel Japans diner en ontbijt in de ryokan
 • Excursie sneeuwapen bij Nagoya
 • Excursie Shirakawago, terug in de tijd in de Japanse Alpen

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Takayama in de ryokan. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 65,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Bad Hoshokaku Ryokan Takayama JapanDe hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

In Takayama overnachten we in een ryokan. Bij deze traditionele accommodatie hebben de kamers tatami matten, gemaakt van rijststro. Je slaapt op een Japanse futon (dun matras) of een in een bed (afhankelijk van beschikbaarheid). Het inbegrepen diner bestaat uit Kyoto-stijl Hida kaiseki. Dit zijn vele kleine, prachtige gepresenteerde, hapjes die de regio en het seizoen weerspiegelen. Ook het ontbijt is traditioneel Japans. De ryokan heeft diverse baden waar de gasten gebruik van kunnen maken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tokyo Sunshine City Prince Hotel
Hakone Hotel Kagetsuen
Nagano Nagano Tokyu REI Hotel
Kanazawa Hotel Route Inn Kanazawa ekimae
Takayama Hoshokaku
Kyoto Elcient
Osaka Hotel Plaza Osaka

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Takayama in de ryokan. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

 • Sunshine City Prince Tokyo Japan
 • Sunshine City Prince Tokyo kamer Japan
 • Sunshine City Prince Tokyo eenpersoonskamer Japan
 • Hotel Kagetsuen Hakone Japan
 • Hotel Kagetsuen kamer Hakone Japan
 • Hotel Kagetsuen onsen Hakone Japan
 • Hotel Route Inn Kanazawa ekimae
 • Ingang Hoshokaku ryokan Takayama Japan
 • Kamer westers Hoshokaku ryokan Takayama Japan
 • Kamer Japans Hoshokaku ryokan Takayama Japan
 • Eten Hoshokaku ryokan Takayama Japan
 • El Inn Kyoto Japan
 • El Inn kamer Kyoto Japan
 • Hotel Plaza Osaka
 • Hotel Plaza kamer Osaka Japan

Vliegreis

KLM


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later, tijdens onze wintertijd 8 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Japan vervoer metroIn Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust, in de trein wordt niet gebeld, en de vele slapende reizigers. In de steden reizen we met het openbaar vervoer (trein, metro, tram, bus) en wordt er gewandeld.

In de meeste steden kun je ook goed fietsen, vooral Kyoto leent zich hier uitstekend voor.

Op de trajecten Nagano - Kanazawa en Nagoya - Kyoto maken we gebruik van de befaamde Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Hakone en Nagano en tussen Kanazawa en Takayama. Van Tokyo naar Hakone reis je een deel met de bus. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Bagagevervoersysteem
Tijdens twee trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd.

 • KLM vliegtuig
 • Shinkansen Hikari Japan Djoser
 • Station Kita Kamakura Japan Djoser
 • Trein Japan Djoser
 • Shinkansen interieur Japan Djoser
 • Kabeltrein Koyasan Japan Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een traditionele ryokan
 • Traditioneel Japans diner en ontbijt in de ryokan
 • Excursie sneeuwapen bij Nagoya
 • Excursie Shirakawago, terug in de tijd in de Japanse Alpen

Excursies

Hi da no Sato winter Takayama JapanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag de hippe kledingwinkels in Tokyo, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een shinto-tempel of wandelt graag over straat om het winterse leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Japan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Vanuit Nagano maken we een excursie naar de beroemde sneeuwapen die in het warme water zitten
 • Excursie naar het unieke Shirakawago: traditionele huizen in de sneeuw


Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken, waarvan sommige zelfs gratis zijn, zoals:
 

 • In Tokyo zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, maar twee (gratis) bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn de Meiji-tempel en de wijk Shibuya, vol jongerencultuur.
 • Vanuit Tokyo kun je een dagexcursie naar Kamakura maken, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kamakura staan prachtige tempels in de beboste heuvels.
 • Het openluchtmuseum Hida no Sato ligt aan de rand van Takayama en is een bezoek zeker waard. Je vindt hier originele houten huizen en werkplaatsen uit de omgeving.
 • In Kyoto is een overvloed aan bijzondere tempels en tuinen waarvan je er enkele, zoals de Gouden en Zilveren tempel, zeker bezocht moet hebben.
 • Vanuit Kyoto of Osaka kun je naar Nara, nog een voormalig hoofdstad van Japan. Hier vind je onder andere de Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld.
 • In Osaka kun je het wereldberoemde aquarium en het kasteel bezoeken.


Ter plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk. Vanuit Tokyo kun je onder andere een dagexcursie maken naar Nikko. Een van de mooiste tempelsteden in Japan.

Vanuit Nagano kun je gaan skiën in het Hakuba-skigebied, dat op ongeveer een uur rijden met de bus van Nagano ligt. Je mist dan wel de excursie naar de sneeuwapen.

Vanuit Osaka kun je ook een bezoek brengen aan Hiroshima, waar het bekende atoombom museum staat. Ook kun je Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' bezoeken vanuit Osaka.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf in Japan

Geldzaken

In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk bij de pinautomaten in de vele postkantoren, de 7-Eleven supermarkten en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn veel andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven.
Creditcards: te gebruiken om geld te pinnen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Ondanks de (zeer) hoge serviceniveau in b.v. hotels, restaurants en taxi's, is het in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen (het diner en ontbijt in Takayama uitgezonderd ). De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

Het inbegrepen diner in Takayma bestaat uit Kyoto-stijl Hida kaiseki. Dit zijn vele kleine, prachtige gepresenteerde, hapjes die de regio en het seizoen weerspiegelen. Ook het ontbijt is traditioneel Japans. De ryokan heeft diverse baden waar de gasten gebruik van kunnen maken.

Ramen eten JapanJapan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder chique restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden!

Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi.

Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket; typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

Sushi restaurant JapanAndere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu; twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten; gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen; kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld.  Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.

Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken.

Gezondheid

Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium etc. in te pakken.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 65,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Sneeuw tempeltje JapanAangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland.

In de maanden januari en februari moet je op Honshu rekening houden met temperaturen rond de 5°C. In de hoger gelegen gebieden zoals Takayama is dat rond de 0°C. De meeste sneeuw vind je rond Nagano en de sneeuwapen en bij Shirakawago en Takayama. In steden als Tokyo, Kyoto en Osaka is de sneeuwval beperkt. De sneeuw is op zijn best in januari en februari.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Tijdens deze rondreis zijn het diner en het ontbijt in Takayama bij de reissom inbegrepen. Tijdens de overige dagen bepaal je zelf waar en met wie je gaat eten. Zo kun je maximaal genieten van de heerlijke Japanse keuken.

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

Waar overnachten we?

Kun je skiën tijdens de Winterreis Japan?

Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

Kan ik pinnen in Japan?

Geef je fooien in Japan?

Kan ik mobiel bellen in Japan?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Japan?

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Ervaar Japan onder een witte deken
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Bezoek o.a. Tokyo, Nagano, Kyoto én Osaka
 • Excursie sneeuwapen inbegrepen
 • Bezoek het unieke Shirakawago
 • Slapen in traditionele ryokan, incl. diner en ontbijt
 • Aantrekkelijke prijzen eenpersoonskamer
 • Nederlandse reisbegeleiding
Terug naar boven