Bekijk de Rondreis Japan, 22 dagen van Djoser

Rondreis Japan 22 dagen

Maak een bijzondere reis door een uniek land

Vanaf € 4.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze drieweekse rondreis door Japan biedt een unieke ervaring, vol contrasten. Tokyo is een moderne hoofdstad met de nieuwste trends, hippe jongeren, neonreclames én rustgevende parken en tuinen. In Kamakura en Kyoto vind je eeuwenoude Zentempels en paden door de bossen. Onderweg naar het kasteel van Matsumoto zie je bij helder weer de heilige vulkaan Fuji. In de Todaiji-tempel in Nara vind je de 'Nara Daibutsu', een enorm bronzen boeddhabeeld. Tijdens het bezoek aan Hiroshima herinnert de Atoombomkoepel aan het einde van een bewogen periode. In Nagasaki vind je naast de oorlogsgeschiedenis ook het voormalig schiereiland Dejima, waar de Hollanders ruim 200 jaar handel voerden met Japan.

Daarom Djoser

 • Comfortabel reizen per trein en Shinkansen
 • Aantrekkelijke prijzen eenpersoonskamer
 • Overnachting in een tempelcomplex incl. diner en ontbijt
 • Ruim de tijd in de bijzondere steden Tokyo en Kyoto
 • Bewonder Mt. Fuji vanuit Kawaguchiko
 • Bezoek eiland Miyajima met de beroemde rode Torii
 • Bezoek in Matsumoto het unieke 'Zwarte kraai-kasteel'
 • Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel'
 • Excursies naar o.a. Kamakura, Nara en de Aso-vulkaan
 • Nederlandse reisbegeleiding

Route en kaart

Routekaart Rondreis Japan, 22 dagen
 1. Amsterdam - Tokyo
 2. aankomst Tokyo
 3. Tokyo
 4. Tokyo, excursie Kamakura
 5. Tokyo
 6. Tokyo - Kawaguchiko (Mt. Fuji uitzicht) - Matsumoto
 7. Matsumoto - Takayama
 8. Takayama - Kyoto
 9. Kyoto
 10. Kyoto, excursie Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
 11. Kyoto
 12. Kyoto - Koyasan
 13. Koyasan - Osaka
 14. Osaka
 15. Osaka - Himeji - Hiroshima
 16. Hiroshima, excursie eiland Miyajima
 17. Hiroshima - Kumamoto
 18. Kumamoto, excursie Asovulkaan
 19. Kumamoto - Nagasaki
 20. Nagasaki
 21. Nagasaki - Tokyo
 22. Tokyo - Amsterdam

Reisbeschrijving

Dompel je onder in de cultuurschok van Tokyo

Dag 1 Amsterdam - Tokyo
Dag 2 aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo, excursie per trein naar Kamakura
Dag 5 Tokyo

Na de vlucht naar Tokyo heb je enkele dagen de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Tokyo ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan, aan de Tokyo-wan baai. Je kunt je direct in het bruisende stadsleven storten en kennismaken met deze levendige stad met zijn vele facetten. Je kunt ook ontspannen in één van de vele parken die als oases midden in Tokyo liggen.

Straat Shibuya Tokyo JapanDe beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Met haar bruisende zakencentrum en dure winkels is Ginza het symbool van het economische succesverhaal van Azië. Ook de wijken Akihabara en Shinjuku tonen het succes van Japan als producent van moderne auto’s en elektronica. Hier zijn de nieuwste elektronische snufjes te koop. In de wijk Shibuya vind je vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd en Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe kleding. Even verwijderd van alle winkels zie je houten huizen, herbergen en tempels zoals de Hie tempel. 's Avonds komt de stad tot leven; zakenmensen gaan in groepjes naar restaurants, stellen flanneren over straat, shoppers slaan hun slag en de vele neonreclames verlichten de omgeving.

Aan het water van de Baai van Tokyo ligt de prachtige Hama-Rikyu tuin, een bezoek meer dan waard. Vanaf deze tuin kun je met de boot naar de beroemde Sensōji tempel  in Asakusa. Neem ook even de tijd om te genieten van de typisch Japanse theatervormen als het uitbundige Kabuki en het gestileerde Noh. In Ginza en Shinjuku zijn vele voorstellingen per week.

Buddha Kamakura DjoserVanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan de azuurblauwe Grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. In Kamakura mag je het grote bronzen boeddhabeeld in het 13e eeuwse Tsurugaoka-heiligdom niet missen. Naast dit indrukwekkende beeld staat Kamakura vol met grote en kleine Zen-tempels die vaak gelegen zijn in tuinen of sfeervolle parken met grote ceders. De architectuur ademt hier de sfeer van lang vervlogen tijden. Tevens tref je in Kamakura goede voorbeelden aan van de bijzondere Japanse tuinarchitectuur.

Je kunt vanuit Tokyo een dagtocht maken naar de populaire stad Nikko, gelegen op 150 km ten noordoosten van Tokyo. De stad is omgeven door het nationale park Nikko. Hier vind je schitterende natuur met bergen, groene wouden, meren en watervallen, die bouwmeesters in de afgelopen 1.200 jaar inspireerden tot het vervaardigen van schitterende tempels en heiligdommen. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.
 

Reizen door de Japanse Alpen: Matsumoto en Takayama

Dag 6 Tokyo - Kawaguchiko (Mt. Fuji uitzicht) - Matsumoto per bus
Dag 7 Matsumoto - Takayama per bus

Kawaguchiko meer Fuji kersenbloesem JapanWe reizen per bus van Tokyo naar Matsumoto en bezoeken onderweg het Kawaguchiko-meer. Het meer en de mooie omgeving zijn zelf al de moeite waard, maar de echte bezienswaardigheid is het zicht op de beroemde berg Mt. Fuji, die dicht in de buurt ligt. Je kan hier mooie foto's maken van het meer met Mt. Fuji op de achtergrond. Er is ook een kabelbaan waarmee je tot 1.000 meter hoogte gaat en een panoramisch uitzicht hebt op de berg, het meer en de wijde omgeving. Wil je wat beweging dan kun je eventueel in een halfuurtje weer naar beneden lopen. In de omgeving zijn ook diverse musea te vinden. Is het te druk voor de kabelbaan dan stoppen we op een rustigere plek met ook een heel mooi uitzicht op de berg.

De kasteelstad Matsumoto is in de 8e eeuw ontstaan in de ‘Japanse Alpen’. Het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel is het hoogtepunt van dit stadje en wordt gezien als een van de drie mooiste kastelen van Japan. In het kasteel is een museum gevestigd en op de bovenste etage heb je een prachtig uitzicht over de bergachtige omgeving.

Hida no Sato Takayama Japan DjoserDe volgende dag reizen we per bus door de Japanse Alpen naar het pittoreske plaatsje Takayama waar we één nacht verblijven. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de hete en vochtige zomers enige verkoeling te creëren. Het openluchtmuseum (Hida no Sato), waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld, is een bezoek meer dan waard.


In de omgeving van Takayama kun je schitterende wandelingen maken en maak je voor het eerst kennis met het enorme contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland.  
 

Bezoek de prachtige tempels van Kyoto

Dag 8 Takayama - Kyoto per trein
Dag 9 Kyoto
Dag 10 Kyoto, excursie per trein naar Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
Dag 11 Kyoto

Gouden Tempel Kyoto Japan DjoserVan Takayama gaan we met de trein verder naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizer en dus de hoofdstad van Japan. De stad herbergt nog steeds ruim 2.000 tempels waarvan de opmerkelijkste in het gebied rond het station staan, zoals de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. De Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen) is ook een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur. Kyoto kent, naast de vele bekende  monumentale gebouwen en tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht.

Kyoto uitzicht (Gijs)De tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. Tijdens een wandeltocht door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ of theehuizen waar nog steeds geisha's werkzaam zijn, krijg je het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grote gedeeltes van je fietstocht op het trottoir.

Todaji tempel Nara Japan DjoserVanuit Kyoto maken we een dagtrip naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie. Net als in Kyoto en Kamakura is de moderne stad duidelijk gescheiden van het oude monumentale deel.

Zo bevinden de meeste monumenten zich aan de rand van de stad in een prachtig park, dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeeld ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden.

In het park eromheen staan nog meer fraaie eeuwenoude tempels, waarvan sommige uit de 7e en 8e eeuw dateren.

Fushimi Inari-taisha torii Kyoto Japan DjoserJe kan aan de andere kant van het park ook het Shintoïstische heiligdom Kasuga Taisha bezoeken dat is omgeven door 3.000 lantaarns. De Shinto-tempels lijken erg op de boeddhistische tempels. Een verschil is dat op het pad naar de ingang van het heiligdom altijd een of meer Torii staan: poorten gemaakt uit twee staanders met daarop twee dwarsbalken die aan de uiteinden iets omhoog buigen. Het hagelwitte papier en het touw, dat om het altaar is gedrapeerd, maakt duidelijk dat we met een Shinto-heiligdom te doen hebben.

Op de terugweg van Nara naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari-tempel. Op de grond van deze tempel staan honderden rode torii die een pad door het bos vormen. Een fantastische plek om foto's te maken.

Op de laatste dag in Kyoto kun je wellicht de beroemde Filosofenwandeling in het oosten van de stad doen. Dit pad loopt langs een kanaal met restaurants, boetieks en kunstnijverheidswinkeltjes en is een populaire wandelroute onder de Japanners.
 

Ontspannen in het spirituele Koyasan

Dag 12 Kyoto - Koyasan per trein
Dag 13 Koyasan - Osaka per trein
Dag 14 Osaka

Koyasan begraafplaats JapanIn het hooggelegen Koyasan trachten Japanners niet alleen de zomerhitte te ontvluchten, maar ook hoopt menigeen er in één van de vele boeddhistische tempels een beetje los te komen van de stress in het dagelijks leven. We overnachten hier in een ‘shukubo’, een logement in een tempelcomplex. Tijdens het diner, dat inbegrepen is in de reissom, krijg je heerlijke vegetarische schotels opgediend. Ook hier, net als bij de gewone Japanse huizen, verwissel je je schoenen voor sloffen. Tijdens ons verblijf kun je 's ochtends vroeg een boeddhistische dienst bijwonen. Zo krijg je een goede indruk van de eeuwenoude Japanse religieuze tradities.

Dontonbori straat Osaka Japan DjoserVlakbij ligt het heiligdom Okuno-in waar meer dan 11.000 lantaarns een grote hal verlichten. Je bereikt het complex via een pad door een tuin vol beelden en tombes van machtige families waar een heel bijzondere sfeer hangt. Hierna reizen we in ongeveer drie uur naar het bruisende Osaka. Zoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. Een goede gelegenheid om even los te komen van alle schoonheid van het verleden en gewoon weer te genieten van het alledaagse.

Een bezoek aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater waarvan Osaka de bakermat is, is je tijd zeker waard. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. Het beroemde aquarium met walvishaaien is een bezoek meer dan waard. 's Avonds kun je struinen door de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijk Japanse eten in een van de vele restaurantjes.
 

Bijzondere geschiedenis in Himeji en Hiroshima

Dag 15 Osaka - Himeji - Hiroshima per trein
Dag 16 Hiroshima, excursie per trein en veerboot naar Miyajima

Himeji kasteel DjoserDe rit van Osaka naar Hiroshima maken we met de Shinkansen, de snelle ‘kogeltrein’. We maken onderweg een stop in Himeji. In deze stad staat Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' dat stamt uit 1333. Dit kasteel is een van de weinige nog originele houten kastelen van Japan en wordt gezien als het mooiste en meest spectaculaire. Het kasteel wordt omringd door een mooie tuin. Vanuit de tuin is het uitzicht op het kasteel prachtig. In het kasteel leer je meer over de geschiedenis van deze beroemde burcht en vanaf de bovendste verdieping heb je uitzicht op de indrkwekkende daken en Himeji-stad.

Hiroshima atoombom koepel Japan DjoserHiroshima is uiteraard bekend vanwege de verwoesting door de atoombom op 6 augustus 1945. Het Peace Memorial Park met het atoombommuseum en de Atoombom-koepel herinneren aan deze afschrikwekkende gebeurtenis. Het is verbazingwekkend hoe snel Hiroshima weer is opgebouwd en veranderd in een levendige, bloeiende stad. Een leuke manier om Hiroshima te verkennen is met één van de vele trammetjes die kriskras door de stad rijden. Na WO II werden in de andere steden de tramlijnen opgeheven en zijn de overgebleven tramstellen naar Hiroshima overgebracht, waardoor de stad een rijdend trammuseum is geworden.

Miyajima Hiroshima JapanWe maken een uitstapje met trein en boot naar het eiland Miyajima. Op dit eiland bezoeken we het UNESCO Itsukushima-jinja heiligdom dat bij hoog water op het water lijkt te drijven. Vlakbij is de beroemde rode torii die in zee staat. Dit is wellicht het meest gefotografeerde monument van Japan en, gezien de Japanse fotografeerfrequentie, misschien wel het meest vastgelegde monument op aarde. Vanaf de berg op het eiland, Mt. Misen, heb je een prachtig uitzicht over de baai. Je kunt naar boven en beneden wandelen of de kabelbaan gebruiken.
 

Van de Asovulkaan naar de moderne stad Nagasaki

Dag 17 Hiroshima - Kumamoto per trein
Dag 18 Kumamoto, excursie per bus naar Asovulkaan
Dag 19 Kumamoto - Nagasaki per trein
Dag 20 Nagasaki
Dag 21 Nagasaki - Okayama - Osaka per trein
Dag 22 Osaka - Amsterdam

Vanaf juli 2024:

Dag 21 Nagasaki - Tokyo per trein (Okayama vervalt)
Dag 22 Tokyo - Amsterdam

Mt. Aso Japan DjoserNa ons bezoek aan Hiroshima verlaten we Honshu en reizen we naar het zuidelijke eiland Kyushu. Daar overnachten we eerst in de stad Kumamoto, gedomineerd door een gigantisch kasteel uit de 17e eeuw. Vanuit Kumamoto maken we een tocht naar het natuurgebied van de Aso-vulkaan, met een van de grootste kraters ter wereld, op een hoogte van bijna 1.600 meter. In deze immense krater hebben zich alweer enkele nieuwe vulkanen gevormd. Indien het niet mogelijk is om de kraterrand te bezoeken door de vulkanische activiteit dan kun je in het omliggende natuurgebied wandelen of het vulkaanmuseum bezoeken.

Per trein reizen we door naar Nagasaki, waar de Japanners voor het eerst in contact zijn gekomen met de westerse wereld.

Nagasaki stad uitzicht Japan DjoserEeuwenlang is Nagasaki de enige schakel tussen Japan en de rest van de wereld geweest. Voor de kust van Nagasaki lagen twee kunstmatige eilandjes: het ene was bestemd voor de handelaren uit China en het andere voor die uit het westen. Halverwege de 16e eeuw arriveerden de Portugezen die in 1614 door de shogun werden verbannen omdat hij de bekeringsdrift van de Jezuïeten als gevaarlijk was gaan beschouwen. De contacten met het westen liepen vanaf die tijd via de meer op handel georiënteerde Hollanders. Er ontstond een weliswaar miniem, maar wel uniek, handelscontact tussen Japan en de rest van de wereld via de Hollanders op het kleine eilandje Dejima.

De Hollanders wisten deze aparte positie tot in 1854 te behouden. Door landaanwas ligt dit eilandje inmiddels niet meer los in de haven, maar is het één geworden met het centrum van de stad. In dit deel van de stad komen de historische banden met Nederland tot uiting in kunstwerken en monumenten. In de musea kun je objecten en prenten zien die gemaakt zijn door Japanse kunstenaars in de tijd dat de Nederlanders op Dejima woonden.

Peace Memorial Park Nagasaki JapanOp 9 augustus 1945 werd ook Nagasaki getroffen door een atoombom, bijna tweemaal zo sterk als die van Hiroshima. Na de verwoesting van zeker 35% van de stad, is Nagasaki uitgegroeid tot een levendige moderne havenstad. Het Park van de Vrede herinnert aan de verwoesting en je vindt hier diverse monumenten en beelden, waaronder het 10 meter hoge Standbeeld voor de Vrede. Het atoombommuseum van Nagasaki is in de buurt te vinden. In het centrum bevindt zich, ondanks de toenmalige grote schade, op de Temple-Row nog een groot aantal oude tempels.

Het is mogelijk om vanuit Nagasaki een bezoek te brengen aan de Japanse versie van ’Nederland’ in de vorm van het pretpark Huis Ten Bosch. Hier zijn tal van bekende oer-Hollandse gebouwen op ware grootte nagebouwd. Naast bruggen, dijken en kanalen zijn er ook volop moderne ecologische voorzieningen in aangebracht, onder andere voor afvalverwerking en verwarming.

Okayama tuin JapanVanuit Nagasaki reizen we met de expresstrein en Shinkansen terug naar Osaka. Onderweg stoppen we in Okayama waar je de Korakuen landschapstuin vindt. Deze tuin wordt alom gezien als één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan. De tuin bestaat sinds 1687 en is opengesteld voor publiek in 1884. Vanuit de tuin zie je het kasteel van Okayama. Het originele kasteel uit 1597 is vernietigd in de tweede wereldoorlog, maar de reproductie uit 1966 is nog steeds indrukwekkend en zeker een plaatje gezien vanuit de Korakuen-tuin. Er is nog wel een originele toren uit 1620 te vinden bij het kasteel.
(Okayama vervalt vanaf juli 2024)

In Osaka heb je nog de tijd om de laatste souvenirs te kopen en nog één keer te genieten van alle gezelligheid die de levendige in de avond te bieden heeft. Vanuit Osaka vliegen we de volgende dag terug naar huis.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
16 mrt - 06 apr
i

Terugvlucht vanuit Osaka

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
19 mrt - 09 apr
i

Terugvlucht vanuit Osaka

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
26 mrt - 16 apr
i

Terugvlucht vanuit Osaka

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
02 apr - 23 apr
i

Terugvlucht vanuit Osaka

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
04 apr - 25 apr
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
06 apr - 27 apr
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
14 apr - 05 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
18 apr - 09 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
21 apr - 12 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
28 apr - 19 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
05 mei - 26 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
12 mei - 02 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
19 mei - 09 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
09 jun - 30 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
23 jun - 14 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
07 jul - 28 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
11 jul - 01 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
15 jul - 05 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
20 jul - 10 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
27 jul - 17 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
10 aug - 31 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
24 aug - 14 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
31 aug - 21 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
07 sep - 28 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Vlucht is met Emirates

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
14 sep - 05 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
21 sep - 12 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
28 sep - 19 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
05 okt - 26 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
12 okt - 02 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Vlucht is met Emirates

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
19 okt - 09 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
26 okt - 16 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
02 nov - 23 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 mrt - 05 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
22 mrt - 12 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
26 mrt - 16 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
29 mrt - 19 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
02 apr - 23 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
05 apr - 26 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
12 apr - 03 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
19 apr - 10 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
26 apr - 17 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
03 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
10 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.595,-

Start - einde
17 mei - 07 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
07 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
21 jun - 12 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.595,-

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een boeddhistische tempel
 • Diner en ontbijt in Koyasan
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Bezoek aan Kawaguchiko, Mt. Fuji uitzicht
 • Bezoek kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
 • Bezoek Himejijō, het mooiste kasteel van Japan
 • Bezoek aan de prachtige tuin van Okayama (vervalt v.a. juli 2024)
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw 
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
 • Excursie Miyajima met de UNESCO Itsukushima-tempel
 • Excursie Aso-vulkaan, de grootste krater ter wereld (indien mogelijk)

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 145,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 70,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Japan, 22 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • We hadden een verrukkelijke reis. Goede reisbegeleiding door Elise. Zij organiseerde hoe we moesten reizen en prima hotels. Japan is anders! Hoffelijk, hulpvaardig, vriendelijk, nooit voordringen, schoon en het land heeft zoveel te bieden. Religieus, historisch, modern tot Anime. Eten: lekker anders

  10,0

 • Prachtige reis door Japan, doordrenkt met een mix van traditie en moderniteit. Zeer vriendelijke bevolking, altijd bereid te helpen. Tevens ook een zeer intensieve reis door het voornamelijk gebruik maken van openbaar vervoer, maar dat zorgt er dan ook weer voor dat je het land intenser beleefd.

  10,0

 • Mijn Japanreis was fantastisch! Eindelijk mijn droomreis waar gemaakt. Ik heb zo ontzettend veel dingen gezien en gedaan, ik zal dit nooit vergeten. De gehele reis was super goed begeleid en zelfs nog vele extra excursies geregeld. Kan niet wachten om volgend jaar weer met Djoser naar Japan te gaan!

  9,0

 • Prachtige reis waarbij de belangrijkste hoogtepunten worden bezocht. Van Tokyo tot Nagasaki, prachtige kloosters, typisch Japanse kastelen, pagodes, mooie rode poorten en een vulkaan. Prachtige herfstkleuren en elke dag heerlijk eten. Je kijkt je ogen uit! Wel intensief vanwege het reizen met OV.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

Koyasan tempel Japan DjoserIn Koyasan overnachten we in een ‘shukubo’, een boeddhistische tempel waar monniken onze maaltijden bereiden (diner en ontbijt inbegrepen). Hier slaap slaap je op een ‘futon’ (dun matras) op de ‘tatami’ (dikke, fraaie vloermatten van geweven rijststro). Bij deze traditionele Japanse accommodatie hebben de kamers geen eigen badkamer, maar een ‘ofuro’ (douche, warm bad en toilet voor gemeenschappelijk gebruik) op de gang. De Japanners zijn erg gesteld op hygiëne, dus vergeet niet de 'wcslippers' aan te doen op het toilet. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tokyo Sunshine City Prince Hotel
Matsumoto Matsumoto Hotel Kagetsu
Takayama Hida Takayama Washington
Kyoto Elcient Kyoto
Koyasan Shojoshin-in Temple
Osaka Hotel Plaza Osaka
Hiroshima Hiroshima Grand Intelligent Hotel
Kumamoto Ark Hotel Kumamoto jomae
Nagasaki Hotel Monteray Nagasaki
Osaka Hearton Hotel Nishiumeda

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Boek je met drie of vijf personen, bekijk dan de informatie over de kamerindeling.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

 • Sunshine City Prince Tokyo kamer Japan
 • Sunshine City Prince Tokyo hotel Japan

  In Tokyo slaap je in Ikebukuro, een moderne wijk vol restaurants en winkels

 • Kamer hotel Japan Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Sunshine City Prince Tokyo eenpersoonskamer Japan
 • Matsumoto Hotel Kagetsu Japan
 • Hida Takayama Washington Hotel onsen Japan

  In het hotel in Takayama kun je genieten van een echte Japanse onsen

 • Elcient Hotel Kyoto Japan
 • Elcient kamer Kyoto Japan
 • Koyasan tempel overnachting Hozen-in Japan Djoser

  In Koyasan slaap je in een shukubu, een traditionele overnachtingsplaats bij een tempel

 • Gang Hozen-in Koyasan Japan
 • Koyasan tempel overnachting kamer Hozen-in Japan Djoser

  Je slaapt in Koyasan op tatami-matten op een futon

 • Hozenin tempel eten Koyasan Japan

  Een heerlijke vegetarische maaltijd is inbegrepen in Koyasan. Net als het ontbijt

 • Hearton Hotel Nishiumeda
 • Hearton Hotel Nishiumeda entree Osaka Japan
 • Hotel Clio Court Hakata Japan

Vliegreis

- geen -

De vluchten worden uitgevoerd door KLM, Air France, Cathya Pacific of Emirates. Je kan het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.