Ladakh

Rondreis Ladakh 22 dagen

Deze rondreis naar het fascinerende Ladakh brengt je in aanraking met de Tibetaanse cultuur. Voordat we starten met de reis door de Himalaya, brengen we een bezoek aan Amritsar, waar de indrukwekkende Gouden Tempel staat, en aan Dharamsala, de woonplaats van de Dalai Lama. Je reist over hoge passen naar o.a. Keylong en Sarchu. Tijdens de reis kun je vanuit Leh een onvergetelijke meerdaagse trektocht maken langs sfeervolle dorpjes, fraai landschap en tussen besneeuwde bergpieken.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Ladakh, 22 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. Delhi
 3. Delhi - trein naar Amritsar
 4. Amritsar
 5. Amritsar - Dharamsala
 6. Dharamsala
 7. Dharamsala - Manali
 8. Manali
 9. Manali - Keylong
 10. Keylong
 11. Keylong - Sarchu
 12. Sarchu - Leh
 13. Leh
 14. Leh - Nubra of trekking
 15. Nubra of trekking
 16. Nubra - Sakti - Leh of trekking
 17. Leh - Lamayuru of trekking
 18. Lamayuru, excursie Lamayuruklooster
 19. Lamayuru - Alchi - Leh
 20. Leh
 21. Leh - vlucht naar Delhi
 22. Delhi - Amsterdam

Reisbeschrijving

Delhi, Amritsar
Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 Delhi, stadstour
Dag 3 Delhi - dagtrein naar Amritsar

We beginnen de reis in Delhi. Het straatleven in het oude centrum is indrukwekkend: rinkelende riksjabellen en ontelbare straatverkopers maken van de koopjesjacht hier een onvergetelijke ervaring.

Humayan's tombe Delhi India DjoserDe Indiase hoofdstad heeft een groot aantal bezienswaardigheden. Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Mogol tijdperk, de Jama Masjid-moskee (de grootste in India), de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd en Chandni Chowk, de grote bazaarstraat in het oude deel van Delhi. Het moderne kantoor- en winkelcentrum ligt rond Connaught Place, waar zich ook het parlement en de India Gate bevinden. Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel, gebouwd in de vorm van een lotusbloem, de belangrijkste bezienswaardigheden. Omdat de tijd in Delhi kort is, biedt Djoser een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

In het uitgestrekte Delhi is de autoriksja of de ouderwetse taxi het handigste vervoermiddel. Spreek wel van tevoren de prijs af als je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Ons hotel ligt in de gezellige wijk Karol Bagh waar de lokale bevolking graag komt winkelen.

De rit naar Amritsar, hoofdstad van de deelstaat Punjab, maken we per comfortabele dagtrein.

Amritsar & Dharamsala
Dag 4 Amritsar
Dag 5 Amritsar – Dharamsala
Dag 6 Dharamsala

Gouden tempel Amritsar India DjoserIn de 16e-eeuw werd de stad Amritsar gesticht door Goeroe Ram Das. De stad is het spirituele centrum van het sikhisme. Hét heiligdom voor de Sikhs is de met water omringde Gouden Tempel, ook bekend als Hari Mandir. Terwijl binnen muziek klinkt offeren pelgrims zoete waar.

We reizen met onze eigen bus verder richting de provincie Himachal Pradesh. Dharamsala ligt in de Kangra-vallei en heeft een kleurrijke markt, de Kotwali Bazaar. Ook het lokale museum is de moeite waard met een collectie uitbundig versierde kostuums, schitterende juwelen en een bijzondere verzameling miniatuurschilderijen.

Dharamsala staat voornamelijk bekend als residentie van de Dalai Lama en de Tibetaanse regering in ballingschap. Als de geestelijk leider niet op reis is, om de wereld op de hoogte te houden van de situatie in zijn land, vang je wellicht een glimp van hem op. Veel Tibetanen zijn in de loop der jaren ook naar deze omgeving uitgeweken.

Manali
Dag 7 Dharamsala - Manali
Dag 8 Manali

Tussen groene heuvels en naaldbomen ligt het populaire vakantieoord Manali. Op straat kan een waarzegger je toekomst voorspellen en er zijn heel wat restaurantjes waar je kunt genieten van de overheerlijke Indiase keuken. Bijzonder is de Manu Maharishi-tempel, vernoemd naar de god Manu, evenals het dorp.

Keylong, Sarchu en Leh
Dag 9 Manali - Keylong
Dag 10 Keylong
Dag 11 Keylong - Sarchu
Dag 12 Sarchu - Leh
Dag 13 Leh

Tuin hotel Keylong India DjoserVia de Rohtang-pas, gelegen op 3978 meter, bereiken we Keylong. Aan de overkant van de Bhaga-rivier loopt een pad omhoog dat leidt naar Khardu. Dit klooster heeft enkele goed bewaarde fresco's over het leven van Boeddha, oude gebedstrommels en een beroemde bibliotheek. Er wonen nog altijd veel monniken en nonnen. We verlaten Keylong in alle vroegte voor de rit naar Sarchu, waar we het lange traject naar Leh onderbreken. Het is een fantastische tocht! Het landschap verandert snel en de kleurrijke gebedsvlaggen steken schril af tegen de enorme kale bergketens.

In Sarchu staan de tenten klaar en ook voor de maaltijden wordt gezorgd. Na opnieuw een vroeg vertrek passeren we al snel de provinciegrens met Ladakh. Deze dag bereiken we het letterlijke hoogtepunt van deze reis: de Taglang-pas op 5328 meter. Natuurlijk is er tijd voor een foto en eventueel kun je gebruik maken van één van ’s werelds hoogste toiletten.

Gebedsvlaggen in de sneeuw Ladakh DjoserVanaf de aankomst in Leh, op ongeveer 3400 meter hoogte, is het verstandig om het rustig aan te doen. Neem de eerste dag de tijd om in Leh te ontspannen en te acclimatiseren voordat je aan een wandeltocht begint. Je zult merken dat zelfs een klein wandelingetje veel energie kost. Je maakt direct kennis met de vriendelijke bevolking en kunt op een dakterras genieten van verfrissende zelfgemaakte appelsap.

Het Thiksey-klooster is eigenlijk een niet te missen bezienswaardigheid. Monniken zijn hier de hele dag druk in de weer met muziek maken en gebeden opzeggen. Indrukwekkend is het twee etages hoge Boeddhabeeld met zeer fijn schilderwerk.

Ook de prachtige muurschilderingen zijn gewijd aan het leven van Boeddha.

Leh en Nubra (optionele meerdaagse trekking)
Dag 14 Leh - Nubra of trekking
Dag 15 Nubra of trekking
Dag 16 Nubra - Sakti - Leh of trekking

Standaard is voor iedereen een verblijf geboekt in een 'tented camp' in Nubra, waar vanuit je een prachtig uitzicht hebt op de prachtige omgeving. Optioneel kan er een meerdaagse trekking worden gedaan. Je volgt dan van dag 13 tot 16 een alternatief programma.

Zandduinen gebedsvlaggen Nubra Ladakh DjoserPer jeep steken we op 5470 meter de Khardungla-pas over, de hoogste bergpas ter wereld. Geniet tijdens deze tocht door de imposante Kharakoram-bergketen van prachtige uitzichten alvorens we de 'Tuin van Ladakh' bereiken. De Nubra-vallei leent zich uitstekend voor diverse schitterende wandelingen door het adembenemende landschap. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de zandduinen, waar je een tocht kunt maken op de rug van een tweebultige kameel.

Vanuit Nubra rijden we naar de Warila-pass op 5250 meter hoogte. Onderweg kunnen we stoppen bij het uit rotsen opgebouwde Traktokh-klooster.

Lamayuru en Alchi
Dag 17 Leh - Lamayuru of trekking
Dag 18 Lamayuru, excursie Lamayuru-klooster
Dag 19 Lamayuru - Alchi - Leh
Dag 20 Leh
Dag 21 Leh - vlucht naar Delhi
Dag 22 Delhi - Amsterdam

We vervolgen onze reis via Likir, waar we een korte stop maken voor een bezoek aan het gelijknamige klooster met ernaast een groot Boeddhabeeld, naar Lamayuru.

Een indrukwekkende route leidt naar het Lamayuru-klooster, het oudste klooster van Ladakh. Dit beroemde bouwwerk dankt zijn imposante uiterlijk deels aan de ligging op de top van een heuvel. Delen van het klooster stammen uit de 10e-eeuw. De muren zijn versierd met thangka's en fresco's. Volgens de overlevering heeft de leermeester van Milarepa, een van de belangrijkste leraren van de Kagyu-school, hier lange tijd gemediteerd. Het klooster hoort dan ook bij de Kagyupa-orde, waarvan de Karmapa lama de leider is.

Monikken maken mandala Ladakh India DjoserOp de terugweg naar Leh bezoeken we het klooster in Alchi, gebouwd in de 11e-eeuw en daarmee een van de oudste in de provincie. Het is een van de weinige kloosters, in de regio, dat niet op een berg is gebouwd en dus gemakkelijk bereikbaar. Bijzonder zijn de muurschilderingen, die zowel Boeddhistische taferelen als Hindoeïstische koningen van Kashmir laten zien. In Leh kun je nog de laatste inkopen doen op de bazaar.

Na een laatste nacht in het indrukwekkende Ladakh, vliegen we letterlijk tussen de bergpieken door, terug naar Delhi waar we nog een paar uurtjes hebben voor we weer huiswaarts keren.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Vliegreis met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Leh - Delhi
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus en vanaf Leh jeeps
 • Dagtrein Delhi - Amritsar
 • Hotelovernachtingen
 • Stadstour Delhi
 • Excursie Lamayuru- en Alchi-klooster
 • Overnachtingen in luxe tentenkampen in Sarchu en Nubra
 • Maaltijden in Sarchu, Nubra en Lamayuru inclusief

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, optionele meerdaagse trekking, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 40,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-. Informatie over een verlenging in Leh kun je opvragen via info@djoser.nl.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 280,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Sarchu, Uleytokpo Numbra tented camps rondreis Djoser We overnachten in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met douche en toilet. De hotels zijn meestal voorzien van een goed restaurant. 

In Sarchu en Nubra overnachten we in 'tented camps'. In de tenten zijn bedden, lakens en dekens aanwezig. Ook beschikken ze over een en suite toilet. De overige sanitaire voorzieningen in deze kampen zijn netjes.

Gedurende de optionele trekking wordt gebruik gemaakt van trekkerstenten. Voor matjes en een slaapzak wordt gezorgd, maar als je liever zelf een slaapzak of lakenzak meeneemt, mag dat ook. Het sanitair is primitief en wordt gedeeld met de andere reizigers.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Rockwell Plaza
Amritsar Blue Moon Hotel
Dharamsala 8 Auspicious Him View Hotel
Manali Hotel Snowcrests Manor
Keylong Dekyid Hotel
Sarchu Adventure Camp
Nubra Nubra Sarai


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • India en Ladakh rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India en Ladakh rondreis hotle accommodatie overnachting Djoser
 • Hotel Keylong accommodatie overnachting Djoser India en Ladakh
 • Hotel kamer Keylong india en Ladakh accommodatie overnachting Djoser
 • India en ladakh hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India en Ladakh hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India en Ladakh hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India en Ladakh hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India en Ladakh hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India en Ladakh tented camps overnachting accommodatie Djoser
 • India en Ladakh tented camps overnachting accommodatie Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  08:55

  Aankomst

  10:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Delhi

  Vertrek

  12:20

  Aankomst

  23:15

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Delhi - Frankfurt

  Vertrek

  02:50

  Aankomst

  07:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  09:10

  Aankomst

  10:25


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de reis maken we gebruik van een eigen bus en vanaf Leh stappen we over in jeeps. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag.

Het traject Delhi - Amritsar overbruggen we met een dagtrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in tweedeklas coupés. Een tijdsbesparende vlucht brengt ons van Leh naar Delhi.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden.
 

 • India Ladakh Lufthansa luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus India Ladakh Djoser

  We beschikken over een eigen bus

 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Gemotoriseerde riksja India

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Leh - Delhi
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus en vanaf Leh jeeps
 • Dagtrein Delhi - Amritsar
 • Hotelovernachtingen
 • Stadstour Delhi
 • Excursie Lamayuru- en Alchi-klooster
 • Overnachtingen in luxe tentenkampen in Sarchu en Nubra
 • Maaltijden in Sarchu, Nubra en Lamayuru inclusief

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Delhi of Leh op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij één of meerdere kloosters die we tijdens de reis tegenkomen of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • India en Ladakh Lamayuru klooster Djoser Stadstour Delhi. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, Jama Masjid-moskee en Chandni Chowk.
 • Excursie Lamayuru, het oudste klooster van Ladakh. Dit beroemde bouwwerk dankt zijn imposante uiterlijk deels aan de ligging op de top van een heuvel.
 • Het Alchi-klooster heeft bijzondere muurschilderingen, waarop zowel Boeddhistische taferelen als Hindoeïstische koningen van Kashmir.
 • Op weg van Nubra naar Leh kunnen we stoppen bij het uit rotsen opgebouwde Traktokh-klooster.
 • In Likir maken we een korte stop voor een bezoek aan het gelijknamige klooster, waarnaast een groot Boeddhabeeld staat.
   

Er zijn nog andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Het is een hele belevenis om in Delhi de Sikh-tempel Bangla Sahib te bezoeken. Neem zeker een kijkje in de gaarkeuken nemen, waar enorme kookpotten staan om alle bezoekers van lunch of diner te voorzien.
 • De grote bazaarstraat Chandni Chowk of één van de andere markten in Delhi is dé plek voor souvenirs.
 • Bezoek aan de grens met Pakistan voor de ceremonie rondom de wisseling van de wacht.
 • Amritsar is het spirituele centrum van het Sikhisme. De Gouden tempel is de blikvanger van de stad.
 • Het Namgyal klooster, ook wel de tempel van de Dalai Lama genoemd, is het heiligdom waar de geestelijk leider rituele ceremonies uitvoert.
 • Op de lokale markt van Manali kun je prima slagen voor souvenirs.
 • Een mooie wandeling van ca. 1,5 uur brengt je naar het Khardung klooster in Keylong.
 • Het Hemis en Thiksey-klooster buiten Leh zijn zeker een bezoek waard. Ze zijn prachtig gelegen en omgeven door besneeuwde bergtoppen.
 • Vanuit Nubra is het mogelijk om een ritje te maken op een tweebultige kameel door de zandduinen.
 • Sportievelingen hebben de mogelijkheid om optioneel een meerdaagse trekking te boeken vanuit Leh. Een pittige wandel- en kampeertocht door een prachtige bergachtige omgeving. De kosten voor de trekking bedragen € 175,- p.p. bij 4 deelnemers. Als er minder  personen meegaan, dan zal er een toeslag gelden. Bekijk het alternatieve programma.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aanvraag van het visum nog minimaal 180 dagen (6 maanden) geldig is.
 • e-Tourist Visa US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Momo'sDe maaltijden zijn gedurende het verblijf in de tentenkampen van Sarchu en Nubra bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn exclusief. Tijdens de optionele trekking en het verblijf in de tentenkampen verzorgt een kok de maaltijden. De overige dagen kun je zelf, of met een aantal anderen, op zoek gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze.

Je kunt in de meeste hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. De reisbegeleiding kan uiteraard tips geven over de leukste restaurants.

De Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd,  overheerlijk en erg afwisselend. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat naar keuze gemengd wordt met fruit. Hoewel de middelen in Ladakh beperkt zijn vallen de typisch Tibetaanse gerechten als momo’s (gevulde deegballetjes) en thukpa (noedelsoep) meestal in de smaak. Behalve deze specialiteiten kom je ook Chinese en Indiase gerechten tegen. Thee, mineraalwater, frisdrank en bier zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Probeer ook beslist een keer de typisch Tibetaanse yakboterthee, met de zoute smaak.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Houd er rekening mee dat reizen in de Himalayaregio vermoeiend kan zijn. Zorg er daarom voor, dat je tijdens de reis goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. Onderschat de zwaarte van de reis niet. We reizen in Ladakh op grote hoogte (tot ruim 5.600 meter) en het lagere zuurstofgehalte in de lucht kan hoofdpijn veroorzaken, misselijkheid, slapeloosheid, duizelingen of kortademigheid. Het is raadzaam om de voorgenomen reis met je huisarts of de plaatselijke GGD te bespreken. Zij kunnen je inlichten over het reizen op grote hoogte, tips geven en eventueel aanwijzingen over medicijngebruik. Voor eventuele gevallen waarbij directe medische hulp noodzakelijk is, zijn onze reisbegeleiders voldoende geïnstrueerd om je op de juiste wijze te begeleiden.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-. Informatie over een verlenging in Leh kun je opvragen via info@djoser.nl.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Omdat het grootste deel van het jaar de bergpassen door de sneeuw onbegaanbaar zijn, voeren we de reis door Ladakh slechts uit in de periode juni - september. De hoogte en de wind veroorzaken op de passen het gehele seizoen een snijdende kou, maar ook de zon is fel op grote hoogte. De moesson heerst grofweg in juli en augustus, maar volledig voorspelbaar is dat niet. In de regentijd moet je rekening houden met glibberige wegen in de bergen en oponthoud tijdens reisdagen. Regen valt meestal aan het eind van de dag en ’s nachts. De buien zijn vrijwel altijd kort en hevig en in deze periode is het wolkendek vaak dicht. Wanneer de zon doorkomt wordt het vaak aangenaam warm, maar het kan dan ’s avonds en ’s nachts weer behoorlijk afkoelen. Kortom: Het weer in de bergen is nooit voorspelbaar, houdt altijd rekening met grote weersverschillen.

Zwaarte van de reis

De optionele meerdaagse trektocht die vanuit Leh wordt aangeboden hoeft niet bijzonder zwaar te zijn. Al mag je het wandelen op hoogte, tussen de 3000 en 4000 meter niet onderschatten. Hoogteverschillen bedragen tussen 100 en 600 meter. 

Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Oefening voor de trekking wordt geadviseerd. Tijdens de  optionele trekking wandel je in een bergachtige omgeving. Het lopen op hoogte is erg vermoeiend. Een goede uitrusting is van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Bellen & e-mailen

In Delhi, Amritsar, Dharamsala en Leh kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken. Vrijwel overal kom je internetcafés tegen, maar de verbinding kan hier en daar traag zijn.
India heeft een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer daar dus naar voor je vertrekt. In Ladakh zul je nauwelijks tot geen bereik hebben.

Elektriciteitsvoorziening

Hotels

Klimaat, beste seizoen

Reisbegeleiding

Tibetaanse kloosters

Trekking, optioneel

Verlengen reis

Vervoer India

Visum

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Wat een avontuur, veel afwisseling in cultuur en natuur. De reis door de Himalaya ging niet volgens plan door onverwachte sneeuwval echter had geen moment willen missen. Een onvergetelijke avontuur deze reis. Voor mij een van de mooiste reizen.

  10,0

  10,0
 • Eerste groepsreis. Eerste Djoserreis. En meteen een ferm schot in de roos! Een perfecte mix van ontspanning, inspanning, sfeer, cultuur, samenzijn of gezellig in je eentje rondbanjeren. En altijd de zekerheid dat er een stevige organisatie en dito reisleider achter je staat. Ronduit onvergetelijk!

  9,0

  9,0
 • Wees zuinig met reisbegeleidster Elma een toppertje onder de reisbegeleiders.

  9,0

  9,0
 • Als je me een maand geleden had gevraagd wat verwacht je van de reis Ladakh, India had ik gezegd: “Veel kleuren, geuren en krasse tegenstellingen.” Is dit uitgekomen? Volledig, zelfs meer. Een prachtig land qua natuur, bergen, rijst- en theevelden, mensen, div. religies, kloosters. Geweldig!!

  9,0

  9,0
 • wat een geweldige ruigheid,gecombineerd met een warme bevolking. Wees erbij, want er gaan niet teveel reizen per jaar!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Overnachtingen in luxe tentenkampen in Sarchu en Nubra
 • Maaltijden in Sarchu, Nubra en Lamayuru incl. maaltijden
 • Excursie Lamayuru- en Alchi-klooster
 • Mogelijkheid tot een meerdaagse trekking
 • Optioneel bezoek indrukwekkende Gouden Tempel Amritsar
 • Tijdsbesparende vlucht Leh - Delhi inclusief

Klantwaardering

9,2

Wat een avontuur, veel afwisseling in cultuur en natuur. De...
Wat een avontuur, veel afwisseling in cultuur en natuur. De reis door de Himalaya ging niet volgens plan door onverwachte sneeuwval echter had geen moment willen missen. Een onvergetelijke avontuur deze reis. Voor mij een van de mooiste reizen.

Antoon T. - 10,0
Eerste groepsreis. Eerste Djoserreis. En meteen een ferm sch...
Eerste groepsreis. Eerste Djoserreis. En meteen een ferm schot in de roos! Een perfecte mix van ontspanning, inspanning, sfeer, cultuur, samenzijn of gezellig in je eentje rondbanjeren. En altijd de zekerheid dat er een stevige organisatie en dito reisleider achter je staat. Ronduit onvergetelijk!

Katelijne B. - 9,0
Wees zuinig met reisbegeleidster Elma een toppertje onder de...
Wees zuinig met reisbegeleidster Elma een toppertje onder de reisbegeleiders.

Bert H. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Ladakh

Het weer in Ladakh

28°C

Terug naar boven