Bekijk de Rondreis Vietnam & Cambodja, 27 dagen van Djoser

Rondreis Vietnam & Cambodja 27 dagen

Het beste van 2 prachtige landen

Vanaf € 2.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

In de Vietnamese steden Saigon en Hanoi is de Franse invloed nog zichtbaar in zowel de architectuur als in de keuken. Bijzonder is het verblijf in het schilderachtige Halong Bay met zijn talloze grillige rotseilandjes. We brengen een bezoek aan het schilderachtige Hoi An en de oude keizerlijke stad Hué. In Phan Rang en Qui Nhon kun je genieten van het uitgerekte strand. Het hoger gelegen Dalat is groen en aangenaam koel. In de Mekongdelta kom je in aanraking met het leven op het platteland en de vele waterwegen met drijvende markten. We gaan de grens over naar Cambodja en vanuit de hoofdstad Phnom Penh kun je de indrukwekkende ‘Killing Fields’ bezoeken. Het hoogtepunt van je verblijf in Cambodja is het bezoek aan de tempels van Angkor.

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Singapore Airlines
 • Boottocht met overnachting in Halong Bay incl. entree
 • Bezoek adembenemend Ninh Binh
 • Kruip door de tunnelstelsels bij Cu Chi
 • Dwaal door de Verboden Purperen stad bij Hué
 • Verken het platteland per fiets bij Hoi An
 • Verblijf aan het strand in Phan Rang
 • Uitgebreid bezoek aan het tempelcomplex van Angkor Wat
 • Stopover in Singapore mogelijk

Route en kaart

Routekaart Rondreis Vietnam & Cambodja, 27 dagen
 1. Amsterdam - Hanoi
 2. aankomst Hanoi
 3. Hanoi
 4. Hanoi - Halong Bay (overnachting op boot)
 5. Halong Bay - Ninh Binh
 6. Ninh Binh - nachttrein naar Hué
 7. aankomst Hué
 8. Hué - Marble Mountains - Hoi An
 9. Hoi An, fietstocht
 10. Hoi An
 11. Hoi An - My Lai - Quy Nhon
 12. Quy Nhon - Phan Rang
 13. Phan Rang
 14. Phan Rang - Dalat
 15. Dalat
 16. Dalat - Saigon
 17. Saigon
 18. Saigon, excursie Cu Chi
 19. Saigon - My Tho - Can Tho
 20. Can Tho, excursie drijvende markt - Chau Doc
 21. Chau Doc - boot naar Phnom Penh
 22. Phnom Penh
 23. Phnom Penh - Siem Reap
 24. Siem Reap (Angkor Wat)
 25. Siem Reap (Angkor Wat)
 26. Siem Reap - Amsterdam
 27. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Vietnam

Luxe cruise door Halong Bay en de levendige stad Hanoi

Dag 1 Amsterdam - Hanoi
Dag 2 aankomst Hanoi
Dag 3 Hanoi
Dag 4 Hanoi - Halong Bay (overnachting boot)
Dag 5 Halong Bay - Ninh Binh

Hanoi VietnamZodra je aankomt in Hanoi worden al je zintuigen geprikkeld. Toeterende mensen op brommers, verkopers, mensen die op straat eten klaarmaken, kleurrijke cyclo's, terrassen met kleine plastic stoeltjes en prachtige gebouwen wachten je op in de hoofdstad van de Socialistische Republiek Vietnam. Het is hier heerlijk om rond te slenteren in de smalle straatjes en je te laten verdwalen in het oude kwartier. Tegen dit oude centrum ligt het Hoan Kiem-meer met aan de overzijde het 'moderne centrum', de Ville Française met haar warenhuizen, ambassades en hotels. Souvenirs zijn snel gekocht in een van de vele straatjes: handgeschilderde kaarten, geborduurde vlaggen, lak- en houtsnijwerk, antiek, zijden artikelen en nog veel meer kun je hier vinden. Ook de Dong Xuan Markt in het oude centrum is de moeite waard; er zijn veel lokale eetkraampjes en je kunt er voor een habbekrats allerlei spullen inslaan. In het oosten van de stad vind je het imponerende mausoleum van Ho Chi Minh, de Eén-pilaar-pagode uit de 11e eeuw en de rustieke Literatuur-tempel.

Het vlakke landschap onderweg naar Halong Bay kenmerkt zich door eindeloze rijstvelden, doorsneden met talloze riviertjes en hier en daar een dorpje. In de loop van de middag bereiken we het unieke natuurgebied van Halong Bay. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. We gaan aan boord van onze luxe houten cruiseboot, waar we ook de nacht op zullen doorbrengen.

Vietnam en Cambodja Halong Bay rondreis Djoser Geniet vanaf het dek of al dobberend in het heldere water van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. 's Middags en 's avonds wordt een door de bootslui klaargemaakte tongstrelende lunch geserveerd met vis, garnalen en krab. De lunch en het diner zijn bij de reis inbegrepen. 's Nachts slaap je in je eigen comfortabele hut. Probeer in de ochtend vroeg op te staan om zo te genieten van een bijzondere zonsopkomst. De volgende dag varen we weer terug naar het vaste land en kun je het betoverende landschap nog even goed op je in laten werken, voordat we doorrijden naar Ninh Binh.

Ninh Binh: het platteland op zijn mooist 

Dag 6 Ninh Binh - nachttrein naar Hué
Dag 7 Hué

Ninh Binh is een goede uitvalbasis voor een  boottocht door Tam Coc een gebied dat ook wel het 'Halong Bay van de binnenlanden' wordt genoemd. Vanuit de boot kun je genieten van de prachtige kalksteenbergen die omringd worden door rijstvelden. De uitzichten die je hier hebt zijn echt fenomenaal! Hier zie je het werkleven op de rijstvelden van dichtbij. Een bezoek aan de Bich Dong pagode is ook de moeite waard! Deze grottempel is gelegen op een heuvel en alleen bereikbaar via een charmant bruggetje. Je hebt  vanaf Bich Dong een mooi uitzicht op de omgeving.

Poort Purperen stad Hué DjoserMet een nachttrein komen we aan in Hué, tussen 1802 en 1945 de politieke hoofdstad van Vietnam en residentie van de dertien keizers uit de Nguyen-dynastie. De aan de brede Huong Giang (= Parfum) rivier gesitueerde stad geniet traditioneel een reputatie als cultureel, religieus en educatief centrum van Vietnam. Het stadshart wordt gedomineerd door de ruim aangelegde citadel, waarvan de bouw in 1804 op last van de keizer gestart werd. Daarbinnen bevond zich een prachtig paleiscomplex, dat uitsluitend voor de keizerlijke familie toegankelijk was. Helaas is dit deel, de zogenaamde Verboden Purperen Stad, tijdens het Tet-offensief in 1968 verwoest. De toegangspoort en enkele ontvangsthallen zijn inmiddels gereconstrueerd.

De keizerlijke pracht en praal vind je wel terug bij de graven van de keizers Tu Duc, Khai Dinh en Minh Mang. Deze complexen zijn ver buiten Hué gelegen te midden van de rijstvelden. Rondwandelend in de idyllische omgeving met imposant beeldhouwwerk, houten paviljoentjes, vijvers en bloeiende bomen lijkt het oude Vietnam weer helemaal tot leven te komen.

De kleurrijke lampionnen van Hoi An 

Dag 8 Hué - Marble Mountains - Hoi An
Dag 9 Hoi An, fietstocht
Dag 10 Hoi An

Op weg naar Hoi An zie je uit het vlakke landschap opeens de grillig gevormde vijf Marble Mountains oprijzen. In de grotten bevinden zich boeddhistische heiligdommen en deze plek is dan ook een populaire pelgrimsplaats. Vanaf de toppen heb je een fantastisch vergezicht, met name over het langgerekte China Beach waar de Amerikaanse soldaten tijdens de oorlog genoten van rust en ontspanning.

Aan het begin van de 16e eeuw ontdekten de Portugezen de kust bij Hoi An, spoedig gevolgd door de eerste westerse handelaren en vervolgens de Chinezen, Japanners, Nederlanders, Engelsen en Fransen. Enkele eeuwen lang was Hoi An zowel een buitengewoon florerende havenstad als een toonaangevend cultureel centrum. Rond 1900 veranderde de sociale en natuurlijke omgeving drastisch en zo verviel Hoi An tot een slaperig stadje.

Hoi An water boot VietnamUrenlang kun je nu door het sfeervolle centrum slenteren. Honderden tempels, gemeenschapshuizen, woonhuizen, winkels, al dan niet mede dankzij steun van UNESCO gerestaureerd, sieren de straten van de oude Japanse en Chinese wijk. Een blikvanger is de overdekte Japanse roze brug. Vlakbij staan schitterende huizen van rijke Chinese handelaren die tegenwoordig door de erfgenamen opengesteld zijn voor publiek. Zo wordt in het Tan Ky-huis een rondleiding verzorgd door de bewoners, een eerbiedwaardige oude familie. De huizen zijn vaak gedecoreerd met donkerhouten kolommen en verguld houtsnijwerk, bonsaiboompjes en wijze Chinese spreuken.

Met de fiets ontdekken we Hoi An en omgeving. Onderweg trekken typisch Aziatische plattelandstafereeltjes aan je oog voorbij. Eindeloze felgroene rijstvelden, kinderen die in de namiddag de buffels mee naar huis voeren, een druk verkeer van houten bootjes op de rivier: je komt gegarandeerd ogen tekort.

Ontspan aan de stranden bij Phan Rang

Dag 11 Hoi An - My Lai - Qui Nhon
Dag 12 Qui Nhon - Phan Rang
Dag 13 Phan Rang

Vietnam en Cambodja Nha Trang strand Djoser We verlaten Hoi An en rijden verder langs de kust om te stoppen bij het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. We verblijven in Qui Nhon, dit is een gemoedelijke kustplaats met mooie stranden. Maak hier een lange strandwandeling en geniet van de verschillende vissoorten in één van de lokale restaurants. We reizen door naar Phan Rang. Deze, nog onbekende, badplaats is ideaal voor strandliefhebbers: je vindt er een kilometerslang strand, turkooizen zee en de schaduw van palmbomen. Naast lekker genieten van de zon op het strand, zijn er nog genoeg andere activiteiten te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een van de oudste pottenbakkerdorpen van Vietnam, Bau Truc. Hier zie je hoe de etnische Cham-minderheid nog op traditionele wijze potten vervaardigd.

Verken de charmante stad in de heuvels: Dalat

Dag 14 Phan Rang - Dalat
Dag 15 Dalat

De volgende dag reizen we naar Dalat, de stad van de eeuwige lente. Onderweg bezoeken we de Po Klong Garai torens. Deze op de top van een heuvel gelegen hindoeïstische tempels zijn in de 13e eeuw gebouwd. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de rode bakstenen van de tempel. Dalat ligt op 1500 meter boven zeeniveau, een hoogte die in het warme zuiden toch wat verkoeling biedt.

Crazy House Dalat VietnamDoor de aangename temperatuur kun je in Dalat veel dingen ondernemen: bezoek de Elephant of Datanla watervallen, ga met de kabelbaan naar het bloemrijke Truc Lam Monastery of beklim Lang Biang voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is hier heerlijk genieten van de natuur, maar dit is ook het gebied van koffie- en theeplantages, bloemen- en fruitteelt. Vietnamezen komen hier graag op huwelijksreis. Opmerkelijk is de bijzondere structuur van het ‘Crazy House’ dat is ontworpen door de dochter van een Vietnamese president.


Ontdek Ho Chi Minh-stad met een cyclo

Dag 16 Dalat - Saigon
Dag 17 Saigon
Dag 18 Saigon, excursie Cu Chi

Straat Saigon VietnamHo Chi Minh-stad, vroeger Saigon, is een miljoenenstad met een belangrijke haven en centrum voor industrie, handel en internationale communicatie. Na de tweedeling van het land in 1954 werd Saigon hoofdstad van de Republiek Vietnam. Na de intocht van de noordelijke legers in april 1975 gaven de revolutionaire autoriteiten de stad de naam Ho Chi Minh-stad. Al direct valt op, dat de veelal met fleurig groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom fietsen, brommers en cyclo's. Om de stad te bekijken kun je het beste wandelen, of een cyclo huren.

Fraaie voorbeelden van Franse architectuur zijn het postkantoor, het 'Hotel de Ville' ofwel het stadhuis, en de kathedraal. Bezoek ook het Museum van de Revolutie, het historisch museum of het Ho Chi Minh museum en trek vooral een paar uur uit voor de levendige Chinese wijk en de fascinerende Ben Thanh markt, waar je alles kunt kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt.

We maken ook een dagexcursie buiten de stad. Allereerst stoppen we bij een als museum ingericht stuk van het tunnelnetwerk van Cu Chi. Dat was in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong in deze provincie.

Ervaar het leven op het water

Dag 19 Saigon - My Tho - Can Tho
Dag 20 Can Tho, excursie drijvende markt - Chau Doc

Can Tho markt Vietnam DjoserMet onze eigen bus rijden we in enkele uren naar de zuidelijke delta, het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Talloze vertakkingen van de Mekong-rivier maken dit vlakke gebied uiterst vruchtbaar. Waar je ook rijdt, overal zie je sappig groene rijstvelden en akkertjes waarop ananas, kokosnoten, pinda's of tabak verbouwd wordt. Onderweg maken we een boottochtje in My Tho door de kleine kanaaltjes. Hier kun je het dagelijks leven de Vietnamezen aan je voorbij zien trekken. Ook stoppen we eventjes bij een werkplaats waar kokossnoepjes worden gemaakt en bijenhoning en waar je heerlijk kunt proeven van het exotische fruit dat hier veelvuldig wordt verbouwd. De producten worden veelal per boot naar de markten vervoerd, waar je behalve groente en fruit ook een overvloed aan vis ziet liggen.

We overnachten in Can Tho, dat ongeveer 170 kilometer van Saigon ligt. Tijdens een tochtje met een gehuurd bootje kun je op een leuke manier het dagelijks leven gadeslaan van de mensen die in simpele huizen op palen langs de rivier wonen. De oever trekt als een film aan je bootje voorbij. Zittend op hun veranda doen vrouwen de was, of bereiden ze het eten. Kinderen poedelen wat en krijgen hun eerste zwemlessen, terwijl ze je met luidruchtig enthousiasme begroeten. Restaurantjes aan de haven bieden op het menu delicatessen van de streek: kikker, schildpad en slang. Op de drijvende markt is het een drukte van jewelste : een traditionele 'aanbodpaal' laat zien wat er op een boot verhandeld wordt en er wordt druk gehandeld van boot tot boot.

Cambodja

Wandel door Phnom Penh en leer over de geschiedenis

Dag 21 Chau Doc - boot naar Phnom Penh
Dag 22 Phnom Penh

Per boot steken we, na een overnachting in Chau Doc, de grens met Cambodja over. Deze tocht duurt enkele uren (afhankelijk van de waterstand) en onderweg worden de nodige documenten gecontroleerd. Na aankomst in Phnom Penh brengt de bus ons naar het hotel.

Phnom Penh Cambodja DjoserPhnom Penh biedt vele mogelijkheden, zoals een bezoek aan het Royal Palace met de zilveren pagode en het nationaal museum met vele waardevolle archeologische vondsten uit de Khmertijd. Verder geeft een wandeling je een goede indruk van het oude deel van de stad. Je komt dan langs de Wat Phnom in het vroegere ‘Europese’ deel van de stad, door Chinatown rond de centrale markt en het gedeelte met voornamelijk Khmergeschiedenis rondom het Royal Palace. Het is daarna leuk om door de nieuwe wijk ten westen van Boulevard Achar Mean te wandelen.

Indrukwekkend en tegelijkertijd huiveringwekkend zijn het Tuol Sleng genocide museum en de zgn. ‘Killing Fields’, die vele bezoekers, ondanks de herinnering aan dit schokkende verleden, toch niet willen overslaan.

Bezoek het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat

Dag 23 Phnom Penh - Siem Reap
Dag 24 Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 25 Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 26 Siem Reap - Amsterdam
Dag 27 aankomst Amsterdam

We vertrekken al vroeg naar de bus, die ons naar Siem Reap brengt. Tijdens de busrit zie je het platteland van Cambodja aan je voorbij trekken, een comfortabele manier om het dagelijkse leven gade te slaan.

Angkor Wat tempel CambodjaSiem Reap is uitgangspunt voor één van de hoogtepunten van deze reis: Angkor Wat, de bekendste tempels van de klassieke Khmer-stijl uit de 12e eeuw. Je hebt twee dagen om dit immense complex en de omgeving eromheen te verkennen. Een brommer met chauffeur brengen je voor een dagvergoeding naar Angkor Wat, Phnom Bakheng, Baksei Cahmkrong, Angkor Tom en alle andere hoogtepunten in dit gebied. Ook het platteland in de omgeving, de markten en de boerendorpjes zijn zeker een bezoekje waard. Op dag 26 vliegen we vanuit Siem Reap naar Singapore, waar we de intercontinentale vlucht naar Amsterdam nemen.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
30 jul - 25 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
16 sep - 12 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
21 okt - 16 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met EmiratesExtra binnenlandse vlucht

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
29 okt - 24 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
11 nov - 07 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met EmiratesExtra binnenlandse vlucht

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
25 nov - 21 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
08 dec - 03 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
16 dec - 11 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 jan - 02 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
26 jan - 21 feb
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
07 feb - 05 mrt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
25 feb - 23 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
11 mrt - 06 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
23 mrt - 18 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
08 apr - 04 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nachttrein Hanoi - Hué
 • Boottocht Chau Doc - Phnom Penh
 • Vervoer per bus incl. airconditioning
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachtingen in een resort aan het tropische strand van Phan Rang
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Boottocht met overnachting Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens boottocht Halong Bay
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué
 • Bezoek aan de Marble Mountains
 • Fietstocht Hoi An
 • Bezoek aan museum bij My Lai
 • Ontdek de Po Klong Garai torens bij Phan Rang
 • Excursie naar het tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie My Tho per boot (Mekongdelta)
 • Boottocht bij de drijvende markt van Can Tho
 • Excursie naar Angkor Wat

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Let op: Tijdens de nachttrein van Ninh Binh naar Hué zul je een cabin moeten delen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging met accommodatie is in Hanoi bij te boeken. In Hanoi verblijf je in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

Verlenging mét accommodatie is in Siem Reap bij te boeken. Hier verblijf je in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- op basis van logies en ontbijt per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Vietnam & Cambodja, 27 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Prachtige droomreis door 2 indrukwekkende, toch echt verschillende landen met eigen natuur, giga veel cultuur en blije bevolking! Geweldige reisgenoten, mazzel. Eveline, onze zeer ervaren en attente reisbegeleidster diende ons echt alle info hapklaar op! Onze Thi de lokale gids maakte reis compleet!

  10,0

 • Geweldige reisbegeleidster Evelien, een Topper. En onze Gids meneer The [fout geschreven]. En de 2de buschauffeur Tom [fout geschreven]. Voor mijn ten alle tijden met dit team, kan het niet mis. Groeten, Jan

  10,0

 • Wat een prachtige reis, heel veel afwisseling, van Noord naar Zuid in Vietnam en eindigend in Cambodja. Hele mooie dingen gezien en beleefd dag na dag. Dit alles onder zeer deskundige begeleiding van het dreamteam Eveline en Thi en ook chauffeur Tung in Vietnam en Eveline en lokale gids in Cambodja.

  10,0

 • Prachtige, afwisselende reis. Chaotische steden, prachtige rijstvelden. Van kitscherige romantiek (Hoi An) tot serene rust (Phan Rang). Van de koelte in Hanoi tot de zinderende hitte in Siem Reap. Wim en Thie die alles soepel lieten verlopen. Een zeer prettige groep! Conclusie: ik heb genoten!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de reis door Vietnam slapen we in centraal gelegen, comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer. Volgens goed Vietnamees gebruik tref je vaak een thermosfles met heet water en een doosje thee op je kamer aan. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven en is WIFI aanwezig of kun je gebruik maken van een computer bij de receptie.

In het unieke natuurgebied van Halong Bay slapen we een nacht op een boot, de kamers zijn voorzien van eigen badkamer. Geniet vanaf het dek van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied.

In Cambodja zijn de hotels over het algemeen eenvoudiger dan in Vietnam.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Hanoi Thang long Espana
Ninh Binh Thuy Anh
Hue Park View Hotel
Hoi An Lotus Hoi An Boutique Hotel & Spa
Hoi An Memority Hotel & Spa
Qui Nhon Hai Au Seagull
Phan Rang TTC Resort Premium
Dalat Dalat Plaza hotel
Saigon Rang Dong Hotel
Saigon A25 Hotel
Can Tho Van Phat Riverside Hotel
Chau Doc Hung Cuong hotel
Phnom Penh Dara Reang Sey Hotel
Siem Reap Angkor Panoramic Boutique Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven. De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Let op: Tijdens de nachttrein van Ninh Binh naar Hué zul je een cabin moeten delen.

 • Hanoi Thang Long espana
 • Hotel Thang Long Espana Hotel rondreis Djoser

  In Hanoi overnachten we in het gezellige centrum van de stad

 • Boot Halong baai hut
 • Halong baai boot Vietnam

  In Halong Bay overnachten we op een boot en wordt je wakker met een prachtig uitzicht

 • Thuy Anh hotel uitzicht Ninhbinh Vietnam
 • Park View Hotel Hue rondreis Djoser
 • Parkview Hotel receptie Hue Vietnam
 • Hoi An Lotus zwembad

  Enkele hotels zijn voorzien van een zwembad voor een frisse duik

 • Parkview Hotel kamer Hue Vietnam
 • Hai Au Seagull hotel Quinthon Vietnam
 • Hoi An Lotus hotel ontbijt

  Bij alle overnachtingen is het ontbijt inbegrepen

 • Hoi An Lotus kamer
 • Phan Rang TTC resort
 • Phan Rang TTC resort Aerial

  In Phan Rang overnachten we in een resort aan een tropische strand

 • Hong Hac Boutique Hotel in Saigon
 • Rang Dong Hotel Saigon
 • Rang Dong Hotel Saigon kamer

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Siem Reap hotel Angkor Panoramic
 • Siem Reap hotel Angkor Panoramic ontbijt
 • Claremont Angkor Boutique Hotel Pool Vietnam en Cambodja rondreis Djoser

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  10:25 - 05:55*

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Hanoi

  Vertrek

  09:20 - 11:40

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Siem Reap - Singapore

  Vertrek

  10:40 - 13:55

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55 - 06:45*

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Singapore Airlines staat al jaren bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, als het gaat om service en kwaliteit. Het is een vooruitstrevende, vernieuwende airline met een zeer moderne vloot. Een uitgebreid inflight entertainment systeem kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Singapore airlines behoort tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Wil je nog meer luxe dan kun je tegen een toeslag kiezen voor 'economy premium'. De luchthaven van Singapore heeft diverse malen prijzen gewonnen. Je kunt er naar de bioscoop of een prachtige vlindertuin gaan.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele bus die is voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

Het traject Hué naar Hanoi wordt per trein afgelegd.

Aangezien onze hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de steden gemakkelijk lopend, per fiets of per cyclo overbruggen. Zo zijn Saigon, Hoi An, Hué en Hanoi en hun omgeving uitstekend per fiets te verkennen. Voor enkele euro’s per dag kun je een fiets of brommer huren, en kun je er makkelijk zelf of met een paar anderen op uit gaan.

Vietnam kun je ook vanaf het water bekijken: in Halong Bay slapen we op een boot en in Hué maken we een boottocht  over de Parfumrivier. De waterrijke Mekongdelta leent zich bovendien ook uitstekend voor boottrips.

 • Vietnam en Cambodja singapore airlines luchtvaartmaatschappij rondreis Djoser
 • Bus Vietnam

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnekant Vietnam
 • Trein Hanoi Hue landschap Vietnam
 • Vietnam en Cambodja binnenkant slaaphut boot vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Trein Hanoi Hue Vietnam
 • Boottocht Cai Be Vietnam
 • Halong Bay boot Vietnam

  We varen in Halong Bay met onze eigen boot

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nachttrein Hanoi - Hué
 • Boottocht Chau Doc - Phnom Penh
 • Vervoer per bus incl. airconditioning
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachtingen in een resort aan het tropische strand van Phan Rang
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Boottocht met overnachting Halong Bay (incl. entreegeld)
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens boottocht Halong Bay
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué
 • Bezoek aan de Marble Mountains
 • Fietstocht Hoi An
 • Bezoek aan museum bij My Lai
 • Ontdek de Po Klong Garai torens bij Phan Rang
 • Excursie naar het tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie My Tho per boot (Mekongdelta)
 • Boottocht bij de drijvende markt van Can Tho
 • Excursie naar Angkor Wat

Excursies

My Son tempel VietnamBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een leert graag alles over de geheimen van de Vietnamese keuken, de ander geniet er van om alle ins-en-outs te zien van een nabij gelegen tempel complex. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen op de route naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam en Cambodja zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • De overnachting op de boot in het mystieke Halong Bay. (incl. entreegeld)
 • Boottocht over de parfumrivier bij Hué met een bezoek aan de Thien Mu pagode
 • De Marble Mountains bezoeken we onderweg naar Hoi An. Hier kun je een wandeling maken over de heuvels bestaande uit marmer en zandsteen. Laat je verrassen door de mooie omgeving waar je ook een aantal grotten en tempels kunt bewonderen.
 • Een fietstocht door Hoi An en omgeving– geniet van de Vietnamese plattelands taferelen.
 • We bezoeken My Lai, hier leren we meer over het bloedbad dat hier werd aangericht tijdens de Vietnam oorlog.
 • Een bezoek aan de Po Klong Garai tempel. Waan je even in het Champa rijk in deze prachtige Hindoeïstische tempel.
 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk die de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Onderweg naar Can Tho stoppen we bij My Tho. Hier varen we door de Mekongdelta en zien we het echte plattelandsleven van Vietnam.
 • Een bezoek aan de drijvende markt in Can Tho. Hier vaart u met een bootje door de markt en kunt u genieten van de bedrijvigheid en de verkoop van de lokale producten.
 • Een dagexcursie naar het betoverende Angkor Wat.


In Vietnam en Cambodja zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken.
 • Een boottocht in Tam Coc, vaar met een klein bootje door de kalksteenbergen en rijstvelden.
 • Bezoek in Hué de oude keizerlijke stad en geniet van de authentieke sfeer van deze voormalige hoofdstad.
 • Laat je een nieuwe outfit aanmeten in Hoi An. Een jas, een broek, jurk of bril, alles is hier mogelijk.
 • Bezoek My Son, het tempelcomplex niet ver van Hoi An. In dit goed bewaarde Hindoeïstische heiligdom ziet u de ingewikkelde ontwerpen in rood steen. De overblijfselen uit de 4de eeuw brengen u terug in de tijd van het Champa-rijk.
 • Leer zelf hoe je de heerlijke Vietnamese gerechten klaar kunt maken, en volg een kookcursus in Hoi An.
 • Maak een brommertocht en bewonder de prachtige bergen van Dalat.
 • Bezoek de Killing Fields en Tuol Sleng en leer over de verschrikkingen van de Cambodjaanse burgeroorlog.
 • Vaar over het bijzondere Tonlé Sap-meer. Een meer dat tijdens de regentijd bijna 10 keer zo groot is als in de droge tijd! Voor de mensen die op het meer in drijvende huisjes wonen, betekent dit elk seizoen een nieuwe woonplek. Een onvergetelijke ervaring om met een bootje door deze drijvende dorpen te varen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer een week voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Vietnam, kosten € 25,- via een online e-visumaanvraag.
 • Visum voor Cambodja, kosten US$ 35,-, wordt ter plaatse geregeld.

Geldzaken

In Vietnam betaal je met de Vietnamese dong. In Cambodja wordt er betaald met de riel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In bijna alle plaatsen zijn geldautomaten aanwezig. Wel wordt er per transactie een toeslag van 3 tot 7 % berekend.
Contant: Vietnamese Dong , euro’s of dollars.
Creditcards: op enkele plaatsen in zowel Vietnam als Cambodja kun je geld opnemen.

In Cambodja worden vrijwel overal Amerikaanse dollars als betaalmiddel geaccepteerd. De lokale valuta is de Cambodjaanse Riel. De kosten voor het visum en de entree voor de tempels van Angkor ($ 37,- per dag of $ 62,- voor twee dagen) dien je in dollars of per creditcard te betalen. In Phnom Penh en Siem Reap kun je ook dollars pinnen.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 55,-.

Maaltijden

Loempia eten VietnamEr zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan.

De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar.

Een traditioneel gerecht in Cambodja is ‘Amok Fish’, vis in kokossaus geserveerd in een kokosnoot.

Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. In het algemeen wordt vers stokbrood geserveerd met boter, jam, ei of smeerkaas. Liefhebbers kunnen een Vietnamees ontbijt bestellen. Tijdens de boottocht in Halong Bay wordt er een lunch en een diner geserveerd. Dit zit bij de reissom inbegrepen. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten voor de berggebieden in Vietnam en voor Cambodja.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging met accommodatie is in Hanoi bij te boeken. In Hanoi verblijf je in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

Verlenging mét accommodatie is in Siem Reap bij te boeken. Hier verblijf je in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- op basis van logies en ontbijt per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. In het hoger gelegen Dalat is het gemiddeld enkele graden koeler. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we door Vietnam en Cambodja?

We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. De afstand Hanoi - Hué leggen we af per nachttrein. We steken met een boot de grens over van Vietnam naar Cambodja.

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers. Met uitzondering van de treinreis, hiervoor geldt een coupé voor 4 personen.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Waar overnachten we?

In Vietnam overnacht je in centraal gelegen, goede middenklasse hotels met een ongedwongen sfeer. In Halongbaai slaap je 1 nacht op een houten boot in je eigen hut met badkamer.

Tussen Hanoi en Hué slapen we in een nachttrein.

De hotels in Cambodja zijn kleinschaliger en iets eenvoudiger dan in Vietnam, maar zeker ook comfortabel. Alle kamers hebben douche en toilet en meestal airconditioning. Het ontbijt is overal bij de reissom inbegrepen.

Kan ik pinnen in Vietnam en Cambodja?

In Vietnam en Cambodja vind je pinautomaten in bijna alle plaatsen. Het is daarnaast raadzaam om, behalve je pinpas, een bedrag in euro’s of Amerikaanse dollars mee te nemen voor noodgevallen. Eventueel kun je ook Euro's of Dollars meenemen om ter plaatse te wisselen. In Cambodja kun je pinnen in Phnom Penh en Siem Reap en je kunt kiezen of je dollars wil of lokale valuta.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Al onze reizen worden begeleid door een Nederlandse reisbegeleider, die wordt bijgestaan door een lokale gids. Samen zorgen zij voor een soepel verloop van de reis. De reisbegeleider regelt excursies, geeft u tips over lekkere restaurantjes, een kleurrijke lokale markt en helpt u met allerlei praktische zaken. Hij of zij is echter geen gids!

Ter plaatse kunt u een lokale gids inhuren als u wat meer wilt weten over een bepaalde plaats, bijvoorbeeld in Angkor Wat. Deze personen zijn hier speciaal voor opgeleid en kunnen u alles vertellen over de geschiedenis van het land, de bouwstijlen, symboliek e.d. Onze eigen lokale gids heeft die specifieke kennis niet, maar kan u wel voorzien van allerlei interessante achtergrond informatie over het land, de gebruiken etc. Houd er rekening mee dat de ene lokale gids wat beter Engels spreekt dan de andere.

Hoe groot zijn de groepen?

Onze groepen bestaan gemiddeld uit 15 à 16 personen. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen.

Heb ik een visum nodig voor het bezoek aan Vietnam en Cambodja?

Voor Vietnam is een visum nodig, dat voor vertrek geregeld moet worden. Het visum voor Cambodja wordt aan de grens geregeld. Daarnaast dient het paspoort na vertrek uit Cambodja nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Voor vertrek van de reis ontvang je tijdig een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Vraag het visum niet eerder dan 4 weken voor vertrek aan.

- Voor Vietnam is het op dit moment alleen mogelijk om een e-visum aan te vragen. Dit kan via een online e-visumaanvraag. Kosten zijn ongeveer 25 USD.

Ook voor Cambodja heb je een visum nodig, maar dat regelen we aan de grens, via onze lokale vertegenwoordiging. De visumkosten (35 USD) betaal je dan ter plaatse.
 

Hoe ziet het visumformulier van Vietnam er uit?

Klik hier voor een voorbeeld van het visumformulier van Vietnam.

Werken jullie samen met duurzame projecten in Vietnam?

In veel landen is er een grote kloof tussen mensen met en zonder een handicap. Ook in Vietnam is dit helaas aan de orde van de dag. De organisatie Nhip Cau probeert deze kloof kleiner te maken. Dit doet ze door mensen met een handicap verschillende trainingen te geven, bijvoorbeeld een spraaktraining. Daarnaast maken de mensen verschillende handwerken van kokosnoten en textiel. Breng een bezoek aan het fabriekje, krijg een rondleiding van een van de werknemers en koop een van de mooie handwerken. De opbrengst komt direct ten goede aan de organisatie.

Moet ik voor Vietnam en Cambodja malariapillen slikken?

Vietnam en Cambodja zijn grotendeels vrij van malaria. Kijk voor actuele reisinformatie op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Heb ik een klamboe nodig?

Nee, een klamboe tijdens deze reis is niet nodig.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam en Cambodja?

De netspanning is 220 Volt. Een wereldstekker kan van pas komen: in het zuiden van Vietnam en in Cambodja gebruikt men stekkers van het Amerikaanse type, met twee platte poten, in het noorden van Vietnam het Europese model.

Werken jullie samen met duurzame projecten in Vietnam?

In veel landen is er een grote kloof tussen mensen met en zonder een handicap. Ook in Vietnam is dit helaas aan de orde van de dag. De organisatie Nhip Cau probeert deze kloof kleiner te maken. Dit doet ze door mensen met een handicap verschillende trainingen te geven, bijvoorbeeld een spraaktraining. Daarnaast maken de mensen verschillende handwerken van kokosnoten en textiel. Breng een bezoek aan het fabriekje, krijg een rondleiding van een van de werknemers en koop een van de mooie handwerken. De opbrengst komt direct ten goede aan de organisatie.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Als je je eigen mobiele telefoon meeneemt, is het afhankelijk van je provider en je abonnement of en tegen welke tarief je naar kunt bellen en berichten kunt sturen. Meestal wordt je hierover geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Ook kom je op steeds meer plaatsen (free) wifi tegen, dat je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon. Er is een redelijke dekking in de bewoonde gebieden, maar op afgelegen plekken heb je niet altijd bereik.

Daarnaast kun je vaak in het hotel waar je verblijft bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig. Sommige hotels bieden ook (gratis) internet aan, zodat je kunt mailen. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig.

Wat zijn de verschillen tussen de twee reizen naar Vietnam (met en zonder Cambodja)?

De 22-daagse Vietnamreis voert van het zuiden (Ho Chi Minh-Stad, het voormalige Saigon) naar het noorden, om te eindigen in de hoofdstad Hanoi. Tijdens deze reis bezoek je het bergdorp Sa Pa, waar je prachtige wandelingen kunt maken en de lokale bevolking ontmoet, en overnacht je in een traditionele paalwoning bij Bac Ha. Daarnaast bezoek je het plaatsje Ninh Binh.

Op deze 27-daagse reis naar Vietnam & Cambodja reizen we in omgekeerde richting: van Hanoi naar het zuiden van Vietnam. Je bezoekt de heuvelachtige, groene omgeving van Dalat en vanuit de Mekongdelta steek je de grens over naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de tempels van Angkor.

Wat voegt Cambodja toe aan de reis naar Vietnam?

In het nog niet zo lang voor toeristen opengestelde Cambodja bezoeken we de twee hoogtepunten: de hoofdstad Phnom Penh en de tempels van Angkor bij Siem Reap. De oversteek van Vietnam naar Cambodja maken we met een boot over de machtige Mekongrivier. Kortom, een prachtige combinatie van natuur en cultuur.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Vietnam & Cambodja

Bekijk alle reisblogs over Vietnam & Cambodja