IJsland

Rondreis IJsland

Tijdens je rondreis door IJsland bezoek je o.a. Reykjavik, de Blue Lagoon en Geysir. IJsland is een bestemming met rust, ruimte en een overvloed aan spectaculaire landschappen. Djoser biedt de mogelijkheid IJsland gedurende de zomer te bezoeken op een 14-daagse groepsrondreis.

Lees meer

Meer over IJsland

Alle hoogtepunten van IJsland

Bekijk alle hoogtepunten van Ijsland

Ontdek het spectaculaire IJsland

De rondreis door IJsland start in Reykjavik. Op de eerste dag krijg je al direct te maken met de bijzondere geografie van het land, wanneer we een duik nemen in het geothermische bad Blue Lagoon. Op de groepsreis in IJsland bezoeken we alle bijzondere en indrukwekkende highlights, zoals de beroemde vulkaan Hekla en de gigantische ijskap Vatnajökull.

Ook is er de mogelijkheid een aantal bijzondere boottochten te maken. Zo kun je op zoek gaan naar walvissen of de gigantische ijsschotsen in de Jökullsarlón gletsjerlagune van dichtbij bekijken. Naast de boottochten behoren indrukwekkende wandelingen ook tot de mogelijkheden.

Tijdens de groepsreis door IJsland reizen we met een eigen bus die voorzien is van verwarming en airconditioning. Omdat er veel te zien is onderweg stoppen we wanneer en waar we willen om een wandeling te maken, een dorpje te bezoeken of een foto te nemen van de prachtige omgeving.

Beleef IJsland van dichtbij

Tijdens de rondreis door IJsland overnachten we voornamelijk in sfeervolle herbergen en guesthouses, waar je regelmatig de kamer en sanitaire voorzieningen deelt met je reisgenoten. Ook wordt er een keer overnacht in slaapzaal en in Reykjavik slaap je in een guesthouse met twee persoonskamers.

Daarom een IJsland-rondreis met Djoser

Je groepsrondreis door IJsland is erop gericht om je optimaal te laten genieten van alle bijzondere highlights van het land. We volgen de mooiste routes en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Op deze manier kun je het indrukwekkende IJsland op een comfortabele manier ontdekken!

Terug naar boven

Landinformatie IJsland

Landinformatie IJsland

  • Hoofdstad: Reykjavik
  • Andere bekende plaatsen: Vik en Höfn
  • Inwoners: 350.000
  • Taal: IJslands
  • Munteenheid: IJslandse kroon
  • Beste reistijd: mei en september
  • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in IJsland 1 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 2 uur vroeger.
     

Terug naar boven

Beste reistijd IJsland

Beste reistijd IJsland

Het klimaat in het noordelijk gelegen IJsland is milder dan veel mensen denken. Wel zal je op de rondreis in IJsland te maken krijgen met onvoorspelbaar weer. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht veranderen in een flinke regen- of hagelbui. Tijdens de zomermaanden is er gemiddeld 20 uur daglicht waardoor je ook ’s avonds nog van alles kunt ondernemen. De winters in IJsland zijn erg koud, maar de prachtige sneeuwvelden en bevroren watervallen maken dit meer dan goed.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden IJsland

Bezienswaardigheden IJsland

Bij IJsland denk je al snel aan een land met woeste natuur, prachtige gletsjers en adembenemende uitzichten over bevroren landschappen. Naast deze indrukwekkende natuur is ook de hoofdstad Reykjavik erg interessant om te bezoeken, maar overal zal je de indrukwekkende natuurverschijnselen terug vinden. 

Reykjavik
ReykjavikTen eerste is er natuurlijk Reykjavik: de bruisende hoofdstad van IJsland. Reykjavik is de meest westelijk hoofdstad van Europa. Cultuur en natuur mengen zich hier tot een perfecte combinatie. Neem bijvoorbeeld het Cultuurhuis. Dit wordt gezien als het mooiste gebouw van de stad. Binnen in het gebouw duik je in de geschiedenis van de stad en leer je alles over de nationale erfgoederen. Ook de Hallgrimskirkja kerk is de moeite waard. Omdat de kerk het hoogste gebouw is van de stad is het vanaf ver te zien. Het pijporgel met de 5275 pijpen is erg indrukwekkend en het uitzicht vanaf de kerk is fenomenaal.  Naast deze culturele bezienswaardigheden heeft de stad ook prachtige watervallen en kun je heerlijk ontspannen in warmwaterbronnen.

De Westmaneilanden
Papagaaiduiker IJslandDe Westmaneilanden liggen zo’n 11 km ten zuiden van de zuidwestkust van IJsland. De Westmaneilanden zijn een eilandgroep van 12 eilandjes waarvan er slechts één bewoond is. Het bewoonde en tevens ook grootste eiland van de eilandgroep is Heimaey. Het eiland heeft een oppervlakte van 13 km2. De vis wordt hier gevangen en verwerkt en voorziet een groot deel van IJsland van zijn vis. Zomers is Heimaey een paradijs voor papegaaiduikers. Er verblijven er dan zo’n 8 miljoen. De Westmaneilanden zijn wat lastig te bereiken, maar toch wordt het steeds populairder. Het is een stukje puur natuur en tijdens de tocht er naar toe is de kans aanwezig dat je Orka’s spot.

Hekla
IJslandDe bekendste vulkaan van IJsland is de Hekla. Deze vulkaan is bijna 7000 jaar oud en nog steeds actief. Wanneer het helder weer is kun je vanaf de weg de 1500 meter hoge vulkaan zien opdoemen. De vulkaan is meerdere keren uitgebarsten. Hierdoor is er rondom de vulkaan een onaards landschap ontstaan. In de middeleeuwen dacht men dat dit de toegangspoort was naar de hel.

Vatnajökull
VatnajökullVatnajökull is een belangrijk overblijfsel van de laatste ijstijd en de grootste gletsjer van Europa. De gletsjer heeft een oppervlakte van 8100 km2 en de ijskap heeft een dikte van 1km. Een bezoek aan de gletsjer is zeker de moeite waard, het zal je doen verwonderen hoe ruig en mooi de natuur kan zijn. De gletsjer hoort bij het nationale park Skaftafell waar, naast deze indrukwekkende ijskap, meerdere sprookjesachtige bevroren stukjes natuur te vinden zijn. Diepe ravijnen, donkere bossen en heldere beekjes kronkelen door het nationale park.
 

Terug naar boven

Klantwaardering

8,8

Hele mooie rondreis met een uitstekende reisbegeleider! Wate...
Hele mooie rondreis met een uitstekende reisbegeleider! Watervallen, vulkanen, ijs, thermen, puffins.

Arthur B. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser