Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika

Een rondreis in Zuid-Afrika staat garant voor unieke ervaringen. Spannende safari’s, prachtige wijnboerderijen, de tuinroute, de Drakensbergen of wilde dieren spotten in het Kruger nationaal park: in Zuid-Afrika kan het allemaal. De zelfstandige staatjes Lesotho en Swaziland voegen daar hun hun unieke cultuur aan toe. Bij Djoser kun je kies je zelf je ideale groepsrondreis in Zuid-Afrika. Ook kun je combineren met diverse andere landen zoals Botswana en Namibië.

Lees meer

Alle Djoser rondreizen in Zuid-Afrika

Meer over Zuid-Afrika

Mooiste plekjes Zuid-Afrika

De mooiste plekjes van Zuid-Afrika

Tijdens een groepsreis in Zuid-Afrika is het mogelijk de highlights van Zuid-Afrika in een aangenaam tempo te verkennen. Je groepsreis start in Kaapstad of in Johannesburg, waar je meteen de typisch Zuid-Afrikaanse sfeer kunt proeven. Start of eindigt je rondreis in Kaapstad, dan kun je genieten van een prachtig uitzicht op de beroemde Tafelberg. 

Naarmate je tijdens je rondreis door Zuid-Afrika verder richting het noorden reist, kom je in steeds minder dichtbevolkte gebieden. Ook wordt het heuvelachtiger en deze combinatie zorgt voor prachtige vergezichten van de bijzondere Afrikaanse natuur. Uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met heuvels, bergen en Afrikaanse plattelandsdorpjes.

Beleef Zuid-Afrika van dichtbij

Tijdens een groepsreis door Zuid-Afrika overnacht je in goede, comfortabele middenklasse hotels en chalets. Een enkele keer voert de originaliteit en ligging van de accommodatie de boventoon. Ook is het mogelijk te kiezen voor een kampeerreis. Op die manier kun je optimaal genieten van de bijzondere natuur van Zuid-Afrika. We reizen gedurende een rondreis Zuid Afrika met eigen bussen en op een aantal reizen verplaatsen we ons met een eigen safaritruck.

Kies voor een unieke reis van Djoser

De rondreizen door Zuid-Afrika zijn erop gericht je optimaal te laten genieten van de Zuid-Afrikaanse cultuur en natuur. Wij hebben de mooiste routes voor je uitgestippeld en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Met een rondreis van Djoser ontdek je de hoogtepunten van Zuid Afrika op een ontspannen manier!

Terug naar boven

Landinformatie Zuid-Afrika

Landinformatie Zuid-Afrika

  • Hoofdstad: Pretoria
  • Andere bekende steden in Zuid-Afrika: Kaapstad, Johannesburg, Durban en Bloemfontein
  • Inwoners: 54 miljoen
  • Taal: Afrikaans, Engels
  • Munteenheid: Zuid-Afrikaanse Rand
  • Beste reistijd: Gehele jaar
  • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil, tijdens onze wintertijd is het 1 uur later in Zuid-Afrika.
  • Oppervlakte: 1.221.037 km2
  • Geografie: In het zuiden van het continent Afrika ligt Zuid-Afrika. Zuid-Afrika grenst aan Botswana, Mozambique, Namibië, en Swaziland en Zimbabwe; Lesotho is een enclave binnen Zuid-Afrika. Het landschap van Zuid-Afrika is heel divers: 2800 km kustlijn aan de Indische en Atlantische Oceaan, hoogvlaktes in het binnenland en in het oosten de Drakensbergen.

Terug naar boven

Beste reistijd Zuid-Afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika

De seizoenen in Zuid-Afrika zijn tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. Wanneer het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Een rondreis door Zuid Afrika is het hele jaar door goed te doen. Tijdens de winter in Nederland biedt Zuid-Afrika de ideale kans te ontsnappen aan de kou. Ook de Zuid-Afrikaanse winter, de Nederlandse zomer, is goede periode om Zuid-Afrika te bezoeken. Deze periode is het namelijk minder warm dan de soms hete Zuid-Afrikaanse zomers. Hierdoor is het het hele jaar door goed reizen in Zuid-Afrika.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

De wereld in één land, zo wordt Zuid-Afrika vaak omschreven. Een unieke combinatie van indrukwekkende natuur en vele culturele hoogtepunten. De imposante tafelberg torent boven het levendige Kaapstad uit en in het Krugerpark spot je de ‘Big Five’. Een aantal bezienswaardigheden van dit veelzijdige Afrikaanse land op een rij.

K
aapstad en de Tafelberg
Tafelberg kaapstad Zuid-Afrika DjoserKaapstad heeft een bewogen geschiedenis. Van een Hollands fort en Kasteel de Goede Hoop tot Robbeneiland waar Nelson Mandela gevangen zat en grote anti-apartheid demonstraties. Aan de gezellige haven staan Victoriaanse huizen waar nu restaurantjes en andere uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Het uitzicht van de stad wordt gedomineerd door de beroemde Tafelberg. Een unieke verschijning waar je prachtige wandelingen kunt maken met uitzicht over de stad. Je kunt met een kabelbaan naar boven en beneden. Naar beneden wandelen is ook mogelijk, je doet er dan ongeveer 3 uur over.

De Tuinroute
Kust tuinroute Zuid-Afrika DjoserDe Tuinroute ligt grofweg tussen Swellendam en Port Elizabeth en bestaat uit een spectaculaire kustlijn, indrukwekkende wijngaarden, mooie stranden en levendige kustplaatsjes. Het historische dorp Swellendam heeft veel gebouwen in Hollandse stijl en leuke restaurantjes. In Plettenberg Bay kun je dolfijnen en walvissen spotten.In het nabijgelegen Tsitsikamma nationaal park kun je mooie wandelingen maken langs steile kliffen en bossen.

Het Krugerpark
Zebra Krugerpark Zuid-Afrika DjoserHet Krugerpark is een van ’s werelds bekendste natuurparken en het eerste nationale park van Zuid-Afrika. Het omvangrijke park heeft een oppervlakte van bijna 19.000 km² en herbergt veel verschillende dieren zoals de ‘Big ; Five, maar ook o.a. giraffes, zebra’s, bavianen en krokodillen. Vanuit omheinde kampen kun je ‘game drives’ maken waarbij je met een jeep of safaritruck wild gaat spotten.

Big Five Zuid-Afrika
Leeuw Big Five Zuid-Afrika DjoserThe Big Five spotten staat terecht op vele ‘bucket lists’. Deze groep van vijf indrukwekkende dieren bestaat uit de olifant, de neushoorn, de leeuw, het luipaard en de buffel. Vaak wordt de Big Five omschreven als ‘de grootste dieren van Afrika’, maar dan denk je uiteraard aan de giraffe en het nijlpaard. Deze dieren zijn qua massa en lengte minstens zo groot als diverse dieren uit de Big Five. Op een rondreis Zuid Afrika maak je veel kans om diverse van deze bijzondere dieren te spotten!

Swaziland
Straatleven Swaziland Zuid-Afrika DjoserSwaziland is het kleinste Koninkrijk van Afrika met ongeveer 1.5 miljoen inwoners. Het bergachtige land ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique en heeft dankzij het goede klimaat veel landbouw. Er liggen mooie reservaten met o.a. giraffen, wrattenzwijnen en antilopen als de impala en de blesbok. Je kunt hier indrukwekkende gamedrives maken, paardrijden of wandelen onder leiding van een gids.

Lesotho
Dame bij haar huis Lesotho Zuid-Afrika DjoserIn het kleine Afrikaanse land Lesotho leeft een groot deel van de bevolking, Basotho genaamd, nog op traditionele wijze. Het land ligt in Zuid-Afrika en is net als Swaziland een Koninkrijk. Het is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000 meter ligt. De nadruk in Lesotho ligt op de cultuur, je kunt er schilderingen van Bosjesmannen vinden, een bezoek brengen aan een schooltje of voetballen met de lokale jeugd. Je waant je hier in écht Afrika. Mooie tochten naar watervallen of canyons maken een bezoek aan dit Afrikaanse pareltje af.

Terug naar boven

Klantwaardering

8,9

Deze reis was totaal wat ik had verwacht, misschien zelfs we...
Deze reis was totaal wat ik had verwacht, misschien zelfs wel nog iets beter. Het was een prachtige en onvergetelijke reis. Heel veel gezien, veel variatie. De groep was ontzettend leuk en gezellig. De twee gidsen waren ook super, twee top mensen!

Nikki T. - 10,0
Terug naar boven
Chat met Djoser