De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika


Kruger nationaal park


Olifant, Kruger, National ParkWanneer je op reis gaat naar Zuid Afrika, is het Kruger nationaal park een absolute aanrader. Het geldt als een van de beroemdste parken ter wereld, waar je onder andere de big five kunt spotten. De naam van dit park is te danken aan President Paul Kruger, die dit gebied bekroonde tot een nationaal natuurreservaat.

Het uitgestrekte, licht glooiende gebied telt ongeveer 150 soorten zoogdieren. Naast de big five zijn er nog veel meer soorten te zien, zoals bavianen, nijlpaarden, giraffes, krokodillen en diverse vogelsoorten. Binnen het park kan er op verschillende plekken gekampeerd worden. De gebieden zijn verdeeld in drie zones: de noordelijke, zuidelijke en centrale zone en tellen bij elkaar zo’n 1.948.528 hectare. Dit is gelijk aan de oppervlakte van de helft van Nederland. Met een gemiddelde temperatuur van dertig graden Celsius heerst er in het Kruger Park een Savanneklimaat. Het gebied is daardoor goed bereisbaar.

Tsitsikamma nationaal park

Het Tsitsikamma nationaal park is een van de mooiste gebieden in Zuid-Afrika. Een plek waar regenwoud en kust samenkomen. Door dit park lopen wandelroutes van één of meerdere dagen. Het gebied ligt naast de bekende Garden Route, tussen Port Elizabeth en Plettenberg Bay. De kustlijn loopt hier zo’n tachtig kilometer lang loodrecht naar beneden. Langs de kust kunnen regelmatig dolfijnen worden gespot.

Addo Elephant nationaal park

Je kunt hier olifanten bekijken tijdens een game drive midden in de natuur. Speur vanuit de auto naar de vele dieren waaronder de big five. Addo nationaal park is het enige nationale park dat relatief dichtbij Kaapstad ligt. Het werd gesticht om de olifanten uit de regio te redden van uitsterven. Voor de stichting van het park waren er nog maar elf olifanten in leven, nu zijn dit er rond de vijfhonderd, een van de redenen dat dit park een groot nationaal succes is geworden. Door de stijgende populariteit van het park zijn er goede voorzieningen in en rondom het gebied.

Pilanesberg nationaal park

Pilanes Berg, ZUid AfrikaOntdek de diversiteit aan wildlife op twee uur rijden van Johannesburg, gelegen in een krater van ruim 1300 miljoen jaar oud. Het gebied is minder bekend dan bijvoorbeeld het Kruger Park, maar zeker niet minder de moeite waard. Er zijn 22 diersoorten met een totaal van zesduizend dieren. Met de auto door dit fascinerende gebied rijden is een fantastische manier om de natuur van Zuid-Afrika te leren kennen. Gezien de ligging is Pilanesberg de ideale start of eind bestemming van Zuid Afrika!
 

Ontdek onze rondreizen naar Zuid-Afrika