De mooiste stops langs de Panoramaroute

De mooiste stops langs de Panoramaroute


Iets ten westen van het beroemde Krugerpark ligt een van de mooiste autoroutes van Zuid-Afrika. De Panoramaroute begeleidt je, zoals de naam al zegt, naar de prachtigste panoramische uitkijkpunten… in het hart van de noordelijke Drakensbergen.

Langs de 180 kilometer lange Panoramaroute liggen een aantal hoogtepunten van Zuid-Afrika, ofwel van je reis. Gigantische bergen, torenhoge watervallen, grottenstelsels en uitgestrekte kloven wachten je op. Dus smeer wat boterhammen en rijd met ons mee naar de mooiste stops langs de Panoramaroute!

1. Mac-Mac Falls
Mac-Mac Falls Zuid-Afrika DjoserEen van de eerste stops die je vanaf het startplaatsje Sabie zult maken is bij de Mac-Mac Falls. Hier stort en splitst het water over een klif van 65 meter naar beneden. De Mac-Mac Falls is een dubbele waterval. Een waanzinnig waterspektakel dat je kan bekijken vanaf het uitkijkpunt of waar je lekker in kan zwemmen.


Bourke Luck Potholes Zuid-Afrika Djoser2. Bourke’s Luck Potholes
Twee enorme rivieren stromen door het gebied waarin de Panoramaroute ligt: de Blyde en de Treur. Op de plek waar deze rivieren samenkomen, kolkt en klotst het water tegen de rotsen. Door de eeuwen heen heeft dit gekletter een bijzondere erosie veroorzaakt. In de kliffen en rotsen zijn perfecte cilinders uitgesneden. De Bourke’s Luck Potholes worden deze kunstwerken ook wel genoemd.


3. Blyde River Canyon
Blyde River Canyon Zuid-Afrika DjoserDe Bourke’s Luck Potholes, de Mac-Mac Falls en andere stops langs de Panoramaroute zijn beeldschoon. Maar niks gaat boven het uitzicht op de Blyde River Canyon, de op twee na grootste rivierkloof ter wereld. Met een lengte van 26 kilometer en diepte van 800 meter trekt de kloof door een groene vallei die volstaat met bossen, kliffen en ronde bergen. Onze beste foto’s kunnen je nog niet voorbereiden op deze mooiste stop langs de Panoramaroute!

Bekijk alle rondreizen door Zuid-Afrika.
 

Reactie versturen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven