Kun je veilig reizen in Zuid-Afrika?

Kun je veilig reizen in Zuid-Afrika?


Wij reizen met onze groepen door vrijwel alle streken en uithoeken van de wereld. We reizen graag buiten de gebaande paden om en kiezen plaatsen die het bezoeken waard zijn. De echte highlights slaan we natuurlijk niet over. Nu de ontwikkelingen in de wereld door de algehele bereikbaarheid zo zichtbaar zijn, krijgen wij vaker vragen over de veiligheid van de landen waar we reizen. Wij willen uiteraard je vragen zo goed mogelijk beantwoorden en de onzekerheid waar het kan wegnemen.

Kun je veilig reizen in Zuid- Afrika?
Kaapstad boulevard Zuid-AfrikaJa, reizen in Zuid-Afrika mat Djoser is veilig. Zuid-Afrika is qua natuur, cultuur en bevolking een van de veelzijdigste landen ter wereld. Dat maakt reizen door Zuid-Afrika afwisselend, spectaculair en boeiend. De geschiedenis van Zuid-Afrika is bewogen en de verschillen onder de bevolking is groot. Wij vinden vragen over veiligheid dan ook zeer begrijpelijk. Graag geven wij mee dat onze reizen zorgvuldig worden uitgekozen en met zorg zijn samengesteld in samenwerking met lokale agenten. Zij zijn goed op de hoogte van de situaties in hun land en weten precies wat er speelt.

Daarnaast nemen we het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken altijd in acht. We zullen dan ook nooit reizen naar en door onrustige streken en steden. De veiligheid van onze reizigers staat vanzelfsprekend altijd voorop! Op dit moment heeft rijksoverheid géén afwijkende codes afgegeven voor reizen door Zuid-Afrika. Dat betekent dat je in het hele land, ook in de grote steden als Kaapstad en Johannesburg goed kunt reizen. We vragen wij onze reizigers wel in de steden wat meer alert te zijn en de adviezen van de reisbegeleiding ten harte te nemen.